ΣΥΡΙΖΑ: Πορεία στο άγνωστο με έναν μαθητευόμενο μάγο!

ΣΥΡΙΖΑ: Πορεία στο άγνωστο με έναν μαθητευόμενο μάγο!

25 Σεπτεμβρίου, 2023 8 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:312
Μοίρασέ το

 

Στην απελπισία τους να βρουν αντίπαλο του Μητσοτάκη, επέλεξαν για αρχηγό έναν αμφιλεγόμενο 35χρονο με θολές θέσεις και επικίνδυνη άγνοια στα μεγάλα εθνικά θέματα

Προς τι η έκπληξη; Εδώ ένα χρόνο μετά τις ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΝΔΡΑ, ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟΤΟΥΡΚΟ ΑΛΕΞΗ… ΣΤΟΝ ΠΙΣΩΓΛΕΝΤΗ ΤΗΣ CIA, ΘΑ ΚΩΛΩΝΑΝ;;;

Αυτός αξίζει στους ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ… όχι ότι η Αχτσιόγλου είναι καλλίτερη, αλλά ρε μακάκες, πότε προλάβατε σε ένα μήνα να δείτε τις … “ικανότητές του”;;;

ΟΙ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΕΝΘΟΜΗΔΕΝΙΣΤΗ…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Υ.Γ.1. Η Ελλάδα, βαδίζει σταθερά στην πορεία της προς την ΣΗΨΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ…

 

 

Υ.Γ.2. Οι φωτογραφικές συνθέσεις είναι των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ…

 

 

Στην απελπισία τους να βρουν αντίπαλο του Μητσοτάκη, επέλεξαν για αρχηγό έναν αμφιλεγόμενο 35χρονο με θολές θέσεις και επικίνδυνη άγνοια στα μεγάλα εθνικά θέματα.

Ένας μαθητευόμενος και αμφιλεγόμενος μάγος, ο Στέφανος Κασσελάκης, βρίσκεται από χθες το βράδυ στο τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ για ένα ταξίδι στο άγνωστο.

Η εκλογή του θα περιοριζόταν στα όρια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αν ο νέος αρχηγός, μέσα από ένα ασαφές πλαίσιο εξαγγελιών, δεν υποστήριζε κάποιες προγραμματικές θέσεις επικίνδυνες για τη χώρα, που μαρτυρούν θεμελιώδη άγνοια στα ζητήματα εθνικής προτεραιότητας. Ανατρέποντας όλα τα αρχικά προγνωστικά, ο Στέφανος Κασσελάκης πέτυχε ευρεία νίκη απέναντι στην Έφη Αχτσιόγλου.

 

Τα φώτα έπεσαν στην τελευταία, όταν έφτασε αργά το βράδυ πρώτη στην Κουμουνδούρου, έχοντας προηγουμένως συγχαρεί τηλεφωνικώς τον ανθυποψήφιό της, στον οποίο ευχήθηκε «δύναμη στα νέα του καθήκοντα».

 

Αφού ευχαρίστησε φίλους και συνεργάτες, υποσχέθηκε να τιμήσει την ψήφο των πολιτών και σημείωσε ότι «από αύριο ξεκινά ένας μεγάλος αγώνας να ασκήσουμε μαχητική και δομική αντιπολίτευση απέναντι στη Ν.Δ. και να δώσουμε προοπτική και ελπίδα σε αυτούς τους ανθρώπους που μπορούν και αξίζουν να ζήσουν καλύτερα».

Στα δύο στελέχη, σύμφωνα με το περιβάλλον του, τηλεφώνησε αργά και ο Αλέξης Τσίπρας και τους συνεχάρη για τον αγώνα που έδωσαν.

 

Σημειολογικά, πρώτος στην Κουμουνδούρου κατέφτασε χθες ο Νίκος Παππάς, ο οποίος έπεσε στην αγκαλιά του πατέρα του, Στέλιου, που τον περίμενε στην εξώπορτα, φωνάζοντας στις τηλεοράσεις: «Ενότητα πάνω απ’ όλα!»

 

Στην απέναντι πλευρά ήταν ευάριθμοι βουλευτές (Σία Αναγνωστοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης, μεταξύ άλλων) αλλά και ομάδα Νεολαίων που σε ατμόσφαιρα ρήξης φώναζαν συνθήματα αριστερού περιεχομένου. («Αγώνας, ρήξη, ανατροπή/ η Ιστορία γράφεται με ανυπακοή»).

 

Το σκηνικό συμπλήρωσε ο Ε. Τσακαλώτος ο οποίος, χωρίς να συγχαρεί τον νικητή, δήλωσε: «Η Αριστερά είναι μαθημένη στα δύσκολα. Με παρακαταθήκες τις αρχές, τις νίκες και τις αξίες μας συνεχίζουμε πάντα Αριστερά».

Τα πνεύματα πήραν ενθουσιώδη τροπή όταν εμφανίστηκε ο Στ. Κασσελάκης, που κάλεσε όλους να κάνουν πίσω λέγοντας: «Είμαι εδώ για τον κόσμο». Στην ομιλία του ανακοίνωσε ότι το πρώτο ταξίδι του θα είναι στην Κύπρο.

 

Σημαντικό ότι ξέχασε να ευχαριστήσει τον Αλ. Τσίπρα που τον έφερε στην Ελλάδα, αλλά και τον Πολάκη, που αποτελεί κόκκινο πανί για το μισό κόμμα.

 

Ευχαρίστησε όμως ξεχωριστά τον Νίκο Παππά που συντάχθηκε μαζί του, την οιογένειά του, τον σύντροφό του, Τάιλερ, και τη σκυλίτσα τους, και πρόσθεσε:

«Είμαστε εδώ χάρη στην ελληνική κοινωνία», «είναι η φωνή μιας κοινωνίας που τη σέβομαι, την ευχαριστώ και λέω ένα πράγμα ξεκάθαρο: δεν πρόκειται να σας προδώσω ποτέ, δεν πρόκειται να σας προδώσω ποτέ, δεν πρόκειται να σας προδώσω ποτέ».

«Αύριο αρχίζει η σκληρή δουλειά. Σήμερα μπορείτε να χαμογελάσετε για τη νίκη όλου του ΣΥΡΙΖΑ. Στους πολέμους ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος δεν είναι τίποτα. Στους συντρόφους ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι πρώτος».

 

Από κάτω οι συγκεντρωμένοι φώναζαν «Στέφανε, γερά, κυβέρνηση ξανά» και εναλλακτικά «να πέσει η Δεξιά», ενώ κάποιους ηλικιωμένους τούς απομάκρυναν απότομα από το κάδρο, με το επιχείρημα ότι δεν ανταποκρίνονταν στο ηλικιακό προφίλ. Η ατμόσφαιρα στην Κουμουνδούρου ήταν «μουντή» από νωρίς εν όψει της έλευσης του νέου ηγέτη.

 

Στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ έδειχναν μουδιασμένα με τη θεαματική εκτόξευση στην προεδρία ενός μέχρι πρόσφατα άσχετου με το κόμμα και την ιστορία του. Φάνηκε όμως, όπως υποστήριζαν άλλοι, ότι το βασικό κριτήριο των ψηφοφόρων ήταν να μην επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ στην απαξία του 3%-4% και να αναθερμάνει τις προσδοκίες επιστροφής στην εξουσία.

 

Κάποιοι είδαν τη γραφική εκδοχή του πράγματος, ότι ένας άνθρωπος πιο γοητευτικός από τον Κ. Μητσοτάκη, πιο επιτυχημένος από αυτόν, με καλύτερα αγγλικά, που μπορεί να αντιμετωπίσει τη σημερινή καχεξία και την πολιτική χρεοκοπία του κόμματος. 

Στην ουσία ο Στέφανος Κασσελάκης επιχείρησε μια «επιθετική εξαγορά» ενός κόμματος που κλυδωνιζόταν ύστερα από δύο συντριπτικές ήττες που προκάλεσαν εκλογική συρρίκνωση και έψαχνε εναγωνίως τον επόμενο ηγέτη που θα μπορούσε να εγγυηθεί την επάνοδο στην εξουσία.

 

Πολλοί μίλησαν για έναν «πολιτικό κομήτη» που εμφανίστηκε στην τελική ευθεία για να αλώσει το κόμμα.

 

Στην πραγματικότητα, ετοίμαζε μεθοδικά την κάθοδό του, οργανώνοντας το επιτελείο του από τον περασμένο Οκτώβριο.

 

Γράφηκε ότι το πρόγραμμά του είχε μόνο επικεφαλίδες χωρίς περιεχόμενο, το οποίο δεν μπορούσε να υπερασπιστεί ούτε ο ίδιος. Και πολλοί είπαν ότι δεν είχε θέσεις. Η επικοινωνιακή του λάμψη ισορρόπησε την πολιτική απειρία.

 

Στην πραγματικότητα, παρατηρούν οι συνεργάτες του, προτείνει ένα ανοικτό κόμμα στο οποίο, όπως προειδοποιούν αυτοί που τον πλαισιώνουν, δεν θα έχουν θέση οι μηχανισμοί που προκάλεσαν στον ΣΥΡΙΖΑ την κοινωνική περιχαράκωση και την πολιτική ακινησία.

 

Είναι πρόδηλο ότι δεν διαθέτει ερείσματα στον κομματικό κορμό. Θα το υπερβεί με τη βοήθεια του Νίκου Παππά, ο οποίος συγκαταλέγεται στους κερδισμένους της μάχης.

 

Η Εφη Αχτσιόγλου στηρίχτηκε στην πολιτική και κυβερνητική της εμπειρία, η οποία όμως για μεγάλο μέρος του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε το κόμμα στην εκλογική καθίζηση.

 

Αφετέρου, το γεγονός ότι εμφανίστηκε σαν η αυθεντική εκπρόσωπος της παλαιάς ιδιοκτησίας και των μεγαλομετόχων του κόμματος προκάλεσε θυμωμένες αντιδράσεις και έφερε κόσμο μαζικά στα ταμείο του φρέσκου και άφθαρτου Κασσελάκη. Είναι φανερό ότι η Ε. Αχτσιόγλου υποτίμησε την εκλογική δυναμική του αντιπάλου της. 

 

 

Πηγή

Προβολές : 312


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα