Σφοδρές συγκρούσεις στο Ντονμπάς: Η Ρωσία μεταφέρει BMD με αλεξίπτωτα για τους VDV – Έναρξη Στρατηγικής Πυρηνικής άσκησης

Σφοδρές συγκρούσεις στο Ντονμπάς: Η Ρωσία μεταφέρει BMD με αλεξίπτωτα για τους VDV – Έναρξη Στρατηγικής Πυρηνικής άσκησης

18 Φεβρουαρίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:142
Μοίρασέ το

 

Εντοπίστηκαν τρεις νέες βάσεις με 200 ελικόπτερα

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι Διαστημικές Δυνάμεις, η Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια, οι Στρατηγικές Πυραυλικές Δυνάμεις και ο Στόλος Μαύρης Θάλασσας θα πάρουν μέρος στην πυρηνική κινητοποίηση.

 

Αρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας

 

Η Ρωσία ανακοίνωσε την έναρξη της μεγάλης στρατηγικής πυρηνικής άσκησης “Grom” (Κεραυνός) η οποία συμπίπτει με ραγδαία αύξηση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων γύρω από την Ουκρανία.

Κατά πάγια ρωσική τακτική, οι Ρώσοι χρησιμοποιούν την πυρηνική τους κινητοποίηση ως κάλυψη σε επιθετικές συμβατικές ενέργειες.

Διαβάστε επίσης και ΕΔΩ

Οι Ρώσοι εφαρμόζουν το σχέδιο “Judgement Day”: Ολική κινητοποίηση συμβατικού και πυρηνικού οπλοστασίου από την Μόσχα (βίντεο)

Ρωσία: Ξεκινά αύριο η πυρηνική Στρατηγική άσκηση

Σύμφωνα με τον ρωσικό Στρατό, οι Στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις της χώρας ξεκινούν μεγάλης κλίμακας άσκηση αύριο η οποία περιλαμβάνουν εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων κρουζ.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι Διαστημικές Δυνάμεις, η Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια, οι Στρατηγικές Πυραυλικές Δυνάμεις και ο Στόλος Μαύρης Θάλασσας θα πάρουν μέρος στην πυρηνική κινητοποίηση.

Ταυτόχρονα, οι Ρώσοι εξέδωσαν ΝΟΤΑΜ για το πεδίο βολής Kura στην Kamchatka καθώς και για τις Κουρίλες Νήσους, στην νοτιοανατολική Οχοτσκική Θάλασσα.

 

Μεταφέρονται οχήματα μάχης BMD με αλεξίπτωτα

 

Την αγωνία επιτείνει και το γεγονός πως ο ρωσικός Στρατός μετέφερε οχήματα μάχης BMD που έφεραν αλεξίπτωτα. Οι Ρώσοι ετοιμάζονται για ρίψη αλεξιπτωτιστών μετά την καταστολή της ουκρανικής αεράμυνας (SEAD).

Συνήθως, ρωσικά μεταγωγικά  Il-76MD προχωρούν στην ρίψη των ελαφριών αμφίβιων ΤΟΜΠ BMD-2 που υπηρετούν στις δυνάμεις των αλεξιπτωτιστών. Τα άρματα έχουν βάρος 12 τόνων και πυροβόλο 30 χιλιοστών. Στις φωτό διακρίνεται πως εφαρμόζεται επάνω τους ένα μεταλλικό πλαίσιο με το αλεξίπτωτο.

Οι ρωσικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις έχουν εντάξει στο οπλοστάσιο τους και το αερομεταφερόμενο αντί-αρματικό όχημα BMD-4M, το οποίο βασίζεται στο τεθωρακισμένο όχημα BMD-4, αλλά στην θέση του πύργου έχουν τοποθετηθεί τέσσερα αντιαρματικά βλήματα Kornet.

Το BMD-4M εντάχθηκε σε υπηρεσία το 2016 και έχει την δυνατότητα να ριφθεί με αλεξίπτωτο προκειμένου να παρέχει υποστήριξη στους αλεξιπτωτιστές ενώ φέρει πύργο με πυροβόλο των 100χλστ.

Επιπλέον, βίντεο δείχνει την συγκέντρωση ρωσικών αρμάτων μάχης Τ-80 και BM-27 Uragan MLRS 26 χλμ από τα ουκρανικά σύνορα. 

 

Image

Image

 

Τρεις νέες βάσεις με 200 ελικόπτερα

Δορυφορικές φωτογραφίες δείχνουν πως η Μόσχα έχει δημιουργήσει τρεις νέες βάσεις ελικοπτέρων κοντά στην Ουκρανία.

Οι φωτογραφίες δεν περιλαμβάνουν τις βάσεις ελικοπτέρων σε  Bryansk, Kursk, Λευκορωσία και Κριμαία.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, έχει συγκεντρωθεί μια τεράστια δύναμη άνω των 200 ρωσικών ελικοπτέρων. Μόνο στην βάση της Κριμαίας έχουν μετασταθμεύσει 70 επιθετικά και μεταφορικά ελικόπτερα.

Μία από τις προωθημένες ρωσικές βάσεις βρίσκεται στην περιοχή Tomarovka στο Belgorod ενώ ακόμη δύο έχουν δημιουργηθεί στην Βόρεια Κριμαία.

Δείτε χάρτες

Image

Image

Μαίνονται οι συγκρούσεις στο Ντονιέτσκ

Οι συγκρούσεις μαίνονται στις περιοχές του Ντονμπάς, Ρώσοι ανταποκριτές έχουν μεταβεί στις εμπόλεμες περιοχές και “φτιάχνουν” κλίμα μεταδίδοντας βίντεο από τις ανταλλαγές πυρών.

Οι ρωσόφωνοι αναφέρουν πως ο δρόμος που συνδέει Ντονιέτσκ και Γκορλόβκα έχει κλείσει από τους βομβαρδισμούς όλμων.

Ο Δήμαρχος της πόλης ζήτησε από τους κατοίκους να απομακρυνθούν από τα παράθυρα και να πάρουν προμήθειες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με τις αρχές του Ντονιέτσκ, οι Ουκρανοί έπληξαν τον ηλεκτρικό σταθμό Razdolnaya με αποτέλεσμα η περιοχή να βρίσκεται στο σκοτάδι.

Σφοδρά πυρά δέχεται και η περιοχή Panteleimonovka.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

 

Πηγή

Προβολές : 142


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα