Τα ριχτάδικα πολιτεύονται

Τα ριχτάδικα πολιτεύονται

28 Μαΐου, 2023 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:668
Μοίρασέ το

 

Οι αρπαχτές ήταν, είναι και -δυστυχώς- θα παραμείνουν του… συρμού στην όμορφη, μοναδική, πικρή πατρίδα μας.

Τα ριχτάδικα είναι βραχύβιες επιχειρήσεις μίας χρήσης, οι οποίες ειδικεύονται στο να συγκεντρώνουν τάχιστα τιμολόγια, προϊόντα από προμηθευτές, προκαταβολές από πελάτες και εργασία από υπαλλήλους.

 

Μόλις μαζέψουν (δηλαδή, αρπάξουν) ό,τι προλάβουν διαλύονται εις τα εξ ων συνετέθησαν και αφήνουν πελάτες, προμηθευτές, υπαλλήλους και λοιπά κορόιδα να κλαίνε τη μοίρα τους και να χάνουν τον χρόνο τους υποβάλλοντας μηνύσεις, αυταπατώμενοι ότι υπάρχει ανθρώπινη δικαιοσύνη στην Ελλάδα. Ουράνια, ναι.

Υπάρχει και στην Ελλάδα και παντού. Δικαιοσύνη που να απονέμουν άνθρωποι δεν υφίσταται – απόδειξη περί τούτου, οι εμπειρίες δεκαετιών.

Πολλά αθηναϊκά ριχτάδικα υπήρχαν και υπάρχουν ακόμα στην περιοχή της Ομονοίας. Ιδιαίτερα δε θάλλουν στην πλατεία Κάνιγγος.

Υπάρχουν εκεί πολυκατοικίες, όπου τη μια βλέπεις σε κάποιους ορόφους να βρίσκονται γραφεία γεμάτα κόσμο και την άλλη είναι πιο άδεια κι από τις κεφάλες ψηφοφόρων διάφορων «εθνοσωτήρων» της πυρκαγιάς.

Για κάποιον ανεξήγητο λόγο, τα ριχτάδικα της πλατείας Ομονοίας και οι πολυκατοικίες με τα γραφεία τού στιλ «Απάτη Κουρκουμπίνη και Σία» μού θυμίζουν τους καραγκιόζ μπερντέδες που στήνουν τα κόμματα στις πλατείες και στα περάσματα, όπου βαριεστημένοι υπάλληλοι ή εμμονικά κομματικά στελέχη με γυαλιστερό βλέμμα και άκαμπτη ιδεολογία διανέμουν ιλουστρέ φυλλάδια με κείμενα γεμάτα τραχιές παπάτζες για αφελείς. Κι αυτά ανοίγουν για να κλείσουν γρήγορα. Εχουν διάρκεια ζωής μέχρι τις εκλογές.

Πάντως, εκείνοι που ανοίγουν τα ριχτάδικα έχουν καλύτερη αισθητική από τους βασιλείς της κομματικής και ψηφοθηρικής ζούγκλας. Τα λερά κιόσκια, κοτσαρισμένα σε ξεκούδουνα σημεία, με τους πάγκους φισκαρισμένους με φυλλάδια κομματόσκυλων, δείχνουν πολύ πιο άσχημα από τα γραφεία στις πολυκατοικίες της Ομονοίας με τη μίνιμουμ επίπλωση, που στήνονται σαν δόκανα για να πιάσουν αφελείς.

Αφήστε που στα ριχτάδικα, μια φορά να σ’ την… κάνουν, δεν την ξαναπατάς κι αν δεις στον δρόμο τον απατεώνα που σ’ την έφερε θα τον κράξεις. Δεν θα πας να τον ψηφίσεις για να σε… σώσει, όπως γίνεται στις εκλογές.

 

 

Πηγή

Προβολές : 668


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα