Τέλος εποχής για Κ. Καραμανλή – Δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές

Τέλος εποχής για Κ. Καραμανλή – Δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές

21 Φεβρουαρίου, 2023 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:248
Μοίρασέ το

 

 

Μητσοτάκης: Τον ευχαριστώ για τη διαχρονική προσφορά

Προσωπικά, μάλιστα, δεν ξεχνώ ότι υπό τη δική του κομματική ηγεσία εντάχθηκα στην πολιτική.
Γνωρίζω ότι έχει πάντα στην καρδιά του τη Νέα Δημοκρατία. Πολύ περισσότερο σήμερα, που η καμπή στη δική του πολυετή διαδρομή συμπίπτει με το άνοιγμα νέων και αισιόδοξων οριζόντων για την πατριδα και το κόμμα μας.

Τέλος εποχής για Κ. Καραμανλή - Δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές - Μητσοτάκης: Τον ευχαριστώ για τη διαχρονική προσφορά
Και η θεατρική παράσταση για το ξεκούδουνο χάπατο ελληνικό λαό, καλά κρατεί… ρίχνουν και τα “καρφάκια” τους ο ένας στον άλλον, έτσι για να υπάρχει σασπένς και να γίνονται πιο πιστευτοί…
Και οι δυο, Καραμάν Αλής και Μητσοτάκης, έχουν μάθει καλά τα λόγια του θεατρικού τους ρόλου…
Το ίδιο και οι … δημοσιογράφοι που παρουσιάζουν το θέμα…
Βρε τι τραβάμε κι εμείς οι … χορεύτριες που τους έχουμε πάρει χαμπάρι…
Καλλιόπη Σουφλή
Ο Κώστας Καραμανλής ανακοίνωσε την απόφαση του να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές

«Παγωμάρα» επικρατεί στην πολιτική σκηνή, από τη στιγμή που ο Κώστας Καραμανλής επιβεβαίωσε τα σενάρια των τελευταίων ημερών και ανακοίνωσε την απόφαση του να μην «κατέβει» στις επόμενες εκλογές.

Με μια λιτή ανακοίνωση 68 λέξεων, ο Κώστας Καραμανλής έβαλε την… ταφόπλακα στις σχέσεις του με την ηγεσία της ΝΔ, καθώς η άρνηση του Κώστα Καραμανλή να περιλαμβάνεται στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια στις επικείμενες εκλογές, αποτελεί -σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές- ένα σαφές μήνυμα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική μου διαδρομή. Ως εκ τούτου δεν θα είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές» αναφέρει ο Κώστας Καραμανλής στη γραπτή δήλωση.

Έπειτα από σχεδόν μία ώρα, ακολούθησε η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ευχαρίστησε τον πρώην πρωθυπουργό «για τη διαχρονική προσφορά του στην παράταξη και τον τόπο», ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο κ. Καραμανλής «θα είναι παρών στη μεγάλη εκλογική μάχη που ξεκινά».

Σε κάθε περίπτωση, η αποχώρηση του Κώστα Καραμανλή εκτιμάται πως θα επιφέρει πλήγμα στη ΝΔ, καθώς πρόκειται για ένα πρόσωπο, που χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης από τους ψηφοφόρους της ΝΔ.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι στις εκλογές του 2019, ο Κώστας Καραμανλής είχε κόψει πρώτος το νήμα στην Α’ Θεσσαλονίκης με 107.429 ψήφους, ενώ ακολούθησε ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας με 36.596 ψήφους.

 

Ακόμα και μία μονάδα κάτω μπορεί να κοστίσει η φυγή Καραμανλή

 

Όπως έγραφε στις 16 Φεβρουαρίου, το bankingnews.gr, «το Μέγαρο Μαξίμου έχει μεγάλο πρόβλημα στην Θεσσαλονίκη και ευρύτερα στη Μακεδονία.

Είδαμε με τι τρόπο ο Πρωθυπουργός υποσχόταν κονδύλια για ανάπτυξη στην περιοχή ενώ δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι στη Κοζάνη φτιάχτηκε το πιο σύγχρονο πανεπιστήμιο και campus όλης της Ελλάδας. Παρ’ όλα αυτά, η ΝΔ έχει μεγάλο πρόβλημα.

Η φυγή του Κώστα Καραμανλή από τις λίστες της ΝΔ θα μπορούσε να κοστίσει ακόμα και 1 μονάδα, λένε γνώστες της περιοχής, στο τελικό εκλογικό ποσοστό, αφού ο πρώην πρωθυπουργός έχει πολύ πιστούς ψηφοφόρους που ψηφίζουν ΝΔ λόγω αυτού και μόνο».

 

Οι σχέσεις Καραμανλή – Μητσοτάκη και το σκάνδαλο των υποκλοπών

Το σκάνδαλο των υποκλοπών προκάλεσε τριγμούς μεταξύ Κώστα Καραμανλή και Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά την πρωτοβουλία του πρώτου να διαφοροποιηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι σε ομιλία του στα Ανώγεια, ο πρώην πρωθυπουργός, επικαλούμενος αναφορές αλλά και πεποιθήσεις του Ι. Κεφαλογιάννη ζήτησε να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση των παρακολουθήσεων: «Το να προκλήθηκαν τα γεγονότα αυτά από κυβερνητική πρωτοβουλία είναι εκτός από αντιδημοκρατικό και παράνομο, τόσο πέρα από κάθε όριο νοσηρής φαντασίας και πολιτικής ανοησίας που είναι αδιανόητο. Παραμένει όμως επιτακτική η ανάγκη να ξεκαθαριστεί ποιοι και με ποια δικαιολογία ζήτησαν κάτι τέτοιο και ποιοι και πώς το ενέκριναν. Η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου» είχε επισημάνει.

 

Η ανακοίνωση του Κώστα Καραμανλή

Πιο αναλυτικά, ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει στη δήλωση του:
«Αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική μου διαδρομή. Ως εκ τούτου δεν θα είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές.
Προφανώς, στηρίζω πάντα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, την παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και υπηρετώ αδιαλείπτως επί μισό σχεδόν αιώνα.
Πιστός στην ιστορία της, την ιδεολογία, τις αρχές και τις αξίες της. Με σεβασμό και αγάπη για τον κόσμο της και όλους τους Έλληνες πολίτες».

 

Η… απάντηση από Κυριάκο Μητσοτάκη

Λίγα λεπτά αργότερα, ακολούθησε η δήλωση του πρωθυπουργού, όπου αναφέρει: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Κώστα Καραμανλή για τη διαχρονική προσφορά του στην παράταξη και τον τόπο. Προσωπικά, μάλιστα, δεν ξεχνώ ότι υπό τη δική του κομματική ηγεσία εντάχθηκα στην πολιτική.

Γνωρίζω ότι έχει πάντα στην καρδιά του τη Νέα Δημοκρατία. Πολύ περισσότερο σήμερα, που η καμπή στη δική του πολυετή διαδρομή συμπίπτει με το άνοιγμα νέων και αισιόδοξων οριζόντων για την πατριδα και το κόμμα μας.

Γι’ αυτό και είμαι σίγουρος ότι, απ’ όπου και αν βρίσκεται, θα συνεχίσει να αφιερώνει όλες του τις δυνάμεις για το καλό της Ελλάδας και της μεγάλης μας παράταξης. Και θα είναι παρών στη μεγάλη εκλογική μάχη που ξεκινά».

 

 

Πηγή

Προβολές : 248


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα