Συγγενείς των θυμάτων ζητούν από τη Βουλή αναθεώρηση του Συντάγματος

Συγγενείς των θυμάτων ζητούν από τη Βουλή αναθεώρηση του Συντάγματος

9 Απριλίου, 2023 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:422
Μοίρασέ το

 

«Ζητάμε το αυτονόητο, να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί όπου πρέπει. Οι ευθύνες είναι πολύ πιο πάνω από τον σταθμάρχη Λάρισας»

 

«Ήθελα να δει τη μάνα ενός παιδιού που χάθηκε» – Συγκινεί η μητέρα της 20χρονης Μάρθης

Πρωταρχικό πλήγμα στην ισονομία, είναι το καθεστώς που θέλει τους υπουργούς και τους βουλευτές να έχουν σε ποινικές υποθέσεις προνομιακή μεταχείριση σε σχέση με όλους τους άλλους πολίτες.
Και οι πολίτες είναι δικαιολογημένα εξοργισμένοι με το άρθρο αυτό.
Επειδή όμως ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΝΑ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 86 ΠΕΡΙ… ΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ.
ΚΟΡΑΚΑΣ ΚΟΡΑΚΟΥ ΜΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ…
ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΤΥΠΙΕΤΑΙ ΑΝΑΙΜΑΚΤΑ, ΜΟΝΟ ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
Πολύ φοβάμαι όμως, πως πολύ σύντομα θα μιλήσουν τα οπλα του λαου, εναντίον όλης αυτής της πολιτικής σαπίλας…
Καλλιόπη Σουφλή Υ.Γ. Αχ, χαροκαμένη μάνα… νομίζεις πως κατάλαβε τίποτα η ανακρίτρια που είδε μια χαροκαμένη μάνα;;;
ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ, ΠΟΣΟ ΚΑΚΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΟΛΥΒΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΡΝΟΥΝΤΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ.
Νομίζετε πως θα αποδοθεί δικαιοσύνη στα θύματα του Ματιού;;;
ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ…
Η ΝΕΜΕΣΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ… ΜΙΑ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ…

Να αποδοθούν ευθύνες στους πραγματικά υπεύθυνους για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, όπου έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι, ζητούν οι συγγενείς των θυμάτων. 

Στο πλαίσιο της διαλεύκανσης της υπόθεσης και της απόδοσης ευθυνών οι συγγενείς των νεκρών ζητούν από τη Βουλή αναθεώρηση του Συντάγματος και ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών. 

Η κ. Μαρία Καρυστιανού, μητέρα της Μάρθης, της 20χρονης φοιτήτριας που άφησε την τελευταία της πνοή στο μοιραίο τρένο μοιράστηκε τους προβληματισμούς της αναφορικά με την υπόθεση των Τεμπών και την αποδοχή ευθυνών.

«Ζητάμε να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί όπου πρέπει»

«Ζητάμε το αυτονόητο, να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί όπου πρέπει. Οι ευθύνες είναι πολύ πιο πάνω από τον σταθμάρχη Λάρισας», είπε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Η ίδια έκανε λόγο για μια «αισχρή κατάσταση» που επικρατούσε στον ΟΣΕ επί χρόνια λόγω των μειώσεων του προσωπικού, της ανυπαρξίας τηλεδιοίκησης αλλά και των αναξιοποίητων ευρωπαϊκών κονδυλίων που, όπως λέει, κανείς δεν γνωρίζει πού κατευθύνθηκαν.

Παράλληλα αποκάλυψε τους λόγους για τους οποίους πήγε στον ανακριτή. «Ήθελα να δει τη μάνα ενός παιδιού που χάθηκε στα Τέμπη. Τα θύματα δεν είναι απλά ονοματεπώνυμα, ιδιότητες και ηλικίες. Τα θύματα είναι άνθρωποι και έχουν αφήσει πίσω εμάς για τους δικαιώσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείσα για την επαναλειτουργία των τρένων, η κ. Καρυστιανού αναρωτήθηκε εάν υπάρχουν οι απαραίτητες δικλείδες ασφαλείας ώστε τα τρένα να μπουν και πάλι στις γραμμές. «Ξαφνικά τα τρένα πληρούν τις προϋποθέσεις; Τι άλλαξε μέσα σε έναν μήνα. Θα λειτουργούσαν αυτά τα τρένα αν είμασταν σε κάποια άλλη χώρα της Ευρώπης;», κατέληξε.

 

Πηγή

Προβολές : 422


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα