Τα εισαγόμενα… μαντρόσκυλα διέλυσαν τη Ν.Δ.

Τα εισαγόμενα… μαντρόσκυλα διέλυσαν τη Ν.Δ.

3 Απριλίου, 2024 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:465
Μοίρασέ το

 

 

Ο τρόπος με τον οποίο Βορίδης και Άδωνις στήριξαν μέσα στο Κοινοβούλιο το άθλιο κουκούλωμα του εγκλήματος των Τεμπών, ο τρόπος με τον οποίο επικρότησαν τα θλιβερά φληναφήματα του τρεμάμενου ανδρείκελου που ακούει στο όνομα Κώστας  Καραμανλής του Αχιλλέα και οι υμνωδίες προς τον «άχαστο» ηγέτη Κυριάκο προκαλούν επιεικώς ναυτία.

Αποτελούν πραγματικό ρεσιτάλ αυλοκολακείας, που θα διδάσκεται μεθαύριο στις σχολές πολιτικών επιστημών ως υπόδειγμα αναρριχητικού τυχοδιωκτισμού.

Έχετε την εντύπωση πως όλοι αυτοί, διαθέτουν συνείδηση;
Είστε γελασμένοι…
Την έχουν πουλήσει στον ΜΑΥΡΟ ΘΕΟ ΤΟΥΣ…
Απορώ με τους ψηφοφόρους τους… προφανώς είναι του ιδίου φυράματος… ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ…
Καλλιόπη Σουφλή

Του Γιώργου Χαρβαλιά

Προ ημερών κάποιος φίλος, αθεράπευτα ρομαντικός, αλλά ταυτόχρονα απελπισμένος από το παρακράτος Μητσοτάκη, με ρώτησε αν υπάρχει κάποια ελπίδα να απαλλαγούμε με δεξιό αντάρτικο εκ των έσω και αρχικαπετάνιο τον… Βορίδη!

Συγκρατώντας με δυσκολία τα γέλια μου για αυτό το εξαιρετικό ανέκδοτο, αναγκάστηκα να τον αποπάρω με ευγένεια, εξηγώντας ότι ο Βορίδης ούτε δεξιός είναι ούτε φυσεκλίκια θέλει να ζωστεί. Ο άνθρωπος μεταλλάχθηκε σε βολεμένο πραιτοριανό της οικογένειας Μητσοτάκη με ζήλο γενίτσαρου που υπηρετεί την οθωμανική αυλή. Όπως ακριβώς και ο κολλητός του, ο Άδωνις, με μοναδική διαφοροποίηση των δύο τη βαθμίδα φαιδρότητας.

Ο συνομιλητής μου συνοφρυώθηκε, αλλά, παρακολουθώντας τη συζήτηση στη Βουλή τις προηγούμενες μέρες, νομίζω κάτι θα κατάλαβε. Ο Μητσοτάκης δεν αντλεί πλέον στήριξη από τον κορμό της Νέας Δημοκρατίας, αλλά από τα απεχθή εισαγόμενα «μαντρόσκυλα» που ήρθαν στο κόμμα για να υπηρετήσουν με αφοσίωση τον νέο τους αφέντη.

Ο τρόπος με τον οποίο Βορίδης και Άδωνις στήριξαν μέσα στο Κοινοβούλιο το άθλιο κουκούλωμα του εγκλήματος των Τεμπών, ο τρόπος με τον οποίο επικρότησαν τα θλιβερά φληναφήματα του τρεμάμενου ανδρείκελου που ακούει στο όνομα Κώστας  Καραμανλής του Αχιλλέα και οι υμνωδίες προς τον «άχαστο» ηγέτη Κυριάκο προκαλούν επιεικώς ναυτία. Αποτελούν πραγματικό ρεσιτάλ αυλοκολακείας, που θα διδάσκεται μεθαύριο στις σχολές πολιτικών επιστημών ως υπόδειγμα αναρριχητικού τυχοδιωκτισμού.

Οι άνθρωποι αυτοί, λοιπόν, δεν έχουν πολιτική ή ιδεολογική ταυτότητα. Είναι ένα είδος χασκογελούντων κοινοβουλευτικών μισθοφόρων. Χωρίς αξιακούς κώδικες και συνειδησιακές αναστολές. Σήμερα μπορεί να υμνούν τον Κυριάκο, αύριο τον κλώνο του και μεθαύριο, μετά την προσφιλή σε αυτούς μέθοδο «μετάνοιας», τον… Λεονίντ Μπρέζνιεφ. Ακατάλληλοι επομένως εξ ορισμού για να προστατεύσουν τα συμφέροντα του λαού, πιθανώς και την ακεραιότητα του πολιτεύματος.

Αλγεινή εντύπωση, εξάλλου, προκάλεσε και ένας άλλος «εισαγόμενος», που θεωρητικά διατηρούσε εχέγγυα μεγαλύτερης σοβαρότητας. Στην προσπάθειά του να ακυρώσει ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός (το ομολόγησε  και ο ίδιος ο Μητσοτάκης!) ο Γιώργος Φλωρίδης -υπουργός Δικαιοσύνης, παρακαλώ- «μπάζωσε» κάθε έννοια σεβασμού προς τους χαροκαμένους γονείς των Τεμπών. Και συνέβαλε ο ίδιος στη συγκάλυψη ενός ποινικού εγκλήματος με πολύ συγκεκριμένες πολιτικές προεκτάσεις.

Στο σημείο αυτό, όμως, οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς. Δεν έφερε πρώτος ο Κυριάκος αυτά τα υποπροϊόντα του κοινοβουλευτικού συστήματος στο προσκήνιο. Ούτε τους γλείφτες στην αυλή των πρωθυπουργών.

Το δίδυμο, για παράδειγμα, Άδωνις – Βορίδης μεταγράφηκε από τον ΛΑΟΣ και αναδείχτηκε από τον Αντώνη Σαμαρά, που σήμερα προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί, βυθιζόμενος στη βασανιστική μελαγχολία του «κοίτα τι έκανες». Ο Σαμαράς έφερε στην πολιτική σκηνή και άλλους αηδιαστικούς οσφυοκάμπτες και σημερινούς σφουγγοκωλάριους του καθεστώτος, όπως ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας που έχει κάνει τον κανονισμό του σώματος «λάστιχο» για να εξυπηρετεί τις ανάγκες του «ηγέτη».

Ο Σαμαράς τούς ανέδειξε, αλλά ο Μητσοτάκης τούς έβγαλε στην πρώτη γραμμή. Και εργαλειοποίησε το θράσος τους, όπως και την ακόρεστη δίψα τους για την εξουσία.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Νέα Δημοκρατία έχει απολέσει την ιδεολογική της ταυτότητα χάρη σε αυτά τα εισαγόμενα «μαντρόσκυλα». Πλήρως και ανεπανόρθωτα. Έχει μετεξελιχθεί σε ένα είδος «προσωπικού στρατού» της αδίστακτης φαμίλιας Μητσοτάκη.

Αποτελούν πράγματι μικρή μειοψηφία οι ζηλωτές του καθεστώτος. Και δεν έχουν -ξαναλέω- ιδεολογική αναφορά, πολύ δε περισσότερο τέτοια που να σχετίζεται με την πατριωτική Δεξιά. Όμως, ελέγχουν ή επηρεάζουν βασικούς τομείς της δημόσιας ζωής. Τα μέσα ενημέρωσης, τους θεσμούς, με προεξάρχουσα τη Δικαιοσύνη και το βαθύ κράτος.

Σε αντίθεση με τη διακυβέρνηση Σαμαρά -για να είμαστε και πάλι ειλικρινείς- ο Μητσοτάκης διάβρωσε και τις τελευταίες δικλίδες ασφαλείας της δημοκρατίας. Μαζί με το ανήθικο νταλαβέρι με τους εκπροσώπους της οικονομικής ολιγαρχίας που αποτέλεσε σήμα κατατεθέν της Μεταπολίτευσης, η σημερινή κυβέρνηση εγκαινίασε και το ανήθικο νταλαβέρι με εκπροσώπους του παρακράτους και του υποκόσμου, με τη μαφία.

Γράφω αυτές τις γραμμές, Πέμπτη βράδυ, βλέποντας στον τηλεοπτικό δέκτη την αλλόκοτη παρουσία ενός Έλληνα πρωθυπουργού που παριστάνει, τινάζοντας τους ώμους, ότι τον πνίγει το δίκιο και ζητάει τα ρέστα με την επίκληση της… ντροπής! «Σα δεν ντρέπεστε να με αμφισβητείτε».

Στην πραγματικότητα ο Κυριάκος δεν είναι θυμωμένος. Σε νεύρωση βρίσκεται. Τρέμει μη τυχόν και ανοίξει το στόμα του το επικίνδυνο ανδρείκελο. Όχι οι αναλώσιμοι «πρωθυπουργικοί φίλοι» που μπήκαν προσωρινά ψυγείο επειδή απέτυχαν να ντιλάρουν με τον άλλοτε προσφιλή ολιγάρχη. Ο άλλος, ο φαύλος, ανόητος και «μικρός» που δεν παραιτείται επειδή προφανώς έχει κάποιον κρυμμένο άσο στο μανίκι του.

Στη συνέχεια βλέπω και τις άθλιες χαριτωμενιές του Τασούλα, που τάχα ειρωνεύεται με γούστο την Κωνσταντοπούλου και προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατήσει όρθιο τον παραπαίοντα «Μωυσή» στο βήμα.

 

Στο κάθε «μα δεν ντρέπεστε!» βλέπω και έναν στρατό χαχόλων από κάτω να τον χειροκροτεί με μεγαλύτερο πάθος κι από αυτόν τον απίθανο γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού, που πάσαρε το στικάκι στην Ασημακοπούλου.

 

Ως εδώ, όμως, γιατί ανακατεύτηκα.

 

Κλείνω την τηλεόραση και σας δίνω μια τελευταία συμβουλή: Μακριά από αυτούς, εισαγόμενους ζηλωτές ή «αυθόρμητους» χειροκροτητές. Είναι όλοι τους αλλοτριωμένοι. Ικανοί να πουλήσουν τα κόκαλα των προγόνων τους για να εξασφαλίσουν την εύνοια της οικογένειας και να κρατήσουν την καρέκλα τους. Πραγματικό όνειδος…

 

 

ΠηγήΑγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 465


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα