“ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ”!!! ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ, ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΕΙΣΑΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ. ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

“ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ”!!! ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ, ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΕΙΣΑΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ. ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

31 Ιουλίου, 2023 9 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1710
Μοίρασέ το

 

Είπε η Δέσπω Μιχαηλίδου, Επίτροπος Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού στην Κύπρο, και ότι το μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης είναι υποχρεωτικό από το νηπιαγωγείο.

Η απόλυτη διαστροφή της ΑΤΖΕΝΤΑΣ 2020 ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΧΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ…
Εργάστηκαν πολλές δεκαετίες πάνω σ’ αυτό, διαστρεβλώνοντας τα εκπαιδευτικά βιβλία, αφαιρώντας την ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ… ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ…
Το πρώτο μεγάλο πείραμα, έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ, όταν έβαλαν την έμφυλη παιδεία στα σχολεία και ΟΙ ΚΩΛΟ-ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΝ…
ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑΤΙ ΧΕΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΓΙΑΤΙ Η ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΕΤΡΕΠΕ…
Το δεύτερο μεγάλο πείραμα, έγινε με το ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ…
ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ  ΚΩΛΟ-ΓΟΝΕΩΝ, ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ Ο ΑΝΘΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ…
ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΑΡΙΟΛΗΔΕΣ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ, ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ.
ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ…
ΘΕΛΟΥΝ ΑΝΩΜΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ…
ΘΕΛΟΥΝ ΛΟΑΤΚΙ ΠΑΙΔΙΑ…
Ή ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ … ΣΙΑ, Ή ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΝΑΞΤΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ…
Καλλιόπη Σουφλή

«Τα παιδιά δεν ανήκουν στους γονείς»

Γράφει ο Λάρης Βραχίμης, δικηγόρος
Η Επίτροπος του Παιδιού «σόκαρε» λόγω των προσβλητικότατων δηλώσεων της για τους γονείς και παράλληλα της αμφισβήτησης των γονικών τους δικαιωμάτων και υποχρεώσεων επιδεικνύοντας μια βαθύτατη παρανόηση βασικών εννοιών του Δικαίου των Παιδιών.
Προφανώς και τα παιδιά δεν ανήκουν πουθενά γιατί δεν είναι αντικείμενο ιδιοκτησίας.
Η μόνη όμως που αναφέρθηκε στα παιδιά ως πιθανό αντικείμενο ιδιοκτησίας είναι η κυρία Μιχαηλίδου, όχι οι γονείς.
Αυτό που έχουν οι γονείς, είναι τη μέριμνα των παιδιών τους που περιλαμβάνει και την ευθύνη και το δικαίωμα για την εκπαίδευση τους (1).
Η οποία μέριμνα ο νόμος ορίζει είναι δικαίωμα και υποχρέωση των γονιών (2).
Όχι της γειτονιάς, όχι του κάθε τυχαίου χρήστη των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, όχι της κυρίας Μιχαηλίδου και σίγουρα όχι οποιουδήποτε δημόσιου αξιωματούχου ή υπαλλήλου.
Είναι το καθήκον και το δικαίωμα για τη μέριμνα των παιδιών που ανήκει στους γονείς όχι τα παιδιά τα ίδια.
Η όποια ευθύνη του κράτους είναι να στηρίξει τους γονείς στο έργο τους όχι να την υποκαταστήσει, σεβόμενο το γεγονός ότι «τα παιδιά δεν είναι παιδιά του κράτους» (3) και ότι «η ευθύνη για την ανατροφή του παιδιού και για την ανάπτυξη του ανήκει πρωταρχικά στους γονείς». (4)
Η έμμεση προσπάθεια της Επιτρόπου να διαστρεβλωθεί η θέση των γονιών που εκφράζουν επιφυλάξεις ως προς το νόμο για την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, σε μια προσπάθεια δαιμονοποίησης των απόψεων τους, είναι απαράδεκτη, πόσο μάλλον όταν προέρχεται από ένα δημόσιο αξιωματούχου. Tους προσβάλλει βαθύτατα και ορθά ενεργοποίησε τα υγιή γονικά αντανακλαστικά τους.
Ο νόμος που καταχρηστικά και κατά παράβαση των διατάξεων του Συντάγματος ψηφίστηκε από τη βουλή, όπως ξεκάθαρα αναφέρει η σχετική γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα (5), απαιτεί (και παραθέτω αυτούσιο το λεκτικό του νόμου) όπως το παιδί, από την ηλικία των πέντε ετών, αποκτήσει μέσω σχετικής διδασκαλίας «γνώσεις, δεξιότητες, στάσεις και αξίες που θα το ενδυναμώσει ώστε… να αναπτύσσει σεξουαλικές σχέσεις … και να χαίρεται τη σεξουαλικότητά του…». (6). Το παιδί των πέντε ετών. Να αναπτύσσει σεξουαλικές σχέσεις και να χαίρεται τη σεξουαλικότητα του. Η οποία διδασκαλία θα πρέπει να στηρίζεται στις κατευθυντήριες γραμμές του ΠΟΥ που έχουν ως υπόβαθρο την αρχή ότι «τα παιδιά είναι σεξουαλικά όντα από τη γέννηση» και έτσι θα πρέπει να γίνονται μαθήματα σεξουαλικότητας σε παιδιά του νηπιαγωγείου (στα δίχρονα και τα τρίχρονα δηλαδή) που να περιλαμβάνουν διδασκαλία «για τον παιδικό αυνανισμό» (7). Στα δίχρονα και τα τρίχρονα.
Δεν είναι όλοι οι γονείς οι ίδιοι.
Κάποιοι μπορεί να δέχονται μια τέτοια διδασκαλία.
Άλλωστε «μια ελεύθερη κοινωνία βασίζεται στο γεγονός ότι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί μεταξύ τους [και] σέβεται τις ατομικές διαφορές» (3).
Οι περισσότεροι όμως όπως φαίνεται διαφωνούν και ορθά οργανώνονται με διάφορους τρόπους ώστε ασκήσουν όλα τα δικαιώματα που τους δίνει ο νόμος για να προστατεύσουν την παιδικότητα των παιδιών τους και να εμποδίσουν την πρόωρη και αυθαίρετη σεξουαλικοποίηση τους. Και καμιά συκοφαντία, καμιά επίθεση και καμιά προσπάθεια δαιμονοποίησης δεν θα τους κάνει να κάνουν πίσω.
—————————————-
(1) Άρθρο 9(1) του περί Σχέσεων Γονέων και Τέκνων Νόμος του 1990 (216/1990):
«9.-(1) Η επιμέλεια του προσώπου του τέκνου περιλαμβάνει ιδίως την ανατροφή και επίβλεψη, τη διαπαιδαγώγηση και εκπαίδευση του καθώς και τον προσδιορισμό του τόπου διαμονής του.»
(2) Άρθρο 5(1)(α) του περί Σχέσεων Γονέων και Τέκνων Νόμος του 1990 (216/1990):
«5.-(1)(α) Η μέριμνα για το ανήλικο τέκνο (“γονική μέριμνα”) είναι καθήκον και δικαίωμα των γονέων…»
(3) R (On the Application of Williamson v Secretary of State for Education and Employment [2005] 1 FCR 498:
«‘[T]he child is not the child of the state’ and it is important in a free society that parents should be allowed a large measure of autonomy in the way in which they discharge their parental responsibilities. A free society is premised on the fact that people are different from one another. A free society respects individual differences.»
(4) Άρθρο 18 της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού:
«… Parents … have the primary responsibility for the upbringing and development of the child.»
(6) Ο περί της Ολιστικής Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης Νόμος του 2022 (205(I)/2022), Άρθρο 2 στον ορισμό της «ολιστικής σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης» http://cylaw.org/nomoi/enop/non-ind/2022_1_205/full.html
(7) “0-4: Sexuality – Enjoyment and pleasure when

 

Πηγή

 

 

Επιστολή μιας μητέρας προς την Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού

 

 

Προς:
Κυρία Επίτροπο Προστασίας Δικαιωμάτων Παιδιού(ΚΥΠΡΟΣ)
Δέσπω Μιχαηλίδου


Με αφορμή τη σημερινή σας δήλωση «Τα παιδιά δεν ανήκουν στους γονείς» παίρνω το θάρρος για να σας αποστείλω την εν λόγω επιστολή, όχι για να σας κρίνω, εξάλλου αυτό το δικαίωμα το έxει μόνο ο πλάστης μας, αλλά για να εκφράσω την απέραντη λύπη μου που πρωτίστως ως άνθρωπος και εργαζόμενη στη συγκεκριμένη θέση αλλά κυρίως ως μανούλα εκφράζεστε με αυτό τον τρόπο.
Καταρχάς, θα ήθελα να σας αναφέρω με πολλή αγάπη πως στο δωμάτιο του σπιτιού μου βρίσκονται κρεμασμένα πτυχία, μεταπτυχιακά, αριστεία και διαπρέψεις που όμως ποτέ κανένα μέλος της οικογένειας δεν χρειάστηκε να γονατίσει μπροστά τους να τα παρακαλέσει ή να τα ευχαριστήσει.
Αντιθέτως, δίπλα σε μια άλλη γωνιά του δωματίου βρίσκονται οι εικόνες του Χριστού, της Παναγίας και των Αγίων μας που μας βλέπουν καθημερινά να γελάμε, να κλαίμε, να απογοητευόμαστε αλλά ουδέποτε να φοβόμαστε.
Ίσως να διερωτάστε ΓΙΑΤΙ… γιατί απλά έτσι μας έμαθαν αυτοί οι γονείς μας, που κατά την ταπεινή σας άποψη ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΑΜΕ.

Αγαπητή κυρία επίτροπε, στα δώδεκα μου χρόνια έχασα τον πατέρα μου σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Αυτό είχε ως συνέπεια να μετακινηθώ από το ιδιωτικό σχολείο που πήγαινα, στο δημόσιο, έπρεπε επίσης να διαχειριστώ την απώλεια του πατέρα μου, τον χωρισμό από τους συμμαθητές και φίλους μου, τις οικονομικές δυσκολίες που περνούσαμε ως οικογένεια και πολλά άλλα.
Δυστυχώς ή ευτυχώς καμιά επίτροπος δεν μας στήριξε, δεν ήταν εκεί στον πόνο και στις δυσκολίες μας.
Φαντάζομαι είναι εύκολα αντιληπτό να διακρίνετε ποιο άτομο μας στήριξε.
Μας στήριξε η ΜΑΝΑ που ΔΕΝ ΤΗΣ ΑΝΗΚΑΜΕ.
Αυτἠ παρακαλούσε νυχθημερόν για το καλό μας, αυτή άκουγε τον πόνο μας, αυτή ήταν εκεί σαν βράχος να μας λέει « ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ, Ο ΘΕΟΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΜΙΑ ΠΟΡΤΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΙΑ ΚΑΜΑΡΟΠΟΡΤΑ», αυτή μας σταύρωνε κάθε πρωί και βράδυ, αυτή μας έμαθε πώς να προσέχουμε από τους επιτήδειους της κοινωνίας, αυτή μας έμαθε να προσευχόμαστε και να παρακαλούμε τον Θεό, αυτή μας έμαθε να έχουμε ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ.

Με αυτή λοιπόν την ελάχιστη, ίσως κριτική σκέψη που διαθέτω, αντιλαμβάνομαι τις πιέσεις που δέχεστε από τα μεγάλα στρώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να υλοποιήσετε ένα μάθημα που δεν ανήκει στις αρμοδιότητες κανενός άλλου παρά μόνο των γονέων.
Ξέρετε κυρία επίτροπε, σε τι διαφέρουν τα παιδιά από εμάς;
Τα παιδιά έχουν ΑΓΝΟΤΗΤΑ, κάτι που εμείς δεν έχουμε, και όμως κάποιοι παλεύουν με νύχια και με δόντια για να την απωλέσουν από αυτά τα παιδιά.
Σας ερωτώ με το χέρι στην καρδιά, νιώσατε ποτέ τους χτύπους από την καρδούλα των μικρών παιδιών όταν τα αναγκάζατε να κάνουν τέστ κορονοϊού…
Δεν νομίζω!!!!!
Θα σας απαντήσω εγώ που ήμουν εκεί κρατώντας το χεράκι τους και μιλώντας τους για να τους αποσπάσω την προσοχή τους.
Η καρδιά τους ήταν έτοιμη να σπάσει από τον φόβο, τα μάτια τους πέταγαν σπίθες από την αγωνία και η φωνή τους τρεμόσβηνε όταν τα αναγκάζατε να υποστούν όλο αυτό.
Πού ήταν τότε τα δικαιώματα του παιδιού;

Στο σημείο αυτό θέλω να σταθώ και να σας ρωτήσω, ως συνάδελφο και ως συνάνθρωπο.
Ξέρετε πόσοι συνάνθρωποί μας πάλεψαν, γονατιστοί μπροστά από μια εικόνα για να αποκτήσουν αυτά τα παιδιά;
Ξέρετε πόσοι συνάνθρωποί μας παλεύουν, γονατιστοί μπροστά από μια εικόνα για να μεγαλώσουν αυτά τα παιδιά;
Ξέρετε πόσοι συνάνθρωποί μας βρίσκονται στο προσκέφαλο εκατοντάδων καρκινοπαθών παιδιών και γονατιστοί μπροστά από μια εικόνα για να δουν τα παιδιά τους να τρέχουν στους δρόμους ξανά; 
 
Ξέρετε τι σημαίνει ΜΑΝΑ; ΠΑΤΕΡΑΣ; ΠΑΠΠΟΥΣ; ΓΙΑΓΙΑ;
Ξέρετε τι χαρακτηρίζει έναν ελληνοκύπριο ορθόδοξο Χριστιανό γονιό;
Δεν χρειάζεται να σας απαντήσω, είμαι σίγουρη ότι γνωρίζετε την απάντηση σε όλα τα ερωτήματα.
Το ζητούμενο αγαπημένη μας κυρία επίτροπε είναι εάν θα πάτε κόντρα στους κινδύνους της παγκοσμιοποίησης και θα παραμείνετε πρόσωπο με ΑΝΘΡΩΠΙΑ ή θα μετατραπείτε σε πιόνι;
Όλοι μας θα δώσουμε λόγο ενώπιον Θεού και ανθρώπων για τις πράξεις μας και αυτό πρέπει να το έχουμε βαθιά μέσα μας.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

ΘΧ

 

Πηγή

 

 Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα