Συναγερμός στην Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος: Ποιοι έστησαν τη μεγάλη απάτη με την καμένη περιοχή στην Αργολίδα, που έχει κηρυχθεί αναδασωτέα

Συναγερμός στην Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος: Ποιοι έστησαν τη μεγάλη απάτη με την καμένη περιοχή στην Αργολίδα, που έχει κηρυχθεί αναδασωτέα

20 Ιουλίου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:383
Μοίρασέ το

 

 Τα ύποπτα συμφέροντα που έχουν επανεμφανιστεί και ψάχνει η Ιντερπολ!

Ο επιχειρηματίας από χώρα του Ανατολικού μπλοκ, ο συνεταιρισμός των αξιωματικών, οι ξένες μυστικές υπηρεσίες, τα 4.000 στρέμματα και οι κυβερνητικές διασυνδέσεις για να βγει ξενοδοχειακή άδεια!

 

 

 

Και υπάρχουν ακόμα ΡΑΓΙΑΔΕΣ – ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ, που ψηφίζουν ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

Ποιοι έστησαν τη μεγάλη απάτη με την καμένη περιοχή στην Αργολίδα, που έχει κηρυχθεί αναδασωτέα - Τα ύποπτα συμφέροντα που έχουν επανεμφανιστεί και ψάχνει η Ιντερπολ!

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος μετά τη διαβίβαση ενός φακέλου που περιλαμβάνει στοιχεία-φωτιά για μια μεγάλη απάτη που συντελέστηκε στην Αργολίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ξένη υπηρεσία που ερευνούσε ύποπτες δραστηριότητες στην Ελλάδα, ενός επιχειρηματία που κατάγεται από Ανατολική χώρα εντόπισε μια αγοραπωλησία-μαμούθ σε παραλιακή έκταση στην Αργολίδα.

Ο εν λόγω επιχειρηματίας άγνωστο με ποιο τρόπο διαπραγματεύονταν την αγορά τεσσάρων χιλιάδων στρεμμάτων στο Πόρτο Χέλι με τίμημα εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για πρόσωπο που διακινεί τεράστια ποσά και γι΄ αυτό είχε βρεθεί στο στόχαστρο των Μυστικών Υπηρεσιών.

Βέβαια το ερώτημα είναι, ποιοι είναι αυτοί που επιχείρησαν να πουλήσουν μια έκταση, η οποία είχε καεί και κηρύχτηκε αναδασωτέα.

Ως ιδιοκτήτης εμφανίζεται ένας συνεταιρισμός αξιωματικών.

Η έκταση περιήλθε στον συνεταιρισμό, προκειμένου να χτιστούν παραθεριστικές κατοικίες για αξιωματικούς.

Βέβαια κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό αφού η έκταση ήταν δασική.

Πριν από χρόνια είχε ξεσπάσει πυρκαγιά στη συγκεκριμένη έκταση και αμέσως κηρύχτηκε αναδασωτέα.

Το περίεργο είναι ότι μεγάλα μεσιτικά γραφεία παζάρευαν τα τέσσερις χιλιάδες στρέμματα τόσο με τον ύποπτο επιχειρηματία, όσο και με Έλληνες ενδιαφερόμενους.

Η συγκεκριμένη έκταση προωθείται τώρα σε επιλεγμένους δυνητικούς αγοραστές από συγκεκριμένα κτηματομεσιτικά γραφεία προς πώληση.

Βέβαια οι υποψιασμένοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι με μια υπουργική απόφαση μπορεί να επιτραπεί η χρήση για επένδυση.

Μπορούν δηλαδή οι αγοραστές σε περίπτωση που έχουν πρόσβαση στην κυβέρνηση να εξασφαλίσουν άδεια για ανέγερση ξενοδοχειακών μονάδων.

Το ζήτημα περιπλέκεται και γι΄ αυτό ο προϊστάμενος της Αρχής για την Καταπολέμηση του Μαύρου Χρήματος Χαράλαμπος Βουρλιώτης διερευνά τις ευθύνες όλων των εμπλεκόμενων και ο σχετικός φάκελος θα παραδοθεί στους ανακριτές.

Στο κάδρο από την Αρχή για το ξέπλυμα, επιχειρηματίες με αλλαγή φορολογικής έδρας, πτωχευμένοι που ζουν σαν κροίσοι και υποθέσεις «χωμένες» στα συρτάρια!

Το ιστορικό

«Επενδύσεις» πάνω σε πρόσφατα καμένο δάσος , αλλά και σε ευρύτερη δασική έκταση συνολικής επιφάνειας 3.782 στρεμμάτων επιχειρούνται να στηθούν από διάφορα εμπλεκόμενα συμφέροντα στην Αργολίδα, σε μία από τις τελευταίες παρθένες εκτάσεις, και συγκεκριμένα στην Κορακιά Κρανιδίου.

Η συγκεκριμένη έκταση φέρεται να προωθείται από μεσιτικά γραφεία σε δυνητικούς αγοραστές ως ιδιωτική περιουσία προς πώληση έναντι ποσού της τάξης των 100 εκατ. ευρώ, αναφέρουν άνθρωποι της αγοράς. Ποσό που ξεκάθαρα υπονοεί πως ενυπάρχουν υπεραξίες στην ανάπτυξή του , ως επενδυτικό ακίνητο.

Ωστόσο η περιοχή αποτελεί ξεκάθαρα δάσος (περιλαμβάνεται τόσο στους δασικούς χάρτες όσο και σε αποφάσεις της δικαιοσύνης, ενώ το αναγνωρίζει και ο πωλητής) και μάλιστα δημόσιο, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, μεγάλο μέρος του οποίου, μάλιστα, προ εξαετίας παραδόθηκε στις φλόγες και επομένως είναι άμεσα αναδασωτέο.

Η έκταση εμφανίζεται να βρίσκεται στο χαρτοφυλάκιο οικοδομικού συνεταιρισμού από το 1970 («Οικοδομικός Συνεταιρισμός Μονίμων Αξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού-ΟΣΜΑΝ, Συν. Π.Ε.»), οπότε και του παραχωρήθηκε για την ανάπτυξη παραθεριστικών κατοικιών.

Αλλά βεβαίως αυτό δεν κατέστη ποτέ δυνατό, ακριβώς λόγω του δασικού χαρακτήρα της έκτασης και της αντισυνταγματικότητας μιας τέτοιας εξέλιξης, όπως επιβεβαιώθηκε και με το Σύνταγμα του 1975. Έτσι, λοιπόν, παρέμεινε ως δάσος και από το 1979 και μετά, το σχετικό πρόγραμμα του Συνεταιρισμού έμεινε «στο συρτάρι».

Είναι επομένως σαφές πως η έκταση είναι αδύνατον να πολεοδομηθεί νομίμως και επειδή είναι σε μεγάλο μέρος της καμένη , αυτό δεν γίνεται, ούτε και μέσω ενδεχόμενης ένταξής της στις προβλέψεις του πλαισίου των στρατηγικών επενδύσεων.

«Περίεργα συμφέροντα»

Τον τελευταίο καιρό έχουν επανεμφανιστεί κάποια «περίεργα συμφέροντα» – για το ποιον τους έχει υπάρξει και καταγγελία στην αντίστοιχη υπηρεσία της Ιντερπόλ– που εμφανίζουν πλάνα οικοδόμησης και πώλησης ιδιωτικών βιλών, ως σχέδια ανάπτυξης ολοκληρωμένων τουριστικών συγκροτημάτων εθνικής σημασίας.

Τελευταία αποδέκτης των παραπάνω σχεδίων, μέσω σοβαρής καταγγελίας , έγινε και αρχή που μελετάει τα πάντα , για το «ξέπλυμα μαύρου χρήματος». Στην πραγματικότητα, η έκταση δεν μπορεί καν να πουληθεί αφού για να μεταβιβαστεί μια έκταση με αυτά τα χαρακτηριστικά, χρειάζεται «πιστοποιητικό ακαΐας», που για ευνόητους λόγους δεν είναι δυνατόν να εκδοθεί μετά τις πυρκαγιές του 2016.

Οι εξελίξεις αυτές έχουν εγείρει ανησυχίες στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας, αλλά και στα απέναντι νησιά, όπως οι Σπέτσες, ότι «τα συμφέροντα επιχειρούν, παρά το ότι η περιοχή είναι αδιαμφισβήτητα δάσος και σε μεγάλο μέρος της αναδασωτέα, να πουλήσουν την έκταση, υποσχόμενα ενδεχομένως πολεοδομική της ωρίμανση διά επενδυτικού σχεδίου που θα ενταχθεί στις στρατηγικές επενδύσεις».

Η ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας έχει περιέλθει στο επίκεντρο αγοραστικού ενδιαφέροντος , αλλά, καθώς οι προσφερόμενες εντός σχεδίου εκτάσεις και οικόπεδα είναι εξαιρετικά περιορισμένες, εκδηλώνονται τέτοια φαινόμενα.

Η δυσκολία ανάπτυξης οιουδήποτε έργου στις δασικές εκτάσεις είναι εμφανής, άλλωστε, και στις προσπάθειες του ΤΑΙΠΕΔ να αξιοποιήσει περιοχή έκτασης 624 στρεμμάτων στη θέση Βερβέροντα. Ο σχετικός διαγωνισμός έχει «παγώσει» δύο φορές κατά τα τελευταία 11 χρόνια, καθώς πολύ λίγα στρέμματα από αυτά μπορούν να χτιστούν.

Συνελήφθη στην Αθήνα, Γάλλος καταζητούμενος από την Ιντερπόλ

Ερωτήματα

Άλλη περίπτωση στην περιοχή που έχει προκαλέσει σειρά ερωτημάτων είναι αυτή του Κτήματος Αλεξίου, 300 περίπου στρεμμάτων, τα οποία πέρασαν στον έλεγχο αλλοδαπού επιχειρηματία στις αρχές του 2022 έναντι ποσού της τάξης των 50 εκατομμυρίων.

Ωστόσο, αν και με βάση τον νόμο στη συγκεκριμένη έκταση, δασική στη συντριπτική πλειονότητά της, δεν μπορεί να χτίσει παρά ελάχιστα τετραγωνικά, ο εν λόγω «επιχειρηματίας», αξιολογεί σχέδια για την ανάπτυξη πολυτελών παραθεριστικών κατοικιών που θα φέρουν αναγνωρίσιμο διεθνές εμπορικό σήμα.

Τα πρόσωπα που διακαώς θέλουν να αποκτήσουν την έκταση της Κορακιάς , μετά την αποκάλυψη των σχεδίων τους , θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις και για μια σειρά άλλων επιχειρηματικών κινήσεων τους , για τις οποίες ενδιαφέρονται οι πιο νευραλγικές, για το οικονομικό έγκλημα, υπηρεσίες του πλανήτη.

Με δεδομένη την ευαισθησία των Αμερικανών μετά τον πόλεμο της Ουκρανίας σε περιπτώσεις μαύρου χρήματος , οι εξελίξεις μπορεί να είναι ραγδαίες αφού το μεγάλο λάθος που ενεργοποίησε τον μηχανισμό φαίνεται ότι έγινε. Ήδη η αρμόδια αρχή , στο πλαίσιο της ανταλλαγής πληροφοριών δια της δικαστικής οδού, έχει σημάνει την εκκίνηση στην έρευνά της.

 

Πηγή

Προβολές : 383


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα