Συναγερμός τρόμου: Παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς υπό απειλή από την «πιο επικίνδυνη» τρομοκρατική οργάνωση που στέλνει τζιχαντιστές στην Ευρώπη μεταμφιεσμένοι σε «πρόσφυγες πολέμου» (Βίντεο)

Συναγερμός τρόμου: Παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς υπό απειλή από την «πιο επικίνδυνη» τρομοκρατική οργάνωση που στέλνει τζιχαντιστές στην Ευρώπη μεταμφιεσμένοι σε «πρόσφυγες πολέμου» (Βίντεο)

26 Δεκεμβρίου, 2023 7 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:439
Μοίρασέ το

 

 

Αυτή η αυξανόμενη ανησυχία αντικατοπτρίζεται στο δημόσιο αίσθημα σε ολόκληρη την ήπειρο, όπου μεγάλα τμήματα του πληθυσμού εκφράζουν απογοήτευση και οργή για τις εξαιρετικά επιεικές μεταναστευτικές πολιτικές που υιοθετήθηκαν από διάφορες αριστερές κυβερνήσεις.

 

Ας ξεκινήσουμε απο το βασικό…

ΤΟ ΙΣΛΑΜ, ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ…

ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Ο ΜΩΑΜΕΘ, ΩΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΝ…

ΙΣΛΑΜ – ΤΖΙΧΑΝΤ  – ΧΑΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ, ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ CIA…

Άρα όποια τρομοκρατική ενέργεια και να γίνει, είναι πλήρως ελεγχόμενη από αυτά τα ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΤΗΝΗ…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Έιμι Μεκ

Οι πρόσφατες συλλήψεις που συνδέονται με την επαρχία Χορασάν του Ισλαμικού Κράτους (ISPK), που αναγνωρίζεται από τις υπηρεσίες πληροφοριών ως η πιο επικίνδυνη τρομοκρατική οργάνωση που στέλνει ενεργά τρομοκράτες ειδικά στην Ευρώπη, επιβεβαιώνουν απερίφραστα τις έντονες προειδοποιήσεις της Clare Lopez στη συνέντευξή της στο RAIR το 2021, πιέζοντας την επείγουσα ανάγκη για τα δυτικά έθνη για την αντιμετώπιση αυτής της κλιμακούμενης ισλαμικής τρομοκρατικής απειλής.

Κολωνία : Σε μια εντυπωσιακή εξέλιξη, οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου στην Αυστρία, τη Γερμανία και την Ισπανία έχουν υποκλέψει πληροφορίες σχετικά με πιθανές επιθέσεις από μια μουσουλμανική τρομοκρατική ομάδα κατά τη διάρκεια των εορτασμών της παραμονής των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Αυτές οι επιθέσεις είχαν στόχο σημαντικές τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων των Χριστουγεννιάτικων εκκλησιαστικών λειτουργιών σε μεγάλες πόλεις όπως η Κολωνία, η Βιέννη και η Μαδρίτη. Οι πρώτες πληροφορίες αποκαλύπτουν ότι οι συλληφθέντες ύποπτοι, που πιστεύεται ότι είναι από το Τατζικιστάν και συνδέονται με την επαρχία Χορασάν του Ισλαμικού Κράτους (ISPK), διείσδυσαν στην Ευρώπη υπό το πρόσχημα των προσφύγων, απηχώντας τις μακροχρόνιες ανησυχίες των ειδικών ασφαλείας.

Οι μυστικές υπηρεσίες επεσήμαναν συγκεκριμένα μια πιθανή ισλαμική απειλή στην Κολωνία, με κύρια εστίαση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Παρόλα αυτά, ο ευρύτερος συναγερμός για την εορταστική περίοδο ώθησε επίσης τις αρχές να παραμείνουν σε επαγρύπνηση κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Οι αναφορές του BILD επιβεβαιώνουν ότι οι πρόωρες συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν από ειδικές δυνάμεις στη Βιέννη, συμπληρωμένες από πρόσθετες συλλήψεις στη Γερμανία.

Καθεδρικός ναός της Κολωνίας υπό αυστηρή ασφάλεια: Αναπτύχθηκαν σκυλιά ανιχνευτή

Ο καθεδρικός ναός της Κολωνίας υποβλήθηκε σε ενδελεχή έρευνα το βράδυ του Σαββάτου, με τη συμμετοχή σκύλων ανίχνευσης εκρηκτικών. Αυτό το μέτρο εξασφάλισε ότι δεν είχαν ήδη τοποθετηθεί επικίνδυνοι μηχανισμοί εντός των εγκαταστάσεων της εκκλησίας. «Λόγω απειλής για τον καθεδρικό ναό της Κολωνίας, θα εφαρμοστούν ειδικά μέτρα προστασίας από σήμερα το απόγευμα», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Κολωνίας.

 

 

Υπό το φως της απειλής, ο Αρχηγός της Εγκληματικής Αστυνομίας της Κολωνίας, Μάικλ Έσερ, ο οποίος επέβλεπε την επιχείρηση, ανακοίνωσε αυστηρά μέτρα ασφαλείας. «Μολονότι η πληροφορία ανέφερε συγκεκριμένα την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ξεκινάμε ολοκληρωμένα πρωτόκολλα ασφαλείας για την ασφάλεια των επισκεπτών του καθεδρικού ναού αυτή την παραμονή Χριστουγέννων», εξήγησε. Ο καθεδρικός ναός έπρεπε να επιθεωρηθεί εξονυχιστικά μετά το βράδυ και να σφραγιστεί, με όλους τους επισκέπτες να υποβάλλονται σε ελέγχους πριν από την είσοδο.

 

Καθεδρικός ναός της Κολωνίας

 

Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Στεφάνου της Βιέννης είναι επίσης στόχος. Ανακοινώθηκαν οι Ένοπλες Ελέγχοι

Ομοίως, η Βιέννη κήρυξε τον περίφημο καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου σε κίνδυνο. Η αστυνομία της Βιέννης ανακοίνωσε ελέγχους εισόδου που θα διενεργήσουν αστυνομικοί οπλισμένοι με πολυβόλα. «Αυτές οι προληπτικές ενέργειες αποσκοπούν στη διατήρηση της δημόσιας ασφάλειας στην Αυστρία. Θα υπάρχει αυξημένη αστυνομική παρουσία, με πολιτικά και ένστολους αξιωματικούς εξοπλισμένους με προηγμένο εξοπλισμό και μακριά όπλα», είπαν, εστιάζοντας σε εκκλησίες και χριστουγεννιάτικες αγορές.

 

Καθεδρικός Ναός του Αγίου Στεφάνου

 

Οι ύποπτοι φέρεται να συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος στην επαρχία Χορασάν (ISPK)

Οι συλληφθέντες πιστεύεται ότι είναι από το Τατζικιστάν, με σκοπό να εκτελέσουν το σχέδιο για το ISPK, ένα παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν. Αυτή η ομάδα θεωρείται η πιο επικίνδυνη τρομοκρατική οργάνωση αυτή τη στιγμή από τις υπηρεσίες πληροφοριών, γνωστή για την αποστολή τρομοκρατών στην Ευρώπη.

Το περασμένο καλοκαίρι, η γερμανική αντιτρομοκρατική μονάδα GSG9 εξάρθρωσε έναν επταμελή πυρήνα του Τατζίκ, ηλικίας μεταξύ 20 και 46 ετών, που συνδέεται με το ISPK, που δρούσε στη Γερμανία και την Ολλανδία. Αυτός ο πυρήνας βρισκόταν σε προχωρημένα στάδια σχεδιασμού μιας σημαντικής ισλαμικής τρομοκρατικής επίθεσης, έχοντας ήδη πραγματοποιήσει επιτήρηση σε πιθανούς στόχους. Οι έρευνες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εγκληματικής Αστυνομίας αποκάλυψαν ότι αυτοί οι τζιχαντιστές είχαν εισέλθει στη Γερμανία από την Ουκρανία μέσω της Πολωνίας, μεταμφιεσμένοι σε πρόσφυγες πολέμου χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα.

 

Ιστορικές προειδοποιήσεις σχετικά με την απειλή του ISPK

Οι πρόσφατες συλλήψεις που συνδέονται με το ISPK και τις προγραμματισμένες δραστηριότητές τους υπογραμμίζουν τις προειδοποιήσεις που έχουν εκφράσει εδώ και καιρό ειδικοί όπως η Clare Lopez, ειδικός σε θέματα εθνικής ασφάλειας. Στη συνέντευξή της τον Οκτώβριο του 2021 στο Ίδρυμα RAIR ΗΠΑ και στο άρθρο της «Κατανοώντας την Απειλή: Τι είναι το Ισλαμικό Κράτος Χορασάν (IS-K) & Γιατί έχει σημασία», η Λόπεζ τόνισε την επείγουσα ανάγκη για τη Δύση, ιδιαίτερα τις ΗΠΑ, να επικεντρωθούν σε η αυξανόμενη απειλή που θέτει το ISPK. Οι προειδοποιήσεις της, με βάση την ιστορία και τις δραστηριότητες της ομάδας στο Αφγανιστάν, έχουν τονίσει τις παγκόσμιες φιλοδοξίες της ISPK και τις δυνατότητές της να εκμεταλλευτεί την περιφερειακή αστάθεια.

Ο Λόπεζ επεσήμανε ότι η ιδεολογική ευθυγράμμιση μεταξύ ομάδων όπως η Αλ Κάιντα, το IS-KP και οι Ταλιμπάν, παρά τις περιστασιακές εσωτερικές συγκρούσεις, παρουσιάζει ένα ενιαίο μέτωπο στη δέσμευσή τους να ιδρύσουν ένα ισλαμικό κράτος. Αυτό ευθυγραμμίζεται με τις πρόσφατες δραστηριότητες του πυρήνα ISPK στην Ευρώπη, υποδηλώνοντας τη συνέχιση των μακροπρόθεσμων στόχων τους. Οι γνώσεις της από το 2021 σχετικά με τις διασυνδέσεις, τις επιχειρησιακές τακτικές και τις ιδεολογικές βάσεις της ομάδας φαίνονται τώρα προφητικές στο πλαίσιο της τρέχουσας κατάστασης στην Κολωνία και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

 

 

Δημόσια συμβουλευτική: Βελτιωμένη ασφάλεια και προφυλάξεις

 

 

Το τμήμα αστυνομίας και καθεδρικού ναού στην Κολωνία συμβουλεύει τους παρευρισκόμενους να αποφεύγουν να μεταφέρουν τσάντες και να φτάνουν νωρίς για τις λειτουργίες. Παρόμοια συμβουλευτική έχει εκδοθεί στην Αυστρία, όπου στους επισκέπτες των εκδηλώσεων και των υπηρεσιών συνιστάται να έχουν μαζί τους ταυτότητα με φωτογραφία και να διαθέτουν επιπλέον χρόνο για ελέγχους ασφαλείας.

Επαναξιολόγηση των πολιτικών μετανάστευσης και συνόρων της Ευρώπης στον απόηχο της τρομοκρατίας

Οι πρόσφατες ισλαμικές τρομοκρατικές απειλές που στοχεύουν τους Χριστιανούς και τις χριστουγεννιάτικες γιορτές τους στην Ευρώπη όχι μόνο υπογραμμίζουν τις συνεχιζόμενες προκλήσεις για την ασφάλεια, αλλά επίσης φέρνουν στο επίκεντρο τις ευρύτερες επιπτώσεις των μεταναστευτικών πολιτικών της Ευρώπης, ιδιαίτερα όσον αφορά τη μαζική ισλαμική μετανάστευση. Περιστατικά όπως αυτά έχουν εντείνει τις συζητήσεις σχετικά με την αποτελεσματικότητα και τους κινδύνους της τρέχουσας προσέγγισης των ανοιχτών συνόρων, με αυξανόμενες ανησυχίες για το πώς τέτοιες πολιτικές διευκολύνουν την είσοδο ισλαμιστών τρομοκρατών στις ευρωπαϊκές χώρες.

Αυτή η αυξανόμενη ανησυχία αντικατοπτρίζεται στο δημόσιο αίσθημα σε ολόκληρη την ήπειρο, όπου μεγάλα τμήματα του πληθυσμού εκφράζουν απογοήτευση και οργή για τις εξαιρετικά επιεικές μεταναστευτικές πολιτικές που υιοθετήθηκαν από διάφορες αριστερές κυβερνήσεις.

 

ΠηγήΑγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 439


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα