Στρατιωτικές αναπτύξεις στη Μόσχα καθώς ο αρχηγός Βάγκνερ αναζητούσε «ένοπλη ανταρσία»

Στρατιωτικές αναπτύξεις στη Μόσχα καθώς ο αρχηγός Βάγκνερ αναζητούσε «ένοπλη ανταρσία»

24 Ιουνίου, 2023 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:174
Μοίρασέ το

 

 Υπάρχουν τώρα ευρέως διαδεδομένες αναφορές και κυκλοφορούν πλάνα για πρόσθετα τεθωρακισμένα οχήματα που αναπτύχθηκαν από μονάδες στρατιωτικής αστυνομίας σε βασικά μέρη της Ρωσίας , συμπεριλαμβανομένων των περιοχών της Μόσχας και του Ροστόφ, με το TASS να λέει ότι έχουν λάβει εντολή να προστατεύουν κυβερνητικά κτίρια, καθώς εικάζεται ότι Ο Πριγκόζιν του Βάγκνερ κάνει πραγματικές κινήσεις κατά της ρωσικής ηγεσίας απόψε. 

ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ, ΠΕΦΤΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΜΕΣΑ…

Από μεγάλος σύμμαχος, μεγάλος “πονοκέφαλος” ο … σεφ του Βλαδίμηρου…;;;

Τόσα χρόνια δίπλα στον Πούτιν, ο … μεγάλος ηγέτης δεν κατάλαβε τι φίδι έκρυβε στον κόρφο του;

Ή μήπως δεν είναι φίδι… αλλά μια θεατρική παράσταση του ΑΟΡΑΤΟΥ ΜΑΡΙΟΝΕΤΙΣΤΑ;;;

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

από τον Tyler Durden

Ενημέρωση (1815ET) : Υπάρχουν τώρα ευρέως διαδεδομένες αναφορές και κυκλοφορούν πλάνα για πρόσθετα τεθωρακισμένα οχήματα που αναπτύχθηκαν από μονάδες στρατιωτικής αστυνομίας σε βασικά μέρη της Ρωσίας , συμπεριλαμβανομένων των περιοχών της Μόσχας και του Ροστόφ, με το TASS να λέει ότι έχουν λάβει εντολή να προστατεύουν κυβερνητικά κτίρια, καθώς εικάζεται ότι Ο Πριγκόζιν του Βάγκνερ κάνει πραγματικές κινήσεις κατά της ρωσικής ηγεσίας απόψε. 

Η Washington Post εν τω μεταξύ ανακεφαλαιώνει τα ακόλουθα δημοσιεύματα ότι οι αρχές ζητούν τη σύλληψή του :

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας ανακοίνωσε αργά την Παρασκευή μια ποινική υπόθεση εναντίον του αρχηγού μισθοφόρων Wagner Yevgeniy Prigozhin, κατηγορώντας τον για «υποκίνηση σε ένοπλη εξέγερση» αφού κήρυξε ανοιχτή σύγκρουση με τη στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας και κάλεσε τους Ρώσους να συμμετάσχουν σε 25.000 μαχητές Wagner κατά του υπουργού Άμυνας Sergei Shoigu. και άλλοι ανώτατοι διοικητές.

Πλάνα όπως το παρακάτω κυκλοφορούν ευρέως καθώς έχουν παρατηρηθεί ενισχυμένες στρατιωτικές αναπτύξεις ασφάλειας σε διάφορα μέρη:

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης επιβεβαίωσαν…

«Τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί στη Μόσχα, όλες οι πιο σημαντικές εγκαταστάσεις, οι κρατικές αρχές και οι εγκαταστάσεις υποδομής μεταφορών έχουν ληφθεί υπό ενισχυμένη προστασία », δήλωσαν οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου στο TASS.

Κυκλοφορούν ισχυρισμοί ότι η FSB καλεί ακόμη και τους μαχητές της ομάδας Wagner να συλλάβουν τον Prigozhin και να τον φέρουν στις αρχές.

Μια δήλωση της FSB προέτρεψε τις δυνάμεις του Βάγκνερ να μην ακολουθούν πλέον τις εντολές του .

Και περαιτέρω επιβεβαίωση της σοβαρότητας της ολονύχτιας κατάστασης…

* * *

Ενημέρωση (1641ET) : Μετά από μήνες ανεξέλεγκτων, υπερπροκλητικών δηλώσεων από τον Πριγκόζιν που στόχευαν τόσο τους κορυφαίους στρατιωτικούς διοικητές όσο και τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων του Κρεμλίνου, φαίνεται ότι ο αρχηγός Βάγκνερ μπορεί τελικά να ξεπέρασε τις γραμμές του Πούτιν. Αναφέρεται σε ρωσικές κρατικές πηγές ότι ο Ρώσος Πρόεδρος ενημερώθηκε για τον παλαιότερο ηχητικό τυμπάνα που έκανε ο Πριγκόζιν, ο οποίος ουσιαστικά κήρυξε τον πόλεμο στο υπουργείο Άμυνας. Η δήλωση Wagner είχε κυκλοφορήσει ευρέως μετά τη δημοσίευσή της στο Telegram αργά το βράδυ τοπική ώρα.

Και τώρα ο Πριγκόζιν φαίνεται τελικά να βρίσκεται σε καυτό νερό, υπό επίσημη έρευνα για ανταρσία, σύμφωνα με τη δήλωση στο TASS :

Η Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή της Ρωσίας ζήτησε την Παρασκευή από τον Yevgeny Prigozhin, ιδρυτή της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner, να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες και είπε ότι η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας ξεκίνησε έρευνα ανταρσίας σε σχέση με τις πρόσφατες δηλώσεις του .

“Οι δηλώσεις που διαδίδονται για λογαριασμό του Yevgeny Prigozhin είναι απολύτως αβάσιμες. Σε σχέση με αυτές τις δηλώσεις, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας ξεκίνησε έρευνα για έκκληση για ένοπλη ανταρσία . Απαιτούμε να σταματήσουν αμέσως οι παράνομες ενέργειες.” ανέφερε σε ανακοίνωσή της η επιτροπή.

Λέει τώρα ότι τα ηχητικά σχόλια ήταν απλώς ένα κάλεσμα στη δικαιοσύνη και «πορεία για δικαιοσύνη», αρνούμενος ότι πρόκειται για απόπειρα πραξικοπήματος που στοχεύει τη στρατιωτική ηγεσία – επομένως μπορεί να υπάρχει μια προσπάθεια Βάγκνερ σε εξέλιξη να αποσυρθούν τα σχόλια.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, ώρες πριν από τις δηλώσεις που έλεγαν ότι η στρατιωτική ηγεσία της χώρας «πρέπει να σταματήσει» – ο Πριγκόζιν είχε φύγει σε μια εκπληκτική στροφή μετά την ίδια την απόφαση να πάει στον πόλεμο αρχικά.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν επρόκειτο να επιτεθούν στη Ρωσία με το μπλοκ του ΝΑΤΟ», είχε δηλώσει ο Πριγκόζιν μέσω της υπηρεσίας Τύπου του με λόγια που αναφέρθηκαν ευρέως και στη Δύση. «Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας εξαπατά το κοινό και τον πρόεδρο ». 

Αυτό το τελευταίο μέρος των οργισμένων καταγγελιών της Παρασκευής μπορεί να αποδειχθεί τελικά η πτώση του Prigozhin. Υπάρχουν τώρα μη επαληθευμένες αναφορές ότι η Μόσχα λαμβάνει πρόσθετα μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας και ότι η FSB βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού.

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΘΕΣΟΥΝ ΣΕ ΥΨΗΛΗ ΣΥΓΓΕΡΝΗ: BBC

Όσο για το τι θα συμβεί στη συνέχεια, τουλάχιστον το Κρεμλίνο θα θέλει να κάνει κάτι σχετικά με τη συνεχιζόμενη αμηχανία και το σκάνδαλο, που αντικατοπτρίζεται στους τίτλους των δυτικών μέσων ενημέρωσης, τα οποία μπορούν να παρουσιάσουν μια αφήγηση ρήξης των ρωσικών δυνάμεων…

* * *

Υπάρχουν έκτακτες αναφορές ότι ο αρχηγός της Wagner Yevgeny Prigozhin έχει επιτέλους διακόψει εντελώς τις σχέσεις με τον ρωσικό στρατό και ουσιαστικά «κήρυξε πόλεμο» στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας (MoD).

Σύμφωνα με έναν εξέχοντα μεταφραστή που εξέτασε πρόσφατα τον ήχο του φλογερού μηνύματος του Prigozhin στο Telegram , ο ηγέτης Wagner ξεκινά με τα εξής: “Το Συμβούλιο Διοικητών του PMC Wagner πήρε μια απόφαση: το κακό που έφερε η στρατιωτική ηγεσία της χώρας πρέπει να σταματήσει . Παραμελούν Ξέχασαν τη λέξη «δικαιοσύνη» και θα τη φέρουμε πίσω».

Έρχεται εν μέσω μη επαληθευμένων αναφορών ότι ο τακτικός στρατός εξαπέλυσε επίθεση σε στρατόπεδο Βάγκνερ μετά από μήνες αυξανόμενων εντάσεων, κάτι που μόλις διέψευσε το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Όλα αυτά έδωσαν γρήγορα τη θέση τους σε αναφορές από την περιοχή ότι ο Πριγκόζιν είναι έτοιμος να ηγηθεί ενός πλήρους «πραξικοπήματος» ενάντια στην κορυφαία ηγεσία, και ιδιαίτερα στους στρατιωτικούς.

Η μετάφραση των λόγων του ιδρυτή Wagner συνεχίζεται ως εξής :

Αυτοί που κατέστρεψαν σήμερα τα παιδιά μας, που κατέστρεψαν δεκάδες, δεκάδες χιλιάδες ζωές Ρώσων στρατιωτών θα τιμωρηθούν. Ρωτάω: κανείς να μην αντισταθεί . Όλοι όσοι θα προσπαθήσουν να αντισταθούν, θα τους θεωρήσουμε κίνδυνο και θα τους καταστρέψουμε αμέσως, συμπεριλαμβανομένων τυχόν σημείων ελέγχου στο δρόμο μας. Και όποια αεροπορία βλέπουμε πάνω από τα κεφάλια μας .

Ζητώ από όλους να παραμείνουν ψύχραιμοι, να μην υποκύψουν σε προκλήσεις και να παραμείνουν στα σπίτια τους. Ιδανικά, όσοι βρίσκονται στο δρόμο μας, δεν βγαίνουν έξω. Αφού ολοκληρώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε, θα επιστρέψουμε στην πρώτη γραμμή για να προστατεύσουμε την πατρίδα μας .

Και περισσότερα από τον Πριγκόζιν, υποδηλώνοντας ότι θα μπορούσε πράγματι να βάλει στο στόχαστρο ένα πραγματικό πολιτικό πραξικόπημα:

Η προεδρική αρχή, η κυβέρνηση, το Υπουργείο Εσωτερικών, η Rosgvardia και άλλα τμήματα θα συνεχίσουν να λειτουργούν όπως πριν . Θα αντιμετωπίσουμε αυτούς που καταστρέφουν Ρώσους στρατιώτες. Και θα επιστρέψουμε στην πρώτη γραμμή. Θα αποκατασταθεί η δικαιοσύνη στον στρατό. Και μετά από αυτό, δικαιοσύνη για ολόκληρη τη Ρωσία».

Ένα ερώτημα παραμένει μετά από αυτό: πόσο θα αντέξει; 

Παρακάτω είναι ο επικεφαλής του γραφείου των FT στη Μόσχα για τη συγκλονιστική δήλωση…

Σε αυτό το σημείο, το αφεντικό της Wagner θα πρέπει σίγουρα να αποφεύγει να μένει σε ψηλά κτίρια και κοντά σε παράθυρα.

Επί του παρόντος, η ρωσική κρατική RT έχει την ακόλουθη στρατιωτική δήλωση καρφιτσωμένη στην κορυφή της αρχικής της σελίδαςΟ αρχηγός Wagner διαδίδει παραπληροφόρηση — MOD

«Όλα τα μηνύματα και το βίντεο που διανέμονται στα κοινωνικά δίκτυα εκ μέρους του [Yevgeny] Prigozhin σχετικά με το φερόμενο χτύπημα του [ρωσικού στρατού] στα στρατόπεδα του PMC Wagner στις πίσω περιοχές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και αποτελούν ενημερωτική πρόκληση»  , αναφέρει το υπουργείο στην ανακοίνωση.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας συνεχίζουν να εκτελούν μάχιμες αποστολές στη γραμμή επαφής με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στην περιοχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», πρόσθεσε το Υπουργείο Εξωτερικών.

 

 

Πηγή μετάφρασης

Προβολές : 174


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα