Τέμπη: «Επιστρατεύονται» σκυλιά ιδιώτη για να βρουν το DNA του 57ου θύματος

Τέμπη: «Επιστρατεύονται» σκυλιά ιδιώτη για να βρουν το DNA του 57ου θύματος

11 Νοεμβρίου, 2023 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:421
Μοίρασέ το

 

Στη Λάρισα μεταφέρονται τα συντρίμμια

Προσεχώς τα αποτελέσματα του Γενικού Χημείου του Κράτους για το αν υπήρχε ξυλόλιο στο σημείο της σύγκρουσης των τρένων

Λυπάμαι που θα γίνω προάγγελος αρνητικών ειδήσεων, αλλά και αυτό ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΘΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΘΕΙ, ΟΠΩΣ ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…
ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΓΓΕΝΩΝ, ΔΕΝ ΨΑΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΟΠΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ, ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΕ ΜΕ ΕΚΤΕΝΗ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ;;;
Διαβάστε τα σχετικά αποκαλυπτικά άρθρα του, εδώ
Καλλιόπη Σουφλή

Κινητικότητα παρατηρείται στην υπόθεση της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, η οποία, σε αντίθεση με τα όσα λέει ο γνωστός προκλητικός Υπουργός, ενδιαφέρει πάρα πολύ κόσμο, τόσο αναφορικά με την ποινική, αλλά και την πολιτική της πλευρά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Κωνσταντίνου Κοντοκώστα για το larissanet.gr, οι τελευταίες εξελίξεις προέρχονται από το… γραφείο του Εφέτη Ανακριτή, ο οποίος τις προσεχείς ημέρες θα δώσει εντολή σε ιδιώτη επαγγελματία να «επιστρατεύσει» τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά του.

Αυτό θα γίνει γιατί δεν έχει ακόμη εντοπιστεί γενετικό υλικό (DNA) το οποίο θα βοηθήσει στην ταυτοποίηση του 57ου θύματος της μοιραίας σύγκρουσης της 28ης Φεβρουαρίου, καθώς τα σκυλιά της ΕΜΑΚ δεν κατάφεραν να ανιχνεύσουν κάτι.

Μεταφέρονται τα συντρίμμια των βαγονιών

Όπως αναφέρει ακόμα το ρεπορτάζ, τις επόμενες ημέρες και μετά από συνεννόηση με το Γενικό Επιτελείο Στρατού, θα μεταφερθούν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στη Λάρισα, τα συντρίμμια των βαγονιών των δύο αμαξοστοιχιών .

Αυτή τη στιγμή τα όσα έχουν απομείνει από τη μοιραία σύγκρουση, βρίσκονται στο Κουλούρι Λάρισας, σε χώρο του ΟΣΕ. Όπως θυμίζει το larissanet.gr, αντίστοιχη κίνηση (για μεταφορά στο 3ο3 ΠΕΒ) είχε γίνει και τον Απρίλιο, αλλά τότε, ήταν έντονη η αντίδραση του Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΕΘΑ/ΓΕΣ Ν. Λάρισας και το θέμα εγκαταλείφθηκε.

Απαντήσεις για το ξυλόλιο

Οι οικογένειες των θυμάτων, αλλά και όλο το πανελλήνιο, αναμένουν με αγωνία απαντήσεις για την ύπαρξη ή όχι της ουσίας ξυλόλιο στο σημείο της τραγωδίας. Μιας ουσίας που χρησιμοποιείται και στη νοθεία καυσίμων, αλλά και ως διαλύτης στη βιομηχανία των χημικών.

Απαντήσεις που θα λύσουν (;) αρκετές απορίες για το πώς εξαπλώθηκε η φωτιά που σάρωσε τα βαγόνια, σε ένα θέμα το οποίο σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονται οι συγγενείς των θυμάτων, έχει άμεση σύνδεση με τα μπάζα που έσπευσαν κάποιοι να ρίξουν άρον-αρον στο σημείο της τραγωδίας, λίγα 24ωρα μετά τη σύγκρουση.

Τα αποτελέσματα από την εξέταση των δειγμάτων που πήραν οι τεχνικοί του Γενικού Χημείου του Κράτους θα βγουν εντός του μήνα που διανύουμε.

Θυμίζουμε ότι ο πραγματογνώμονας που ορίστηκε από τις οικογένειες, ανέφερε στο πόρισμά του ότι εντοπίστηκε η συγκεκριμένη ουσία.

Νέες διώξεις

Σύμφωνα με το larissanet, σε μεταγενέστερο χρόνο και αφού πρώτα υπάρξουν κάποιες εξελίξεις στα εν αναμονή θέματα, θα ασκηθούν και νέες διώξεις.

Μάλιστα, τουλάχιστον δύο φέρονται να είναι οι φορείς (ένας εκ των οποίων η ΕΡΓΟΣΕ) που έχουν μπει στο «στόχαστρο», με τις διώξεις να ασκούνται σε στελέχη τους. Μεταξύ άλλων, οι διώξεις θα αφορούν και την περιβόητη σύμβαση 717.

 

 

Πηγή

Προβολές : 421


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα