Τα πράγματα είναι απλά, ο Μητσοτάκης ευρισκόμενος στην εξουσία έχει προβεί σε πράξεις ατιμωτικές για το Σύνταγμα και την Δημοκρατία.

Τα πράγματα είναι απλά, ο Μητσοτάκης ευρισκόμενος στην εξουσία έχει προβεί σε πράξεις ατιμωτικές για το Σύνταγμα και την Δημοκρατία.

11 Μαΐου, 2023 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:457
Μοίρασέ το

 

 

Η διακυβέρνηση Μητσοτάκη επιχείρησε ακόμη και με τακτικές συμμορίας να αλλοιώσει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Εάν μετά από 50 δισ παροχολογία και τακτικές συμμορίας με συνεργούς δικαστές, ο Μητσοτάκης δεν πάρει αυτοδυναμία στις 2 Ιουλίου θα είναι αποτυχία

 

Αν παρ’ όλα όσα κάνει σε βάρος σου αυτό ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, αποφασίσεις αντί να ΑΠΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ, συμμετέχεις σ’ αυτό το  ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ εκλογικό σύστημα και στο προαποφασισμένο αποτέλεσμα, τότε ρίξε τουλάχιστον ΑΚΥΡΟ…
Όχι ότι θ’ αλλάξει κάτι, αλλά επειδή ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ, ΕΙΤΕ ΕΝΤΟΣ ΕΙΤΕ ΕΚΤΟΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ…
Καλλιόπη Σουφλή
Ο Μητσοτάκης και ο προκάτοχος του Τσίπρας αποτελούν μετριότητες… αυτά τα μέτρια πολιτικά assets διαθέτει η Ελλάδα και μετά οι πολίτες μην διαμαρτύρονται γιατί η Ελλάδα… δεν βρίσκεται πουθενά στον χάρτη των ξεχωριστών χωρών
Στις 21 Μαίου 2023 διεξάγονται οι εθνικές εκλογές στην Ελλάδα.
Από ότι φαίνεται η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη θα λάβει 33% ή 34%, ο ΣΥΡΙΖΑ 29% ή 30%, το ΠΑΣΟΚ 10% με 10,5%, η βουλή θα είναι 6κομματική.
Με βάση την αριθμητική των εδρών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μπορούν να συγκυβερνήσουν αφού αθροίζουν 154 με 155 βουλευτές, ωστόσο υπάρχει πιθανότητα 3 ή 4 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να διαφωνήσουν σε συγκυβέρνηση με την ΝΔ και να αμφισβητηθεί η ελάχιστη πλειοψηφία των 151 εδρών…
Λόγω αυτού του κινδύνου αλλά και της εκτίμησης ότι μπορεί να κερδίσει την αυτοδυναμία, ο Μητσοτάκης θα εξετάσει το σενάριο διεξαγωγής νέων εκλογών στις 2 Ιουλίου ποντάροντας ότι μπορεί να κερδίσει την αυτοδυναμία αφού θα λάβει και το κλιμακωτό bonus των +40 εδρών.

Τι θα αποτελεί αποτυχία για τον Μητσοτάκη

Εάν ο Μητσοτάκης επιλέξει να μην βρει πολιτική λύση στις 21 Μάιου και να στηρίξει συγκυβέρνηση… θα πάρει μεγάλο πολιτικό ρίσκο.
Η ΝΔ στις 21 Μαίου αναμένεται να εκλέξει 121 βουλευτές με την αυτοδυναμία ως γνωστό να οριοθετείται στους 151 βουλευτές.
Εάν ο Μητσοτάκης πιστέψει ότι μπορεί να κερδίσει την αυτοδυναμία στις 2 Ιουλίου που σημαίνει ότι με σύστημα ενισχυμένης αναλογικής θα μπορούσε να εκλέξει 154 βουλευτές – μαζί με το κλιμακωτό bonus – τότε θα οδηγήσει ξανά στις κάλπες την Ελλάδα.
Στις εκλογές δεν διακυβεύεται απολύτως τίποτε, τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας στηρίζουν τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδος, το ευρώ.
Εδώ και ο ΣΥΡΙΖΑ που λόγω άγνοιας και ανικανότητας κινδύνευε να εκτροχιάσει την Ελλάδα, στην πορεία διακυβέρνησε την χώρα με μεγαλύτερη προσήλωση στα μνημόνια…

Άρα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι μια από τα ίδια ως προς την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδος, έχουν διαφορετική εσωτερική πολιτική.

Η διακυβέρνηση Μητσοτάκη επιχείρησε ακόμη και με τακτικές συμμορίας να αλλοιώσει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Οι εκλογές στις 21 Μαίου 2023 δεν είναι αντιπροσωπευτικές, αφού κόμματα που δυνητικά φθάνουν το 8% έχουν αποκλειστεί, ειδικά το Εθνικό κόμμα Έλληνες που στις δημοσκοπήσεις ελάμβανε 4% με 5%.

Είναι ξεκάθαρο ότι εάν ο Μητσοτάκης με παροχές 50 δισεκ. για να συντηρήσει την εκλογική του βάση τα οποία δόθηκαν με πρόσχημα την πανδημία και την ενεργειακή κρίση, εάν μετά από τις προσβλητικές πολιτικές για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια τον υποχρεωτικό εμβολιασμό – ευτυχώς πλέον όλοι έχουν καταλάβει ότι ήταν μια απάτη – εάν μετά από συνταγματικές εκτροπές όπου με συμπεριφορές συμμορίας και επίορκους δικαστές – μαριονέτες αποκλείοντας το Εθνικό Κόμμα Έλληνες… δεν καταφέρει να κερδίσει την αυτοδυναμία… τότε θα είναι αποτυχία….

Τα πράγματα είναι απλά, ο Μητσοτάκης ευρισκόμενος στην εξουσία έχει προβεί σε πράξεις ατιμωτικές για το Σύνταγμα και την Δημοκρατία.
Από την άλλη έχει καταφέρει να διατηρεί ένα φιλικό προς τις αγορές πρόσωπο αλλά ο συνδυασμός αυτών των δύο, δεν σημαίνει ότι είναι καλός κυβερνήτης…

Ο Μητσοτάκης και ο προκάτοχος του Τσίπρας αποτελούν μετριότητες… αυτά τα μέτρια πολιτικά assets διαθέτει η Ελλάδα και μετά οι πολίτες μην διαμαρτύρονται γιατί η Ελλάδα… δεν βρίσκεται πουθενά στον χάρτη των ξεχωριστών χωρών.
Με εξαίρεση τον τουρισμό σε κανένα άλλο τομέα η Ελλάδα δεν έχει ούτε καν στοιχειώδη παρουσία, ανύπαρκτη βιομηχανία, ανύπαρκτες τεχνολογίες, ανύπαρκτη πολεμική βιομηχανία, εξωτερική πολιτική θέατρο σκιών… δυστυχώς η Ελλάδα κατάντησε μια μέτρια χώρα που μειώνει τους πολίτες της, μέρος αυτών είναι πραγματικά παραδείγματα προς μίμηση…
Αλλά αυτά τα παραδείγματα προς μίμηση είναι λίγα, το μεγαλύτερο μέρος των ελλήνων είναι μετριότητα που αποδέχεται τις μέτριες κυβερνήσεις και τους μέτριους πρωθυπουργούς.

 

 

Πηγή

Προβολές : 457


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα