Τα πρώτα Ρωσικά προειδοποιητικά πυρηνικά θα κάνουν την εμφάνιση τους τις προσεχείς ημέρες

Τα πρώτα Ρωσικά προειδοποιητικά πυρηνικά θα κάνουν την εμφάνιση τους τις προσεχείς ημέρες

19 Οκτωβρίου, 2022 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:528
Μοίρασέ το

 

Τις προσεχείς ημέρες η Ρωσία θα ρίξει προειδοποιητικά πυρηνικά, θα φανεί σαν δοκιμή αλλά είναι η τελευταία προειδοποίηση στην Δύση πριν τον όλεθρο που σίγουρα θα έρθει.

>Τα πρώτα Ρωσικά προειδοποιητικά πυρηνικά θα κάνουν την εμφάνιση τους τις προσεχείς ημέρες

Επειδή όλα τα σενάρια παίζουν, προμηθευτείτε ΧΑΠΙΑ ΙΩΔΙΟΥ, και πολλά νερά…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Τις προσεχείς ημέρες η Ρωσία θα ρίξει προειδοποιητικά πυρηνικά, θα φανεί σαν δοκιμή αλλά είναι η τελευταία προειδοποίηση στην Δύση πριν τον όλεθρο που σίγουρα θα έρθει.
 
Κρίνοντας από το περιεχόμενο των μηνυμάτων NOTAM και των αντίστοιχων PRIPs (Ρωσικές προειδοποιήσεις πλοήγησης), τουλάχιστον ορισμένες από τις προσωρινά απαγορευμένες περιοχές σχετίζονται με προγραμματισμένες ή συνεχιζόμενες δοκιμές όπλων ή εκπαιδευτικές εκδηλώσεις με ζωντανά πυρά”, δήλωσε ο Kristian tland, Senior Research Fellow. στο Νορβηγικό Ίδρυμα Αμυντικής Έρευνας (FFI).
Σημείωσε ότι υπάρχουν περισσότερες προειδοποιητικές περιοχές στα βόρεια από ό,τι συνήθως για αυτήν την εποχή του χρόνου.
Πολλές από τις περιοχές προειδοποίησης βρίσκονται στα νερά μεταξύ της περιοχής Finnmark της Νορβηγίας και του αρχιπελάγους Svalbard. Άλλα βρίσκονται στην ανατολική Θάλασσα Μπάρεντς και στα νοτιοανατολικά της Θάλασσας Καρά.
Μια περιοχή βόρεια της χερσονήσου Varanger, περιοχή πρόσκρουσης για ρωσικούς πυραύλους, από τις 18 έως τις 21 Οκτωβρίου.
Μία περιοχή νοτιοανατολικά του Bear Island, περιοχή πρόσκρουσης για ρωσικούς πυραύλους, από τις 18 έως τις 21 Οκτωβρίου. 
Απροσδιόριστη επικίνδυνη περιοχή βρίσκεται σε ύδατα από βόρεια του νησιού Kildin έως βόρεια της χερσονήσου των ψαράδων, από τις 18 έως τις 21 Οκτωβρίου.
Απροσδιόριστος κίνδυνος στη νοτιοανατολική Θάλασσα Kara, 17 έως 22 Οκτωβρίου. Αυτή είναι μια εξαιρετικά ασυνήθιστη περιοχή για ναυτική δραστηριότητα, τόσο σε τοποθεσία όσο και σε μέγεθος. 
Δύο μεγάλες απροσδιόριστες περιοχές δυτικά της Novaya Zemlya, 18 έως 19 Οκτωβρίου.
Υπάρχουν επίσης αρκετές προειδοποιήσεις NOTAM στην ξηρά στη χερσόνησο Κόλα που χρησιμοποιούνται για εκπαίδευση πυροβολικού και περιοχές πρόσκρουσης πυραύλων κρουζ στη Δημοκρατία της Κόμι.
Πυρηνικό ΝΑΤΟ 
Το ΝΑΤΟ θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου την άσκηση πυρηνικής αποτροπής «Steadfast Noon» . Η κύρια περιοχή για την άσκηση θα είναι πάνω από τη βορειοδυτική Ευρώπη και θα περιλαμβάνει περισσότερα από 60 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των στρατηγικών βομβαρδιστικών μεγάλης εμβέλειας B-52.
«Πρόκειται για εκπαίδευση ρουτίνας, η οποία συμβαίνει κάθε χρόνο», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Γενς Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου ενόψει της συνεδρίασης των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ την επόμενη εβδομάδα.
«Παρακολουθούμε στενά τις πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας», συνέχισε ο Στόλτενμπεργκ και υπογράμμισε: «Δεν έχουμε δει καμία αλλαγή στη στάση της Ρωσίας».
«Οι κρυμμένες πυρηνικές απειλές του Προέδρου Πούτιν είναι επικίνδυνες και ανεύθυνες. Η Ρωσία γνωρίζει ότι ένας πυρηνικός πόλεμος δεν μπορεί να κερδηθεί και δεν πρέπει ποτέ να διεξαχθεί», δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.
Η άσκηση του ΝΑΤΟ που φιλοξενείται από το Βέλγιο δεν θα φέρει αληθινά πυρομαχικά και θα πραγματοποιηθεί εν μέρει στη Βόρεια Θάλασσα μεταξύ Νορβηγίας, Δανίας και Ηνωμένου Βασιλείου.
Πυρηνική Ρωσία 
Το Κρεμλίνο δεν έχει προαναγγείλει καμία επικείμενη πυρηνική άσκηση. Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είπε ότι θα μπορούσε να έρθει αυτόν τον μήνα.
«Περιμένουμε από τη Ρωσία να διεξάγει την ετήσια στρατηγική πυρηνική της άσκηση, την αποκαλούν GROM, ήδη από αυτόν τον μήνα», δήλωσε ο συντονιστής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Γιόχαν Κίρμπι στους δημοσιογράφους την Πέμπτη.
Αν ναι, αυτή θα είναι η δεύτερη στρατηγική πυρηνική άσκηση GROM [Thunder] φέτος.
Η πρώτη έλαβε χώρα τον Φεβρουάριο , λίγες μόνο ημέρες πριν από τη μαζική επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, και περιελάμβανε και τα τρία σκέλη της πυρηνικής τριάδας, καθώς και πυραύλους κρουζ που εκτοξεύτηκαν από το ναυτικό. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως από το Barents Observer , η φρεγάτα του Βόρειου Στόλου « Admiral Gorshkov » κατά τη διάρκεια της άσκησης εκτόξευσε έναν υπερηχητικό πύραυλο κρουζ Tsirkon από τον νορβηγικό τομέα της Θάλασσας Μπάρεντς.
Τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, οι στρατηγικές δυνάμεις της Ρωσίας μετέφεραν αρκετά από τα μεγάλης εμβέλειας βομβαρδιστικά Tu-95 και Tu-160 βόρεια στην αεροπορική βάση Olenegorsk-2 στη χερσόνησο Κόλα.
Η Katarzyna Zysk, καθηγήτρια διεθνών σχέσεων στο Νορβηγικό Ινστιτούτο Αμυντικών Σπουδών, είπε στον Barents Observer ότι η αποστολή τέτοιων βαρέων βομβαρδιστικών βόρεια «είναι σίγουρα σηματοδότηση».
«Δεν συνδέεται απαραίτητα με τον πόλεμο στην Ουκρανία», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας τον σημαντικό ρόλο της Αρκτικής στην πυρηνική αποτροπή της Ρωσίας.
Ο ειδικός στα πυρηνικά όπλα Hans M. Kristensen με την Ομοσπονδία Αμερικανών Επιστημόνων προειδοποίησε πρόσφατα ότι συμπίπτουσες πυρηνικές ασκήσεις στη μέση ενός πολέμου μεγάλης κλίμακας όπως αυτός στην Ουκρανία είναι εγγενώς επικίνδυνες επειδή μπορούν να τροφοδοτήσουν περαιτέρω κλιμάκωση.
«Είναι ένα παράδειγμα σχολικού βιβλίου για το τι συμβαίνει σε μια τεταμένη κρίση όπου και οι δύο πλευρές κλιμακώνονται για να δείξουν ότι είναι σοβαροί να αποτρέψουν η μία την άλλη, αλλά επομένως δεν μπορούν να αποκλιμακωθούν γιατί θα τους έκανε να φαίνονται αδύναμοι», έγραψε η Kristensen σε μια ανάρτηση για τη σχέση ΗΠΑ – Ρωσίας.

 

 

Πηγή

Προβολές : 528


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα