Συμβουλές του αγίου Παϊσίου για τις εκλογές.

Συμβουλές του αγίου Παϊσίου για τις εκλογές.

21 Μαΐου, 2023 7 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:946
Μοίρασέ το

Όποιος χρησιμοποιεί την Ορθοδοξία για να πάρει ψήφους και να εκλεγεί, ενώ δεν το αξίζει, θα το πληρώσει από την Θεία Δικαιοσύνη.

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ, ΕΠΕΣΑΝ… Όποιος είναι έξυπνος, το βλέπει…

Με το καλό, να έρθει και η τιμωρία Του Θεού… και να είναι αμείλικτη…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Σε αυτό το ιστολόγιο σεβόμενοι την ελευθερία του καθενός δεν πήραμε ούτε θα πάρουμε θέση υπέρ κάποιου κόμματος ή παρατάξεως.

Ο καθένας πρέπει να ψηφίσει κατά συνείδηση και πάντα προς όφελος της Πίστεως και της Πατρίδος.

Επειδή όμως βλέπουμε, ότι πολλοί παρουσιάζουν την Ορθοδοξία και την Πίστη ως κριτήριο εκλογής τους και προτρέπουν τους πιστούς να τους ψηφίσουν, παρουσιάζουμε τις συμβουλές του αγίου Παϊσίου σχετικά με το ποιόν πρέπει να ψηφίσουμε.

Ιδιαίτερα ξεχωρίζουμε την ακόλουθη, η οποία αποτελεί και προειδοποίηση:

 

Όποιος χρησιμοποιεί την Ορθοδοξία για να πάρει ψήφους και να εκλεγεί, ενώ δεν το αξίζει, θα το πληρώσει από την Θεία Δικαιοσύνη.

 

Και κάτι άλλο για κάποιους αφελείς: Λέει ο Άγιος, ότι όποιος είναι συνειδητό μέλος της Εκκλησίας αγωνίζεται για αυτά που την αφορούν, στην προκειμένη αποστασία, αίρεση, εκκοσμίκευση και σχίσμα.

 

Ερωτούμε: Αν δεν το κάνει, πως είναι συνειδητό μέλος;

 

Είναι δυνατόν μοναστήρια που στηρίζουν αιρετικό πατριάρχη και προωθούν την αίρεση και το σχίσμα να στηρίζουν πολιτικό επειδή (υποτίθεται) είναι ευσεβής;

 

Εδώ δεν φροντίζουν πια οι επίσκοποι και τα μοναστήρια για την πίστη, εμείς περιμένουμε να φροντίσουν οι πολιτικοί;

Ας προσέξουμε λοιπόν.

Ακούστε το ηχητικό εδώ

 

Πηγή

Προβολές : 946


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα