Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα – Χρεοκοπημένη χώρα η Ελλάδα, επί της ουσίας εκτός αγορών χωρίς στήριξη από την ΕΚΤ

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα – Χρεοκοπημένη χώρα η Ελλάδα, επί της ουσίας εκτός αγορών χωρίς στήριξη από την ΕΚΤ

17 Μαΐου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:213
Μοίρασέ το

 

 

Όλα είναι μια φούσκα, κατασκευασμένα από την ακραία χειραγώγηση της ΕΚΤ.

Το συμπέρασμα είναι ότι η Ελλάδα έχει μη βιώσιμο κρατικό και μη βιώσιμο ιδιωτικό χρέος… και κανείς μέχρι τώρα δεν τα έχει αγγίξει.

Πετούν πυροτεχνήματα οι πολιτικοί μας και οι ανυποψίαστοι πολίτες εντυπωσιάζονται…

 

 

 

ΨΕΥΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ… ΨΕΥΤΕΣ ΠΩΛΙΤΙΚΟΙ… ΗΛΙΘΙΟΣ ΛΑΟΣ!

Σύντομα θα ξυπνήσουμε και ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΑΔΑ… ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΤΙΠΟΤΑ… ΟΥΤΕ ΤΟ ΒΡΑΚΙ ΠΟΥ ΦΟΡΑΜΕ.

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ…

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!!!

ΓΕΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΠΩΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα – Χρεοκοπημένη χώρα η Ελλάδα, επί της ουσίας εκτός αγορών χωρίς στήριξη από την ΕΚΤ
Όλοι αρέσκονταν να αναφέρουν ότι οι αγορές εμπιστεύονται την Ελλάδα, κάτι που είναι ψευδές – Οι αγορές δεν εμπιστεύονται την Ελλάδα, αλλά την ασφάλεια της ΕΚΤ που αγοράζει ελληνικά ομόλογα.

Η Ελλάδα έκδωσε σχεδόν 45 δισεκ. ελληνικά ομόλογα τα τελευταία χρόνια εκ των οποίων τα 35 δισεκ. τα έχει αγοράσει από την δευτερογενή αγορά η ΕΚΤ.

Λόγω αυτής της κίνησης η Ελλάδα μπορούσε να εκδίδει χρέος καθώς οι επενδυτές γνώριζαν ότι η ΕΚΤ ανά πάσα στιγμή με την ποσοτική χαλάρωση θα αγοράζει ελληνικά κρατικά ομόλογα.

Η ΕΚΤ και όχι η βελτίωση της οικονομίας σε πραγματικούς όρους ήταν ο μηχανισμός ώστε η Ελλάδα να μπορεί να δανείζεται από τις αγορές.
Χωρίς την ΕΚΤ η Ελλάδα θα ήταν εκτός αγορών.

Το ερώτημα είναι, με αποδόσεις 3,55% στα 10ετή ομόλογα και προσεχώς 4% με 4,2% η Ελλάδα θα μπορεί να βγαίνει στις αγορές ή θα αποκοπεί λόγω υψηλού κόστους και ακόμη υψηλότερων κερδοσκοπικών κινδύνων;

 

Η ποσοτική χαλάρωση πλημμύρησε με τοξίνη την ελληνική οικονομία

 

Μια πλημμύρα τοξίνης κατέκλυσε την ελληνική οικονομία, δημιούργησε μια ψευδαίσθηση ότι η Ελλάδα βελτιώνεται με πραγματικούς όρους ενώ στην πράξη είναι οικονομία με δεκανίκια.

Όταν η Ελλάδα δανειζόταν με επιτόκια 0,54% στο 10ετές ομόλογο… πλην ελαχίστων εξαιρέσεων – κανείς δεν αποτόλμησε να αναφέρει ότι η Ελλάδα δεν δικαιούται, δεν δικαιολογεί τόσο χαμηλά επιτόκια.

Όλοι αρέσκονταν να αναφέρουν ότι οι αγορές εμπιστεύονται την Ελλάδα, κάτι που είναι ψευδές.

Οι αγορές δεν εμπιστεύονται την Ελλάδα, αλλά την ασφάλεια της ΕΚΤ που αγοράζει ελληνικά ομόλογα.

Το spread Ελλάδος και Γερμανίας βρίσκεται στις 256 μονάδες βάσης ή 2,56% και προσεχώς θα φθάσει στις 300 μονάδες βάσης.

 

Η Ελλάδα του σήμερα συνεχίζει να πειραματίζεται με υπέρογκα χρέη τα οποία οικοδομούν την νέα ελληνική χρεοκοπία…

Ο μέσος πολίτης πιστεύει λανθασμένα ότι η Ελλάδα βελτιώνεται και το ερώτημα είναι ένας τομέας της ελληνικής οικονομίας που έχει βελτιωθεί…

Αν δεν ανατρέξουμε πολύ στο παρελθόν και αξιολογήσουμε τις πρακτικές που υιοθετήθηκαν, η Ελλάδα όχι μόνο δεν άλλαξε αλλά συνεχίζει να πορεύεται στον ίδιο ολισθηρό δρόμο που οδηγεί σε μια νέα χρεοκοπία.

Ποια είναι η πραγματική εικόνα της Ελλάδος;

Κρατικό χρέος 388 δισεκ. ευρώ το υψηλότερο στην ιστορία

Το ελληνικό κρατικό χρέος μαζί με τα repos τον ενδοκυβερνητικό δανεισμό ανέρχεται σε 388 δισεκ.

Είναι το υψηλότερο χρέος στην ιστορία και ενώ μέχρι πρότινος όλοι ήταν εφησυχασμένοι επειδή έβλεπαν μέσα από παραμορφωτικούς φακούς το 0,54% που ήταν η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, ένας δεν τόλμησε να πει… δεν αξίζει η Ελλάδα να έχει τέτοια επιτόκια… όλα είναι μια φούσκα, κατασκευασμένα από την ακραία χειραγώγηση της ΕΚΤ.

Σήμερα που το ελληνικό 10ετές ομόλογο βρίσκεται στο 3,55% και προσεχώς 4% δηλαδή το κόστος δανεισμού θα είναι υψηλότερο από τον ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ… η ελληνική κυβέρνηση μιλάει για εθνικό στόχο… την επενδυτική βαθμίδα…

 

Η Ελλάδα βρίσκεται στα όρια της εκτροπής και νομίζει ότι με την επενδυτική βαθμίδα θα διασωθεί…

 

Εδώ η ΕΚΤ έχει αγοράσει 35 δισεκ. ελληνικού χρέους και οι αποδόσεις εκτινάχθηκαν, οι τιμές κατέρρευσαν.

Ιδιωτικό χρέος 100 δισεκ. από τα NPEs που παραμένει άλυτο πρόβλημα

Ο Ηρακλής 1 και 2 είχε ένα στόχο όχι να επιλύσει το πρόβλημα των NPEs αλλά να συμβάλλει στην εξυγίανση των τραπεζών.

Αυτό επιτεύχθηκε αλλά η ελληνική κοινωνία συνεχίζει να οφείλει 100 δισεκ. σε δάνεια που θεωρούνται κόκκινα μη εξυπηρετούμενα.

Υποχρεώσεις πολιτών σε Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία άθροισμα 145 δισεκ.

Οι συνολικές οφειλές των πολιτών στην Εφορία και στα ασφαλιστικά Ταμεία είναι 145 δισεκ. τα χρέη είναι εκρηκτικά και αυξανόμενα και αυτό αποδεικνύει ότι η κοινωνία αδυνατεί να τα εξυπηρετήσει…

Το 70% με 75% των πολιτών και το 80% των επιχειρήσεων δεν είναι επιλέξιμες για δανεισμό από τις τράπεζες

Ο δανεισμός των φυσικών και νομικών προσώπων από τις τράπεζες είναι ένας πολύ ουσιώδης οικονομικός δείκτης.

Κυρίως υποδηλώνει ότι όσο μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας είναι επιλέξιμο για δανεισμό, τόσο μεγαλύτερος πλούτος και υγεία κυριαρχεί στην κοινωνία.

Γνωρίζετε ότι το 70% με 75% των ελλήνων πολιτών δεν είναι επιλέξιμοι για δανεισμό και το 80% των επιχειρήσεων;
Από τις 760 χιλιάδες επιχειρήσεις σχεδόν οι 35 με 40.000 είναι επιλέξιμες δηλαδή 720 χιλιάδες εταιρίες δεν μπορούν να περάσουν την πόρτα των καταστημάτων των τραπεζών.

 

Συμπέρασμα

Δυστυχώς όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή παρουσιάζουν μια εικόνα τελείως αναντίστοιχη με την πραγματικότητα.

Με λογιστικές υποβοηθήσεις που δεν αγγίζουν το μεγάλο μέρος της κοινωνίας όπως το Ταμείο Ανάκαμψης, καλλιεργούνται ψευδαισθήσεις ότι η Ελλάδα αλλάζει…

Όχι η Ελλάδα δεν αλλάζει…

Μετά από 3 μνημόνια και ακραίας λιτότητας αλλά και ορισμένων καλοδεχούμενων μεταρρυθμίσεων… με αφορμή την πανδημία του covid 19 και της ενεργειακής κρίσης λόγω Ουκρανικού και του πληθωρισμού που καταστρέφει το ατομικό εισόδημα και πλήττει την οικονομική και ενίοτε πολιτική δημοκρατία… πετάξαμε μέσα σε 24 μήνες 44 δισεκ.
Η κυβέρνηση έδωσε 44 δισεκ. και κανείς δεν ξέρει που πήγαν τα 44 δισεκ. ευρώ.

Το συμπέρασμα είναι ότι η Ελλάδα έχει μη βιώσιμο κρατικό και μη βιώσιμο ιδιωτικό χρέος… και κανείς μέχρι τώρα δεν τα έχει αγγίξει.

Πετούν πυροτεχνήματα οι πολιτικοί μας και οι ανυποψίαστοι πολίτες εντυπωσιάζονται…

Ότι το ελληνικό χρηματιστήριο είναι στάσιμο εδώ και χρόνια στις 860 μονάδες κανένα δεν έχει προβληματίσει;

 

Πηγή

Προβολές : 213


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα