Σχεδιάζοντας την Eπόμενη Πανδημία. Αν δεν σταματήσουμε αυτή την παραφροσύνη τώρα, αυτή τη στιγμή, δεν θα το κάνουμε ποτέ και τα παιδιά μας θα είναι εκείνα που τελικά θα πληρώσουν το τίμημα για τις αποτυχίες μας.

Σχεδιάζοντας την Eπόμενη Πανδημία. Αν δεν σταματήσουμε αυτή την παραφροσύνη τώρα, αυτή τη στιγμή, δεν θα το κάνουμε ποτέ και τα παιδιά μας θα είναι εκείνα που τελικά θα πληρώσουν το τίμημα για τις αποτυχίες μας.

16 Ιανουαρίου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:275
Μοίρασέ το

 

Τι “ιογενή” μυθοπλασία έχουμε να περιμένουμε στο μέλλον;

Μετάφραση: Απολλόδωρος

Mike Stone | Διάβαστε το εδώ.

 

Αν έχετε δώσει προσοχή τα τελευταία χρόνια, ίσως έχετε παρατηρήσει την ανάδυση ενός μοτίβου.

Πριν αυτές οι “επιδημίες” και οι “πανδημίες” εξαπλωθούν ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο, θα λάβει χώρα ένα γεγονός με μια συγκέντρωση του “who’s who” του ιατρικού βιομηχανικού συμπλέγματος.

Αυτές οι εκδηλώσεις αναφέρονται ως “ασκήσεις” και λέγεται ότι έχουν σχεδιαστεί για να προσομοιώνουν σενάρια πανδημίας, προκειμένου να διευκολύνουν τις συζητήσεις σχετικά με τον τρόπο προετοιμασίας της αντίδρασης για τυχόν πραγματικές επιδημίες.

Ακούγεται αρκετά αθώο και κάπως λογικό να προετοιμάζεται κανείς για πιθανές απειλές.

Ωστόσο, μόλις συνειδητοποιήσετε ότι η απειλή που συζητείται δεν έχει ποτέ αποδειχθεί επιστημονικά ότι υπάρχει και ότι οι άνθρωποι που συμμετέχουν σε αυτές τις ασκήσεις είναι αυτοί που έχουν να κερδίσουν τα πάντα από τη συνέχιση αυτών των “πανδημιών”, τα πράγματα αρχίζουν να φαίνονται πολύ λιγότερο αθώα.

Πάρτε, για παράδειγμα, το Event 201, το οποίο ήταν μια επιτραπέζια άσκηση που διερευνούσε το ενδεχόμενο ενός “ιού τύπου SARS” που θα οργίαζε τον κόσμο:

 

Το σενάριο Event 201

“Το συμβάν 201 προσομοιώνει μια επιδημία ενός νέου ζωονοσογόνου κοροναϊού που μεταδίδεται από νυχτερίδες σε χοίρους σε ανθρώπους και τελικά μεταδίδεται αποτελεσματικά από άνθρωπο σε άνθρωπο, οδηγώντας σε μια σοβαρή πανδημία. Το παθογόνο και η ασθένεια που προκαλεί διαμορφώνονται σε μεγάλο βαθμό με το SARS, αλλά είναι περισσότερο μεταδοτικός στο κοινοτικό περιβάλλον από άτομα με ήπια συμπτώματα”.

https://www.centerforhealthsecurity.org/our-work/exercises/event201/scenario.html

Με μια πρώτη ματιά, φαίνεται μάλλον οικείο με αυτό που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, αλλά γνωρίζοντας ότι έχουμε αντιμετωπίσει αυτά τα σενάρια “κορονοϊών” στο παρελθόν, μπορεί να φαίνεται μόνο τυχαίο.

Ωστόσο, όταν μαθαίνουμε ότι αυτό το γεγονός ήταν μια κοινή περιπέτεια μεταξύ του Κέντρου Ασφάλειας Υγείας του Johns Hopkins, του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και του Ιδρύματος Bill και Melinda Gates, τα πράγματα αρχίζουν να φαίνονται μάλλον ύποπτα, ειδικά καθώς το JHC ήταν υπεύθυνο για πολλά από τα στατιστικά στοιχεία που μοιράστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της “πανδημίας” και το Ίδρυμα Gates ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος χρηματοδότης του ΠΟΥ και συμμετείχε σε μεγάλο βαθμό στην παραγωγή των εμβολίων mRNA. Αν συνυπολογίσουμε ότι αυτή η “άσκηση” έλαβε χώρα στις 18 Οκτωβρίου 2019, μόλις 6 εβδομάδες πριν από το ξέσπασμα του “SARS-COV-2”, θα πρέπει να χτυπήσουν οι καμπάνες συναγερμού.

Κάνοντας ένα άλμα προς τα εμπρός, τον Μάρτιο του 2021, η Πρωτοβουλία για την Πυρηνική Απειλή (Nuclear Threat Initiative – NTI), μια μη κερδοσκοπική ομάδα που δημιουργήθηκε το 2001 από τον γερουσιαστή Sam Nunn και τον φιλάνθρωπο Ted Turner, φιλοξένησε μια άσκηση πανδημίας με στόχο τη μείωση των βιολογικών απειλών υψηλής συνέπειας.

 

Περίληψη της άσκησης

“Το φανταστικό σενάριο της άσκησης, το οποίο αναπτύχθηκε σε διαβούλευση με τεχνικούς και ειδικούς σε θέματα πολιτικής, απεικόνιζε μια θανατηφόρα, παγκόσμια πανδημία που αφορούσε ένα ασυνήθιστο στέλεχος του ιού της ευλογιάς των πιθήκων, το οποίο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο φανταστικό έθνος της Μπρίνια και εξαπλώθηκε παγκοσμίως σε διάστημα 18 μηνών. Τελικά, το σενάριο της άσκησης αποκάλυψε ότι το αρχικό ξέσπασμα προκλήθηκε από τρομοκρατική επίθεση με τη χρήση παθογόνου παράγοντα που δημιουργήθηκε σε εργαστήριο με ανεπαρκείς διατάξεις βιοασφάλειας και βιοασφάλειας και με αδύναμη εποπτεία. Μέχρι το τέλος της άσκησης, η φανταστική πανδημία είχε ως αποτέλεσμα περισσότερα από τρία δισεκατομμύρια κρούσματα και 270 εκατομμύρια θανάτους παγκοσμίως”.

Strengthening Global Systems to Prevent and Respond to High-Consequence Biological Threats

Από τη σελίδα της NTI στη Wikipedia, μαθαίνουμε ότι η ομάδα “λειτουργεί ως γραμματεία για το ‘Σχέδιο Πυρηνικής Ασφάλειας’, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Hoover του Στάνφορντ. Καθοδηγείται από τον πρώην υπουργό Εξωτερικών George P. Shultz, τον πρώην υπουργό Άμυνας William J. Perry, τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Henry A. Kissinger  και τον Nunn“, οι οποίοι είναι συλλογικά γνωστοί ως οι “τέσσερις καβαλάρηδες της πυρηνικής αποκάλυψης”.

 

Μια ομάδα που συνδέεται στενά με άνδρες που είναι γνωστοί ως προάγγελοι της Αποκάλυψης ακούγεται μάλλον δυσοίωνη, ναι; Όταν κοιτάμε να δούμε ποιοι συμμετείχαν σε αυτή την άσκηση, βλέπουμε για άλλη μια φορά μέλη φαρμακευτικών εταιρειών, το κινεζικό και το αφρικανικό CDC, τον ΠΟΥ, το Wellcome Trust και το Ίδρυμα Gates.

Και πάλι, οι μεγάλες συγκρούσεις συμφερόντων σε αυτούς που “προετοιμάζουν” μια αντίδραση για γεγονότα από τα οποία επωφελούνται και κερδίζουν άμεσα, θα πρέπει να είναι μια σημαντική κόκκινη σημαία. Ωστόσο, υπάρχει ένα ακόμη κομμάτι αυτής της “άσκησης” που την έκανε ακόμη πιο ανησυχητική.

Σύμφωνα με το σενάριο του NTI, το ξέσπασμα λέγεται ότι οφείλεται σε έναν “ιό” της ευλογιάς των πιθήκων που δημιουργήθηκε σε εργαστήριο και ήταν σε θέση να ξεφύγει από την προστασία του εμβολίου.

Η προβλεπόμενη ημερομηνία κατά την οποία λέγεται ότι θα εκδηλωνόταν αυτό το φανταστικό ξέσπασμα ήταν η 15η Μαΐου 2022, λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα μετά την έναρξη της “πραγματικής” επιδημίας της μαϊμού-αντιπαθητικής νόσου στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 7 Μαΐου 2022. Σύμπτωση; Αν το πιστεύετε αυτό, δεν έχετε δώσει προσοχή.

Στις 23 Οκτωβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε μια επιπλέον επιτραπέζια “άσκηση” που συνδιοργανώθηκε από το Κέντρο Johns Hopkins, τον ΠΟΥ και το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates. Η εκδήλωση αυτή ήταν γνωστή ως “Catastrophic Contagion” (Καταστροφική μετάδοση) και λέγεται ότι αφορούσε την απειλή μιας πανδημίας του εγγύς μέλλοντος, πιο θανατηφόρας από το “Covid”.

 

Καταστροφική Μετάδοση

“Το Johns Hopkins Center for Health Security, σε συνεργασία με τον ΠΟΥ και το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates Foundation, διεξήγαγε την άσκηση Catastrophic Contagion, μια επιτραπέζια άσκηση πανδημίας στην ετήσια συνάντηση Grand Challenges στις Βρυξέλλες, Βέλγιο, στις 23 Οκτωβρίου 2022.

Η εξαιρετική ομάδα συμμετεχόντων αποτελούνταν από 10 νυν και πρώην υπουργούς Υγείας και ανώτερους αξιωματούχους δημόσιας υγείας από τη Σενεγάλη, τη Ρουάντα, τη Νιγηρία, την Αγκόλα, τη Λιβερία, τη Σιγκαπούρη, την Ινδία, τη Γερμανία, καθώς και τον Bill Gates, συμπρόεδρο του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates.

Η άσκηση προσομοίωσε μια σειρά συνεδριάσεων του συμβουλευτικού συμβουλίου υγείας έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ, οι οποίες αφορούσαν μια φανταστική πανδημία που τοποθετείται στο εγγύς μέλλον. Οι συμμετέχοντες ασχολήθηκαν με το πώς να ανταποκριθούν σε μια επιδημία που εντοπίζεται σε ένα μέρος του κόσμου και στη συνέχεια εξαπλώνεται γρήγορα, μετατρέπεται σε πανδημία με υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από το COVID-19 και επηρεάζει δυσανάλογα τα παιδιά και τους νέους.

Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να λάβουν επείγουσες πολιτικές αποφάσεις με περιορισμένες πληροφορίες μπροστά στην αβεβαιότητα.

Κάθε πρόβλημα και επιλογή είχε σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία, την οικονομία και την κοινωνία. 

Διδάγματα από την άσκηση

Οι ηγέτες πρέπει να προετοιμαστούν τώρα για να λάβουν δύσκολες, κρίσιμα σημαντικές αποφάσεις με περιορισμένες πληροφορίες τις πρώτες ημέρες της επόμενης πανδημίας, προκειμένου να αυξήσουν τις πιθανότητες να περιοριστεί μια επικίνδυνη επιδημία στην πηγή της.

 

Τις πρώτες ημέρες μιας νέας μεγάλης επιδημίας μεταδοτικής νόσου, μπορεί να υπάρχει ένα σύντομο παράθυρο ευκαιρίας για να σταματήσει η μετατροπή της σε πανδημία. Για τον επιτυχή περιορισμό μιας τέτοιας επιδημίας, θα πρέπει να αναληφθεί αποφασιστική και τολμηρή δράση εν μέσω ελλιπών δεδομένων, μεγάλης επιστημονικής αβεβαιότητας και πιθανής πολιτικής αντίστασης.

Η μελέτη αυτών των προκλήσεων, η εκ των προτέρων προετοιμασία για αποτελεσματική αντίδραση και η εξάσκηση μέσω επιτραπέζιων και επιχειρησιακών ασκήσεων υψηλού επιπέδου θα πρέπει να ξεκινήσουν τώρα.

Μπορεί να φαίνεται ότι όλες αυτές οι κρίσιμες πολιτικές αποφάσεις έχουν επιλυθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, αλλά δεν έχουν επιλυθεί.

 

Στην προσομοίωση Catastrophic Contagion, ακόμη και μια ομάδα μερικών από τους σοφότερους και πιο έμπειρους διεθνείς ηγέτες δημόσιας υγείας που έζησαν την COVID-19 πάλεψαν με αντίθετες απόψεις σχετικά με το αν οι χώρες θα έπρεπε να επιβάλουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς ή να κλείσουν σχολεία για να προσπαθήσουν να περιορίσουν μια νέα σοβαρή επιδημία που έπληττε δυσανάλογα τα παιδιά. Η άσκηση έθεσε ένα καίριο ερώτημα: Εάν μελλοντικές πανδημίες έχουν πολύ μεγαλύτερη φονικότητα από την COVID-19, ή, για παράδειγμα, εάν πλήττουν κυρίως παιδιά, θα έπαιρναν ή θα έπρεπε οι χώρες να λάβουν διαφορετικά, ισχυρότερα, νωρίτερα μέτρα για τον περιορισμό της, και ποια είναι αυτά τα μέτρα;”

https://www.centerforhealthsecurity.org/our-work/exercises/2022-catastrophic-contagion/index.html

Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, ένας νέος “εντεροϊός”, στον οποίο δόθηκε η ονομασία Σοβαρό Επιδημικό Αναπνευστικό Σύνδρομο Εντεροϊού (SEERS), θα ξεσπάσει στη Βραζιλία προκαλώντας μια σοβαρή και θανατηφόρα αναπνευστική νόσο που επηρεάζει κυρίως νέους ενήλικες και παιδιά, την ίδια ομάδα που έτυχε πρόσφατα να λάβει έγκριση για τα τοξικά εμβόλια “Covid”.

Για άλλη μια φορά, μπορούμε να δούμε ότι οι κύριοι παίκτες σε αυτή την άσκηση είναι εκείνοι από τα ίδια τα ιδρύματα (JHC, WHO, CDC, Gates) που επωφελούνται από τη συνέχιση αυτών των “πανδημιών”. Οι άνθρωποι που μας πουλάνε την ασθένεια είναι οι ίδιοι που προετοιμάζουν τρόπους καταπολέμησής της μέσω κοινωνικών και οικονομικών περιορισμών. Είναι επίσης αυτοί που μας πουλάνε τις “θεραπείες” για τις ασθένειες που επινοούν.

Το τι θα προκύψει από αυτή την τελευταία “άσκηση” μένει να το δούμε.

Ωστόσο, μπορούμε να προσπαθήσουμε να διαβάσουμε τα φύλλα τσαγιού που αφήνουν κάποιες πρόσφατες αναφορές των μέσων ενημέρωσης για να δούμε όχι μόνο πώς μας προετοιμάζουν για ακόμη περισσότερες από αυτές τις “πανδημίες” στο μέλλον, αλλά και από πού μπορεί να προέλθουν και σε τι θα μπορούσαν ενδεχομένως να συνίστανται.

 

Παρακάτω παρουσιάζονται σχόλια, περιλήψεις και επισημάνσεις από δύο πρόσφατα άρθρα της συστημικής τάξης που μας προετοιμάζουν για το αναπόφευκτο. Ας δούμε τι μπορούμε να αποκαλύψουμε.

Σε αυτό το πρώτο άρθρο από το δημοφιλές έντυπο προπαγάνδας του φόβου USA Today, υπενθυμίζεται ότι οι ειδικοί προειδοποιούν εδώ και χρόνια για το ενδεχόμενο μιας θανατηφόρας παγκόσμιας πανδημίας. Είχαμε μίνι-επιδημίες κατά τη διάρκεια των δεκαετιών, όπως πολιομυελίτιδα, HIV, γρίπη των χοίρων, “SARS1”, γρίπη των πτηνών, MERS, Έμπολα, Ζίκα κ.λπ.

 

Αυτά τα γεγονότα χρησιμοποιήθηκαν ως υπενθύμιση για να διατηρηθεί η απειλή μιας θανατηφόρας πανδημίας στο υποσυνείδητο του πληθυσμού, ώστε να την πάρουμε στα σοβαρά όταν τελικά συμβεί το “πραγματικό” γεγονός.

 

Μας έχουν ταΐσει τακτικά ιστορίες για τους λεγόμενους ζωικούς “ιούς” που πηδούν τα είδη για να μας μολύνουν. Αυτό κατέστησε την υγρή αγορά που πωλούσε κρέας εξωτικών ζώων, ακριβώς στη μέση της πολυπληθούς πόλης Wuhan, τον τέλειο ένοχο για την εκδήλωση μιας επιδημίας. Φυσικά, μας υπενθυμίζεται ότι η απειλή μιας μελλοντικής πανδημίας παραμένει μια πολύ “πραγματική” πιθανότητα και ότι, μαζί με τον φόβο ενός νέου “ιού” που θα μεταπηδήσει σε κάποιο είδος, πρέπει επίσης να φοβόμαστε την πιθανότητα μιας τυχαίας διαρροής από εργαστήριο ή μιας σκόπιμης βιολογικής τρομοκρατικής επίθεσης. Μια πανδημία που θα προκληθεί από οποιαδήποτε από αυτές τις οδούς λέγεται ότι είναι πολύ πιο επικίνδυνη για την παγκόσμια ασφάλεια από ό,τι ο συμβατικός, πυρηνικός ή χημικός πόλεμος:

Καθώς το COVID γίνεται 3 ετών, οι ειδικοί ανησυχούν για το από πού θα προέλθει η επόμενη πανδημία – και αν θα είμαστε έτοιμοι

 

“Για χρόνια, οι ειδικοί της δημόσιας υγείας προειδοποιούσαν για την πιθανότητα εξάπλωσης μιας ασθένειας σε ολόκληρο τον κόσμο που θα σκότωνε εκατομμύρια ανθρώπους. Εξάλλου, είχε συμβεί και στο παρελθόν.

Σε όλο τον κόσμο υπήρχαν μέτρα για να εντοπίζονται τα πρώιμα σημάδια ενός πρωτόγνωρου μικροβίου με επικίνδυνες δυνατότητες.

Γι’ αυτό στις 31 Δεκεμβρίου 2019, η Κίνα ενημέρωσε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ότι ένα νέο παθογόνο κυκλοφορούσε στη Γουχάν, την πολυπληθέστερη πόλη της κεντρικής Κίνας. Μια μέρα αργότερα, στην πόλη αυτή των 12 εκατομμυρίων κατοίκων, μια υγρή αγορά που πωλούσε ζωντανά ζώα έκλεισε λόγω φόβων ότι ήταν η πηγή του ιού που αργότερα θα ονομαζόταν SARS-CoV-2.

Τρία χρόνια αργότερα, ο κίνδυνος εξάπλωσης ενός θανατηφόρου παθογόνου παράγοντα σε όλο τον κόσμο παραμένει.

Τώρα, εκτός από την ανησυχία για έναν ιό που μπορεί να μεταπηδήσει από τα ζώα στον άνθρωπο, οι ειδικοί ανησυχούν για τα ατυχήματα στην έρευνα και – αυτό που θα έπρεπε να είναι αδιανόητο – για την πιθανότητα κάποιος να εξαπολύσει σκόπιμα ένα εξαιρετικά μεταδοτικό και θανατηφόρο παθογόνο.

Μια πανδημία είναι από καιρό γνωστό ότι είναι πολύ πιο επικίνδυνη για την παγκόσμια ασφάλεια από ό,τι ένας συμβατικός, πυρηνικός ή χημικός πόλεμος, δήλωσε ο Lawrence Gostin, καθηγητής δικαίου δημόσιας υγείας στο Πανεπιστήμιο Georgetown και κορυφαίος εμπειρογνώμονας σε θέματα παγκόσμιας υγείας.

“Το είδαμε αυτό να διαδραματίζεται με το COVID και το COVID απέχει πολύ από τη χειρότερη απειλή πανδημίας που αντιμετωπίζουμε”, δήλωσε.

Θέτοντας το σκηνικό, ο συγγραφέας στη συνέχεια υποβαθμίζει τη ζημιά του “SARS-COV-2” υπενθυμίζοντάς μας ότι υπήρξαν πολύ πιο θανατηφόρες πανδημίες στο παρελθόν, όπως η γρίπη του 1918 και ο Μαύρος Θάνατος. Στη συνέχεια μας παρουσιάζει το σενάριο μιας μελλοντικής απειλής για κάτι πολύ χειρότερο. Οι ειδικοί σε θέματα δημόσιας υγείας και εθνικής άμυνας λέγεται ότι ανησυχούν ότι η επόμενη πανδημία θα είναι πολύ πιο καταστροφική από αυτή που αντιμετωπίσαμε τα τελευταία 3 χρόνια. Έτσι, είτε ο “ιός” μας έρθει από τη φύση, είτε από διαρροή στο εργαστήριο, είτε από τρομοκρατική επίθεση, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να καταπολεμήσουμε αυτή τη φανταστική οντότητα.

 

Μας λένε ότι το πιο πιθανό μέρος για να εμφανιστεί αυτή η οντότητα είναι από τη φύση, ιδιαίτερα από χοίρους ή πτηνά, επειδή έχουμε προετοιμαστεί για ένα τέτοιο σενάριο με βάση τα μικρότερα ξεσπάσματα των προηγούμενων ετών.

 

Ωστόσο, αν αυτό σας φαίνεται πολύ προβλέψιμο, μην ανησυχείτε, καθώς λέγεται ότι αντιμετωπίζουμε πλήθος απειλών και από τη σκοπιά της διαρροής από εργαστήρια και της βιοτρομοκρατίας.

 

Μας καθησυχάζουν ότι, λόγω αυτών των διαφόρων πιθανοτήτων, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για την εμφάνιση συχνότερων κρουσμάτων και πανδημιών:

Αν και μέχρι στιγμής έχει σκοτώσει περισσότερους από 6,6 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, άλλες πανδημίες ήταν πιο θανατηφόρες. Η γρίπη του 1918, για παράδειγμα, εκτιμάται ότι κόστισε 50 εκατομμύρια ζωές σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ τον 14ο αιώνα, ο Μαύρος Θάνατος σκότωσε μεταξύ 30% και 60% όλων των Ευρωπαίων μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια.

Οι ειδικοί σε θέματα δημόσιας υγείας και εθνικής άμυνας ανησυχούν ότι η επόμενη πανδημία θα έχει ακόμη υψηλότερο τίμημα από την παρούσα. Και το έθνος πρέπει να είναι έτοιμο.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι άλλες χώρες οφείλουν να είναι προετοιμασμένες για οτιδήποτε προέρχεται από τη βιολογία, είτε είναι από τη φύση είτε από τη μηχανική είτε από ένα εργαστηριακό ατύχημα”, δήλωσε ο Dr. Tom Inglesby, διευθυντής του Κέντρου Ασφάλειας Υγείας του Johns Hopkins στη Σχολή Δημόσιας Υγείας Bloomberg.

Η επόμενη πανδημία θα μπορούσε να είναι χειρότερη

 

Ο Γκόστιν θεωρεί τη φύση ως την πιο πιθανή πηγή της επόμενης πανδημίας. Ένα εξαιρετικά θανατηφόρο στέλεχος της γρίπης των πτηνών ή των χοίρων θα μπορούσε να μεταλλαχθεί με φυσικό τρόπο και να μεταδοθεί στους ανθρώπους. Αυτό το σενάριο κρατούσε τους ειδικούς της υγείας όπως ο Gostin άγρυπνους τις νύχτες πολύ πριν από το COVID-19.

Αλλά είναι πιθανές και άλλες αιτίες.

“Έχουμε ένα πλήθος απειλών, από διαρροές σε εργαστήρια έως βιοτρομοκρατία, βιολογικά όπλα και φυσικές διαρροές ζωονόσων”, δήλωσε ο Gostin, συγγραφέας του βιβλίου του 2021 “Global Health Security: Α Blueprint for the Future”.

“Όλα αυτά οδηγούν σε μια αρκετά υψηλή πιθανότητα να έχουμε πιο συχνές απειλές τύπου πανδημίας και πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε σοβαρά ως απειλή εθνικής ασφάλειας”.

Όπως συμβαίνει συχνά, η αλήθεια τείνει να ξεχειλίζει σε τέτοιου είδους άρθρα. Όσον αφορά το ενδεχόμενο μιας ανθρωπογενούς απειλής, ο συγγραφέας δηλώνει δικαίως ότι η μηχανική κατασκευή ενός θανατηφόρου παθογόνου μικροοργανισμού ακούγεται σαν κάτι που ανήκει στην επιστημονική φαντασία ή σε ταινίες με υπερήρωες.

 

Στη συνέχεια υποστηρίζει ότι δεν είναι πλέον φαντασία, βασιζόμενη στα λόγια κάποιου Kevin Esvelt, βιολόγου του ΜΙΤ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι το δικό του εργαστήριο “θα μπορούσε θεωρητικά να συναρμολογήσει έναν επικίνδυνο ιό από DNA που παραγγέλθηκε στο διαδίκτυο για λιγότερο από 1.000 δολάρια”.

Θα μπορούσε κανείς θεωρητικά να κάνει πολλά πράγματα, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι είναι δυνατόν να είναι σε θέση να το κάνει.

 

Ωστόσο, μας λένε ότι χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν την επιστημονική κατάρτιση για να κατασκευάσουν “ιούς” από συνθετικό DNA που παραγγέλθηκε μέσω ταχυδρομείου και που θα έμοιαζε με τη δημιουργία βόμβας. Αυτό είναι μια προφανής αναδρομή στον φόβο για τον άνθρακα μέσω ταχυδρομείου στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

 

Αυτές οι τακτικές τρομοκράτησης καταρρέουν όταν συνειδητοποιήσει κανείς ότι για να κατασκευαστεί ένας “ιός”, ο εν λόγω “ιός” πρέπει πρώτα να αποδειχθεί ότι υπάρχει ως φυσική οντότητα που βρίσκεται στα υγρά ενός άρρωστου ξενιστή (και στη συνέχεια να αποδειχθεί παθογόνος με φυσικό τρόπο) και όχι απλώς να υπάρχει ως μια τυχαία ακολουθία A,C,T,G σε μια βάση δεδομένων υπολογιστή. Αυτό δεν έχει γίνει ούτε μία φορά.

Παρόλο που υπάρχει μια συνθήκη για να σταματήσουν τέτοιες απειλές βιοτρομοκρατίας, υποδηλώνεται ότι εξακολουθούν να υπάρχουν μυστικά προγράμματα.

 

Ως απόδειξη αυτής της έλλειψης εποπτείας χρησιμοποιήθηκε ένα παράδειγμα που αφορούσε την προσπάθεια της Ρωσίας να δημιουργήσει έναν πιο θανατηφόρο “ιό” Έμπολα, η οποία απέτυχε.

 

Μας πλασάρουν επίσης την ιδέα ότι η Κίνα και το Ιράν έχουν επίσης ξεπεράσει τα όρια, με το Ιράν να χρησιμοποιεί μια βοτουλινική τοξίνη που προφανώς δεν πιστεύουμε ότι είναι για το Botox. Έτσι, πρέπει να φοβόμαστε τη Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν ως τους πιο πιθανούς ενόχους να μας χτυπήσουν με ένα “ιογενές” βιολογικό όπλο, όπως ακριβώς μας λένε οι καλύτερες ταινίες του Τζέιμς Μποντ:

 

Οι ανθρωπογενείς απειλές είναι πραγματικές.

 

“Η ιδέα της μηχανικής κατασκευής ενός θανατηφόρου παθογόνου παράγοντα που θα αρρωστήσει τον κόσμο ακούγεται σαν υλικό επιστημονικής φαντασίας ή ταινιών με υπερήρωες. Αλλά δεν είναι πλέον φαντασίωση.

Ο Kevin Esvelt, βιολόγος του ΜΙΤ, δήλωσε ότι οι άνθρωποι στο δικό του εργαστήριο θα μπορούσαν θεωρητικά να συναρμολογήσουν έναν επικίνδυνο ιό από DNA που παραγγέλθηκε στο διαδίκτυο για λιγότερο από 1.000 δολάρια.

Μόλις εντοπιστούν ιοί ικανοί για πανδημία, χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα έχουν την επιστημονική κατάρτιση για να τους φτιάξουν από συνθετικό DNA που θα παραγγείλουν μέσω ταχυδρομείου.

“Φανταστείτε έναν κόσμο όπου μπορείτε να παραγγείλετε πλουτώνιο για όπλα με το ταχυδρομείο”, είπε, “και υπάρχουν χιλιάδες μηχανικοί που έχουν τις δεξιότητες να συναρμολογήσουν κάτι που θα μπορούσε να είναι βόμβα”.

 

Οι δυνατότητες βιοτρομοκρατίας

Η παγκόσμια σύμβαση για τα βιολογικά όπλα τέθηκε σε ισχύ τον Μάρτιο του 1975 για να εμποδίσει τις χώρες να αναπτύξουν ή να παράγουν βιολογικά όπλα. Έκτοτε ισχύει σε μεγάλο βαθμό, αν και πιστεύεται ότι μερικές χώρες που υπέγραψαν τη συνθήκη έχουν ή είχαν μυστικά προγράμματα.

Οι Σοβιετικοί προσπάθησαν κάποτε να μετατρέψουν τον Έμπολα σε ένα πιο μεταδοτικό παθογόνο, για παράδειγμα, αλλά δεν λειτούργησε καλά, δήλωσε η Christine Parthemore, διευθύνουσα σύμβουλος του Συμβουλίου Στρατηγικών Κινδύνων, ενός μη κερδοσκοπικού, μη κομματικού ινστιτούτου πολιτικής ασφάλειας.

Η Κίνα και το Ιράν μπορεί να έχουν φτάσει μέχρι τη γραμμή, αν όχι να την έχουν ξεπεράσει, κατασκευάζοντας επιθετικά όπλα, είπε η ίδια. Με βάση τις δημόσιες εκτιμήσεις της αμερικανικής κυβέρνησης, για παράδειγμα, το Ιράν μπορεί να χρησιμοποιεί “βοτουλινική τοξίνη που δεν πιστεύουμε ότι είναι για το Botox, τουλάχιστον όχι αποκλειστικά”.

“Το ιστορικό υπάρχει”, δήλωσε η Parthemore. “Οι χώρες έχουν κατασκευάσει παθογόνα”.

Μας λένε ότι το Υπουργείο Άμυνας ενδιαφέρθηκε αρχικά για τα εμβόλια mRNA ως έναν τρόπο αντιμετώπισης των κρατικών βιολογικών απειλών και των κατασκευασμένων παθογόνων μικροοργανισμών. Το εμβόλιο για την ευλογιά των πιθήκων λέγεται ότι αναπτύχθηκε για να αντιμετωπιστεί μια δυνητικά θανατηφόρα έκδοση της ευλογιάς. Αυτή η απειλή της ευλογιάς ήταν μετά την 11η Σεπτεμβρίου, όταν υποτίθεται ότι έπρεπε να αισθανόμαστε απειλούμενοι από πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις που προέρχονταν από οπουδήποτε.

Το αφήγημα περί βιοτρομοκρατίας έχει αρχίσει να συσσωρεύεται εδώ και αρκετό καιρό. Κατά ειρωνικό τρόπο, οι πραγματικές τρομοκρατικές απειλές προέρχονται από τις φαρμακευτικές εταιρείες που δημιουργούν τα τοξικά εμβόλια, τα οποία είναι οι πραγματικοί χημικοί παράγοντες που χρησιμοποιούνται ως όπλα κατά των πολιτών.

Ένας άλλος παράγοντας που χρησιμοποιείται για την πώληση αυτής της τρομοκρατικής απειλής είναι ότι οι χώρες δημιουργούν όλο και περισσότερες εγκαταστάσεις βιολογικού κινδύνου επιπέδου 4 για τη μελέτη θανατηφόρων παθογόνων μικροοργανισμών. Λέγεται ότι τα εργαστήρια αυτά δεν έχουν εποπτεία και μας λένε ότι αυτές οι εγκαταστάσεις είναι ακριβώς το μέρος όπου μια χώρα θα μπορούσε να κατασκευάσει έναν επικίνδυνο “ιό” για να χρησιμοποιηθεί ως όπλο, εδραιώνοντας στο μυαλό των φοβισμένων αναγνωστών ότι μια απειλή είναι πολύ πιθανό να προκύψει από οποιαδήποτε από αυτές τις τοποθεσίες.

Αν αυτή η πληροφορία (που θυμίζει τα αόρατα όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ) δεν σας τρόμαξε αρκετά, μας αφήνουν με την ιδέα ότι τα υλικά για τη δημιουργία ενός παθογόνου παράγοντα είναι εύκολο να βρεθούν στην κατοχή σας και οι εταιρείες που πωλούν αυτά τα υλικά δεν υποχρεούνται να ελέγχουν για κακούς παράγοντες που μπορεί να αναζητούν επικίνδυνες αλληλουχίες DNA:

Το Υπουργείο Άμυνας ενδιαφέρθηκε αρχικά για τα εμβόλια mRNA, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την καταπολέμηση του COVID-19, ως έναν γρήγορο τρόπο αντιμετώπισης των κρατικών βιολογικών απειλών και των μηχανικών παθογόνων, είπε.

Και το εμβόλιο που αποδείχτηκε αποτελεσματικό αυτό το καλοκαίρι κατά της mpox (παλαιότερα γνωστή ως monkeypox-ευλογιά των πιθήκων) αναπτύχθηκε για να αντιμετωπιστεί η πιθανότητα κάποιος να προσπαθήσει να εξαπολύσει στον κόσμο τον πιο θανατηφόρο ξάδελφό της, την ευλογιά”.

“Η κατασκευή νέων εργαστηρίων βιοασφάλειας έχει επίσης εγείρει ανησυχίες μεταξύ των εμπειρογνωμόνων.

Από την έναρξη της πανδημίας COVID-19, περισσότερες από δώδεκα χώρες έχουν ανακοινώσει σχέδια για την κατασκευή εργαστηρίων επιπέδου 4, του υψηλότερου επιπέδου ασφαλείας, που έχει σχεδιαστεί για τη διερεύνηση των πιο επικίνδυνων παθογόνων.

Αυτά τα εργαστήρια στερούνται ισχυρής διεθνούς εποπτείας, δήλωσε ο Parthemore. “Προφανώς, αν είχατε ένα επιθετικό πρόγραμμα και προσπαθούσατε να κατασκευάσετε παθογόνους μικροοργανισμούς με ορισμένους τρόπους, σε ένα εργαστήριο BSL-4 θα κάνατε τη δουλειά”, είπε. “Η έλλειψη διαφάνειας σε αυτά τα εργαστήρια και ο πολλαπλασιασμός τους αποτελεί τεράστιο πρόβλημα”.

Είναι επίσης πολύ εύκολο να παραγγείλει κανείς τα δομικά στοιχεία ενός παθογόνου στο διαδίκτυο, δήλωσε ο Yassif. Ορισμένες εταιρείες ελέγχουν τις παραγγελίες για να βεβαιωθούν ότι δεν πωλούν επικίνδυνες αλληλουχίες DNA σε κακοποιούς, αλλά δεν είναι υποχρεωμένες να το κάνουν. “Υπάρχει πιθανώς ένα σημαντικό μερίδιο της αγοράς που δεν ελέγχεται και προσπαθούμε να καλύψουμε αυτό το κενό”, δήλωσε η ίδια.”

https://www.usatoday.com/story/news/health/2023/01/01/covid-anniversary-next-pandemic-expert-concern/10847848002/

Αν ήθελα να κάνω μια πρόβλεψη για το τι μας επιφυλάσσει η μελλοντική “πανδημία” με βάση αυτό το άρθρο, τα λεφτά μου είναι στη διαρροή από εργαστήρια/βιολογικά όπλα. Φυσικά, θα μπορούσαν να το παίξουν ντροπαλοί όπως κάνουν με το “SARS-COV-2” και να αφήσουν τη μυστηριώδη προέλευση να παραμείνει ανεξιχνίαστη.

 

Ωστόσο, είναι σαφές ότι έχει καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια για να κάνουν τον πληθυσμό να φοβάται το ενδεχόμενο μιας βιοτρομοκρατικής επίθεσης, όπως ακριβώς φοβόταν το πυρηνικό νέφος κατά την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.

 

Η οπτική γωνία του βιολογικού όπλου θα ήταν μια λογική οδός για να εξερευνήσουν τώρα που αυτή η ιδέα έχει επιτυχώς μεταφορτωθεί και εγκατασταθεί στους τρομοκρατημένους εγκεφάλους των μαζών κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο δεκαετιών. Αποτελεί επίσης μια καλή δικαιολογία για να εισβάλουν σε όποια χώρα οι “Δυνάμεις που είναι” (η Σατανική ελίτ) θέλουν να αποκτήσουν πρόσβαση και να αποσταθεροποιήσουν την επόμενη.

Ποιος δυνητικός παθογόνος παράγοντας θα είναι λοιπόν ο μελλοντικός αστέρας;

 

Το πιθανότερο είναι ότι, αν πρόκειται για μια αφήγηση περί βιοτρομοκρατικής επίθεσης, θα μείνουν μακριά από έναν νέο “ιό” και θα χρησιμοποιήσουν έναν γνωστό “ιό” που έχει τροποποιηθεί σε ένα πιο παθογόνο στέλεχος για να κρατήσουν το γονιδιωματικό ψέμα ζωντανό.

Μπορεί ακόμη και να ισχυριστούν ότι συνδυάζουν διαφορετικούς “ιούς”, όπως υπονοήθηκε με τον “SARS-COV-2” και τον HIV.

Αν δεν υπάρχει κάποιου είδους γνωστή αντίδραση ή μακροχρόνια παρενέργεια που αναμένεται από τα εμβόλια και τα ενισχυτικά, θα συνεχίσει να είναι ένας αναπνευστικός “ιός”, καθώς αυτά τα συμπτώματα είναι συνηθισμένα όλο το χρόνο τώρα με την αυξημένη ατμοσφαιρική ρύπανση στην οποία υποβαλλόμαστε καθημερινά. Ο μόνος τρόπος με τον οποίο θα μπορούσα να δω μια προσπάθεια για κάτι σαν τον Έμπολα είναι αν η συμπτωματολογία τροποποιηθεί ώστε να απομακρυνθεί από τον αιμορραγικό πυρετό, ο οποίος δεν είναι μια συνηθισμένη αντίδραση σε όλο τον βιομηχανοποιημένο κόσμο, ειδικά η σοβαρή αιμορραγία που συνδέεται με αυτόν.

 

Ωστόσο, οι θεραπείες που χρησιμοποιούνται για τον Έμπολα παράγουν αυτή την αιμορραγική αντίδραση, οπότε είναι πιθανό να χρησιμοποιήσουν τα κοινά μη ειδικά συμπτώματα που σχετίζονται με τον Έμπολα ως έναν τρόπο για να τρομάξουν τους ανθρώπους να κάνουν εξετάσεις και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν τις τοξικές θεραπείες για να δημιουργήσουν τον αιμορραγικό πυρετό/την αιμορραγία που είναι απαραίτητη για να πουλήσουν την αφήγηση της εξάπλωσης του “ιού”.

 

Ωστόσο, το πιθανότερο είναι ότι ένας από τους 200+ αναπνευστικούς “ιούς” που περιμένουν σήμερα να ανασυρθούν από την αφάνεια θα χρησιμοποιηθεί για να τρομάξει τον έτοιμο και πρόθυμο πληθυσμό. Σας κοιτάζω “αδενοϊό”.

Όπως ανέφερα προηγουμένως, κατά τη διάρκεια των δεκαετιών, έχουμε προετοιμαστεί για την εμφάνιση μιας παγκόσμιας πανδημίας μέσω της χρήσης μίνι-επιδημιών. Ενώ αυτές οι “επιδημίες” ήταν λιγότερο συχνές στο παρελθόν, τώρα χτυπούν με μια άγρια συχνότητα, όπου γινόμαστε μάρτυρες πολλαπλών αναφορών “ιϊκών” απειλών μέσα σε ένα χρόνο. Για να το εξετάσουμε αυτό λίγο περισσότερο, ας ρίξουμε μια ματιά από ένα δεύτερο άρθρο το οποίο προέρχεται από το The Insider. Μας κάνει ένα ταξίδι στη μνήμη εξερευνώντας μερικούς από τους πρόσφατους “ιογενείς” και βακτηριακούς μπαμπούλες που χρησιμοποιήθηκαν εναντίον μας το 2022. Ίσως μάλιστα να πάρουμε μια ιδέα για το τι να περιμένουμε στο μέλλον.

8 μολυσματικές ασθένειες που επέστρεψαν απροσδόκητα το 2022 – και ασθένειες που θα μπορούσαν να αυξηθούν το 2023

Η πολιομυελίτιδα επανεμφανίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ μετά από σχεδόν μια δεκαετία χωρίς κρούσματα, παραλύοντας τουλάχιστον έναν ανεμβολίαστο Νεοϋορκέζο.

Η πολιομυελίτιδα είναι μια ασθένεια που έχω καλύψει αρκετά εκτενώς στο viroLIEgy.com. Έγραψα επίσης πρόσφατα για αυτό το πρόσφατο φιάσκο της πολιομυελίτιδας εδώ στο Substack, οπότε δεν θα σχολιάσω πάρα πολλά. Σε αντίθεση με ό,τι θέλει να πιστέψουμε αυτό το άρθρο, οι ανεμβολίαστοι δεν εξαπλώνουν την πολιομυελίτιδα.

Η πολιομυελίτιδα δεν μπορεί ποτέ να εξαλειφθεί μέσω του εμβολιασμού, καθώς τα συμπτώματα είναι ενός οργανισμού που έχει δηλητηριαστεί και έχει υποστεί νευρολογική βλάβη. Τα ίδια τα εμβόλια που χρησιμοποιούνται για την πρόληψη της πολιομυελίτιδας λέγεται ότι προκαλούν ακριβώς την ίδια ασθένεια στους λήπτες. Αυτό είναι γνωστό ως πολιομυελίτιδα που προκαλείται από εμβόλιο.

Ο μόνος τρόπος για να εξαλειφθεί η πολιομυελίτιδα είναι ο ίδιος τρόπος με τον οποίο “εξαλείφθηκε” η ευλογιά στις αρχές της δεκαετίας του 1980, δηλαδή να σταματήσει η χρήση του ονόματος και να τεθούν τα συμπτώματα υπό νέο όνομα και ετικέτα. Ωστόσο, θέλουν να πιστέψουμε ότι οι ανεμβολίαστοι εξαπλώνουν σήμερα έναν “ιό” που υποτίθεται ότι περιορίζεται στο Πακιστάν και την Ινδία μέσω διεθνών ταξιδιών.

Εν τω μεταξύ, η πλειονότητα των κρουσμάτων πολιομυελίτιδας σήμερα θεωρείται ότι προέρχεται από εμβόλιο. Για όποιον το βλέπει αυτό με λογική, είναι εύκολο να δει ότι δεν είναι οι ανεμβολίαστοι αλλά το εμβόλιο που “εξαπλώνει” την ασθένεια μέσω τραυματισμών.

Η πολιομυελίτιδα, ένας θανατηφόρος ιός που στις αρχές του 20ού αιώνα έθετε σε αναπηρία εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά ετησίως, κυκλοφορεί σήμερα μόνο στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν, χάρη στον σχεδόν καθολικό εμβολιασμό που επεκτείνεται σχεδόν σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και οι φρουροί ασφαλείας σε αυτές τις δύο χώρες εξακολουθούν να διακινδυνεύουν τη ζωή τους και να πυροβολούνται συστηματικά όταν ταξιδεύουν σε απομακρυσμένες περιοχές και παλεύουν με εξωφρενικές θεωρίες συνωμοσίας κατά των εμβολίων για να παραδώσουν εμβόλια πολιομυελίτιδας από το στόμα στα παιδιά.

“Αν δεν καταφέρουμε να εξαλείψουμε την πολιομυελίτιδα, δεν πρόκειται να μείνει στο Πακιστάν, στο Αφγανιστάν – πάντα θα βγαίνει έξω“, δήλωσε πρόσφατα στο Insider ο Oliver Rosenbauer, υπεύθυνος επικοινωνίας της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Εξάλειψη της Πολιομυελίτιδας, υπονοώντας τον σύγχρονο ρυθμό των παγκόσμιων ταξιδιών και τον τρόπο με τον οποίο οι μολυσματικές ασθένειες εξαπλώνονται ανεξάρτητα από σύνορα.

“Οι χώρες θα διατρέχουν πάντα τον κίνδυνο να επαναμολυνθούν και αυτό βλέπουμε με τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο”, όπου οι ανεμβολίαστοι άνθρωποι διατρέχουν πλέον τον κίνδυνο μόλυνσης και παράλυσης”, πρόσθεσε ο Rosenbauer.

“Αυτό είναι ένα πράγμα που με εκπλήσσει συνεχώς, στην πραγματικότητα, είναι το πόσο καλός είναι αυτός ο ιός στο να βρίσκει ανεμβολίαστα άτομα”.

Αναμένει ότι η πολιομυελίτιδα “θα συνεχίσει να εξαπλώνεται” μέχρι να εξαλειφθεί ο ιός.

“Ο στόχος της επίτευξης ενός κόσμου χωρίς πολιομυελίτιδα δεν πρόκειται να κερδηθεί ή να χαθεί στη Νέα Υόρκη ή στο Λονδίνο, πρόκειται να κερδηθεί ή να χαθεί στο Πακιστάν”, είπε.

Η οστρακιά σκότωσε τουλάχιστον 25 παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα οποία είχαν μια δυσάρεστη εκδοχή του στρεπτόκοκκου.

Το τελευταίο μου άρθρο εδώ αφορούσε τον στρεπτόκοκκο Α και την οστρακιά, μια ακόμη κατάσταση όπου ένα βακτήριο συνδέεται με ένα σύμπτωμα χωρίς να υπάρχουν πραγματικές αποδείξεις ότι ήταν ποτέ η αιτία εξ αρχής. Ενώ τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης υπερτονίζουν την απειλή του στρεπτόκοκκου Α, κανένας θάνατος δεν έχει συνδεθεί με αυτή την τρέχουσα “μεγάλη” αύξηση των κρουσμάτων.

Στις ΗΠΑ, επίσης, τα κρούσματα διεισδυτικού στρεπτόκοκκου της ομάδας Α, της λοίμωξης που προκαλεί οστρακιά, έχουν αυξηθεί σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων -CDC – αλλά κανένας θάνατος δεν έχει καταγραφεί στις ΗΠΑ.

Ευτυχώς, ο στρεπτόκοκκος της ομάδας Α είναι μια βακτηριακή ασθένεια, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί εύκολα να αντιμετωπιστεί με ένα από τα πολλά διαφορετικά αντιβιοτικά, συμπεριλαμβανομένης της αμοξικιλλίνης ή της κεφαλεξίνης.

Ο Dr. Anthony Flores,  επικεφαλής των παιδιατρικών λοιμωδών νοσημάτων στο Memorial Hermann Hospital και το UTHealth Houston, δήλωσε πρόσφατα στο Insider ότι: “έχουμε ακόμα μια μακρά χειμερινή περίοδο αναπνευστικών ιών να διανύσουμε”, οπότε είναι πιθανό ότι το βαρύ φορτίο κρουσμάτων στρεπτόκοκκου που βλέπουμε τώρα θα μπορούσε να συνεχιστεί και τους πρώτους μήνες του 2023.

Η ιλαρά εξαπλώνεται γρήγορα μεταξύ ανεμβολίαστων παιδιών στο Οχάιο – τουλάχιστον 32 έχουν νοσηλευτεί.

Φυσικά, έπρεπε να ξέρετε ότι η ιλαρά θα εμφανιζόταν σε αυτόν τον κατάλογο, ειδικά με την τρέχουσα πίεση για εμβολιασμό για τα πάντα, ενώ κατηγορούνται όσοι είναι αρκετά έξυπνοι ώστε να αποφύγουν τέτοια μέτρα για οποιαδήποτε προφανή αύξηση των κρουσμάτων. Η ιλαρά ήταν μια χειροβομβίδα που εκτοξεύεται στους αντιεμβολιαστές εδώ και χρόνια, ειδικά αφότου αποκαλύφθηκε η σχέση του MMR με τον αυτισμό στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και οι ενημερωμένοι γονείς κατάλαβαν την απάτη και σταμάτησαν να εμβολιάζουν τα παιδιά τους. Δυστυχώς, οι κοινότητες των Σομαλών, των Άμις και των Ορθόδοξων Εβραίων δέχονται το κύριο βάρος του θυμού και των επιθέσεων που στρέφονται εναντίον τους. Αυτή η τελευταία ώθηση είναι να προσπαθήσουν να τρομάξουν τους γονείς που έγιναν επιφυλακτικοί απέναντι στην τοξική πρακτική κατά τη διάρκεια αυτής της “πανδημίας” και να επιστρέψουν στο τρένο του εμβολιασμού. Οι ανεμβολίαστοι θα πάρουν την ευθύνη για μια ασθένεια που σπάνια θα διαγνωστεί ως ιλαρά στον εμβολιασμένο πληθυσμό, επειδή ο γιατρός θα υποθέσει ότι πρόκειται αντ’ αυτού για μια από τις πολλές άλλες ασθένειες που σχετίζονται με τα ίδια συμπτώματα λόγω της κατάστασης εμβολιασμού του παιδιού. Μας λένε να φοβόμαστε αυτόν τον άκρως μεταδοτικό “ιό” που θα εξαπλωθεί αν η εμβολιαστική κάλυψη μειωθεί έστω και λίγο, επομένως η τρέχουσα προπαγάνδα φόβου για την αύξηση των ποσοστών πτώσης.

Φέτος δεν έχει αναφερθεί κανένας θάνατος από ιλαρά στο Οχάιο, αλλά έχουν καταγραφεί 82 κρούσματα ιλαράς και σχεδόν οι μισοί από αυτούς τους ασθενείς (32) νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομείο.

Μέχρι στιγμής, μόνο ανεμβολίαστα παιδιά έχουν μολυνθεί (αν και τέσσερις ασθενείς έχουν “άγνωστη” κατάσταση εμβολιασμού.) Το CDC λέει ότι η εμβολιαστική κάλυψη της ιλαράς έχει “μειωθεί σταθερά από την αρχή της πανδημίας COVID-19”, τόσο στις ΗΠΑ, όσο και σε όλο τον κόσμο.

Στη Μινεσότα, μερικές πολιτείες δυτικότερα, καταγράφηκαν τουλάχιστον 22 μολύνσεις από ιλαρά το 2022 – μετά από τρία χρόνια χωρίς κρούσματα – όλες σε οικογένειες με ανεμβολίαστα παιδιά. Επτά από αυτούς τους ασθενείς έχουν νοσηλευτεί σε νοσοκομείο.

Επειδή η ιλαρά είναι ένας από τους πιο μεταδοτικούς ιούς που κολλάει ο άνθρωπος, “ακόμη και μια μικρή πτώση στο ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης σημαίνει ότι υπάρχουν χιλιάδες περισσότερα παιδιά που θα μπορούσαν να είναι ευάλωτα στη νόσο”, δήλωσε τον Σεπτέμβριο η Jennifer Heath, συντονίστρια του προγράμματος εμβολιασμών του υπουργείου Υγείας της Μινεσότα.

Η Heath δήλωσε πρόσφατα στην Washington Post ότι ένα μεγάλο μέρος του λόγου για τον οποίο όλο και περισσότεροι γονείς αλλάζουν τη στάση τους σχετικά με τα εμβόλια ρουτίνας MMR για τα παιδιά τους είναι εξαιτίας “της αποσύνδεσης με τον πάροχο πρωτοβάθμιας περίθαλψης – τον άνθρωπο που σας λέει ότι τα εμβόλια είναι σημαντικά”.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η UNICEF λένε ότι ετοιμάζεται μια “τέλεια καταιγίδα” για περισσότερα κρούσματα ιλαράς σε όλο τον κόσμο, που υποκινείται τόσο από την πανδημική μείωση των εμβολιασμών όσο και από την αύξηση της διστακτικότητας στα εμβόλια. Οι ειδικοί σε θέματα ασθενειών αναμένουν ότι οι περιοχές του κόσμου που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της ιλαράς κατά 95% του πληθυσμού τους μπορεί να δουν περισσότερα κρούσματα το 2023.

Mpox (Ευλογιά των πιθήκων): Ένας ιός που σπάνια είχε εξαπλωθεί στο παρελθόν εκτός των ενδημικών χωρών της κεντρικής και δυτικής Αφρικής, βροντοφώναξε σε όλο τον κόσμο, με χιλιάδες διαγνωσμένες μολύνσεις σε έξι ηπείρους.

Μιλώντας για μια από τις ασθένειες που μπορεί να διαγνωστεί η ιλαρά αντί για ιλαρά σε εμβολιασμένα παιδιά, έχω γράψει εκτενώς για την απάτη της ευλογιάς των πιήκων. Ένα από τα πρώτα μου άρθρα στο Substack εξέτασε τις πιθανές αιτίες για τα ίδια αυτά συμπτώματα της νόσου που εμφανίζονται τυχαία σε όλο τον κόσμο. Αυτή η τελευταία ώθηση ήταν να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι ένας “ιός” μπορεί, ανά πάσα στιγμή, να αρχίσει να συμπεριφέρεται “έξω από τα συνηθισμένα” και να μολύνει ανθρώπους που δεν είχαν ιστορικό ταξιδιού σε ενδημικές περιοχές. Έδειξε επίσης ότι οι “ιοί” μπορούν να κάνουν διακρίσεις σε βάρος των ανθρώπων με βάση τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις. Χρησιμοποιήθηκε για να προωθηθεί η αφήγηση ότι ο εμβολιασμός, οι θεραπείες και η δράση της κοινότητας μπορούν να προκαλέσουν την υποχώρηση του “ιού” αντί για το πιο προφανές συμπέρασμα ότι ο φόβος που υποχωρεί με την πάροδο του χρόνου οδήγησε σε μείωση των εξετάσεων για τον “ιό”.

Σε διάστημα μικρότερο των έξι μηνών που ξεκίνησε τον Μάιο, επιβεβαιώθηκαν περισσότερα από 83.500 κρούσματα και τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους παγκοσμίως.

Ο ιός, ο οποίος ονομαζόταν ευλογιά των πιθήκων πριν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τον μετονομάσει πρόσφατα, φαίνεται να βρίσκεται σε υποχώρηση, αφού οι πολυεπίπεδες παρεμβάσεις, συμπεριλαμβανομένων των εμβολίων, των θεραπειών και των κοινοτικών μέτρων πρόληψης, υιοθετήθηκαν και αγκαλιάστηκαν γρήγορα.

Μετά από έρευνα σε περισσότερους από 800 άνδρες που έκαναν σεξ με άνδρες, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων διαπίστωσαν ότι περίπου το 48% ανέφεραν ότι μείωσαν τον αριθμό των σεξουαλικών τους συντρόφων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2022, όταν η επιδημία κορυφώθηκε, και το 50% δήλωσαν ότι επιβράδυναν τις εφάπαξ “σεξουαλικές συναντήσεις”.

“Δεδομένου του χαμηλού αριθμού κρουσμάτων σήμερα, η HHS δεν αναμένει ότι θα χρειαστεί να ανανεώσει την κήρυξη έκτακτης ανάγκης όταν αυτή λήξει στις 31 Ιανουαρίου 2023”, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας των ΗΠΑ Xavier Becerra στις 2 Δεκεμβρίου.

Τα μωρά και τα νήπια έχουν επωμιστεί το κύριο βάρος μιας δυσάρεστης εποχής αναπνευστικών ασθενειών, με την εκτόξευση των κρουσμάτων RSV, παρεχοϊού και άλλων μολυσματικών ασθενειών.

Σύμφωνα με τους επικρατέστερους θιασώτες όπως ο Dr. William Schaffner, πρέπει να πιστέψουμε ότι τα ακραία μέτρα που χρησιμοποιήθηκαν για την καταπολέμηση του “Covid” ήταν τόσο αποτελεσματικά ώστε τα παιδιά δεν εκτέθηκαν ποτέ σε άλλους κοινούς “ιούς” και έχασαν την ανοσία τους σε αυτούς. Τώρα, οι “αναπνευστικοί ιοί” όπως η “γρίπη” και ο “RSV” λέγεται ότι κάνουν δυναμική επιστροφή. Τουλάχιστον ο Dr. Flores παραδέχτηκε ότι αυτό το καρουζέλ των “ιών” συμβαίνει σε κάθε αναπνευστική περίοδο. Ίσως αυτό να είναι ένα τακτικό φαινόμενο που οφείλεται στο γεγονός ότι αυτά τα συμπτώματα της κοινής εποχικής αποτοξίνωσης δεν θα εξαφανιστούν ποτέ και θα επαναπροσδιορίζονται συνεχώς ως διαφορετικές ασθένειες που προκαλούνται από διαφορετικούς “ιούς”. Αναμείνατε ότι κι αν έρθει στη συνέχεια να προέρχεται από αυτή την ομάδα των 200+ “ιών”.

Οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι επιδημιολόγοι λένε ότι υπάρχουν πολλά πράγματα στο παιχνίδι που συμβάλλουν στη μεγάλη ιική σούπα – και είναι επιφυλακτικοί στο να την απορρίψουν με οποιαδήποτε απλή εξήγηση, όπως το λεγόμενο “χρέος ανοσίας” που γεννήθηκε από την κοινωνική απομόνωση κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

Ο Dr.William Schaffner, καθηγητής προληπτικής ιατρικής στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Vanderbilt, λέει ότι υπάρχει περισσότερο ένα “χρέος έκθεσης” σε λειτουργία, όχι ένα χρέος ανοσίας, που σημαίνει ότι πολλά παιδιά που δεν είχαν πολλά κοινά παιδικά νοσήματα για δύο χρόνια, μολύνονται όλα από αυτά τώρα.

“Το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών είναι μια χαρά”, δήλωσε ο Schaffner κατά τη διάρκεια πρόσφατης ενημέρωσης Τύπου της Εταιρείας Λοιμωδών Νοσημάτων της Αμερικής. “Τώρα που εκτίθενται, πρέπει να αντιμετωπίσουν αυτόν τον ιό και ο ιός έχει πολλές περισσότερες ευκαιρίες να εξαπλωθεί”.

Επειδή πολλοί διαφορετικοί ιοί και βακτήρια εξαπλώνονται όλοι ταυτόχρονα, μεταξύ παιδιών όλων των ηλικιών, αυτό προκαλεί ελλείψεις φαρμάκων, μεγάλες αναμονές για περίθαλψη και έναν καταιγισμό άρρωστων παιδιών – και γονέων.

“Συμβαίνει σε κάθε εποχή αναπνευστικών ιών”, δήλωσε ο Dr.Flores. “Αλλά αυτή η εποχή ήταν λίγο πιο έντονη”.

Οι ειδικοί σε θέματα λοιμωδών νοσημάτων όπως ο Flores είναι διαβόητα επιφυλακτικοί στο να κάνουν συγκεκριμένες προβλέψεις για το τι θα κάνουν οι εποχικοί ιοί το 2023, αλλά είναι πιθανό να συνεχίσουμε να βλέπουμε περισσότερες χειμερινές ασθένειες να ξεπροβάλλουν τουλάχιστον τους επόμενους μήνες. Οι περισσότερες ιογενείς ασθένειες, συμπεριλαμβανομένης της γρίπης και του RSV, κορυφώνονται ετησίως μεταξύ Δεκεμβρίου και Φεβρουαρίου.

Ο Flores δήλωσε επίσης ότι οι ελλείψεις φαρμάκων για φάρμακα όπως το Tylenol για παιδιά και η αμοξικιλλίνη θα μπορούσαν να διαρκέσουν μέχρι την άνοιξη.

Μια ανεξήγητη επιδημία χολέρας έχει σκοτώσει περισσότερους από 280 ανθρώπους στην Αϊτή.

Εδώ βρίσκουμε τη χολέρα, τη βακτηριακή ασθένεια που ΔΕΝ πληροί 3 από τα 4 αξιώματα του Koch που πρέπει να πληρούνται για να αποδειχθεί ο αιτιολογικός ρόλος της νόσου. Στην προκειμένη περίπτωση, το βακτήριο vibrio cholera βρίσκεται τακτικά σε υγιείς ξενιστές καθώς και δεν βρίσκεται σε περιπτώσεις της νόσου και ο Koch δεν μπόρεσε να νοσήσει πειραματικά ούτε τα ζώα ούτε τον εαυτό του. Πρέπει να πιστεύουμε ότι το σημερινό ξέσπασμα οφείλεται σε απόγονο ενός στελέχους που είχε μεταφερθεί πριν από μια δεκαετία από τα στρατεύματα του ΟΗΕ. Είναι ενδιαφέρον ότι ο ΠΟΥ παραδέχεται ότι αυτή η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται στην έλλειψη καθαρού πόσιμου νερού που προκλήθηκε από πλημμύρες, συγκρούσεις, μετανάστευση και “άλλους παράγοντες”, επομένως δεν υπάρχει λόγος να δείξουμε με το δάχτυλο ένα βακτήριο ως αιτία. Φυσικά, αυτό έχει οδηγήσει σε μια αυξημένη έκκληση για προσπάθειες εμβολιασμού σε αυτούς τους πληθυσμούς, οι οποίες τελικά θα οδηγήσουν σε περισσότερες ασθένειες.

https://apollodoros.substack.com/publish/post/82707087

Για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια, η χολέρα εξαπλώνεται στην Αϊτή, με τουλάχιστον 13.672 κρούσματα και 283 θανάτους να έχουν καταγραφεί από τις αρχές Οκτωβρίου.

Η Sarah Braner του Insider ανέφερε ότι είναι πιθανό το στέλεχος που κυκλοφορεί σήμερα να είναι απόγονος ενός στελέχους που εισήχθη στη χώρα πριν από μια δεκαετία από τα στρατεύματα του ΟΗΕ που παρείχαν βοήθεια για τις καταστροφές από το σεισμό.

Η χολέρα αυξάνεται επίσης φέτος στη Συρία, στο Μαλάουι και σε περισσότερες από 25 άλλες χώρες, μια παγκόσμια αύξηση που προκάλεσαν οι περισσότερες πλημμύρες, οι συγκρούσεις, η μετανάστευση και “άλλοι παράγοντες που περιορίζουν την πρόσβαση σε καθαρό νερό”, ανέφερε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σε πρόσφατη αποστολή.

Μια ομάδα ανήσυχων γιατρών έγραψε στο New England Journal of Medicine την περασμένη εβδομάδα ότι αυτή η “αναζωπύρωση της χολέρας σε διάφορα μέρη του κόσμου παρά τα διαθέσιμα εργαλεία για την καταπολέμησή της” σημαίνει ότι “οι προσπάθειες ελέγχου και πρόληψης της χολέρας πρέπει να διπλασιαστούν”, με τον ΠΟΥ να διευκρινίζει ότι “απαιτείται επείγουσα δράση για την αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής εμβολίων”.

Αν και οι ειδικοί σε θέματα ασθένειας δεν μπορούν ακόμη να πουν με βεβαιότητα ποια θα είναι η κατάσταση της χολέρας το 2023, τα εμβόλια κατά της χολέρας διανέμονται με δελτίο – σε μία δόση ανά άτομο, αντί για τις συνήθεις δύο – προκειμένου να παρέχεται σε περισσότερους ανθρώπους “προστασία στο εγγύς μέλλον, εάν η παγκόσμια κατάσταση της χολέρας συνεχίσει να επιδεινώνεται”, δήλωσε ο ΠΟΥ.

Μετά από περισσότερα από τρία χρόνια, το COVID-19 συνεχίζει να μολύνει και να σκοτώνει εκατομμύρια ανθρώπους – με τις διάφορες εκδόσεις του Omicron να κυριαρχούν, προς το παρόν.

Κρούστε τον κώδωνα του κινδύνου! Οι ειδικοί αναμένουν ότι από 500.000 έως 1,8 εκατομμύρια άνθρωποι θα πεθάνουν από το “Covid” στην Κίνα, επειδή η χώρα πήρε τη βιαστική απόφαση να εγκαταλείψει την πολιτική της “Μηδενικής Ανοχής”. Αυτό δεν ακούγεται σαν τρομολαγνεία, έτσι δεν είναι; Δεν είναι ότι οι ειδικοί και τα μοντέλα τους έκαναν λάθος και στο παρελθόν. Αυτοί οι ίδιοι ειδικοί ανησυχούν για την “πιθανότητα ο ιός να μεταμορφωθεί ξανά σε μια άλλη νέα παραλλαγή που θα μπορούσε ενδεχομένως να παρακάμψει τα τρέχοντα εμβόλια ή τις θεραπευτικές επιλογές”, η οποία είναι η τέλεια ρήτρα διαφυγής για τη συνεχιζόμενη αναποτελεσματικότητα των εμβολίων και των θεραπειών. Ανεξάρτητα από αυτό, η Moderna και η Pfizer διαθέτουν τα αναποτελεσματικά ενισχυτικά τους για όποιον είναι αρκετά χαζός ώστε να συνεχίσει να πέφτει στο ίδιο κόλπο ξανά και ξανά. Είναι σαφές ότι το “Covid” δεν πρόκειται να εξαφανιστεί σύντομα.

Οι ειδικοί σε θέματα ασθενειών αναμένουν ότι από 500.000 έως 1,8 εκατομμύρια άνθρωποι στην Κίνα θα πεθάνουν από το COVID-19 μέχρι το τέλος Απριλίου 2023, καθώς η χώρα καταργεί γρήγορα την μακροχρόνια πολιτική της για “μηδενικό Covid”, μπροστά στις εκτεταμένες διαμαρτυρίες των πολιτών.

Προς το παρόν, οι παραλλαγές του κοροναϊού που κυκλοφορούν στην Κίνα, τις ΗΠΑ και αλλού είναι σχεδόν όλες κάποια εκδοχή της Omicron, αλλά οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι υγείας στις ΗΠΑ ανησυχούν για την πιθανότητα ο ιός να μεταμορφωθεί ξανά σε μια άλλη νέα παραλλαγή που θα μπορούσε ενδεχομένως να παρακάμψει τα τρέχοντα εμβόλια ή τις θεραπευτικές επιλογές, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι θα συνεχίσουν να μολύνονται το νέο έτος.

Τα επικαιροποιημένα αναμνηστικά εμβόλια από τη Moderna και την Pfizer καταπολεμούν ειδικά τον Omicron και βοηθούν στην αποτροπή σοβαρών ασθενειών και θανάτων. Οι ΗΠΑ έχουν προσφέρει ορισμένα από τα εμβόλιά τους στην Κίνα, αλλά η χώρα έχει επικεντρωθεί αντ’ αυτού στη δοκιμή των δικών της αναμνηστικών εμβολίων. Ενώ το συνολικό ποσοστό εμβολιασμού κατά του COVID-19 στην Κίνα είναι πάνω από 90%, μόνο τα δύο τρίτα περίπου των ηλικιωμένων ενηλίκων άνω των 80 ετών στην Κίνα, οι οποίοι είναι μακράν οι πιο ευάλωτοι σε σοβαρή ασθένεια και θάνατο από τη νόσο, έχουν εμβολιαστεί.

https://www.insider.com/disease-comebacks-surge-forecast-2023-2022-12#more-than-three-years-in-covid-19-is-continuing-to-infect-and-kill-millions-of-people-with-various-versions-of-omicron-dominating-for-now-7

Αν τα βάλουμε όλα μαζί, είναι σαφές ότι οι ίδιοι οι άνθρωποι, οι οργανισμοί και τα ιδρύματα που κερδίζουν και επωφελούνται από αυτές τις συνεχιζόμενες “πανδημίες” είναι αυτοί που εμπλέκονται άμεσα με τον σχεδιασμό (για) αυτές. Συνεχίζουμε να γινόμαστε μάρτυρες ανατριχιαστικά ακριβών προβλέψεων από τους ανθρώπους που προωθούν την ασθένεια και πωλούν τη “θεραπεία”. Βλέπουμε τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης να συνεχίζουν να προωθούν τη βασισμένη στο φόβο προπαγάνδα της πιθανής διαρροής σε εργαστήριο ή της σχεδιασμένης επίθεσης με βιολογικό όπλο, προετοιμάζοντάς μας για αυτό το σενάριο που θα λάβει χώρα στο όχι πολύ μακρινό μέλλον. Μας έχουν προετοιμάσει καθ’ όλη τη διάρκεια των δεκαετιών με μίνι-επιδημίες για να μας κάνουν να αποδεχτούμε ότι αυτά τα κρούσματα μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή και από οπουδήποτε, είτε μεταπηδώντας από τα ζώα είτε από το εργαστήριο στον άνθρωπο. Μας λένε ότι, παρά το γεγονός ότι ξοδεύουμε τεράστια χρηματικά ποσά για εμβολιασμούς και θεραπείες που αποσκοπούν στην πρόληψη αυτών των κρουσμάτων, αυτά θα γίνονται όλο και πιο συχνά στο μέλλον. Μπορούμε εύκολα να διαπιστώσουμε ότι αυτό συμβαίνει με τους πολυάριθμους τίτλους που δημιουργούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022 και επικεντρώνονται στην επόμενη απειλή, ενώ η προηγούμενη ήταν ακόμη στα σπάργανα.

Ενώ αυτό μπορεί να μην είναι μια πρωτοποριακή πρόβλεψη, μου φαίνεται σαφές ότι την επόμενη φορά που θα επιχειρήσουν κάτι στην κλίμακα του “Covid”, θα είναι και πάλι ένας από τους 200+ αναπνευστικούς “ιούς” που περιμένουν στα παρασκήνια, όπως ο “αδενοϊός” ή ο ανεξέλεγκτος “ρινοϊός”. Πιθανότατα θα ισχυριστεί ότι πρόκειται για ένα βελτιωμένο βιολογικό όπλο που προέρχεται από κάποια από τις εγκαταστάσεις βιολογικού κινδύνου επιπέδου 4 που εμφανίζονται σήμερα. Βέβαια, θα μπορούσαν εύκολα να ισχυριστούν ότι κάποιος δημιούργησε τον “ιό” μόνος του από προϊόντα που παραγγέλθηκαν μέσω ταχυδρομείου, αλλά αυτό μου φαίνεται απίθανο. Η εκτίμησή μου είναι ότι μπορεί να μην δούμε αυτό το σενάριο για μερικά χρόνια, καθώς έχει επέλθει η κόπωση από την πανδημία. Εν τω μεταξύ, θα συνεχίσουν να στηρίζουν παραλλαγές του “Covid” για να διατηρήσουν την “κατάσταση έκτακτης ανάγκης” ώστε τα εμβόλια/θεραπείες να μην χάσουν την έγκριση. Θα συνεχίσουμε να βλέπουμε μίνι-επιδημίες να ξεπροβάλλουν, όχι μόνο για να μας υπενθυμίζουν τη συνεχή ανάγκη να φοβόμαστε, αλλά και για να καλύψουν τις τοξικές παρενέργειες από τα εμβόλια, τις θεραπείες και την αυξημένη έκθεση στη ρύπανση του περιβάλλοντος.

Ενώ λοιπόν οι σχεδιαστές σχεδιάζουν και μας προετοιμάζουν για την αναπόφευκτη μελλοντική “ιογενή απειλή”, τι μπορούμε να κάνουμε για να σταματήσουμε αυτόν τον κύκλο ασθενειών από το να επαναληφθεί;

Πρέπει να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση και να συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε με ακόμη μεγαλύτερη ένταση από ποτέ.

Με έχουν ρωτήσει συχνά γιατί συνεχίζω να επιτίθεμαι σε αυτό το θέμα του “ιού”. Γιατί αφιερώνω τόσο πολύ χρόνο και ενέργεια στην προσπάθεια να ευαισθητοποιήσω την κοινή γνώμη για την απάτη του “ιού”; Η απάντησή μου είναι πάντα η εξής: αν δεν σταματήσουμε αυτό το ψέμα τώρα, θα χρησιμοποιηθεί εναντίον μας ξανά και ξανά με όλο και μεγαλύτερο κόστος κάθε φορά. Ο πληθυσμός έχει προετοιμαστεί με επιτυχία να παραιτηθεί από δικαιώματα και ελευθερίες για τα ίδια συμπτώματα της ασθένειας που βλέπουμε κάθε χρόνο. Τα μέτρα ωθήθηκαν όσο πιο μακριά μπορούσαν άνετα να φτάσουν, μέχρι που προέκυψε αντίσταση, η οποία οδήγησε στην αναπόφευκτη υποχώρηση. Ωστόσο, τώρα που αυτά τα μέτρα έχουν γίνει αποδεκτά ως μια άβολη αλλά αποδεκτή απάντηση σε μια “ιογενή” απειλή, αυτό το χαρτί βρίσκεται στο τσεπάκι για να παιχτεί και πάλι όποτε το επιθυμείτε. Τι συμβαίνει όταν η απειλή θεωρείται πολύ πιο επικίνδυνη με βάση τη μοντελοποίηση και τις στατιστικές; Τι γίνεται αν, αντί για τους ηλικιωμένους μας, είναι τα παιδιά μας που απειλούνται ως επόμενοι, όπως προβλέπει η άσκηση “Καταστροφική μετάδοση”; Τι είδους δικαιώματα θα παραχωρήσουν πρόθυμα οι άνθρωποι προκειμένου να προστατεύσουν τους νέους από τον αόρατο μπαμπούλα; Τι είδους αντιδράσεις θα πέσουν σε όσους αντιστέκονται σε αυτή την τρέλα;

Είναι επιτακτική ανάγκη να υψώσουμε τη φωνή μας όσο πιο δυνατά μπορούμε και να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας σε όσο το δυνατόν περισσότερες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Πρέπει να ενημερώνουμε τους ανυποψίαστους είτε μέσω ιστολογίων, βίντεο και podcasts. Πρέπει να αναδείξουμε τα αντιεπιστημονικά γονιδιωματικά στοιχεία, μελετώντας την έρευνα και διαλύοντάς την κομμάτι-κομμάτι, ώστε να μην μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν για να επινοήσουν την επόμενη in silico απειλή. Πρέπει να βρούμε τρόπους να διαφημίσουμε την αλήθεια είτε μέσω μπλουζών, αυτοκόλλητων στον προφυλακτήρα, αφισών κ.λπ.

Πρέπει να εμπλακούμε με την κοινότητα με κάθε δυνατό τρόπο και να διαδώσουμε την ευαισθητοποίηση, είτε αυτοπροσώπως είτε σε chat rooms. Αν δεν σταματήσουμε αυτή την παραφροσύνη τώρα, αυτή τη στιγμή, δεν θα το κάνουμε ποτέ και τα παιδιά μας θα είναι εκείνα που τελικά θα πληρώσουν το τίμημα για τις αποτυχίες μας. Ενώ αυτοί που βρίσκονται στην εξουσία σχεδιάζουν την επόμενη “πανδημία”, εμείς πρέπει να πιέσουμε ακόμα περισσότερο για να γκρεμίσουμε αυτό το χάρτινο σπίτι για να το δουν όλοι.

Ο
Αναζητητής της Αλήθειας έγραψε πρόσφατα ένα δημοσιευμένο άρθρο που
συνιστώ ανεπιφύλακτα να διαβάσετε για το σουηδικό επιστημονικό περιοδικό
που ονομάζεται 3rd Millenium Science.

The Truth Seeker

Το πρώτο μου δημοσιευμένο άρθρο σε επιστημονικό περιοδικό

Λόγω
των διαφόρων συνεντεύξεών μου στα σουηδικά εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης
τα τελευταία χρόνια σχετικά με τα προβλήματα της "ιολογίας" είχα το
προνόμιο να έρθω σε επαφή με τον εκδότη ενός σουηδικού επιστημονικού
περιοδικού που ονομάζεται 3rd Millenium Science, το οποίο είναι ένα
εντελώς ανεξάρτητο περιοδικό που δεν δεσμεύεται από οποιαδήποτε
πολιτική, θρησκεία ή εμπορικά συμφέροντα κέρδους. Προφανώς, το e...

Διαβάστε περισσότερα

πριν από ένα μήνα - 16 likes - 11 comments - John Blaid

Το
ενημερωτικό δελτίο FOI "μικρόβιο" της Christine Massey συνεχίζει να
επιτίθεται στα λεγόμενα ιδρύματα υγείας μέσω του FOI και να θέτει υπόψιν
του RFK Jr. και του CHD τις αντιεπιστημονικές τους θέσεις.

Christin


Apollodoros’s Newsletter
Ντοκυμαντέρ: “Το Τέλος της Θεωρίας των Μικροβίων / Ιών” – ΒΙΝΤΕΟ (Ελληνικοί υπότιτλοι)
Watch now (155 min) | Μετάφραση: Απολλόδωρος 22 Ιουνίου 2022 | Spacebusters | Διαβάστε το εδώ…
Read more
Apollodoros’s Newsletter
Αποχαιρετισμός στην Ιολογία – Έκθεση Eμπειρογνώμονα (Expert Edition)
Μετάφραση: Απολλόδωρος 15 Σεπτεμβρίου 2022, Dr.Sam Bailey Διαβάστε το εδώThanks for reading Apollodoros’s Newsletter! Subscribe for free to receive new posts and support my work…
Read more

–Δικτυογραφία :

Planning the Next Pandemic – by Mike Stone

ViroLIEgy Newsletter
Planning the Next Pandemic
If you have been paying attention over the last few years, you may have noticed a pattern emerge. Before these “epidemics” and “pandemics” simultaneously spread across the world, an event will take place with a gathering of the “who’s who” of the medical industrial complex. These events are referred to as “exercises” and are said to be designed to simulate pandemic scenarios in order to facilitate discussions on how to prepare a response for any real-life outbreaks. It sounds innocent enough and somewhat logical to prepare for potential threats. However, once you realize that the threat being discussed has never been scientifically proven to exist and the people involved in these drills are the ones who have everything to gain from these “pandemics” continuing to take place, things begin to look a lot less innocent…
Read more

 

Πηγή https://apollodoros.substack.com/p/e-44c

Προβολές : 275


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα