Τέμπη: Η μαϊμού – αναρρωτική που «έκαψε» τον Επιθεωρητή και δύο γιατρούς στο Νοσοκομείο του Βόλου

Τέμπη: Η μαϊμού – αναρρωτική που «έκαψε» τον Επιθεωρητή και δύο γιατρούς στο Νοσοκομείο του Βόλου

31 Μαρτίου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:347
Μοίρασέ το

Εκτός από τις ποινικές ευθύνες που του καταλογίζονται για τα εγκληματικά λάθη και τις παραλείψεις  που έγιναν στις 28 Φεβρουαρίου  με αποτέλεσμα τη σύγκρουση των δύο τρένων αντιμετωπίζει και το πόρισμα της Ένορκης  Διοικητικής Εξέτασης που διενεργήθηκε  από το Νοσοκομείο του Βόλου για την «μαϊμού» αναρρωτική που του δόθηκε  μόλις μία ημέρα μετά τη μοιραία σύγκρουση, στις 2 Μαρτίου.

 

 

 

 

 

Μέσα όλοι… αλλά όταν λέμε ΟΛΟΙ, εννοούμε και ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ…

Διαφορετικά ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ, ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ…
Αλλά για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, προϋποθέτει την ύπαρξη ΕΝΤΙΜΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ – ΑΝΑΚΡΙΤΩΝ – ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ…
ΚΑΙ το είδος είναι εν αφανισμώ στην Ελλάδα των ΕΒΡΑΙΟΧΑΖΑΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.
Καλλιόπη Σουφλή
Τέμπη: Η μαϊμού - αναρρωτική που «έκαψε» τον Επιθεωρητή και δύο γιατρούς στο Νοσοκομείο του Βόλου

 

Ο Δημήτρης Νικολάου, Επιθεωρητής του ΟΣΕ Λάρισας και προϊστάμενος των Σταθμαρχών οδηγείται πλέον στις φυλακές  μετά την μαραθώνια απολογία του για την τραγωδία στα Τέμπη.

Εκτός από τις ποινικές ευθύνες που του καταλογίζονται για τα εγκληματικά λάθη και τις παραλείψεις  που έγιναν στις 28 Φεβρουαρίου  με αποτέλεσμα τη σύγκρουση των δύο τρένων αντιμετωπίζει και το πόρισμα της Ένορκης  Διοικητικής Εξέτασης που διενεργήθηκε  από το Νοσοκομείο του Βόλου για την «μαϊμού» αναρρωτική που του δόθηκε  μόλις μία ημέρα μετά τη μοιραία σύγκρουση, στις 2 Μαρτίου.

Η «zougla» παρουσιάζει τα ντοκουμέντα του πορίσματος και τις καταθέσεις στις οποίες οι δύο γιατροί, ο Διευθυντής της Νευροχειρουργικής Νίκος Χαυτούρας και ο γιατρός Θανάσης Μανιώτης έδωσαν αναρρωτική άδεια στον Δημήτρη Νικολάου χωρίς να τον εξετάσουν.

Στην κατάθεσή του ο Διευθυντής της Νευροχειρουργικής  του Νοσοκομείου Βόλου Νίκος Χαυτούρας αναφέρει για την επίσκεψη του Επιθεωρητή Λάρισας στο γραφείο του:

«Ήταν γνωστός αλλά δεν γνώριζα ότι ήταν Επιθεωρητής στον ΟΣΕ και ότι είχε εμπλοκή στην τραγωδία των Τεμπών. Με είχε επισκεφθεί στο παρελθόν δεν θυμάμαι πότε ακριβώς.

Ερώτηση: Στις 2.03.2023 σας επισκέφθηκε στο νοσοκομείο ο κ. Δημήτρης Νικολάου και σε ποιο χώρο; Τον εξετάσατε; Του ζητήσατε να κάνει κάποιες εξετάσεις;

Απάντηση: Με αναζήτησε στον 3ο όροφο στο Γραφείο μου, τον είδα να κουτσαίνει μου ανέφερε το πρόβλημά του ότι είχε έντονη οσφυοισχιαλγία και δυσχέρεια βάδισης .Είδα την κλινική του εικόνα αλλά δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί περαιτέρω εξέταση γιατί δεν είχα εξωτερικά ιατρεία και έπρεπε να ακολουθηθεί  η απαραίτητη διαδικασία και τον παρέπεμψα στον συνάδελφό μου στα Εξωτερικά Ιατρεία  για να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εξετάσεις αν χρειαστεί και να αντιμετωπιστεί σε όλα τα επίπεδα το πρόβλημά του .

Ερώτηση: Δεδομένου ότι δεν είχε ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία για ποιο λόγο δεν απευθύνθηκε  στα ΤΕΠ ;

Απάντηση: Ίσως έπρεπε να ακολουθήσει την διαδικασία προσέλευσης στα επείγοντα αλλά επειδή δεν υπήρχε Νευροχειρουργός στα ΤΕΠ για την καλύτερη και γρήγορη αντιμετώπισή του επειδή πάντα δείχνουμε ευαισθησία τους συνανθρώπους που αργούν να κλείσουν ραντεβού καθώς επίσης γνώριζα από αναφορές του το πρόβλημα με τη μέση του ,τον παρέπεμψα στα Εξωτερικά Ιατρεία που λειτουργούσαν εκείνη την ημέρα και θα μπορούσε να τον εξετάσει και να τον δει με λεπτομέρεια και να του δώσεις άδεια αν χρειαστεί .Δεν έδωσα εντολή στο συνάδελφο μου ,του ανέφερα ότι έχει πρόβλημα και ίσως να χρειαστεί και άδεια αλλά δεν είμαστε στο στρατό να του δώσω διαταγή».

Ο  γιατρός Θανάσης Μανιώτης που δέχτηκε το τηλεφώνημα  από τον Διευθυντή του αναφέρει στην κατάθεσή του:

«Εκείνη την  ημέρα που ήρθε να πάρει το χαρτί της αναρρωτικής άδειας τον είδα να χωλαίνει και ως εκ τούτου δεν υπήρχε λόγος να αμφισβητήσω την γνώμη του Προϊστάμενου μου τον οποίο και εμπιστεύθηκα. Μάλιστα ο ασθενής μετά από τηλεφώνημα που δέχτηκα από τον Προϊστάμενό μου ότι θα επισκεφθεί το ιατρείο μου εντός λίγων λεπτών για να του χορηγηθεί αναρρωτική άδεια εγώ ενημέρωσα και τη νοσηλεύτρια των ιατρείων ότι μας στέλνει ο Διευθυντής έναν ασθενή για αναρρωτική άδεια και όταν εμφανίστηκε ο ασθενής δηλώνοντας ότι είμαι ο κ. Νικολάου από τον κ. Χαυτούρα τον παραπέμψαμε να εκδώσει ηλεκτρονικό έγγραφο επίσκεψης στο ιατρείο.

Το πόρισμα και για τους δύο γιατρούς είναι καταπέλτης και για τον Διευθυντή αναφέρει :

«Ο Νίκος Χαυτούρας υπέπεσε στο πειθαρχικό παράπτωμα  της παράβασης καθήκοντος αδικαιολόγητης αποχής   από την εκτέλεση των καθηκόντων του και της αμελούς εκπλήρωσης του υπηρεσιακού καθήκοντος και παράβαση των κανόνων της ιατρικής Δεοντολογίας. Ο επιθεωρητής του ΟΣΕ ήταν γνωστός του αλλά παρά τη δημοσιότητα της υποθέσεως που έλαβε  το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη και την ιδιότητα του γνωστού σε αυτόν επιθεωρητή  επικαλείται ότι δεν γνώριζε την ιδιότητά του».

 

Πηγή

Προβολές : 347


Μοίρασέ το:Ετικέτες: ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα