Τέλος εποχής για τον Θανάση Μαρτίνο από το Άγιον Όρος – Ο φιλορώσος εφοπλιστής που είχε καταστήσει την Αθωνική Πολιτεία ξέφραγο αμπέλι κατασκόπων και κακοποιών, «μας άδειασε» μόνος του την γωνιά, αφού προηγουμένως κονόμησε εκατοντάδες εκατομμύρια από τη διακίνηση – μεταφορά ρωσικών προϊόντων

Τέλος εποχής για τον Θανάση Μαρτίνο από το Άγιον Όρος – Ο φιλορώσος εφοπλιστής που είχε καταστήσει την Αθωνική Πολιτεία ξέφραγο αμπέλι κατασκόπων και κακοποιών, «μας άδειασε» μόνος του την γωνιά, αφού προηγουμένως κονόμησε εκατοντάδες εκατομμύρια από τη διακίνηση – μεταφορά ρωσικών προϊόντων

14 Απριλίου, 2023 8 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:840
Μοίρασέ το

 

 

Ανοίγουν σαμπάνιες οι Αμερικανοί!

Ο καλός Χριστιανός Θανάσης Μαρτίνος που αλληθώριζε μία προς τον Τσίπρα και μία προς τον Μητσοτάκη, εκμεταλλεύθηκε στο έπακρον την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία και είχε προκαλέσει τη δυσαρέσκεια του Αμερικανικού παράγοντα!

Η τραγωδία, δεν είναι ότι μας αδειάζει τη γωνιά ο Μαρτίνος, αλλά το ότι το Άγιον Όρος, έχει μετατραπεί εδώ και δεκαετίες, σε παραμάγαζο πρακτόρων όλων των μεγάλων δυνάμεων…και ο Μαρτίνος, συνέβαλε σ’ αυτό…

 

Άρα το θέμα, κύριε αρθρογράφε δεν είναι μόνο να ξεβρωμίσει από τα ρωσικά, αλλά και από τα αμερικανικά, και τα βρετανικά και τα γαλλικά και τα ισραηλήτικα πρακτόρια, το Περιβόλι της Παναγιάς, πριν βυθιστεί στον πάτο της θάλασσας για τις ανομίες των μοναχών…

Όσο για τον εν λόγω εφοπλιστή, είναι γνωστή η … γονιδιακή του καταγωγή…

Λέτε να είναι τυχαίο το γεγονός πως ήταν ο χρηματοδότης του κόκκινου σατανά στο Παλαιό Φάληρο;;;

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

Ο Θανάσης Μαρτίνος, πολιτικός προϊστάμενος της Μοναστηριακής Πολιτείας του Άθω, φέρεται ότι υπέβαλε στον πρωθυπουργό αίτημα απαλλαγής από των καθηκόντων ως διοικητού, μετά από τετραετή θητεία η οποία, καλώς ή κακώς μπήκε στο στόχαστρο των Αμερικανικών Αρχών και χαρακτηρίσθηκε από την φιλορωσική της προσέγγιση, πριν αλλά και μετά την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία!

Ο γνωστός εφοπλιστής, που αρέσκεται να αποκαλείται «εθνικός ευεργέτης» και που από τη μία φλερτάριζε με τον Αλ. Τσίπρα (βλέπε Σούνιο) και από την άλλη κατέβαζε την κόρη του υποψήφια βουλευτή της ΝΔ στην Ανατολική Αττική, ευτυχώς «μας άδειασε» από μόνος του «την γωνία», αποχώρησε από την πολιτική ηγεσία του Αγίου Όρους αφού προηγουμένως μέσα από τις σχέσεις που είχε οικοδομήσει με τον Ρωσικό παράγοντα κονόμησε εκατομμύρια «σπάζοντας» το εμπάργκο της μεταφοράς ρωσικών προϊόντων, ή γενικότερα μεταφορών από και προς τα ρωσικά λιμάνια!

Σαν καλός χριστιανός, ο Θανάσης Μαρτίνος, την ώρα που οι Ρώσοι βομβάρδιζαν τον πληθυσμό της Ουκρανίας, εκμεταλλευόταν τη συγκυρία και τις σχέσεις που είχε διαμορφώσει εδώ και χρόνια με τους Ρώσους, έχοντας στην κυριολεξία καταστήσει το Άγιον Όρος ξέφραγο αμπέλι, όπου μπαινόβγαιναν ως δήθεν μοναχοί, πάσης φύσης κατάσκοποι και κακοποιά στοιχεία!

Εμείς, από το Radar, εδώ και πολύ καιρό είχαμε επισημάνει τη διατήρηση αυτής της παρά φύση σχέσης Μαρτίνου – Πολιτείας, καθώς τόσο η Αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, όσο και οι Αμερικανικές Αρχές γενικότερα, είχαν εκφράσει τη σφοδρή δυσαρέσκεια τους προς την ελληνική κυβέρνηση, η οποία διατηρούσε εν ώρα πολέμου, έναν φιλορώσο εφοπλιστή σε μια θέση κλειδί, ο οποίος μάλιστα παρά τη γενικότερη κατακραυγή της κοινωνίας, δεν σταμάτησε την εμπορική συναλλαγή με τη Ρωσία από την οποία αποκόμισε και συνεχίζει να αποκομίζει, ο ίδιος και η οικογένεια του, τεράστια οικονομικά οφέλη!

Ο απερχόμενος διοικητής εξέφρασε την επιθυμία επανόδου (λες και σταμάτησε ποτέ!!!) στην επιχειρηματική του δραστηριότητα και ευχερείας στην νέα κυβέρνηση, που θα προέλθει από τις προσεχείς εκλογές, να ανανεώσει την πολιτική διοίκηση του Αγίου Όρους με νέα πρόσωπα, που θα συνεχίσουν τη βελτίωση των υποδομών και θα επιλύσουν χρονίζοντα προβλήματα της Αθωνικής Πολιτείας, στα οποία προστίθενται εφέτος η λειψυδρία, καθ’ όσον εφέτος δεν χιόνισε επαρκώς κι η κορυφή του Άθω παραμένει στεγνή, σημάδι της επερχόμενης υδρευτικής κρίσης το καλοκαίρι!

Το βέβαιον είναι πάντως, πως η αποχώρηση Μαρτίνου από το Άγιος Όρος αποτελεί ένα σημαντικό πρώτο βήμα για την απορωσοποίηση του Αγίου Όρους και της διαμόρφωσης συνθηκών ασφαλείας και ελέγχων, που είχαν επί της ουσίας καταργηθεί!

 

Πηγή

Προβολές : 840


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα