Τα Κέντρα Εξουσίας: Παρασκηνιακά Παιχνίδια Που Δεν Πρέπει να Ξέρεις! (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ)

Τα Κέντρα Εξουσίας: Παρασκηνιακά Παιχνίδια Που Δεν Πρέπει να Ξέρεις! (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ)

19 Αυγούστου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:609
Μοίρασέ το

 

Μόνο με την ενημέρωση και την σωστή σκέψη μπορούμε να κατανοήσουμε την παρακμή της δημοκρατίας και την υποδούλωση της κοινωνίας σε ένα παιχνίδι που παίζεται πίσω από κλειστές πόρτες.

 

>Τα Κέντρα Εξουσίας: Παρασκηνιακά Παιχνίδια Που Δεν Πρέπει να Ξέρεις!

Στον σημερινό κόσμο, όπου η πληροφορία ρέει με ταχύτητα φωτός και η τεχνολογία έχει φέρει την κοινωνία σε νέα επίπεδα συνδεσιμότητας, οι εικόνες της δημοκρατίας και της ελευθερίας ενίοτε συγκρούονται με τη σκληρή πραγματικότητα.
Πίσω από τις επιφανειακές πολιτικές εξελίξεις, υποβόσκουν παρασκηνιακά παιχνίδια και μυστικές δυνάμεις που διαμορφώνουν την ροή της ιστορίας.
Σήμερα, τα κέντρα εξουσίας είναι σε θέση να ελέγχουν τους πάντες, εκμεταλλευόμενα την ανάγκη για σταθερότητα και ασφάλεια.
Οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι και οι πολιτικές ομάδες εξακολουθούν να είναι τα πρόσωπα που βρίσκονται στο προσκήνιο, αλλά σε πολλές περιπτώσεις, αυτοί που κρύβονται πίσω από τις κλειστές πόρτες καθορίζουν το πραγματικό παιχνίδι.
Υποκρύπτονται δυνάμεις όπου λίγοι άνθρωποι, συχνά εκπροσωπώντας οικονομικές, στρατιωτικές ή κοινωνικές οντότητες, ασκούν ανεπίσημη, αλλά εξαιρετικά αποτελεσματική εξουσία.
Η παρασκηνιακή εξουσία δεν χρειάζεται πάντα να διαθέτει ενιαία δύναμη.
Συχνά, αρκεί μια μικρή, αλλά αποφασιστική ομάδα ανθρώπων που επιτυγχάνει τους στόχους της μέσω δικτατορικών, μη διαφανών μεθόδων.
Η μάζα των ανθρώπων σήμερα είναι ανεκπαίδευτη στην σκέψη, είναι τόσο αφελής που μπορείς κυριολεκτικά να την καθοδηγήσεις όπως θέλεις, αρκεί να εφαρμόζεις μονάχα μια τεχνική: πες τους ότι θέλουν να ακούσουν αλλά εσύ κάνε ότι έχεις διαταχθεί να κάνεις, κανείς δεν θα παρατηρήσει τις πράξεις σου, μόνο τα λόγια σου θα μείνουν.
Μέσω της ελέγχου των κορυφαίων αποφάσεων και της κρυφής επηρεαστικότητας, αυτοί οι μεταμορφωμένοι παίκτες μπορούν να παραμείνουν αόρατοι για τη μεγάλη μάζα.
Ένα ενδεικτικό παράδειγμα αυτού του φαινομένου είναι η επιρροή των πολυεθνικών εταιρειών στις πολιτικές αποφάσεις.
Μέσω της χρηματοδότησης πολιτικών εκστρατειών, της λόμπισης και της αντίκτυπης παρουσίας σε διεθνή φόρα, αυτές οι εταιρείες μπορούν να διαμορφώνουν τις νομοθετικές πράξεις και τις πολιτικές κατευθύνσεις προς όφελός τους.
Οι μη δημοκρατικές κυβερνήσεις είναι άλλο ένα παράδειγμα.
Πίσω από το φάσμα της δημοκρατίας, οι αντιδημοκρατικοί ηγέτες εκμεταλλεύονται τα ενδεχόμενα πλεονεκτήματα της αυθαιρεσίας για να διατηρήσουν την εξουσία.
Αυτοί οι ηγέτες, σε συνεννόηση με πολιτικούς, στρατιωτικούς και οικονομικούς φορείς, είναι σε θέση να καθορίσουν την πορεία των εθνών τους χωρίς τον ενοχλητικό περιορισμό της κοινής γνώμης.
Στην ουσία, τα κέντρα εξουσίας παίζουν ένα σκοτεινό παιχνίδι με την πραγματικότητα, εκμεταλλευόμενα τις αδυναμίες του ανθρώπινου φύλου για εξουσία και ελέγχου.
Είναι σημαντικό να διατηρούμε την επικριτική σκέψη και τον διάλογο ανοικτό, προκειμένου να αποκαλύπτουμε τις αληθινές δυνάμεις που κινούν τα νήματα του παγκόσμιου παιχνιδιού.
Από μια βαθύτερη σκοπιά, αν και ορισμένα στοιχεία ενδέχεται να δίνουν την εντύπωση της ανεξαρτησίας τους, η πραγματικότητα αποκαλύπτει τη στενή τους σύνδεση με το σύνολο του συστήματος.
Αυτό το δίκτυο αλληλεξαρτήσεων και αλληλεπιδράσεων υπογραμμίζει πώς κάθε στοιχείο επηρεάζει και επηρεάζεται από το περιβάλλον του, ενισχύοντας την αίσθηση της αδιάκοπης αλληλεξάρτησης και της συνεργασίας.
Μόνο με την ενημέρωση και την σωστή σκέψη μπορούμε να κατανοήσουμε την παρακμή της δημοκρατίας και την υποδούλωση της κοινωνίας σε ένα παιχνίδι που παίζεται πίσω από κλειστές πόρτες.

 

 

Πηγή

Προβολές : 609


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα