Τέμπη: Έγγραφο – σοκ από την αστυνομία της Λάρισας: “Τα στοιχεία έχουν αλλοιωθεί από τα καιρικά φαινόμενα, ζητούμε να αποδεσμευτούμε από τη φύλαξη”

Τέμπη: Έγγραφο – σοκ από την αστυνομία της Λάρισας: “Τα στοιχεία έχουν αλλοιωθεί από τα καιρικά φαινόμενα, ζητούμε να αποδεσμευτούμε από τη φύλαξη”

2 Δεκεμβρίου, 2023 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:277
Μοίρασέ το

 

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά δέκα αστυνομικοί από την Λάρισα κάνουν βάρδια καθημερινά στη θέση «Κουλούρι» εκεί όπου φυλάσσονται τα συντρίμμια από τα κατεστραμμένα βαγόνια της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη.

Έγγραφο – ντοκουμέντο της αστυνομίας προς τον Εφέτη Ανακριτή κάνει λόγο για πλημμελή φύλαξη των στοιχείων

Στο συγκεκριμένο έγγραφο που φέρει ημερομηνία 31 Οκτωβρίου αποκαλύπτεται επιπλέον, ότι μέρος του χώρου είχε πλημμυρίσει.

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά δέκα αστυνομικοί από την Λάρισα κάνουν βάρδια καθημερινά στη θέση «Κουλούρι» εκεί όπου φυλάσσονται τα συντρίμμια από τα κατεστραμμένα βαγόνια της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη.

Σε έγγραφο που αποκαλύπτει σήμερα η Ζούγκλα, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας προς τον Εφέτη Ανακριτή οι αστυνομικές αρχές ζητούν να αποδεσμευθούν από τη φύλαξη, τονίζοντας όμως ότι τα συντρίμμια θα πρέπει να φυλάσσονται.

Στο έγγραφο αναφέρονται μεταξύ άλλων:

«Οι αστυνομικοί που εντέλλονται να εκτελέσουν υπηρεσία για τη φύλαξη του χώρου λαμβάνοντας υπόψη το ωράριο εργασίας, ανέρχονται ημερησίως σε 10 άτομα, τα οποία για ένα εύλογο χρονικό διάστημα μπορούν να διατίθενται δίχως να επιβαρύνεται ιδιαίτερα η Υπηρεσία σε βάρος άλλων υποχρεώσεων. Δοθέντος όμως του γεγονότος ότι θα απαιτηθεί για μεγάλο ακόμη χρονικό διάστημα διάθεση των αστυνομικών αυτών, σε συνδυασμό με την αύξηση των υπηρεσιακών υποχρεώσεων την τρέχουσα περίοδο, αλλά και το προσεχές χρονικό διάστημα, απαιτείται η εξεύρεση του βέλτιστου τρόπου απεμπλοκής της αστυνομίας από τη φύλαξη προς διάθεση του προσωπικού για την αστυνόμευση, δίχως φυσικά να γίνει έκπτωση στη φύλαξη των πειστηρίων»

«Κατά την διάρκεια των πρόσφατων πλημμυρών που έπληξαν την περιοχή της Θεσσαλίας, ο εν λόγω χώρος πλημμύρισε σε όλη του την έκταση. Μάλιστα σε μερικά σημεία της περιφραγμένης έκτασης το νερό έφτασε το ύψος ενός μέτρου, κατόπιν μακροσκοπικής εκτίμησης από τα ίχνη λάσπης που παρατηρούνται στην περίφραξη κατά την πρόσφατη αυτοψία.

Η εν λόγω υπόθεση, στο πλαίσιο της ποινικής διερεύνησης και μέχρι αυτή να καταστεί αμετάκλητη λόγω της φύσης της ως προς την πολυπλοκότητα που εμφανίζει δικονομικά αλλά και λόγω του εξαιρετικά μεγάλου αριθμού διαδίκων, διαφαίνεται ότι θα διαρκέσει ιδιαίτερα μεγάλο χρονικό διάστημα πολύ πέραν του εκτιμώμενου χρόνου που η κοινή πείρα μπορεί να καταδείξει».

Οι αστυνομικοί καταλήγουν αναφέροντας στον Εφέτη Ανακριτή: «Παρακαλούμε όπως εξεταστεί  και το ενδεχόμενο μεταφοράς των εν λόγω πειστηρίων σε χώρο ασφαλή τόσο από εξωτερική παρέμβαση τρίτων όσο και από τις καιρικές συνθήκες, έτσι ώστε να επιτευχθεί ταυτόχρονα και η απεμπλοκή της αστυνομικής δύναμης από τη φύλαξη».

 

 

Πηγή

Προβολές : 277


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα