ΣΥΡΙΖΑίικο ΣΟΥΡΓΕΛΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΙΚΟ: Καλώς και τον Στέφανο (το μεταμοντέρνο Ντομινό) «Με λένε Στέφανο». Και μένα Πόπη από την γιαγιά μου την Καλλιόπη. Μια χαρά! Περάστε κόσμε!

ΣΥΡΙΖΑίικο ΣΟΥΡΓΕΛΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΙΚΟ: Καλώς και τον Στέφανο (το μεταμοντέρνο Ντομινό) «Με λένε Στέφανο». Και μένα Πόπη από την γιαγιά μου την Καλλιόπη. Μια χαρά! Περάστε κόσμε!

1 Σεπτεμβρίου, 2023 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:647
Μοίρασέ το

 

Οι Αμερικάνοι είναι πίσω από όλα! (Ή μια τίγρης γυναίκα που παίρνει εκδίκηση ζήλιας…Επίδραση Ντομινό).
Ο λαμπρός πολιτισμός τους παρελαύνει και εξοντώνει. Από κινηματογράφο μέχρι πολιτική.

Η πιο ύπουλη διήθηση σε κάθε τομέα. Η πιο ύπουλη δικτατορία της ρηχού, της κενότητας, της αμορφωσιάς. Το μπέρδεμα της αλήθειας ως ψέμα και του ψέματος ως αλήθεια.  

Tης ΡΕΑΣ ΒΙΤΑΛΗ

Καλωσορίζω τον Στέφανο-Μαρκ στο μεγάλο μας τσίρκο. 

 

«Μαρκ» τον βάφτισε το υποσυνείδητό μου με το που είδα αυτόν και το θεληματικό του πιγούνι. Έχει να κάνει με τα σινερομάντζα μιας άλλης, παλαιολιθικής εποχής. Περιοδικό Ντομινό, Ρομάντσο κ.λ.π.

Τα διάβαζαν οι «κοπέλες» (έτσι τις αποκαλούσαν τότε) στο δωμάτιο υπηρεσίας που απαραιτήτως διέθεταν οι πολυκατοικίες ενός «κάποτε».

Εκεί τρύπωνα, εκεί με εντόπιζε η μάνα μου και μου έσκιζε το περιοδικό τους ενώ μου πέταγε στα μούτρα το «Ένα παιδί μετράει τ΄άστρα» του Λουντέμη, συμπληρώνοντας με θυμό και νόημα: «Για να ξεστραβωθείς!». Στα σινερομάντσα πάντα, μα πάντα ένας, ίδιος! Ίδιος σας λέω Στέφανος.

Μόνο που για τα μάτια του τότε σπάραζε μια Ντόροθυ. Τώρα ενδεχομένως κρυφοκλαίει μια Αχτσιόγλου για το πώς σκάλωσε ο βηματισμός της σβελτοανύψωσης της. 

Και κοίτα πώς τα φέρνουν τα χρόνια. Τι ενδιαφέρουσες οι εποχές μας! Ενώ η Αχτσιόγλου «απέσυρε» στα μετόπισθεν το στεφάνι της μετά την «αντρουά» συμπεριφορά ξεσπάσματος επί συναδέλφου, ο Στέφανος εξέθεσε με το «καλημέρα σας» το στεφάνι του, με δόξα και τιμή, καμαρώνοντας για την ήπια δύναμη του, τόσο κατά τη διάρκεια της νύχτας στο προσκέφαλο ασθενών, όσο και κατά τη διάρκεια της ημέρας για τις σπουδές του. Α ρε, μεταμοντέρνο Ντομινό! Και αν ρίξεις και έναν Πολάκη στον κάδρο… το απογείωσες! 

Γενικώς ο Στέφανος έφερε χαμούλη και βρήκε αδιανόητα ύποπτα ορθάνοικτες πόρτες στα ΜΜΕ.  

Τι τα θες; 

 Μετά από τη μελαγχολία ενός τόσο δραματικού καλοκαιριού δικαιούμασταν ένα «ΟΟΟΟαααα!». Γιατί ο Στέφανος είναι το «ΟΟΟΟααααα!» μας. Ζεσταθήκαμε, γελάσαμε, δημιουργήσαμε. Είναι μαγευτική η διαδρομή του Έλληνα από πλακατζής σε χιουμορίστα! Τύφλα να έχουν οι Εγγλέζοι!

«Με λένε Στέφανο». Και μένα Πόπη από την γιαγιά μου την Καλλιόπη. Μια χαρά! Περάστε κόσμε!  

Εδώ τίμησαν συμπολίτες μας δια της ψήφου τους τη Ζωϊτσα, γιατί έκανε καρδούλες και «έπαθε γυναίκα» (δανεισμένη φράση από τη Δήμητρα Παπαδοπούλου που περιέγραφε τον εαυτό της στην τωρινή φάση της….Τη λάτρεψα!)…  

Εδώ χωρέσαμε Βελόπουλο. 

Εδώ Σπαρτιάτες με περικεφαλαίες.  

Και θα μας κακοπέσει ο Στέφανος;  

Όλοι οι καλοί χωράνε, αδέλφια. 

Οι Αμερικάνοι είναι πίσω από όλα! (Ή μια τίγρης γυναίκα που παίρνει εκδίκηση ζήλιας…Επίδραση Ντομινό). Ο λαμπρός πολιτισμός τους παρελαύνει και εξοντώνει. Από κινηματογράφο μέχρι πολιτική. Η πιο ύπουλη διήθηση σε κάθε τομέα. Η πιο ύπουλη δικτατορία της ρηχού, της κενότητας, της αμορφωσιάς. Το μπέρδεμα της αλήθειας ως ψέμα και του ψέματος ως αλήθεια.  

Ο πλανήτης και η χώρα μας έχουν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Δεν υπάρχει αντίποδας. Οι ψηφοφόροι των αντιπάλων, αντί να κοιτάζουν τα μούτρα τους στον καθρέπτη για το 41% του λαού, το φτύνουν ειρωνικά σε αυτούς που ψήφισαν Μητσοτάκη και που αναγκάζονται, οι έρμοι, να κάνουν και αντιπολίτευση στον κατ΄ επιλογήν τους Πρωθυπουργό, ψυχανεμιζόμενοι τον μεγάλο κίνδυνο. Παραλλάσσοντας την παροιμία του σοφού λαού «Μοναχός σου χόρευε και όσο θέλεις… πήδα μας!».

Καλώς και τον Στέφανο-Μαρκ, λοιπόν. 

Καλώς και την επιλογή του (πήξαμε στην πρωτοτυπία!) να μιλήσει από τον τάφο του Βενιζέλου, εμπνευστή της Μεγάλης Ιδέας.  

Ο πολιτικός που θα κόπτεται να μιλήσει από τον τάφο του Καποδίστρια, εργάτη της Μεγάλης Πράξης, αργεί.  

Αλλά επί της ουσίας…

 

 ένας τέτοιος χρειάζεται «μαζί» με τον Μητσοτάκη ως υγιής αντιπολίτευση. 

Μακάρι και αμήν! 

Υ.Γ Ακόμα κάτι ενδιαφέρον;  

Ο Στέφανος, ομιλών απταίστως αγγλικά… συγκρίνοντας, λέει, Μητσοτάκη με Τσίπρα κατέληξε σε Τσίπρα. Το κόμμα που συνεργάστηκε με τον Μέγα Καμμένο, με την ιστορική φράση από το βήμα της Βουλής προς τους αντιπολιτευόμενους αντιπάλους του μετά τον εκλογικό του θρίαμβο, «Στα τέσσερα εσείς»

Και δεν έχω, ούτε εγώ Στέφανε, gay ατζέντα. Αλλά ατζέντα ήθους ανθρώπων. 

 

 

Πηγή

Προβολές : 647


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα