Σ’ αυτά τα ανελέητα ερωτήματα του Λύκαστρου, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ;;;

Σ’ αυτά τα ανελέητα ερωτήματα του Λύκαστρου, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ;;;

18 Ιουλίου, 2023 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:470
Μοίρασέ το

 

Ποιος φόρτωσε το ξυλόλιο που προοριζόταν για νόθευση καυσίμων;

Πώς σχετίζεται με την Greek Μafia και το λαθρεμπόριο που γινόταν στα πρατήρια;

Ποιος ήταν ο παραλήπτης;

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Όταν τα λέγαμε ΕΔΩ εμείς ΠΡΙΝ από όλους ότι γινόταν ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ από τον ΟΣΕ , τότε κάποια κωλόπαιδα πήγαν να μας την πούνε.!!

Μόκο τώρα σκατιάρικα και να ακούτε καλά τι σας λέμε. Διότι όταν λέμε και γράφουμε κάτι το έχουμε ψάξει το θέμα.

Τι λέγαμε τότε :

Έγκλημα των Τεμπών: Γίνεται λαθρεμπόριο καυσίμων από τον ΟΣΕ;; Είναι το μανιτάρι τής έκρηξης δηλητηριώδες για την κυβέρνηση;;

Η πυρκαγιά που έκαψε το ιντερσίτι και εξαΰλωσε δεκάδες συνανθρώπους μας ΔΕΝ προήλθε από το ιντερσίτι αλλά προκλήθηκε στα δύο πρώτα βαγόνια τού εμπορικού τα οποία μετέφεραν εξαιρετικά εύφλεκτο φορτίο το οποίο μεταφέρεται σιδηροδρομικώς μόνο κατόπιν τήρησης αυστηρότατων πρωτοκόλλων ασφαλείας….

Τούτων δοθέντων, το φορτίο που μετέφερε το εμπορικό τρένο στα δύο πρώτα βαγόνια εμπίπτει προφανώς στις εύφλεκτες ύλες και, εκ του αποτελέσματος, πιθανολογείται σφόδρα ότι (α) ήταν φορτίο απαγορευμένο/ (β) μεταφερόταν λαθραία/ (γ) μεταφέρονταν δίχως την τήρηση των αυστηρότατων πρωτοκόλλων ασφαλείας που προβλέπονται για τη σιδηροδρομική μεταφορά εξαιρετικά εύφλεκτων υλών. “

 

 

Αποκαλυπτικά είναι τα ευρήματα των πραγματογνωμόνων των οικογενειών των θυμάτων της τραγωδίας με τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, αφού ανακαλύφθηκε μεταξύ άλλων και μια ουσία που δεν δικαιολογείται η ύπαρξή της στο σημείο του δυστυχήματος σε καμία περίπτωση.

Όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, το πόρισμα της Επιτροπής Διερεύνησης Ανεξάρτητων Πραγματογνωμόνων Οικογενειών για το δυστύχημα των τρένων στα Τέμπη θα δοθεί αύριο (17.7.2023) στη δημοσιότητα, ωστόσο μερικά στοιχεία του παρουσιάστηκαν από σήμερα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το πόρισμα των πραγματογνωμόνων, το Γενικό Χημείο του Κράτους πήρε δείγματα από το σημείο της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη μετά από 1 μήνα από το δυστύχημα και ανίχνευσε μεταξύ άλλων την ουσία ξυλόλιο, η οποία δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση.

 

Η ουσία ξυλόλιο χρησιμοποιείται ως διαλύτης στη χημική βιομηχανία αλλά επειδή τα χαρακτηριστικά του μοιάζουν με της βενζίνης χρησιμοποιείται ακόμα και στη νοθεία καυσίμων.

Τέτοια ουσία δεν θα έπρεπε να υπήρχε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά – στοιχεία των τρένων.

Το μεγάλο ερώτημα που καλείται ο ειδικός εφέτης ανακριτής που πραγματοποιεί έρευνα για το τρομερό αυτό δυστύχημα είναι ποιος, γιατί και για ποιον προοριζόταν αυτό το φορτίο. Το χρωστάει στη μνήμη των νεκρών και των οικογενειών τους που βυθίστηκαν στο πένθος.

Επίσης, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, στο πόρισμα τονίζεται και η απουσία του συστήματος τηλεδιοίκησης και του ETCS, τα οποία θα μπορούσαν να αποτρέψουν τη σύγκρουση αν είχαν εγκατασταθεί. Παράλληλα, επισημαίνει και ότι δεν υπήρχε πλήρης επικοινωνιακή κάλυψη της διαδρομής οποιουδήποτε συρμού.

Μεταξύ άλλων, στο ίδιο πόρισμα αναφέρεται και η απουσία κανονισμών πυρασφάλειας και ότι υπήρχαν μόνο συστάσεις για τα τρένα, με τους ειδικούς να κρούουν τον «κώδωνα» του κινδύνου για άμεση ανάγκη λήψης μέτρων ώστε να εξασφαλίζεται η επικοινωνία στο σύνολο των γραμμών.

 

 

Πηγή

Προβολές : 470


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα