Σύννεφα πολέμου: Η Πολωνία ετοιμάζεται για αιφνιδιαστική ρωσική επίθεση – Στο στόχαστρο η πόλη Rzeszow

Σύννεφα πολέμου: Η Πολωνία ετοιμάζεται για αιφνιδιαστική ρωσική επίθεση – Στο στόχαστρο η πόλη Rzeszow

21 Μαρτίου, 2022 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:312
Μοίρασέ το

 

Προς διακοπή σχέσεων Ρωσίας-ΗΠΑ

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι εκλήθη ο Αμερικανός πρέσβης στην Μόσχα, στον οποίο έγινε διάβημα διαμαρτυρίας για τις «απαράδεκτες» δηλώσεις που έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος για τον Πούτιν, και μέσω του οποίου διαμηνύθηκε ότι οι δηλώσεις αυτές θέτουν τις σχέσεις ΗΠΑ- Ρωσίας στα πρόθυρα της διακοπής.

Στις 17 Μαρτίου ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναφερόμενος στον Βλαντίμιρ Πούτιν, τον χαρακτήρισε «αιμοσταγή δικτάτορα και στυγνό εγκληματία, που διεξάγει έναν ανήθικο πόλεμο κατά του λαού της Ουκρανίας».

 

 

 

 

Μιλάει Ο ΑΝΗΘΙΚΟΣ ΜΠΑΪΝΤΕΝ, που ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΤΟΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΤΟΥ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ, ΓΙΑ… “ΑΝΗΘΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ”!!!

Έχει χαθεί το μέτρο της λογικής και κυριαρχεί η παράνοια.

Ο Ρώσος, (αν όλο αυτό δεν είναι στημμένο), προστατεύει την Πατρίδα του από την παράνοια του ΝΑΤΟ… ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

Σύννεφα πολέμου σκεπάζουν την Βαρσοβία καθώς η Πολωνία έχει ξεκινήσει στρατιωτικές προετοιμασίες ώστε να αποκρούσει πιθανή στρατιωτική επίθεση από την Ρωσία.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο πρέσβης της Ουκρανίας στην χώρα, Andriy Deshchytsia, ο οποίος μίλησε για “προετοιμασίες άμυνας της Πολωνίας απέναντι σε μια πιθανή ρωσική εισβολή”.

Πριν 24 ώρες, υπήρχε έντονη στρατιωτική κινητικότητα στα σύνορα Λευκορωσίας-Πολωνίας-Ουκρανίας καθώς εντοπίστηκαν μεταφορές τεθωρακισμένων και αρμάτων μάχης.

NATOϊκές πηγές ανέφεραν πως είναι πολύ πιθανό να αναπτυχθούν ρωσικές και λευκορωσικές δυνάμεις στα σύνορα Πολωνίας-Ουκρανίας ώστε να κλείσουν όλες οι δίοδοι μεταφοράς πολεμικών φορτίων προς το Κίεβο.

 

Δείτε βίντεο

 

 

 

 

Πυρηνικά και ειρηνευτικές δυνάμεις

Πάντως η Πολωνία προετοιμάζεται εντατικά για πιθανή σύγκρουση με την Ρωσία.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι ο πρόεδρος της Πολωνίας, Andrzej Duda, είχε υπογράψει το νέο νόμο για την “Άμυνα της Πατρίδας”. Ο συγκεκριμένος νόμος προβλέπει ότι οι στρατιωτικές δαπάνες της Πολωνίας θα αυξηθούν από 2,2% του ΑΕΠ το 2022 σε 3% το 2023.

Επίσης ο στρατός της χώρας διπλασιάζεται και από 150.000 στρατιώτες θα φτάσει τους 300.000 τα επόμενα χρόνια.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνουν και ΜΜΕ της Πολωνίας. Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Mateusz Morawiecki θα ζητήσει από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να υποστηρίξουν τροποποιήσεις στο πολωνικό Σύνταγμα που θα επιτρέψουν μαζική αύξηση των στρατιωτικών δαπανών μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Όμως οι επόμενες ειδήσεις σκορπούν τεράστια ανησυχία καθώς ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν θα συζητήσει με τον Πολωνό ομόλογο του, Andrzej Duda, την πρόταση περί αποστολής ειρηνευτικών ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Το γεγονός αυτό σημαίνει πως η πρόταση δεν έχει φύγει από το τραπέζι.

Παράλληλα, ανώτερος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ προειδοποίησε νωρίτερα ότι η Λευκορωσία “προετοιμάζει το περιβάλλον για να δικαιολογήσει μια επίθεση της Λευκορωσίας κατά της Ουκρανίας και την επικείμενη ανάπτυξη ρωσικών πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία”

Στην συνέχεια, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως η ρωσική κυβέρνηση “ψάχνει” επιλογές για πιθανές κυβερνοεπιθέσεις σε κρίσιμες υποδομές των ΗΠΑ.

 

Στο στόχαστρο η πολωνική πόλη Rzeszow

Πάντως αξίζει να σημειώσουμε πως οι δραστηριότητες της Πολωνίας βρίσκονται υπό ασφυκτικό ρωσικό έλεγχο.

Ρωσικό ΜΜΕ ανέφερε χαρακτηριστικά πριν λίγο:

“Πριν από λίγες ώρες ακόμη ένα μεταγωγικό αεροσκάφος του ΝΑΤΟ αναχώρησε από το αεροδρόμιο της πολωνικής πόλης Rzeszow. Αυτή τη φορά ένα C-17A Globemaster III της Βρετανικής Αεροπορίας παρέδωσε άλλη μια παρτίδα στρατιωτικού φορτίου για την Ουκρανία. Πρόκειται για το 5ο στρατιωτικό μεταφορικό αεροσκάφος του ΝΑΤΟ μέσα σε μια εβδομάδα, το οποίο παραδίδει όπλα, πυρομαχικά, και πιθανότατα, μισθοφόρους στο Rzeszow με σκοπό τη μετέπειτα μεταφορά τους στην Ουκρανία.

Το Rzeszow χρησιμοποιείται από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και άλλους δορυφόρους των ΗΠΑ ως ένα είδος σημείου διέλευσης, ένας κόμβος για τη συγκέντρωση δυνάμεων και μέσων για τον σκοπό την μετέπειτα μεταφοράς τους (συμπεριλαμβανομένων των μισθοφόρων) στην Ουκρανία.

Με βάση τη γεωγραφική θέση της πόλης Rzeszow, μπορούμε να πούμε ότι η κύρια ροή στρατιωτικού φορτίου για την Ουκρανία πηγαίνει κατά μήκος των δρόμων προς την περιοχή Lviv. Και αυτό, εκτός από τον κεντρικό δρόμο μέσω Korchova και Glinitsy, μπορούν επίσης να υπάρξουν κατευθύνσεις μέσω Przemysl προς το συνοριακό πέρασμα Medyka-Shehyny, μέσω Lyubachev προς Rava-Ruska ή Nemyriv (στα βόρεια), μέσω Ustrzyk Dolne προς Sambir και Stary Σαμπίρ (στα νότια).

Αυτές είναι οι οδικές επικοινωνίες μεταξύ Πολωνίας και περιοχής Lviv”.

 

Προς διακοπή διπλωματικών σχέσεων Ρωσίας-ΗΠΑ

Νωρίτερα, η Ρωσία απηύθυνε προειδοποίηση στις ΗΠΑ, όσον αφορά στις διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν για τον Βλαντιμίρ Πούτιν, τον οποίο, μεταξύ άλλων, αποκάλεσε «εγκληματία πολέμου».

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι εκλήθη ο Αμερικανός πρέσβης στην Μόσχα, στον οποίο έγινε διάβημα διαμαρτυρίας για τις «απαράδεκτες» δηλώσεις που έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος για τον Πούτιν, και μέσω του οποίου διαμηνύθηκε ότι οι δηλώσεις αυτές θέτουν τις σχέσεις ΗΠΑ- Ρωσίας στα πρόθυρα της διακοπής.

Στις 17 Μαρτίου ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναφερόμενος στον Βλαντίμιρ Πούτιν, τον χαρακτήρισε «αιμοσταγή δικτάτορα και στυγνό εγκληματία, που διεξάγει έναν ανήθικο πόλεμο κατά του λαού της Ουκρανίας».

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζο Μπάιντεν θα βρεθεί στην Ευρώπη μεθαύριο, Τετάρτη προκειμένου να συμμετάσχει στις ειδικές συνόδους του NATO, της ΕΕ και της G7 στις Βρυξέλλες.

 

Πηγή

Προβολές : 312


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα