Τα «δρομολόγια θανάτου» των διακινητών μεταναστών: Οι τιμές και τα κέρδη τους.  (ΕΞΙ ΑΝΕΛΕΗΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ.)

Τα «δρομολόγια θανάτου» των διακινητών μεταναστών: Οι τιμές και τα κέρδη τους. (ΕΞΙ ΑΝΕΛΕΗΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ.)

15 Ιουνίου, 2023 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:396
Μοίρασέ το

 

Πηγές με άριστη γνώση των δρομολογίων που διοργανώνουν εγκληματικά δίκτυα διακινητών μεταναστών από τη Λιβύη προς τις ιταλικές ακτές, ανέλυσαν στην ΕΡΤ τη δράση τους.

Οι πηγές αυτές περιέγραψαν αναλυτικά τα «δρομολόγια θανάτου», παρόμοιων με αυτό που οδήγησε στην τραγωδία σε διεθνή ύδατα, ανοιχτά της Πύλου.

Τα «δρομολόγια θανάτου» των διακινητών μεταναστών: Οι τιμές και τα κέρδη τους.

1. Μήπως η ΕΡΤ, να μας πει και ποιοί βρίσκονται πίσω από τους διακινητές και τι συμφέροντα εξυπηρετούν;;;

Ή μήπως αυτό, κάνει… ΤΖΙΖ…;;;

2. Μήπως η ΕΡΤ, να μας πει για το σχέδιο ΚΑΛΛΕΡΓΚΙ;;;

3. Μήπως η ΕΡΤ να μας πει, για τον ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΗ ΔΑΝΙΗΛ ΕΣΔΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΜΕΓΑΛΟΜΑΣΣΟΝΟ ΝΙΚΟ ΔΕΝΔΙΑ;

4. Μήπως η ΕΡΤ, να μας πει γι αυτή τη “πολιτική ΑΝΤΙΠΑΘΕΣΤΑΤΗ φατσα” που έγινε ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ, ΣΤΗΝ ΝΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;

 

5. Μήπως η ΕΡΤ, να μας πει ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ;;;

Μήπως η ΕΡΤ, να μας πει ποιοί κινούν όλη αυτή την ανθρωπόμαζα για να καταστρέψουν την ΛΕΥΚΗ ΦΥΛΗ, ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;;;

 

6. Μήπως η ΕΡΤ να μας πει, αν πίσω από όλη αυτή την ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΦΥΛΗΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΣΟΡΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΩΜΑΛΟ ΓΙΟ ΤΟΥ;;;

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Φυσικά και δεν περιμένω να μου απαντήσει η ΕΡΤ…

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΑΣ ΥΠΝΩΤΙΣΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑΣ ΛΑΟΣ…

ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ, ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΞΥΠΝΗΣΕΙ… ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΣΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΙ ΨΥΧΩΝ, ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΞΕΙΔΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΟΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΙΤΑΛΙΑ…

Πηγές με άριστη γνώση των δρομολογίων που διοργανώνουν εγκληματικά δίκτυα διακινητών μεταναστών από τη Λιβύη προς τις ιταλικές ακτές, ανέλυσαν στην ΕΡΤ τη δράση τους. Οι πηγές αυτές περιέγραψαν αναλυτικά τα «δρομολόγια θανάτου», παρόμοιων με αυτό που οδήγησε στην τραγωδία σε διεθνή ύδατα, ανοιχτά της Πύλου.

Τα συγκεκριμένα αλιευτικά σκάφη, ξεκινούν από τρία σημεία στις ακτές της Λιβύης, από το Τομπρούκ, τη Μισράτα και τη Σύρτη ενώ προορισμός τους είναι η Ιταλία.

Τις περισσότερες φορές σε τέτοιου είδους αλιευτικά σκάφη στοιβάζουν από 400 έως 750 άτομα. Το σοκαριστικό είναι πως τοποθετούν τους μετανάστες παντού: στα αμπάρια, ακόμα και κάτω, στην περιοχή όπου βρίσκονται οι μηχανές.

Οι τιμές για τη μετάβαση, φτάνουν στα 4.000 ευρώ κατ’ άτομο.

Τα κέδρη αποτιμώνται περί τα 2-3 εκατομμύρια ευρώ ανά δρομολόγιο.

Οι χειριστές των σκαφών συχνά είναι Αιγύπτιοι και συχνά δεν πληρώνονται, αλλά το κίνητρό τους είναι να φτάσουν στην Ιταλία χωρίς να πληρώσουν τους δουλέμπορους.

Το σκάφος που ναυάγησε στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου θα έφτανε στην Ιταλία αύριο, είχε γίνει αντιληπτό από τις Αρχές και η πρώτη εκτίμηση ανέφερε ότι σε αυτό επέβαιναν 700 άτομα.

Σημειώνεται ότι αποτελεί κοινό μυστικό για τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες ασφαλείας, ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στη Λιβύη με τα δίκτυα διακινητών, διότι απολαμβάνουν -όπως λένε αξιόπιστες πηγές- μία ιδιότυπη ασυλία από τις διωκτικές Αρχές.

 

Πηγή: ΕΡΤ 

 

 

Πηγή

Προβολές : 396


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα