ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ η κυβέρνηση: «Κάηκε μόνο το 70% του Εθνικού Πάρκου της Δαδιάς!»

ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ η κυβέρνηση: «Κάηκε μόνο το 70% του Εθνικού Πάρκου της Δαδιάς!»

26 Ιουλίου, 2022 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:151
Μοίρασέ το

 

Δηλαδή θεωρεί (πάλι μέσω διαρροών) ότι το 30% της ζώνης A2 που έμεινε «άκαυτο και ζωντανό» είναι κάτι για το οποίο πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι!

 

 

 

Ακόμα καίγεται το ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΔΑΔΙΑΣ… μειώνεται η άκαυτη περιοχή.

Πόσες ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ είπαμε  πως θα εγκατασταθούν στον Έβρο;;;

ΠΟΣΕΣ;;;

ΔΕΝ Θ’ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΚΑΥΤΟ!!!

ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ Η ΜΙΖΑ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Η κυβέρνηση παραδέχτηκε μέσω «διαρροών» στο κρατικό ΑΠΕ ότι κάηκε «μόνο το 70%» του Εθνικού Πάρκου της Δαδιάς!

Δηλαδή θεωρεί (πάλι μέσω διαρροών) ότι το 30% της ζώνης A2 που έμεινε «άκαυτο και ζωντανό» είναι κάτι για το οποίο πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι!

«Αυτή την ώρα όλος ο σχεδιασμός και η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνεται κυρίως στο δύσκολο νοτιοδυτικό μέτωπο. Η κατάσταση είναι δύσκολη νοτιοδυτικά κυρίως. Εκεί πλέον επικεντρώνεται.

Ο βόρειος άνεμος έχει επιδεινώσει την κατάσταση σε αυτό το τμήμα, με αποτέλεσμα να την ανοίξει αρκετά προς τα εκεί.

Στο σημείο αυτό δεν βρέχει.

Δεν έχει θιχτεί ωστόσο η ζώνη Α1 Προστασίας της Φύσης του πάρκου, ενώ στην Α2, το 30% περίπου εντός της καεισας περιοχής, λόγω φύσης πυρκαγιάς (έρπουσα) και γλωσσών που δημιουργήθηκαν παραμένει άκαυτο και ζωντανό» ανέφεραν, σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι κυβερνητικές πηγές για την πυρκαγιά στη Δαδιά.

Και υπενθυμίζουν ακόμα ότι «κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη, τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρά, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, στελέχη των δύο Υπουργείων και ανώτατους Αξιωματικούς του ΠΣ βρίσκονται από χθες στη Δαδιά για το επιτόπου συντονισμό των επιχειρήσεων».

 

Πηγή

Προβολές : 151


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα