Συντάξεις: Μετά τους δικαστές έρχονται και οι πολιτικοί

Συντάξεις: Μετά τους δικαστές έρχονται και οι πολιτικοί

6 Οκτωβρίου, 2023 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:213
Μοίρασέ το

 

Δικαίωση μόνο για τα «ρετιρέ» των συνταξιούχων

Άνοιξε ο δρόμος για γενναίες αυξήσεις στις συντάξεις των πολιτικών (υπουργούς, βουλευτές κλπ).

Επέλεξα την φωτογραφία αυτή με τον τίτλο από μια ανάρτηση του παλαίμαχου δημοσιογράφου Γιάννη Ντάσκα, για να γίνει κατανοητό τι συνδέει δικαστικούς με πολιτικούς…
Επέλεξα την φωτογραφία αυτή, από μια ανάρτηση του δημοσιογράφου Γιάννη Ντάσκα, την οποία υποχρεώθηκε να κατεβάσει, προφανώς γιατί απειλήθηκε…
Κι όμως αυτή η ανάρτηση του Γιάννη Ντάσκα, αποδεικνύει τις υπόγειες στοές που συνδέουν δικαστικούς και πολιτικούς με την Μασσονία και τους εκβιασμούς που υφίστανται και οι μεν και οι δε…
Μήπως γι αυτό και ζητούν συνεχώς αυξήσεις στους μισθούς τους οι δικαστικοί;;;
Ερώτηση υποβάλω…
Κι αν εκβιάζονται, και οι δικαστικοί και οι πολιτικοί, ΓΙΑΤΙ ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΙ;
ΜΗΠΩΣ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΣΤΟΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΑΓΟΥΜΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ, ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΑΝ ΣΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ  … ΣΟΔΟΜΑ ΚΑΙ ΓΟΜΟΡΑ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΑ  ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΣΣΟΝΟΥΣ;;;
ΞΑΝΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΝΩ…
ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟΝ ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΛΥΤΡΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΑΦΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΜΕ ΤΑ ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ… ΕΠΩΝΥΜΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΕ, ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΦΙΑ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ.
ΓΕΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ!
ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΨΥΧΗ, ΘΑ ΤΟ ΠΡΑΞΕΤΕ…
ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΡΑΓΙΑΔΕΣ, ΘΑ ΣΚΥΨΕΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ…
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Όλο το θέμα αποκάλυψη του Γιάννη Ντάσκα, στο τέλος της ανάρτησης…

Γράφει ο

Την κοινωνική φωτιά που σιγοκαίει λόγω των αλλεπαλλήλων περικοπών στις συντάξεις και τη δραματική μείωση του εισοδήματος των ασφαλισμένων φαίνεται πως πυροδότησε η… εκλεκτική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για επιστροφή των συντάξεων των δικαστικών στα προ των Μνημονίων επίπεδα.

Κάτι τέτοιο συνεπάγεται αύξηση στις συγκεκριμένες συντάξεις έως και 30% ή 35%, η οποία μάλιστα θα επεκταθεί και στους πολιτικούς (υπουργούς, βουλευτές κ.λπ.)

Πρόκειται δηλαδή για μια διπλά προκλητική εξέλιξη: τόσο ως προς τις εξαιρέσεις ανάμεσα σε συνταξιούχους, όσο και αναφορικά με την επιλογή να ενισχυθούν οι πλέον ευκατάστατοι συνταξιούχοι…

Η οργή φαίνεται από τις ανακοινώσεις των συνδέσμων συνταξιούχων, αλλά και από τις αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Και αυτό γιατί από την πλευρά των πιο αδυνάτων έχουμε:

1.Τα Δώρα των συνταξιούχων «καλώς» κόπηκαν έλεγε το Ελεγκτικό Συνέδριο το 2021 καθώς η απόφαση «προέκυψε από την ανάγκη της χώρας να προχωρήσει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής».

2.Οι συνταξιούχοι δεν μπορούν να προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη για τη απόδοση των αναδρομικών μετά τον Ιούνιο του 2020, όπως νομοθετούσε η ΝΔ με τον νόμο Βρούτση (4670/20).

3.Η κυβέρνηση ακόμη δεν απέδωσε τα αναδρομικά για το 11μηνο (Ιούλιος 2015-Ιούνιος 2016) στους συνταξιούχους με βάση την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (Ιούνιος 2016).

Ασκός του Αιόλου

Και από την άλλη, έρχεται το Ελεγκτικό Συνέδριο και ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου. Η απόφαση για «διόρθωση» των συντάξεων στα προ του 2012 επίπεδα, δηλαδή η κατάργηση των νόμων 4351/2012 & 4393/2012, αλλά μόνο για τους συνταξιούχους δικαστές προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων μεταξύ των υπολοίπων 2,5 εκ. συνταξιούχων.

Πολλοί εκ των οποίων (1,1 εκ.) δεν πήραν φέτος αύξηση και πάνω από 950.000 δεν θα λάβουν αύξηση ούτε το νέο χρόνο λόγω της «προσωπικής διαφοράς» του νόμου Κατρούγκαλου (ν.4387/16).

Παιδιά κατωτέρου Θεού

 

«Νιώθουμε τεράστια αδικία και πικρία» δήλωσε στο iEdiseis ο πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων (ΑΓΣΣΕ) Γιώργος Κουτσιμπογιώργος, ο οποίος διεκδικεί ισονομία και επέκτασης των προβλέψεων για το σύνολο των συνταξιούχων. «Δεν είμαστε παιδιά ενός κατώτερου Θεού» δηλώνει με ένταση.

Αν και η κυβέρνηση δήλωσε ότι θα εφαρμόσει την απόφαση μόνο για όσους προσέφυγαν, είναι φανερό ότι αποτελεί «σταχτή στα μάτια». Το σύνολο των συνταξιούχων δικαστικών και πολιτικών θα… δικαιωθούν προσφεύγοντες στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Και μάλιστα με αναδρομική ισχύ.

Ενώ θα μπορούσε η κυβέρνηση να επικαλεστεί ακόμη και τη διχογνωμία των δύο ανώτατων δικαστηρίων (Συμβούλιο της Επικρατείας και Ελεγκτικό Συνέδριο) και να παραπέμψει την διαφορά στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο.

50% μεγαλύτερες συντάξεις

 

Σε κάθε περίπτωση η επαναφορά των συντάξεων στα προ Μνημονίων επίπεδα σημαίνει ότι οι παλαιότεροι συνταξιούχοι θα λαμβάνουν σημαντικά υψηλότερες συντάξεις, ακόμη και κατά 50%, εν σχέσει με τις αποδοχές που δίνει ο νόμος 4387/16 από τις 13/5/2016 και μετά.

Οπότε ανακύπτει θέμα ισονομίας μεταξύ παλαιών και νέων συνταξιούχων. Οι νεώτεροι μπορεί να ζητήσουν να επανεξεταστεί ο νομός Κατρούγκαλου.

Και σε αυτές τις περιπτώσεις η «αχίλλειος πτέρνα» του συστήματος είναι οι προσφυγές των δικαστικών, γιατί τις αναπροσαρμογές τις παίρνουν και οι πολιτικοί ή οι προσφυγές των συνταξιούχων πολιτικών, γιατί τις αυξήσεις θα τις λάβουν και οι δικαστικοί…

Μοιάζει να έχει άνοιξε ο ασκός του Αιόλου αναφορικά με το υπαρκτό πρόβλημα της επάρκειας των συντάξεων, την οικονομική ισορροπία του Ασφαλιστικού Συστήματος (πεπερασμένοι πόροι, δημογραφικό, υποασφαλισμένη εργασία) και λόγω του κοινωνικού αυτοματισμού που προκαλούν οι διακρίσεις και αδικίες…

 

 

Πηγή

 

Η συγκλονιστικά αποκαλυπτική ανάρτηση του δημοσιγράφου Γιάννη Ντάσκα, μπορεί να κατέβηκε στο ιστολόγιό του, αλλά την έχουν αναρτήσει πολλά άλλα ιστολόγια…

 

 

 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΣΣΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ. Τα απίστευτα κακουργήματα της Μασονικής Στοάς (πλαστη δικαστική απόφαση -εικονικές συναλλαγές εκατομμυρίων),τα πλοκάμια στο Μαξίμου και στη Δικαιοσύνη και οι παραγραφές που εξηγούνται με υπόγειους εκβιασμούς!

 

ΚΑΙ ΕΔΩ…

Αποκαλύψεις ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ για τους πολιτικούς και τους δικαστές, με ονοματεπώνυμα… (βίντεο)

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΑΣΚΑΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ!!! …

 

 

Προβολές : 213


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα