Συντρίμμια και θάνατος παντού: Ασύλληπτες εικόνες από την ισοπεδωμένη Γάζα

Συντρίμμια και θάνατος παντού: Ασύλληπτες εικόνες από την ισοπεδωμένη Γάζα

11 Οκτωβρίου, 2023 9 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:473
Μοίρασέ το

 

«Συνεχίστε με όλη τη δύναμη» ήταν το μήνυμα που έστειλε χθες, Τρίτη (10/10) ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προς τον στρατό του, ο οποίος έχει κυριολεκτικά ισοπεδώσει τη Γάζα με συνεχείς αεροπορικούς βομβαρδισμούς.

 

 

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ψήφισε την Απόφαση 242 που δήλωνε ότι το Ισραήλ πρέπει να αποσυρθεί από όλα τα εδάφη που κατέλαβε στον πόλεμο του 1967 με τη Συρία, συμπεριλαμβανομένων και των Υψιπέδων του Γκολάν.

Τα Υψίπεδα του Γκολάν, γιατί βρίσκονται ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛ;;;

ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΑΦΑΙΡΕΙΤΕ ΤΗ ΓΗ ΤΟΥΣ;

ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΙΣΟΠΕΔΩΣΟΥΝ… ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΠΕΤΡΑ ΕΠΙ ΠΕΤΡΑ ΣΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Εικόνες και βίντεο απόλυτης καταστροφής από τη Γάζα. Συντρίμμια και θάνατος παντού.

«Συνεχίστε με όλη τη δύναμη» ήταν το μήνυμα που έστειλε χθες, Τρίτη (10/10) ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προς τον στρατό του, ο οποίος έχει κυριολεκτικά ισοπεδώσει τη Γάζα με συνεχείς αεροπορικούς βομβαρδισμούς.

Αυτή ήταν η «απάντηση» του Ισραήλ στη δική του «11η Σεπτεμβρίου», όπως περιγράφει το μπαράζ ρουκετών που εξαπέλυσε η Χαμάς το περασμένο Σάββατο (7/10), ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία των συρράξεων στην περιοχή τις τελευταίες δεκαετίες (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

 

 

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, συνολικά 1.055 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί -μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά- ενώ ακόμη 5.184 τραυματίστηκαν στη Λωρίδα της Γάζας από το Σάββατο, όπως ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη (11/10) το υπουργείο Υγείας στον αποκλεισμένο θύλακα.

Βίντεο από drone αποτυπώνουν το μέγεθος της ασύλληπτης καταστροφής στη Γάζα, όπου κυριαρχούν τα συντρίμμια και ο θάνατος.

 

 

Κτήρια που έπεσαν σαν τραπουλόχαρτα έχουν γεμίσει τους δρόμους των Παλαιστινίων με συντρίμμια.

Από τις επιδρομές επλήγησαν δεκάδες κτίρια κατοικιών, εργοστάσια, τεμένη και καταστήματα, σύμφωνα με τον Σαλάμα Μάρουφ, επικεφαλής του γραφείου Τύπου της κυβέρνησης της Χαμάς.

Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός επεσήμανε ότι στη διάρκεια της νύκτας έπληξε πολλές θέσεις της Χαμάς, εξηγώντας ότι μαχητικά αεροσκάφη κατέστρεψαν «προηγμένα συστήματα εντοπισμού» του παλαιστινιακού κινήματος.

Οι εικόνες πραγματικά μιλούν από μόνες τους:

gaza_vomvardismos_16_2375c.jpggaza_vomvardismos_262ff.jpggaza_vomvardismos_1_b5485.jpggaza_vomvardismos_2_775cc.jpggaza_vomvardismos_3_d673e.jpggaza_vomvardismos_4_60c86.jpggaza_vomvardismos_5_8f501.jpggaza_vomvardismos_6_de474.jpggaza_vomvardismos_7_13d76.jpggaza_vomvardismos_8_93907.jpggaza_vomvardismos_9_67539.jpggaza_vomvardismos_10_bd6b5.jpggaza_vomvardismos_11_8f084.jpggaza_vomvardismos_12_c7974.jpggaza_vomvardismos_13_511eb.jpggaza_vomvardismos_14_a86f0.jpggaza_vomvardismos_15_32a1f.jpg

Παράλληλα, μαχητικά αεροσκάφη του Ισραήλ βομβάρδισαν σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας ισλαμικό πανεπιστήμιο που συνδέεται με το παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς, δήλωσε αξιωματούχος του ιδρύματος.

«Τα σφοδρά αεροπορικά πλήγματα κατέστρεψαν ολοσχερώς κάποια κτίρια του ισλαμικού πανεπιστημίου», επεσήμανε ο Άχμεντ Οράμπι, αξιωματούχος του ιδρύματος.

«Κανένας δεν μπορεί να εισέλθει λόγω των πυρκαγιών, των πετρών και των συντριμμιών που είναι σκορπισμένα στους δρόμους γύρω από το πανεπιστήμιο», πρόσθεσε ο ίδιος. Πυκνά σύννεφα σκόνης γέμισαν τον ουρανό όταν κατέρρευσαν τα κτίρια, σημείωσε.

 

 

 

 

Το Ισραήλ προετοιμάζει χερσαία επίθεση στη Γάζα

Την ίδια ώρα, το Ισραήλ προετοιμάζεται προκειμένου να εξαπολύσει χερσαία επιχείρηση μεγάλης κλίμακας στη Γάζα με στόχο την εξαφάνιση της Χαμάς.

Οι μάχες μεταξύ των δύο πλευρών, του Ισραήλ και της Χαμάς τείνουν να ακολουθούν ένα παρόμοιο μοτίβο τα τελευταία χρόνια: ξεκινούν με σφοδρούς βομβαρδισμούς και καταλήγουν σε μικρότερης ή μεγαλύτερης κλίμακας χερσαίες εισβολές.

 

 

 

 

Στο πρώτο στάδιο το Ισραήλ χρησιμοποιώντας την αεροπορική του ισχύ σε συνδυασμό με βομβαρδισμούς από βαρέα οχήματα και κανονιοφόρους, στοχεύει και ισοπεδώνει τις πολεμικές υποδομές της Χαμάς, όπως χώρους που εκπαιδεύονται στρατιώτες, αλλά και σπίτια ηγετικών στελεχών της οργάνωσης.

Αν και το Ισραήλ φαίνεται να έχει πλεονέκτημα όσον αφορά στο μέγεθος του στρατού, τις υποδομές και το πολεμικό υλικό, ωστόσο η Χαμάς έχει καταφέρει να προσαρμοστεί, εκμεταλλευόμενη το αχανές αστικό περιβάλλον της Γάζας.

Ο Αντριου Γκέιλερ, βρετανός πρώην αξιωματικός, αναλυτής του Janes, περιγράφει ένα «πεδίο μάχης 360 μοιρών, όπου η απειλή προέρχεται από παντού», από τους υπονόμους μέχρι τις στέγες, από τα υπόγεια μέχρι τις ψευδοροφές.

«Η εκκαθάριση κάθε ενός κτιρίου, πιθανώς παγιδευμένου, θα σημαίνει την ανάπτυξη μονάδων εξουδετέρωσης εκρηκτικών μαζί με τον εξοπλισμό τους, σκάλες, σχοινιά, εκρηκτικά, και όλα αυτά κάτω από εχθρικά πυρά, ενδεχομένως σε πλήρες σκοτάδι», εξηγεί ο ειδικός.

Επιπλέον, «υπάρχει ο εγγενής κίνδυνος των φίλιων πυρών», που συνδέεται με την διασπορά και την υψηλή κινητικότητα των εμπολέμων. Και «όπως έχει δείξει πλήθος συρράξεων εδώ και έναν αιώνα, η χρήση του πυροβολικού μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση, όταν τα ερείπια μεταβάλλονται σε κάλυψη».

 

 

Πηγή

Προβολές : 473


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα