Τα μόνα «κάστρα» που δεν πέφτουν στην Ελλάδα είναι τα κομματικά! Τραγέλαφος με την Τράπεζα Θεμάτων κι όχι μόνο

Τα μόνα «κάστρα» που δεν πέφτουν στην Ελλάδα είναι τα κομματικά! Τραγέλαφος με την Τράπεζα Θεμάτων κι όχι μόνο

31 Μαΐου, 2023 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:219
Μοίρασέ το

 

 

Τελικά τα μόνα «κάστρα» που δεν πέφτουν στην Ελλάδα, είναι τα κομματικά, όπως είδαμε πρόσφατα και με τις εκλογές στις Σέρρες.

Όλα τ΄ άλλα καταρρέουν εύκολα ακόμη κι αν υποτίθεται ότι ζούμε στη…ψηφιακή Ελλάδα. Η οποία δυστυχώς και σήμερα ξεγυμνώθηκε.

Τα προβλήματα με τις εξετάσεις στο Λύκειο συνεχίστηκαν και απέδειξαν ότι περί «ψηφιακού κράτους» παραμύθια δεν μπορούν να αντέξουν την πραγματικότητα.

Η απόλυτη αποτυχία του ψηφιακού κόσμου που μας ετοιμάζουν…

ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ…

ΘΑ ΧΑΚΑΡΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟ…

Προσωπικά, όλη αυτή την αποτυχία του ψηφιακού κόσμου στις εξετάσεις, τη θεωρώ ΘΕΙΟ ΔΩΡΟ… ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΠΩΣ Ο ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Τα μόνα «κάστρα» που δεν πέφτουν στην Ελλάδα είναι τα κομματικά! Τραγέλαφος με την Τράπεζα Θεμάτων κι όχι μόνο

Τελικά τα μόνα «κάστρα» που δεν πέφτουν στην Ελλάδα, είναι τα κομματικά, όπως είδαμε πρόσφατα και με τις εκλογές στις Σέρρες.

Όλα τ΄ άλλα καταρρέουν εύκολα ακόμη κι αν υποτίθεται ότι ζούμε στη…ψηφιακή Ελλάδα. Η οποία δυστυχώς και σήμερα ξεγυμνώθηκε.

Τα προβλήματα με τις εξετάσεις στο Λύκειο συνεχίστηκαν και απέδειξαν ότι περί «ψηφιακού κράτους» παραμύθια δεν μπορούν να αντέξουν την πραγματικότητα.

Μαζί με την Τράπεζα Θεμάτων κατέρρευσε και η πλατφόρμα για τον κοινωνικό τουρισμό!

«Δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτόν τον ιστότοπο». Αυτό είναι το μήνυμα που βλέπουν όσοι προσπαθούν να μπουν στην πλατφόρμα του gov.gr για να κάνουν αίτηση για «Κοινωνικό Τουρισμό 2023». Με το που άνοιξε, το σύστημα «έπεσε», παρότι η διαδικασία προέβλεπε να ανοίγει κλιμακωτά ανάλογα με τον λήγοντα του ΑΦΜ, ακριβώς για να μην προκύψει τέτοιου είδους πρόβλημα.

 

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη νέα κυβερνοεπίθεση στο σύστημα της Τράπεζας Θεμάτων

 

Οι έρευνες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχετικά με τη νέα κυβερνοεπίθεση που σημειώθηκε στο σύστημα της Τράπεζας Θεμάτων, κατά τη διάρκεια των προαγωγικών εξετάσεων στα Λύκεια, βρίσκονται ήδη σε πλήρη εξέλιξη.

Έμπειροι αστυνομικοί συγκεντρώνουν στοιχεία, ενώ μπορεί να γίνουν και κατασχέσεις ευρημάτων, ώστε η ΕΛΑΣ να εντοπίσει και να συλλάβει τους δράστες.

Υπενθυμίζεται, ότι προηγήθηκε παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, ο οποίος την διαβίβασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο, ζητώντας τη συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

 

Π. Τσαπανίδου: Η Τράπεζα Θεμάτων καταρρέει για δεύτερη μέρα και για τον κ. Σκέρτσο φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από τη ΝΔ

 

«Κατά τον κ. Σκέρτσο, ακόμη και για την κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων, φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, η υπηρεσιακή κυβέρνηση τριών ημερών ή οι κυβερνοεπιθέσεις», τονίζει σε μαγνητοσκοπημένη δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου.

«Πάντα φταίνε οι άλλοι. Στο μεταξύ η αγωνία των μαθητών συνεχίζεται, όσο το πρόβλημα στις εξετάσεις δεν λύνεται», σημειώνει η κ. Τσαπανίδου και καταλήγει: «Το μόνο που μένει είναι η αλαζονική αποποίηση ευθυνών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που τέσσερα χρόνια τώρα δεν φρόντισε να θωρακίσει ψηφιακά την πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων και να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή των ενδοσχολικών εξετάσεων».

 

Ν. Ανδρουλάκης: «Το επιτελικό κράτος αποδείχθηκε για άλλη μια φορά επιτελικό χάος»

«Για μία ακόμα μέρα αναδεικνύεται η αποτυχία της πολιτείας να εξασφαλίσει την εύρυθμη διενέργεια των εξετάσεων. Το επιτελικό κράτος αποδείχθηκε για άλλη μια φορά επιτελικό χάος», σχολίασε ο Νίκος Ανδρουλάκης για τη νέα κυβερνοεπίθεση στην Τράπεζα Θεμάτων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ πρόσθεσε ότι «παίζουν με την αγωνία των μαθητών, προσπαθώντας να ρίξουν μάλιστα τις ευθύνες στην υπηρεσιακή κυβέρνηση».

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πώς «η απαράδεκτη αυτή κατάσταση βέβαια δεν είναι μόνο ευθύνη του υπουργείου Παιδείας, είναι και θέμα κυβερνοασφάλειας των εθνικών μας ψηφιακών υποδομών, ευθύνη που με απόφαση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας πέρασε σε μετακλητό υπάλληλο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης».

 

ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη: «Η σταδιοδρομία των παιδιών δεν είναι θέμα πειραματισμού»

 

Σε νέα ανακοίνωσή του για τα προβλήματα στην τράπεζα θεμάτων, το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη υπογραμμίζει τη συμπαράσταση του προς τους μαθητές και τους γονείς που, όπως αναφέρει, «(ξανα-)τυραννούνται από την κατάρρευση του άριστου, επιτελικού κράτους. Είμαστε μάρτυρες για ακόμη μια φορά της διαφοράς ανάμεσα στα λεγόμενα της κυβέρνησης και της πραγματικότητας. Εκφράζουμε την ανησυχία μας για το ενδεχόμενο να συμβεί κάτι τέτοιο στις πανελλήνιες εξετάσεις με απρόβλεπτες συνέπειες».

Και, εν κατακλείδι, «αν δεν μπορούν να εγγυηθούν την ηλεκτρονική τράπεζα θεμάτων, δεν έπρεπε να την είχαν εισάγει. Η βασανιστική αυτή διαδικασία πρέπει να διακοπεί τώρα και να επιστρέψουμε σε παλαιότερες μεθόδους διεξαγωγής των εξετάσεων. Η σταδιοδρομία των παιδιών δεν είναι θέμα πειραματισμού!», καταλήγει.

 

 

Πηγή

Προβολές : 219


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα