(ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ) ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ Η ΕΛΙΤ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ!! Η πρώτη κυρία της Γαλλίας η Μπριζίτ Μακρόν παρουσίασε σχέδιο για ανακατασκευή της Παναγίας Παρισίων που παραπλεύρως θα είχε ένα φαλλό!!!

6 Ιανουαρίου, 2023 24 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,414
Μοίρασέ το

 

 Από το Ναό του Ορθού Λόγου στο Ναό του Ορθού Φαλλού!!!!

 

Αντί σχολίου, σας παραπέμπω στο σχόλιό μου, στην παρακάτω ανάρτηση του Δεκεμβρίου 2021…

Σ’  ένα ναό, με αγάλματα σατανικά, ένας φαλλός, θα είναι ότι πρέπει, για να ολοκληρωθεί ο ΕΡΠΕΤΟΣΑΤΑΝΟΣΙΩΝΙΣΜΟΣ… και ο απόλυτος αποχριστιανισμός της Γαλλίας…

Άλλωστε και το ζεύγος Μακρόν, εκτός από διεστραμμένοι, είναι και σατανιστές…

 

Καλλιόπη Σουφλη

 

 

Το έργο ανοικοδόμησης της Παναγίας των Παρισίων που παρουσίασε η Μπριζίτ Μακρόν περιελάμβανε ένα «φαλλό» που περιβάλλεται από «χρυσές μπάλες»

Μαθαίνουμε από το tweet του William Galibert, δημοσιογράφου του RTL, ότι η Roselyne Bachelot — Υπουργός Πολιτισμού υπό την προεδρία του Emmanuel Macron, από το 2020 έως το 2022 — ήταν παρούσα σε συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς για την ανακατασκευή του κωδωνοστασίου της Notre-Dame de Paris. Το κωδωνοστάσιο, καθώς και ολόκληρη η οροφή που κάλυπτε τον σηκό, τη χορωδία και το εγκάρσιο κλίτος είχαν καταστραφεί κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς της 15ης Απριλίου 2019. ( σσ εμπρησμός 1000/1000)

Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης – αυτό γράφει η Roselyne Bachelot στο βιβλίο της 682 ημέρες, αποφασίστηκε ότι το κωδωνοστάσιο έπρεπε να ξαναχτιστεί με τον ίδιο τρόπο, σύμφωνα με τη σύμβαση της Βενετίας, η οποία προβλέπει ότι τα ιστορικά κτίρια πρέπει να αποκατασταθούν έτσι ώστε να διατηρείται η αρχιτεκτονική τους ακεραιότητα.

Ωστόσο, τα Ηλύσια ήθελαν η ανακατασκευή να περιλαμβάνει μια «αρχιτεκτονική χειρονομία», δηλαδή ένα πρωτότυπο ή καινοτόμο στοιχείο.

Η Roselyne Bachelot κατηγορήθηκε ότι δεν ακολούθησε αυτήν την οδηγία, αλλά είπε ότι δεν μετανιώνει για αυτή την «ανυποταγή».

Κάτι πολύ πιο εκπληκτικό, για να μην πω σοκαριστικό, κατά τη διάρκεια ενός γεύματος με την Μπριζίτ Μακρόν, η τελευταία παρουσίασε ένα έργο ανακατασκευής με ένα είδος «φαλού» που περιβάλλεται από «χρυσές μπάλες» στη βάση του.

Για να το λέμε ωμά, η πρώτη κυρία της Γαλλίας ήθελε ένα teube αντί για το κωδωνοστάσιο της Notre-Dame-de-Paris.

Η πυρκαγιά της Notre-Dame-de-Paris έχει προσελκύσει την απληστία όλων των ειδών αρχιτεκτονικών εταιρειών με πιο στρεβλωμένες ιδέες το ένα από το άλλο (βλ. άρθρο). Κανένα από αυτά τα έργα δεν αντιστοιχεί σε αυτό που, σύμφωνα με τη Roselyne Bachelot, θα προτιμούσε η Brigitte Macron.

Η πρόθεση ήταν βέβαια η βεβήλωση του μνημείου σε σατανιστικά πρότυπα.

Είμαστε στο σωστό στρατόπεδο μόνο να μην πούμε ότι δεν ξέραμε .. πως πέσαμε σε ναρκοπέδιο.

Από το Ναό του Ορθού Λόγου στο Ναό του Ορθού Φαλλού!!! Παρίσι.

 

Πηγή

 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ Ή ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ;;; (βίντεο)

22 Δεκεμβρίου, 2021 13 Από Καλλιόπη Σουφλή

 

ΤΩΡΑ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ OΛΑ

 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ Ή ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ;;;

 

Λάθος… όλα είχαν εξηγηθεί από την πρώτη στιγμή του ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ…
Με τίτλο: “Εύχομαι να διαψευστώ, αλλά…”, (το παραθέτω πιο κάτω) είχα γράψει στις 15 Απριλίου 2019, στο παλιό μου ιστολόγιο…

Λυπάμαι, αλλά δεν θεωρώ τυχαία την πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων… 

Κάτι πολύ άσχημο έρχεται για την Γαλλία… 

Πες τε το διαίσθηση… πες τε το όπως θέλετε, αλλά … μου βρωμάει… ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ… ILLUMINATI… ΜΑΣΣΟΝΙΑ… 

Για την Αμερική, η τραγωδία άρχισε μετά την “τρομοκρατική ενέργεια”ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ, στους ΔΙΔΥΜΟΥΣ ΠΥΡΓΟΥΣ…

Για την Ευρώπη και την Γαλλία, μήπως η τραγωδία και η αντίστροφη μέτρηση, αρχίζει με την  πυρκαγιά στην ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ;;;

Εύχομαι να διαψευστώ… αλλά…

Την ίδια μέρα, στο παλιό μου πάντα ιστολόγιο, με τίτλο:“ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟΣ ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟΣ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΟΣ ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ.” και υπότιτλο

«Παναγία των Παρισίων»: Ανατριχιαστικό

– Η κατάρρευση του κωδωνοστασίου είχε «προβλεφθεί» το 2012!

είχα γράψει: “223… ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΤΕΚΤΟΝΩΝ.
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ 888.
Καμία συνωμοσιολογία… 

ΑΠΛΑ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!
Τίποτε τυχαίο!
Η ΑΡΙΘΜΟΛΟΓΙΑ, ΣΤΗΝ … ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΣΑΤΑΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ.


ΟΠΟΙΑ ΠΕΤΡΑ ΚΙ ΑΝ ΣΗΚΩΣΕΙΣ, ΕΝΑΝ ΣΑΤΑΝΙΣΤΗ ΕΒΡΑΙΟ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ.


ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΣΑΤΑΝΙΚΟ  ΚΤΥΠΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ.


ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ, ΕΠΟΝΤΑΙ…”

Ένα ακόμη στοιχείο είχα παραθέσει στο παλιό μου ιστολόγιο, με τίτλο “Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΗΣ NOTRE DAME, Ο ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ…ΚΑΡΤΕΣ ILLUMINATI (Βίντεο)”

(ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΠΙΟ ΚΑΤΩ)

Θα μπορούσα να παραθέσω τα δεκάδες δημοσιεύματα των παλιών ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ, για το θέμα αυτά, αλλά θα χρειάζονταν σελίδες επί σελίδων, για να τα παραθέσω.

Το θέμα είναι απλό:ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ.

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΥΠΑΡΞΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΟΔΟ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΩΝ.

Καλλιόπη Σουφλή

Θυμάστε την επίθεση;;;
Διαβάστε τι φέρεται να σχεδιάζεται!!!

Στις 15 Απριλίου του 2019, λίγο πριν τις 18:18 τοπική ώρα Γαλλίας, ξέσπασε πυρκαγιά στη Παναγία των Παρισίων εξαιτίας της οποίας κατέρρευσε σημαντικό μέρος της στέγης του ναού και το γοτθικό βέλος, ενώ σοβαρές ζημιές υπέστη και στο εσωτερικό του ναού με αποτέλεσμα αρκετά κειμήλια να καταστραφούν.

Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί. Ωστόσο το παρακάτω ρεπορτάζ ρίχνει ενδεχομένως λίγο φως!

Όπως αναφέρει:

«Ο καθεδρικός ναός της Παναγίας των Παρισίων πρόκειται να βεβηλωθεί. Τα σχέδια για την ανακαίνισή της μοιάζουν με μια πολιτικά ορθή Ντίσνεϋλαντ, σύμφωνα με την Τelegraph.

Σύμφωνα όμως με ρεπορτάζ, κάτω από τις προτεινόμενες αλλαγές, τα κουτιά εξομολόγησης, οι βωμοί και τα κλασικά γλυπτά θα αντικατασταθούν με μοντέρνες τοιχογραφίες και νέα ηχητικά και φωτεινά εφέ, για να δημιουργήσουν “συναισθηματικές καταστάσεις”.

Θα υπάρχουν θεματικά παρεκκλήσια, με έμφαση στην Αφρική και την Ασία ενώ αποσπάσματα από την Βίβλο  θα προβάλλονται σε τοίχους του παρεκκλησίου σε διάφορες γλώσσες, συμπεριλαμβανομένου των Μανταρίνων.

Στο τελευταίο παρεκκλήσι θα υπάρχει μια έντονη περιβαλλοντική έμφαση (Ατζέντα 2030 – Μεγάλη Επανεκκίνηση). Ενώ η Αφρική και η Ασία θα έχουν περήφανα το μέρος τους, η Ευρώπη, η Αμερική και η Ωκεανία, είτε θα είναι λιγότερο εμφανείς πίσω από τις εφαρμογές, είτε θα απουσιάζουν  εντελώς».

 

Δείτε το συγκλονιστικό ρεπορτάζ του Βρετανού δημοσιογράφου, Paul Watson:

το λινκ του βίντεο εδώ

 

Πηγή

 

Εύχομαι να διαψευστώ, αλλά…

Λυπάμαι, αλλά δεν θεωρώ τυχαία την πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων…

Κάτι πολύ άσχημο έρχεται για την Γαλλία… 

Πες τε το διαίσθηση… πες τε το όπως θέλετε, αλλά … μου βρωμάει… ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ… ILLUMINATI… ΜΑΣΣΟΝΙΑ… 

Για την Αμερική, η τραγωδία άρχισε μετά την “τρομοκρατική ενέργεια”ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ, στους ΔΙΔΥΜΟΥΣ ΠΥΡΓΟΥΣ…

Για την Ευρώπη και την Γαλλία, μήπως η τραγωδία και η αντίστροφη μέτρηση, αρχίζει με την  πυρκαγιά στην ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ;;;

Εύχομαι να διαψευστώ… αλλά…


Καλλιόπη Σουφλή

 

πηγή παλιό ιστολόγιο ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ https://attikanea.blogspot.com/2019/04/blog-post_121.html

………………………………………………………………………….

Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΗΣ NOTRE DAME, Ο ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ…ΚΑΡΤΕΣ ILLUMINATI (Βίντεο)

Καθώς η μασονία κάνει οτιδήποτε βάσει συγκεκριμένου τελετουργικού, η σημερινή ημερομηνία 15η Απριλίου 2019, είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς το 2019 είναι η 150η χρονιά που συνδέεται στην μασονία.

Το Παρίσι έχει μεγάλη ιστορία με την Ελεύθερη Μασονία και συγκεκριμένα τους Ροδόσταυρους οι οποίοι προέρχονται από την Μασονία.
Οι μασόνοι ως γνωστόν, το παίζουν θεοί μπροστά στην ανθρωπότητα σκηνοθετώντας διάφορα τελετουργικά όπως αυτό της 15ης Απριλίου 2019 ώστε να τρομοκρατήσουν τον κόσμο και να δείξουν την δύναμη τους.

Αυτό είναι ένα γεγονός προγραμματισμένο και εκτελεσμένο από τις μυστικές μασονικές οργανώσεις. 

Ο διευθυντής όλης της οργάνωσης υποτίθεται ότι είναι ο Παπά Φραγκίσκος καθώς ο ίδιος ήταν Ιησουίτης, δεν είναι πραγματικά χριστιανός και εδώ και καιρό προωθεί το Ισλάμ ανοιχτά.

 Και μην ξεχνάτε πως ΚΑΙ Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΜΑΣΣΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΥ.

ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟ 3ο ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΗΣ ΣΙΩΝ:

“ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΠΛΑΝΗ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΡΝΗΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΕΜΑΣ, ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΝ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΤΟΙΜΑΤΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ”!!!!!!!!!!!!!!!!

ΕΥΧΟΜΑΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΣΑΤΑΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΩΝ ΟΒΡΙΩΝ!

Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Οι πρώτες πέντε φωτογραφίες, είναι προσωπική μου επιλογή

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Η Notre Dame καίγονταν όπως το είχε προαναγγείλει πριν από πολλά χρόνια οι κάρτες Illuminati


Την ίδια ώρα που καίγονταν ο ναός σύμβολο στο Παρίσι

Στο τζαμί Al-Aqsa στην Ιερουσαλήμ, τον τρίτο ιερό χώρο του Ισλάμ, ξέσπασε επίσης πυρκαγιά τη Δευτέρα. Οι φλόγες δεν προκάλεσαν σημαντική ζημιά, αλλά απειλούσαν μέρος του κτιρίου ηλικίας άνω των 1200 ετών.


Η ακόλουθη φωτογραφία δείχνει τη φωτιά στο τζαμί Al Aqsa στις 21 Αυγούστου 1969:Notre Dame burned in Paris। prayer room at al-Aqsa Mosque in Jerusalem also burst into flames।
 ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ
Ο αυστραλιανός τουρίστας Dennis Michael Rohan κατηγορήθηκε τότε για εμπρησμό. Ο Rohan δεν είχε καμία αναστολή για να εξηγήσει το κίνητρό του για το έγκλημα.

Ως «απεσταλμένος του Κυρίου», ήθελε να επισπεύσει την επιστροφή του Ιησού Χριστού, η οποία κατά την άποψή του θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο επιτρέποντας στους Εβραίους να χτίσουν ένα νέο ναό αντί του τζαμιού Αλ-Άκσα, όπου λέγεται ότι αυτός Ο Σαλωμωντας ήταν αρχικά.

 

 

Η σημερινή πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας από το guardroom πριν χώρου αλ-Marwani προσευχή, σύμφωνα με δήλωση από το τμήμα Ισλαμικής Waqf του τζαμιού.

Σύμφωνα με το The New Arab, ένας φρουρός ανέφερε ένα σύντομο κενο στην αλλαγή του φύλακα μεταξύ 19:15 και 19:30 τοπική ώρα, κατά τη διάρκεια της οποίας άρχισε η πυρκαγιά.

Ενδιαφέρον, επειδή η πυρκαγιά στον καθεδρικό ναό της Notre Dame ξεκίνησε επίσης στις 19:30 τοπική ώρα.


Στο παρακάτω βίντεο, μια ώρα πριν ξεσπάσει η φωτιά, θεία λειτουργία μέσα στην Notre-Dame.

1 heure avant le feu de Notre Dame de Paris (incendie de la Cathédrale Notre-Dame de Paris)

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ 

Αυτό είναι ένα γεγονός προγραμματισμένο και εκτελεσμένο από τις μυστικές μασονικές οργανώσεις. 

Ο διευθυντής όλης της οργάνωσης υποτίθεται ότι είναι ο Παπά Φραγκίσκος καθώς ο ίδιος ήταν Ιησουίτης, δεν είναι πραγματικά χριστιανός και εδώ και καιρό προωθεί το Ισλάμ ανοιχτά.

Καθώς η μασονία κάνει οτιδήποτε βάσει συγκεκριμένου τελετουργικού, η σημερινή ημερομηνία 15η Απριλίου 2019, είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς το 2019 είναι η 150η χρονιά που συνδέεται στην μασονία.

Το Παρίσι έχει μεγάλη ιστορία με την Ελεύθερη Μασονία και συγκεκριμένα τους Ροδόσταυρους οι οποίοι προέρχονται από την Μασονία.

Οι μασόνοι ως γνωστόν, το παίζουν θεοί μπροστά στην ανθρωπότητα σκηνοθετώντας διάφορα τελετουργικά όπως αυτό της 15ης Απριλίου 2019 ώστε να τρομοκρατήσουν τον κόσμο και να δείξουν την δύναμη τους.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟΕΔΩ 

 

ARSON | Notre-Dame fire of April 15, 2019, a Catholic, Jesuit, Masonic, Rosicrucian ritual

Μουσουλμάνοι χειροκροτούν και πανηγυρίζουν το κάψιμο της NOTRE DAME

Άλλη μια προσπάθεια να βάλουν φωτιά στην Notre Dame είχε γίνει πριν από χρόνια από την συγκεκριμένη μουσουλμάνα τρομοκράτισσα που βλέπετε στο βίντεο.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ 

TERRORIST ATTACK PARIS – NOTRE DAM BURNED DOWN ON PURPOSE? MUSLIMS CELEBRATE BURNING OF NOTRE DAME


ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ 


Notre-Dame de Paris : des dégâts considérables

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ 


ILLUMINATI CARD GAME EXPOSED!!! Just A Game? Or Really The TRUTH?

 ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

 

Illuminati Card Game Rapture Card

 ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ 

ILLUMINATI CARD GAME EXPOSED!!! PART TWO!

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟΕΔΩ 

ILLUMINATI CARD GAME EXPOSED!!! BONUS!!

Η συναρπαστική ιστορία της Παναγίας των Παρισίων Χρειάστηκε πάνω από 100 χρόνια για να ολοκληρωθεί. Αυτή είναι η ιστορία του εμβληματικότερου ναού της Γαλλίας

ANEIΠΩΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!
ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ
ΠΟΣΟ ΤΥΧΑΙΑ ΜΠΗΚΕ ΑΥΤΗ
Η ΦΩΤΙΑ ΕΚΕΙ….


H Παναγία των Παρισίων, γνωστή και ως Νοτρ Νταμ (Notre Dame), είναι ο σπουδαιότερος μητροπολιτικός χριστιανικός ναός, και ένα από τα γνωστότερα αξιοθέατα της πόλης του Παρισιού. 

Με 128 μέτρα μήκος, με τα 2 κωδωνοστάσια ύψους 68 μ, τα περίφημα γλυπτά, τον εσωτερικό διάκοσμο με τα έξοχης υαλογραφικής τέχνης (βιτρώ) παράθυρα και με το μυστήριο που το περιβάλει προσελκύει κάθε χρόνο 14 εκατομμύρια και πλέον επισκέπτες. 

Πηγή: www.lifo.gr

Βρίσκουμε συνολικά 37 αναπαραστάσεις της Παναγίας μέσα στο ναό (γλυπτά, ζωγραφιές, βιτρό).


Αποτελεί ένα από τα πλέον θαυμαστά αρχιτεκτονικά μνημεία του λεγόμενου γοτθικού ρυθμού. Βρίσκεται στη νησίδα Σιτε ιλ ντε λα Σιτέ (lle de la Cite) του ποταμού Σηκουάνα.


Η ιστορία του ναού 

Η κατασκευή του ναού, σε τοποθεσία που (φυσικά) υπήρχε παλιότερος παγανιστικός ναός, άρχισε το 1163 και τον θεμέλιο λίθο έθεσε ο Πάπας Αλέξανδρος Γ΄ και ο Βασιλεύς Λουδοβίκος Ζ΄ της Γαλλίας. 

Ο ναός αποπερατώθηκε περίπου το 1272 – χρειάστηκε δηλαδή σχεδόν 110 χρόνια μέχρι να ανοίξει τις πύλες του στους πιστούς. 

Έχει συνολική επιφάνεια 4.800 τετραγωνικά μέτρα, 130 μέτρα μήκος, 48 φάρδος, 35 ύψος και κανονικά μπορεί να χωρέσει μέχρι και 6.000 ανθρώπους ταυτόχρονα. 

Τα πλέον άξια ιδιαίτερης προσοχής σημεία, που προκαλούν το θαυμασμό της αρχιτεκτονικής του ναού, είναι η υπέροχη πύλη με τον υπεράνω αυτής τεράστιο ρόδακα και τις δύο εκατέρωθεν αυτής πύλες, τα περίφημα γλυπτά, καθώς και ο εσωτερικός διάκοσμος με τα έξοχης υαλογραφικής τέχνης (βιτρώ) παράθυρα.


Η μεγαλύτερη από τις 4 καμπάνες της ζυγίζει 13.000 κιλά. 

Διάσημα είναι και τα αγάλματα-δαίμονες (gargouilles) που βρίσκονται περιμετρικά στα ψηλά σημεία του καθεδρικού ναού. 

Τα gargouilles εκτός από διακοσμητικό ρόλο έχουν και χρηστικό, ως υδρορροές. 

Όντας κενά στο εσωτερικό τους αποτελούν την κατάληξη υδρορροών και προστατεύουν τα εξωτερικά τοιχώματα του ναού από το νερό της βροχής.

Το 1699 η Παναγία των Παρισίων υπέστη ακρωτηριάσεις, με τη δικαιολογία της επισκευής της. 

Γύρω στο 1790, αμέσως μετά τη Γαλλική Επανάσταση υπέστη νέες καταστροφές, καθώς πολλά θρησκευτικά σύμβολά της «αποκαθηλώθηκαν», στο πνεύμα της εποχής. 

Στις 2 Δεκεμβρίου 1804 στο Ναό αυτό στέφθηκε (ή μάλλον αυτοανακηρύχθηκε) Αυτοκράτορας ο Ναπολέων Α΄ Βοναπάρτης.

Με κέντρο δράσης το ναό αυτόν συνέγραψε ο Βικτόρ Ουγκώ το γνωστό κλασσικό πλέον μυθιστόρημα με το τίτλο Παναγία των Παρισίων, που μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο και ως ταινία με ηθοποιούς και με τα κινούμενα σχέδια της Ντίσνεϊ. 

Μετά την έκδοση του μυθιστορήματος, το 1831, ο ναός έγινε ξανά της μόδας και ο αριθμός των επισκεπτών εκτινάχθηκε.

Λίγα χρόνια μετά, κι ενώ το μυθιστόρημα είχε γίνει best seller αποφασίστηκε να γίνουν σημαντικές εργασίες συντήρησης, υπό την επίβλεψη του Eugène Viollet-le-Duc. 

Οι εργασίες κράτησαν 25 χρόνια. 100 χρόνια αργότερα, το 1963 άρχισε η μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού της πρόσοψης του ναού. Μετά από πολλούς αιώνες απέκτησε και πάλι το αρχικό του χρώμα.

Μέσα στον καθεδρικό ναό οι πιστοί έψαλλαν δύο φορές τον ύμνο Te Deum, μία στο τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και μία στο τέλος του Δευτέρου προκειμένου να ευχαριστήσουν το Θεό για τη λήξη τους. 

Από την άνοιξη του 2013, η Παναγία των Παρισίων φιλοξενούσε στη στέγη της ένα μελίσσι, θέλοντας να υπενθυμίσει την ανάγκη για σεβασμό της φύσης και την ευθύνη που πρέπει να νιώθουμε απέναντί της.

Το 2017 ήταν πλέον φανερό πως η (πανάκριβη) συντήρηση που γινόταν δεν επαρκούσε. Επί πάνω από 850 χρόνια, οι μεσαιωνικοί φύλακες του Παρισιού, τα γκαργκόιλ της Παναγίας των Παρισίων, φροντίζουν για την ακεραιότητα του εμβληματικού γοτθικού ρυθμού ναού. 

Πλέον όμως είχαν υποστεί σημαντικές φθορές και δεν ήταν λίγες οι φορές που κατέρρεαν. Η στοά των Βασιλέων που φιλοξενεί αγάλματα 28 ηγεμόνων της προχριστιανικής περιόδου, είχε επίσης υποστεί ζημίες. Το γαλλικό κράτος δαπανούσε κάθε χρόνο περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ για έργα συντήρησης – όμως ακόμα κι αυτό το ποσό δεν επαρκούσε. 

Οι εκκλησιαστικές αρχές, που βασίζονται σε δωρητές κυρίως από το εξωτερικό, είχαν κάνει μεγάλη καμπάνια για να συγκεντρωθούν 100 εκατομμύρια ευρώ για να γίνουν οι απαραίτητες αναστηλώσεις. Μια γιγάντια επιχείρηση συντήρησης είχε ξεκινήσει, όμως στις 15 Απριλίου 2019 η μεγάλη πυρκαγιά ανέτρεψε τα πάντα…

 

Was Notre Dame Cathedral Fire Predicted or Planned?
ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ 

5;10

 

Ο γοτθικός ρυθμός της Παναγίας των Παρισίων Η Γαλλία ήταν η χώρα καταγωγής του γοτθικού ρυθμού που αποτέλεσε την εξέλιξη των ρωμανικών συστημάτων. 

Κατά τα μέσα του 11ου αιώνα, οι οικοδόμοι της Ιλ ντε Φρανς, οδηγούμενοι από αυστηρά ορθολογιστικά κριτήρια, προσπάθησαν να επιλύσουν το πρόβλημα του φωτισμού και της ευρυχωρίας των εκκλησιαστικών κτιρίων που είχε τεθεί, όταν η ρωμανική αρχιτεκτονική αντικατέστησε τις ξύλινες εύφλεκτες στέγες με κτιστούς θόλους και τους στήριξε σε παχύς τοίχους και παραστάδες. 

Έπρεπε λοιπόν να ελαφρύνουν οι θόλοι για να μπορούν να μειωθούν στο ελάχιστο οι αδρανείς φέροντες όγκοι και να υπερυψωθεί το κεντρικό κλίτος, ώστε να ανοιχτούν στις πλευρές του φωτιστικά παράθυρα. 

Το αίτημα, γράφει η Κατερίνα Ρουμπέκα, λύθηκε με τη μετατροπή των ημικυλινδρικών θόλων σε οξυκόρυφους που ασκούν μικρότερες οριζόντιες ωθήσεις, με τη γενίκευση των σταυροθολίων, που συγκεντρώνουν τα φορτία μόνο στις τέσσερις κορυφές του τετραγώνου της βάσεώς τους και δεν έχουν ανάγκη από ενιαίους τοίχους, αλλά μόνο υποστυλώματα για τη στήριξή τους και κυρίως με την ανεξαρτητοποίηση των ακμών των σταυροθολίων από το υπόλοιπο σώμα τους.

The history of France’s Notre Dame Cathedral

 ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

 

Οι ακμές δηλαδή κατασκευάστηκαν χωριστά από τις καλύπτρες με λαξευτούς αψιδολίθους και σχημάτισαν το αυτοδύναμο στο χώρο πλέγμα των βεργών, ενώ οι ενδιάμεσες καλύπτρες, μικρές σε έκταση, κλείστηκαν με λεπτή λιθοδομή συμβάλλοντας στην ελαφρότητα των θόλων. 

Η συγκέντρωση των φορτίων στις γενέσεις των βεργών επέτρεψε την υπερύψωση του κεντρικού κλίτους και την δημιουργία υπερώων, πολυλόβων παραθύρων και ροδάκων, αλλά απαιτούσε και ένα σύστημα αντιστηρίξεως που πρόσφερε η επινόηση των τοξοτών ή μετεώρων αντηρίδων. 

Οι τοξωτές αντηρίδες, κατακόρυφες κατασκευές, τοποθετημένες στο εξωτερικό των ναών, συνδέονται με τις γενέσεις των βεργών με τη βοήθεια τόξων. 

Τα τόξα αυτά παραλαμβάνουν τις οριζόντιες και κατακόρυφες ωθήσεις των εσωτερικών θόλων και των τοίχων, τις μεταβιβάζουν στις κατακόρυφες αντηρίδες και εκείνες τις μεταφέρουν στο έδαφος. 

Για να αντέχουν καλύτερα στις πλάγιες ωθήσεις οι αντηρίδες στέφονται από ένα οξυκόρυφο πυραμιδοειδές μέλος, τη φιάλη.

Ο γοτθικός ναός απασχόλησε και ανέδειξε γενεές οικοδόμων και διακοσμητών και διαμορφώθηκε τελικά σε καθαρά ορθολογιστικό οικοδόμημα, στο οποίο τονίζονται όσα μέλη έχουν στατική λειτουργία για να δώσουν την εντύπωση μιας δέσμης δυνάμεως χωρίς αδρανή ύλη. 

Η ισχυρή κατακόρυφη ανάταση των κτιρίων, τα πολυσύνθετα σχέδιά τους με τα πολλά και τα εγκάρσια κλίτη, τους περιδρόμους και τα ακτινωτά παρεκκλήσια, δημιουργούν με τις ποικίλες επιπτώσεις του φωτός που διαπερνά τους χρωματιστούς υαλοπίνακες, συνεχώς μεταβαλλόμενες οπτικές εικόνες, απομακρύνουν τα πραγματικά όρια του ναού και δίνουν στον χώρο την έννοια του απεριόριστου.


Την ελαστική ζωτικότητα των αρχιτεκτονικών μορφών συμπληρώνουν, οι ισχυρές φωτοσκιάσεις στα σχήματα των βάσεων των υποστυλωμάτων, στις οριζόντιες ζώνες και στα κιονόκρανα με τον φυτικό διάκοσμο. 

Τα θυρώματα ανοίγονται στους τοίχους και διευρύνονται προς τα έξω σε οδοντωτή διάταξη, ενώ ο πλαστικός τους διάκοσμος μετατρέπει την ακαμψία των ρωμανικών κιονωτών αγαλμάτων σε φυσική κίνηση, βαθιά ψυχική έκφραση και απαλό πλάσιμο. 

Η γλυπτική ωστόσο δεν αποδεσμεύθηκε από την αρχιτεκτονική, όπως εξάλλου ούτε και η ζωγραφική. 

Τη θέση των νωπογραφιών, όταν τα τοιχώματα αντικαταστάθηκαν από μεγάλα παράθυρα, κατέλαβε το υαλογράφημα, που η τεχνική του δεν χρησιμοποιεί σχεδόν καθόλου πλάσιμο, αλλά δυνατά περιγράμματα και επίπεδες χρωματικές επιφάνειες.

Φεύγω – Η Παναγία των Παρισίων

 ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

 

Στα σκαλιά της Παναγιάς (Τραγούδι)

 ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

 

Ο «ΘΡΥΛΙΚΟΣ» ΚΟΥΑΣΙΜΟΔΟΣ ΚΛΑΙΕΙ….

https://1.bp.blogspot.com/-8R2H5lbewbY/XLTlIVYS2-I/AAAAAAAC-jQ/9TaLA-lcZh4RTMXYelTJkev62SBKU9l0QCLcBGAs/s640/rtot2.jpg

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ

 

Πηγή παλιό ιστολόγιο ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ

URL: https://attikanea.blogspot.com/2019/04/notre-dame-illuminati.html

Προβολές : 1,414


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα