Τα καταστροφικά σενάρια που συζητούν στην Κουμουνδούρου: Ο πολιτικός «θάνατος» Τσίπρα και ποια στελέχη ετοιμάζονται να αμφισβητήσουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση ήττας… ακόμη και γλυκιάς

Τα καταστροφικά σενάρια που συζητούν στην Κουμουνδούρου: Ο πολιτικός «θάνατος» Τσίπρα και ποια στελέχη ετοιμάζονται να αμφισβητήσουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση ήττας… ακόμη και γλυκιάς

23 Ιανουαρίου, 2023 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:398
Μοίρασέ το

 

 

Γιατί εντάξει να θες να μείνεις στην ηγεσία του κόμματος αν έχεις να εμφανιστείς πρώτος σε δημοσκοπήσεις από το… 2016 και αν έχεις χάσει τρεις εθνικές εκλογές.

 

Αλλά αν χάσεις από την «χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης» και την «πιο επικίνδυνη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης», όπως «βαφτίζουν» οι ΣΥΡΙΖΑίοι την κυβέρνηση Μητσοτάκη και έχεις καταφέρει να την «βγάλεις» ξανά αυτοδύναμη, τότε σίγουρα είσαι και ο χειρότερος και πιο… επικίνδυνος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Μεταπολίτευσης.

Και μόνο η σκέψη πως θα πάνε κάποια βούρλα να ψηφίσουν ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΕΠΑΧΘΕΣΤΕΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΝΑΙ, ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΣΤ’ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΙΣΗΓΑΓΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ, ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΛΑΘΡΟΜΟΥΣΛΙΜΙΑ, ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, με πιάνει σύγκρυο…
ΚΑΘΕ ΨΗΦΟΣ Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΒΡΑΙΟΤΟΥΡΚΟ ΜΙΑΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.
ΣΚΟΤΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ!
ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΑΝΙΣΕΙ ΟΛΟΥΣ.
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Το φωτογραφικό υλικό, είναι από το αρχείο των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ, ένα μικρό στοιχείο που αποδεικνύει τι εστί Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ.

Η «ιστορική ηγεσία» θα αφήσει εκτεθειμένο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, με όσα στελέχη την απαρτίζουν να αποφεύγουν να στηρίξουν τον αρχηγό τους, στην πιο δύσκολη στιγμή του: όταν θα έχει χάσει ακόμη δύο εκλογικές αναμετρήσεις, το αργότερο ως τα τέλη Ιουνίου του 2023.

Όσο περνά ο καιρός και ξεδιπλώνεται η προεκλογική ατζέντα των κομμάτων, τόσο επιβεβαιώνεται στις μουρμούρες και τους ψιθύρους που «πιάνουν» οι κεραίες του «Αγκιστριού» στην Κουμουνδούρου η πρόσφατη αποκάλυψη: ότι, δηλαδή, το σενάριο της «γλυκιάς ήττας» για τον Αλέξη Τσίπρα θα είναι μία πολύ δύσκολη εσωκομματική, αλλά και πολιτική εξίσωση, για μία σειρά από λόγους. Και να ‘ταν μόνο αυτό…

Οι εσωκομματικοί λόγοι είναι αυτοί που φαντάζεται ο καθένας: διότι, πέραν της «προεδρικής φρουράς», που προφανώς συνεχίζει να διαθέτει υπολογίσιμη δύναμη στο εσωτερικό των οργάνων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπάρχει μία σειρά στελεχών που θα στείλουν τον λογαριασμό στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση ήττας. Ή, μάλλον, όταν χάσει, καθώς όπως δείχνουν όλες οι μετρήσεις 3-4 μήνες πριν τις εκλογές, το ποιος θα εκλεγεί πρώτος και ποιος δεύτερος δεν αμφισβητείται.

Ο λόγος, φυσικά, δεν αφορά μόνο στους «53» και ευρύτερα στην «Ομπρέλα». Δε θα είναι, δηλαδή, μόνο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ή ο Νίκος Φίλης ή ο Πάνος Σκουρλέτης που θα αμφισβητήσουν τον Αλέξη Τσίπρα και θα του ζητήσουν να αναλάβει την ευθύνη της ήττας παραιτούμενος από την προεδρία του κόμματος.

Ταυτοχρόνως, η «ιστορική ηγεσία» θα αφήσει εκτεθειμένο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, με όσα στελέχη την απαρτίζουν να αποφεύγουν να στηρίξουν τον αρχηγό τους, στην πιο δύσκολη στιγμή του: όταν θα έχει χάσει ακόμη δύο εκλογικές αναμετρήσεις, το αργότερο ως τα τέλη Ιουνίου του 2023…

Άλλωστε, για τους παροικούντες την ΣΥΡΙΖΑϊκή Ιερουσαλήμ, δεν αποτελεί έκπληξη οι διαρκείς επιφυλάξεις που φέρονται να εκφράζουν σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους ο Νίκος Βούτσης, ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Δημήτρης Παπαδημούλης κ.α. για το πώς κρατά το «τιμόνι» και πού οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας.

Όλοι αυτοί, λοιπόν, είτε θα «δείξουν» δια της σιωπής τους την ανάγκη μετά τις εκλογές να γυρίσει νέα σελίδα στην Κουμουνδούρου, είτε θα υπονομεύσουν ανοιχτά τον σημερινό αρχηγό τους, στέλνοντάς του τον πολιτικό λογαριασμό.

Εξάλλου, εκεί οφείλεται και η περίεργη, για τα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ, απουσία φανερής εσωστρέφειας και «νομιμοφροσύνη» όλων με τις αποφάσεις του αρχηγού.

«Για να λες ό,τι θες μετά τις εκλογές, πρέπει να έχεις διασφαλίσει ότι ουδείς θα μπορέσει να σε κατηγορήσει για υπονόμευση πριν απ’ αυτές», εξηγεί στην στήλη κορυφαίος παράγων της Κουμουνδούρου, από εκείνους που θεωρούν ότι αφού τώρα ο Αλέξης Τσίπρας έχει «και το μαχαίρι και το πεπόνι», θα κληθεί να λογοδοτήσει εσωκομματικά και πολιτικά μετά τις εκλογές.

Βεβαίως, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει… σχέδιο: αφενός, η «ανανέωση» που θα ανακοινωθεί στα ψηφοδέλτια θα έχει ως βασικό στόχο διάφοροι ενοχλητικοί να «εξωθηθούν» στην πολιτική συνταξιοδότηση – δύσκολα μπορείς να αμφισβητήσεις τον αρχηγό αν δεν έχεις καταφέρει να εκλεγείς βουλευτής- όπως καταλαβαίνετε.

Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας έχει συγκροτήσει μία ισχυρότατη εσωκομματικά «προεδρική φρουρά», γνωστούς στην ΣΥΡΙΖΑϊκή αργκό και ως «Ταλιμπάν του Τσίπρα», οι οποίοι τον έχουν διαβεβαιώσει ότι θα τον στηρίξουν ακόμη κι αν τα κάνει… Κούγκι: αν θελήσει, δηλαδή, να κάνει νέο κόμμα ώστε να «προσπεράσει» την υπονόμευση – περισσότερα επ’ αυτού προσεχώς…

Όμως, σε όλα αυτά τα σχέδια υπάρχει μία παράμετρος που προκαλεί τρόμο στην Κουμουνδούρου και στους προεδρικούς «σεναριογράφους» των πολιτικών εξελίξεων: το ενδεχόμενο, δηλαδή, η τάση ενίσχυσης της ΝΔ έτσι όπως καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις, να «μεταφραστεί» στη δεύτερη κάλπη, βοηθούντων των σκληρών διλημμάτων και της πίεσης που θα προκύπτει από την πολιτική αστάθεια και την ακυβερνησία, σε αυτοδυναμία της ΝΔ.

«Τότε, θα τα μαζέψει και θα φύγει», εκμυστηρεύεται στην στήλη κορυφαίος «τσιπρικός» παράγοντας, που γνωρίζει ότι όποτε φύγει ο Τσίπρας από τον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου, θα βρεθεί και ο ίδιος σε κλοιό ανασφάλειας.

Γιατί εντάξει να θες να μείνεις στην ηγεσία του κόμματος αν έχεις να εμφανιστείς πρώτος σε δημοσκοπήσεις από το… 2016 και αν έχεις χάσει τρεις εθνικές εκλογές.

 

Αλλά αν χάσεις από την «χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης» και την «πιο επικίνδυνη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης», όπως «βαφτίζουν» οι ΣΥΡΙΖΑίοι την κυβέρνηση Μητσοτάκη και έχεις καταφέρει να την «βγάλεις» ξανά αυτοδύναμη, τότε σίγουρα είσαι και ο χειρότερος και πιο… επικίνδυνος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Μεταπολίτευσης.

 

 

Πηγή

Προβολές : 398


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα