Συναγερμός από τους Έλληνες σεισμολόγους: Αναπόφευκτος ένας νέος μεγάλος σεισμός στην Τουρκία

Συναγερμός από τους Έλληνες σεισμολόγους: Αναπόφευκτος ένας νέος μεγάλος σεισμός στην Τουρκία

9 Ιανουαρίου, 2024 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:573
Μοίρασέ το

 

Λέκκας και Συνολάκης καταθέτουν τις εκτιμήσεις τους, αναφορικά με το κατά πόσο πρέπει να ανησυχεί η χώρα μας

Τις πιθανές επιπτώσεις στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη από έναν  νέο μεγάλο σεισμό στην Τουρκία εξετάζουν δύο διακεκριμένοι Έλληνες σεισμολόγοι, οι οποίοι θεωρούν πως αργά η γρήγορα η γειτονική μας χώρα θα πληγεί εκ νέου από πολλά Ρίχτερ.

Ειδικότερα, ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμης Λέκκας και ο ακαδημαϊκός και καθηγητής Φυσικών Καταστροφών Κώστας Συνολάκης καταθέτουν στα «Νέα» τις εκτιμήσεις τους αναφορικά με το κατά πόσο πρέπει να ανησυχεί η χώρα μας, στην περίπτωση που η Τουρκία χτυπηθεί από σεισμό με μέγεθος έως 7,8 Ρίχτερ και επίκεντρο τη θάλασσα του Μαρμαρά.

«Ο σεισμός στην Τουρκία είναι κάτι δεδομένο. Μέχρι και ο Ερντογάν προ ημερών, παρουσιάζοντας τον νέο υποψήφιο δήμαρχο Κωνσταντινούπολης που προτείνει, εκείνο που τόνισε στα προσόντα του ήταν ότι θα μπορούσε να διαχειριστεί καλύτερα τις συνέπειες ενός επερχόμενου σεισμού. Επιπλέον, η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα διατυπώνει ταυτόσημες απόψεις για ένα σεισμό στην Τουρκία. Αντίστοιχη άποψη έχουμε κι εμείς, άρα είναι κάτι που αναμένουμε», αναφέρει στην εφημερίδα ο Ευθύμης Λέκκας.

Σημειώνει δε πως το τελευταίο διάστημα, κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού, έχουν δρομολογήσει υποχρεωτικούς προσεισμικούς ελέγχους σε όλα τα δημόσια κτίρια της χώρας. Αναφέρει πως οι προσεισμικοί έλεγχοι στα δημόσια κτίρια σε Θράκη και Ανατολικό Αιγαίο θα έχουν πραγματοποιηθεί εντός έξι μηνών, ενώ στα σχολεία των εν λόγω περιοχών γίνονται δύο φορές τον χρόνο ασκήσεις ετοιμότητας για σεισμό.

Παράλληλα, σπεύδει να καθησυχάσει για τις επιπτώσεις στην Ελλάδα από ένα σεισμό στην Τουρκία. «Δεν θα μας ανησυχήσει για πιθανές επιπτώσεις στον ελληνικό χώρο», σημειώνει και εκτιμά ότι από σεισμό στην Τουρκία δεν μπορεί να προκληθεί τσουνάμι στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Συνολάκης δηλώνει πως είναι αναπόφευκτος ένας μεγάλος σεισμός στην Τουρκία. «Συζητείται εδώ και 20 χρόνια. Εξαρτάται από το μέχρι πού θα σπάσει το ρήγμα. Αν σπάσει όλο το κομμάτι, προφανώς θα επηρεαστούν και μερικά ελληνικά νησιά, ακόμη και στη Θράκη θα έχουμε θέμα, όχι το ίδιο με την Κωνσταντινούπολη», τονίζει ο καθηγητής.

*φωτο αρχείου

 

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 573


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα