Στο κατώφλι της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου ο Ηλίας Κασιδιάρης για εξηγήσεις περί των κατηγοριών που εξαπέλυσε ο ελεγχόμενος από την δικαιοσύνη ως «μπροστινός» Βασίλης Στίγκας για «μαφία» και «Δον Κορλεόνε».

Στο κατώφλι της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου ο Ηλίας Κασιδιάρης για εξηγήσεις περί των κατηγοριών που εξαπέλυσε ο ελεγχόμενος από την δικαιοσύνη ως «μπροστινός» Βασίλης Στίγκας για «μαφία» και «Δον Κορλεόνε».

2 Απριλίου, 2024 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:299
Μοίρασέ το

 

Η εμπλοκή 2 δημοσιογράφων και ενός δικηγόρου σε όσα είπε ο πρώην πωλητής σφολιατοειδών στις καταθέσεις του.

Οριστική η αναμενόμενη ποινική δίωξη κατά των 11 βουλευτών και η έκπτωση από την βουλή με την επιστροφή της κρατικής χρηματοδότησης και των μισθών που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα.

Αναρωτιέμαι για το πόσο χαμηλά θα πέσει ο άγριος πάγκος, από τη στιγμή που όλη η Ελλάδα γνώριζε προεκλογικά, πως το κόμμα στήριζε ο Κασιδιάρης και κανέναν δεν εξαπάτησαν…

Σε ότι αφορά στον Κατσιβαρδά, προσωπικά, προβλέπω να πηγαίνει στην ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ…  α ρε… τα έγραφαν τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ για τον Κατσιβαρδά, που στήριξε προσφάτως την κυβέρνηση Μητσοτάκη…

Σε όσους ακόμα εμπιστεύονται τον Κασιδιάρη, τι να πω… ακόμα δεν έχουν αντιληφθεί πως είναι καμμένο χαρτί;;;

 

Δεν έχουν αντιληφθεί οι οπαδοί του πως έχει ξεφτιλίσει κάθε έννοια σοβαρότητας των εκλογών;;;

 

Δεν έχουν αντιληφθεί πως είναι μέρος του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ;;;

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Του ειδικού συνεργάτη
 

Δεν είναι η πρώτη φορά και προφανώς δεν θα είναι και η τελευταία που το ρεπορτάζ του edolio5 αποτελεί αντικείμενο αντιγραφής χωρίς καμία αναφορά για την πηγή.

Με καθυστέρηση 20 ημερών η καλοί συνάδελφοι έμαθαν ότι ως ύποπτος για ηθική αυτουργία στην εξαπάτηση όσων ψήφισαν τους Σπαρτιάτες στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές έδωσε εξηγήσεις ο Ηλίας Κασιδιάρης στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Μέσω υπομνήματος ο φυλακισμένος πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής έδωσε τις ανωμοτι εξηγήσεις του στο πλαίσιο της μεγάλης έρευνας για τις καταγγελίες του προέδρου του κόμματος – περίγελος Βασίλη Στίγκα για έκνομες ενέργειες βουλευτών του και πρακτικές που παραπέμπουν σε Greek Mafia και «Δον Κορλεόνε».

Ήδη έχουν δώσει ανωμοτί εξηγήσεις και οι 11 εκλεγμένοι με τους Σπαρτιάτες βουλευτές (εκτός του καταγγέλλοντα προέδρου).

Μετά την αποτίμηση των στοιχείων και των εξηγήσεων των υπόπτων, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 έχει ήδη καταλήξει στην άσκηση της ποινικής δίωξης τους.

Η εισαγγελέας θα υποβάλει ξανά αίτημα στη Βουλή, για την άρση της ασυλίας των 11 βουλευτών, αυτή τη φορά για την άσκηση ποινικής δίωξης.

Η κ. Αδειλίνη στο έγγραφο που είχε αποστείλει στη Βουλή, αιτούμενη τότε την άρση ασυλίας για την παροχή ανωμοτι εξηγήσεων, ανέφερε για ενδέιξεις που προέκυψαν κατά την έρευνα της ότι και οι 11 βουλευτές του κόμματος (πλην του προέδρου) ήταν καθοδηγούμενοι από τον φυλακισμένο Ηλία Κασιδιάρη.

Όπως ανέφερε στο αίτημα της, “στις βουλευτικές εκλογές της 25-6-2023 φέρεται ότι εξαπάτησαν από κοινού τους εκλογείς, για να αλλάξουν το εκλογικό τους φρόνημα, δηλαδή να ψηφίσουν, αντί άλλης επιλογής, υπέρ αυτών και του κόμματός τους.

Συγκεκριμένα παρέστησαν από κοινού ψευδώς στους εκλογείς,προκειμένου οι τελευταίοι να ψηφίσουν τους ίδιους και το κόμμα τους ότι είναι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος Σπαρτιάτες με αρχηγό τον Βασίλειο Στίγκα και ακολουθούν τις αρχές του συγκεκριμένου κόμματος, του οποίου η οργάνωση και η δράση πληροί τις προϋποθέσεις της εκλογικής νομοθεσίας και εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Η αλήθεια όμως ήταν ότι αυτοί είχαν επιλεγεί από τον Ηλία Κασιδιάρη και όχι από τον Βασίλειο Στίγκα, ότι χάρη στη στήριξη του πρώτου είχαν εκλεγεί βουλευτές και αναγνώριζαν ως πραγματικό τους αρχηγό τον Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος τους καθοδηγούσε από τις φυλακές.

Είχαν μάλιστα προ των εκλογών, εξυφάνει σχέδιο, βάσει του οποίου, αμέσως μετά την εκλογή τους θα ανέτρεπαν τον Βασίλειο Στίγκα και θα όριζαν νέο αρχηγό του κόμματος τον πλήρως ελεγχόμενο από τον Ηλία Κασιδιάρη Χαράλαμπο Κατσιβαρδά.

Επιπλέον δε, θα νέμονταν το ποσό της κρατικής επιχορήγησης, έναντι μάλιστα της οποίας το κόμμα των Σπαρτιατών είχε ήδη λάβει ποσό 40.000 ευρώ περίπου. Δηλαδή οι ανωτέρω προσέφεραν στην πραγματικότητα το κόμμα των Σπαρτιατών ως μανδύα νέου πολιτικού κόμματος στον Ηλία Κασιδιάρη, διευκολύνοντάς τον να καταστρατηγήσει τους περιορισμούς εκλογιμότητας που τάσσονται από την εκλογική νομοθεσία .”


Για το κόμμα των Σπαρτιατών εκκρεμεί και η απόφαση του Εκλογοδικείου όπου σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η απόφαση βρίσκεται λίγο πριν την έκδοση της και το σκεπτικό των ανωτάτων δικαστών που συμμετείχαν στην συνεδρίαση είναι η έκπτωση από το αξίωμα τους.
Αυτό σημαίνει ότι η βουλή θα ζητήσει την επιστροφή της κρατικής χρηματοδότησης που πήραν πριν λίγες μέρες, περίπου 600.000 ευρώ όπως και την επιστροφή των μισθών που έχουν λάβει μέχρι σήμερα οι βουλευτές. Όλες οι εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες 20 μέρες.

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 299


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα