Τέμπη: Οργή από τους συγγενείς των θυμάτων – Καταγγέλλουν «μεθοδεύσεις συγκάλυψης στην Εξεταστική Επιτροπή»

Τέμπη: Οργή από τους συγγενείς των θυμάτων – Καταγγέλλουν «μεθοδεύσεις συγκάλυψης στην Εξεταστική Επιτροπή»

5 Δεκεμβρίου, 2023 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:185
Μοίρασέ το

 

Λυπούμαστε που θα το πούμε ευθέως, αλλά πέρα από την αβάσιμη νομικά και ουσιαστικά αιτίαση ως λόγου εξαίρεσης ή αποχής του συγκεκριμένου μέλους, εκείνο που ενοχλεί την πλειοψηφία είναι ο βαθμός γνώσης της αλήθειας από τα μέλη της Επιτροπής. Τούτο συμβαίνει προφανώς διότι η αλήθεια έχει αναγορευτεί σε εχθρό του Επιτελικού Κράτους του κ. Μητσοτάκη.

Τέμπη: Οργή από τους συγγενείς των θυμάτων – Καταγγέλλουν «μεθοδεύσεις συγκάλυψης στην Εξεταστική Επιτροπή»

Λυπάμαι… δικαίωση δεν θα βρείτε…

Σ’ ένα ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΣΑΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΒΗΜΑ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Σ’ ΕΝΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, Η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ…

ΟΤΑΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Η ΓΝΩΣΤΗ ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΦΑΡΑ, ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΣΗ…

ΑΥΤΗ, ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ… ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΤΑΝΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Καταπέλτης κατά όσων διαδραματίζονται στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα Τέμπη είναι η ανακοίνωση των συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας.

Συγκεκριμένα, κάνουν λόγο για «μεθοδεύσεις συγκάλυψης πίσω από την προσπάθεια εξαίρεσης μέλους της Εξεταστικής Επιτροπής»,

Οι συγγενείς, υπογραμμίζουν ότι «γελοιοποιείται η διερεύνηση του πλέον πολύνεκρου κρατικού εγκλήματος που συνέβη στην χώρα τουλάχιστον μεταπολιτευτικά, ευτελίζονται οι κοινοβουλευτικοί θεσμοί, λοιδορείται η μνήμη των νεκρών και όλα αυτά σε καθεστώς πλήρους αδιαφορίας για το πένθος μας».

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Ο Σύλλογος Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών 28-2-2023 παίρνει θέση για τη λειτουργία της Εξεταστικής Επιτροπής για το Έγκλημα των Τεμπών
Και καταγγέλλει μεθοδεύσεις συγκάλυψης πίσω από την προσπάθεια εξαίρεσης μέλους της Εξεταστικής Επιτροπής. Ο Σύλλογος Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών 28-2-2023 απέστειλε ήδη εχθές το βράδυ ηλεκτρονικά εξώδικη δήλωση προς τον Πρόεδρο της Βουλής, με κοινοποίηση προς:

1. τον Πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής για «ΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΤΥΧΩΝ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ» κ. Δημήτριο Μαρκόπουλο

2. τον Υπουργό Δικαιοσύνης και

3. την Εισαγγελία Αρείου Πάγου.

Καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης ενάντια στη λειτουργία της Εξεταστικής Επιτροπής «για τη διερεύνηση του Εγκλήματος των Τεμπών και όλων των πτυχών που σχετίζονται με αυτό».

Δεν έχουμε άλλες λέξεις για να εκφράσουμε τον αποτροπιασμό μας για την εικόνα του Ελληνικού Κοινοβουλίου τόσο σε ό,τι αφορά τις σχετικές συζητήσεις που προηγήθηκαν, στις οποίες το σύνολο των Βουλευτών της Πλειοψηφίας μάς απογοήτευσαν με την μικροκομματική λογική των τοποθετήσεών τους, όσο και για την οικτρή κατάσταση της διαδικασίας που εξελίσσεται ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής που ορίστηκε με απόφαση της Βουλής των Ελλήνων.

Θεωρούμε ότι με όσα διαδραματίζονται ενώπιον της συγκεκριμένης Επιτροπής, με κύρια ευθύνη του ορισθέντος Προέδρου, γελοιοποιείται η διερεύνηση του πλέον πολύνεκρου κρατικού εγκλήματος που συνέβη στην χώρα τουλάχιστον μεταπολιτευτικά, ευτελίζονται οι κοινοβουλευτικοί θεσμοί, λοιδορείται η μνήμη των νεκρών και όλα αυτά σε καθεστώς πλήρους αδιαφορίας για το πένθος μας.

Χαρακτηριστική περίπτωση της κατάστασης αποτελεί η μεθόδευση της επιχειρούμενης αποβολής από την Επιτροπή μέλους της, το οποίο προκύπτει ότι γνωρίζει περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση από άλλα, λόγω της φερόμενης εμπλοκής της στην υπεράσπιση συγγενών θυμάτων αφιλοκερδώς.

Λυπούμαστε που θα το πούμε ευθέως, αλλά πέρα από την αβάσιμη νομικά και ουσιαστικά αιτίαση ως λόγου εξαίρεσης ή αποχής του συγκεκριμένου μέλους, εκείνο που ενοχλεί την πλειοψηφία είναι ο βαθμός γνώσης της αλήθειας από τα μέλη της Επιτροπής. Τούτο συμβαίνει προφανώς διότι η αλήθεια έχει αναγορευτεί σε εχθρό του Επιτελικού Κράτους του κ. Μητσοτάκη.

Βέβαια το όλο ζήτημα αγγίζει τα όρια του τραγέλαφου εάν επιχειρήσει κανείς να εξετάσει τον όλο προβληματισμό υπό το πρίσμα της διάταξης του άρθρου 15 ΚΠΔ, σύμφωνα με το οποίο δεν υφίσταται ζήτημα αποκλεισμού, εξαίρεσης ή αποχής βουλευτή από οποιαδήποτε Επιτροπή της Βουλής ή την Ολομέλεια, ακόμη και όταν ασκείται αρμοδιότητα οιωνοί δικαστικού οργάνου, την οποία μόνο η Ολομέλεια επί της ουσίας διαθέτει.

Θα πρέπει, βέβαια, να σημειώσουμε ότι ειδική περίπτωση αποτελεί η παρουσία στην Επιτροπή του κ. Θάνου Πλεύρη, ο οποίος μάλιστα έχει οριστεί και εισηγητής της πλειοψηφίας, καθώς εσφαλμένα αναφέρεται μόνο η ιδιότητά του ως εν δυνάμει μάρτυρα, δεδομένου ότι έχει καταστεί ήδη τουλάχιστον δυνητικά υπόλογος των αδικημάτων της παράβασης καθήκοντος και της υπόθαλψης (έχουμε ήδη καταθέσει ερωτήσεις σχετικά με την αλλοίωση του τόπου εγκλήματος, τη διαχείριση της πληροφόρησης, αλλά και διάφορων άλλων παραβάσεων από πλευράς Περιφερειακής Αρχής και Κυβέρνησης).

Έχουμε δηλώσει ότι το συλλογικό Έγκλημα των Τεμπών που έλαβε χώρα την 28.2.2023 ανέδειξε τον από ετών εκτροχιασμό του κυρίαρχου συστήματος αξιών στον τόπο μας.

Δεν θα επιτρέψουμε να διαιωνιστεί αυτό, διότι αισθανόµαστε υπερήφανοι για τους προγόνους µας και θἐλουμε και οι απόγονοί μας να αισθάνονται το ίδιο. Άλλωστε πρέπει να γνωρίζουμε όλοι ότι, εκτός από το δίκαιο ως συστήματος κανόνων, για εμάς τους Έλληνες, ακόμη μεγαλύτερη είναι η σημασία της Δικαιοσύνης ως αξίας και αρετής συνυφασμένης με την αξία του ανθρώπου και το σύνολο των προταγμάτων του πολιτισμού μας.

Σήμερα στις 12 μ.μ., θα λάβει χώρα η τρίτη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής «για τη διερεύνηση του Εγκλήματος των Τεμπών και όλων των πτυχών που σχετίζονται με αυτό» και ζητούμε από τον Πρόεδρο της Βουλής, τον Πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής και τα μέλη της Πλειοψηφίας, αλλά και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, να απέχουν από οποιαδήποτε απόφαση ή ενέργεια αμαυρώσει περαιτέρω την εικόνα των δραστηριοτήτων της Εξεταστικής Επιτροπής σύμφωνα με τις επισημάνσεις μας.

 

 

Πηγή

Προβολές : 185


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα