Τα 10 σημάδια ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι μέρος της δεύτερης φάσης του Great Reset της Μεγάλης Επαναφοράς

Τα 10 σημάδια ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι μέρος της δεύτερης φάσης του Great Reset της Μεγάλης Επαναφοράς

18 Απριλίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:507
Μοίρασέ το

 

 

Θα μπορούσε ο πόλεμος στην Ουκρανία να είναι μέρος του Great Reset της Μεγάλης Επαναφοράς της μεγάλης ιδέας του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ που προσπαθεί να αλλάξει τον κόσμο και να εφαρμόσει νέες μεθόδους στην καθημερινότητα των πολιτών;

Το μέλλον των διεθνών σχέσεων και ο κοινωνικός, οικονομικός και πολιτικός μετασχηματισμός που υφίσταται αυτή τη στιγμή ο κόσμος υπό το πρίσμα της πανδημίας και της σύγκρουσης Ρωσίας – Ουκρανίας δεν θα καθοριστεί από τα κυρίαρχα κράτη.

Αντίθετα, θα αποφασιστεί μέσω ενός δικτύου πολυμετοχικών συνεργασιών που δεν θα λογοδοτούν σε κανένα εκλογικό σώμα και οι έννοιες όπως η κυριαρχία και το διεθνές δίκαιο δεν θα έχουν νόημα.

 

 

 

 

Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ ΓΡΗΓΟΡΑ.

Όπως και να τελειώσει ο πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας, η ζωή όλων των λαών του πλανήτη γη, θα ανατραπεί τελείως.

Στην ουσία, οι ζωές όλων μας, θα ελέγχονται πλήρως από μια κλίκα σατανιστών – καμπαλιστών.

Θα αντισταθούν οι λαοί, ή θα υποταχθούν;;;

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Τα 10 σημάδια ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι μέρος της δεύτερης φάσης του Great Reset της Μεγάλης Επαναφοράς
Η σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας είναι ο επόμενος καταλύτης για την ατζέντα της Μεγάλης Επαναφοράς του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ

Θα μπορούσε ο πόλεμος στην Ουκρανία να είναι μέρος του Great Reset της Μεγάλης Επαναφοράς της μεγάλης ιδέας του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ που προσπαθεί να αλλάξει τον κόσμο και να εφαρμόσει νέες μεθόδους στην καθημερινότητα των πολιτών;

Ας δούμε λίγο τα δεδομένα…

Η πανδημία του covid 19 ήταν αφορμή και αιτία ώστε οι πολίτες του κόσμου να αποδεχθούν τα lockdown, ομαλοποίησε την αποδοχή των πειραματικών φαρμάκων, επιτάχυνε τη μεγαλύτερη μεταφορά πλούτου σε εταιρείες αποδεκατίζοντας τις μικρομεσαίες και προσάρμοσε το εργατικό δυναμικό σε ένα νέο πλαίσιο προετοιμασίας για το μέλλον, όπως η τηλεργασία και άλλες πρακτικές.

Η σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας είναι ο επόμενος καταλύτης για την ατζέντα της Μεγάλης Επαναφοράς του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

1) Ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας προκαλεί ήδη ένα άνευ προηγουμένου πανικό στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού, επιδεινώνοντας τις ελλείψεις καυσίμων και προκαλώντας χρόνια προβλήματα πληθωρισμού.
Καθώς οι γεωπολιτικές εντάσεις μεταμορφώνονται σε μια παρατεταμένη σύγκρουση μεταξύ του ΝΑΤΟ και του άξονα Κίνας και Ρωσίας, ένα νέο σοκ μπορεί να βυθίσει την παγκόσμια οικονομία σε στασιμοπληθωρισμό.

Τα επόμενα χρόνια, ο συνδυασμός της υποβαθμισμένης ανάπτυξης και του πληθωρισμού θα υποχρεώσει οικονομίες να στραφούν σε λύσεις που θα αλλάξουν τους κανόνες εργασίας και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας χαμηλών μισθών σε οικονομίες χαμηλής ανάπτυξης.
Μια άλλη ύφεση θα επιδεινώσει την παγκόσμια δίψα για πόρους, θα περιορίσει τα περιθώρια αυτάρκειας και θα αυξήσει σημαντικά την εξάρτηση από τις κρατικές επιδοτήσεις.

Με την εξαθλίωση ενός σημαντικού μέρους του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού να διαφαίνεται στον ορίζοντα, αυτό μπορεί κάλλιστα να είναι ένα προοίμιο για την εισαγωγή ενός Καθολικού Βασικού Εισοδήματος διεθνώς, ουσιαστικά θα επανέλθουμε στις νεοφεουδαρχικές τάξεις όπου οι ελίτ θα ασκούν την εξουσία και η πλειοψηφία των πολιτών θα είναι οι άτυποι δουλοπάροικοι.
Ως εκ τούτου, η δυσοίωνη πρόβλεψη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ το Great Reset ότι δεν θα «κατέχουμε τίποτα και θα είμαστε ευτυχισμένοι» μέχρι το 2030 φαίνεται να εκτυλίσσεται με τρομακτική ταχύτητα.

 

2) Οι οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου θα οδηγήσουν σε δραματική συρρίκνωση του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού.

Οι αρχιτέκτονες του Great Reset έχουν προβλέψει αυτήν την τάση εδώ και πολλά χρόνια και θα εκμεταλλευτούν αυτήν την οικονομική αναταραχή προωθώντας τον ρόλο των τεχνολογιών για την αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων και την ουσιαστική αλλαγή των παραδοσιακών επιχειρηματικών προτύπων για να συμβαδίσουν με τις γρήγορες αλλαγές στην τεχνολογία.

Όπως και με την πανδημία, οι συγκρούσεις θα επισπεύσουν τις αλλαγές που έρχονται, όπως την προθυμία να αποδεχθούν οι κοινωνίες συγκεκριμένες τεχνολογικές καινοτομίες στη δημόσια και ιδιωτική ζωή, έτσι ώστε οι μελλοντικές γενιές να μπορούν να καλύψουν τις απαιτήσεις εργασίας της Μεγάλης Επαναφοράς του Great Reset.

Πολλές φορές ο δημιουργός του Great Reset ο Klaus Schwab έχει αναφέρει ότι οι πρωτοποριακές τεχνολογικές και επιστημονικές καινοτομίες δεν θα υποβιβαστούν πλέον στον φυσικό κόσμο γύρω μας, αλλά θα γίνουν προεκτάσεις και μέρος του εαυτού μας.

Επικεντρώνεται στην υπεροχή των τεχνολογιών σε ένα εργατικό δυναμικό επόμενης γενιάς και υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη να προχωρήσουμε με σχέδια για ψηφιοποίηση πολλών πτυχών του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού μέσω κλιμακούμενων λύσεων βασισμένων στην τεχνολογία.

Αυτοί που πρωτοστατούν στη Μεγάλη Επαναφορά επιδιώκουν να διαχειριστούν τον γεωπολιτικό κίνδυνο δημιουργώντας νέες αγορές που περιστρέφονται γύρω από τις ψηφιακές καινοτομίες, τις ηλεκτρονικές στρατηγικές, την Τεχνητή Νοημοσύνη, τη ρομποτική, τη νανοτεχνολογία, το Διαδίκτυο.

Η ιλιγγιώδης ταχύτητα με την οποία αναπτύσσονται οι τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης αποδεικνύει ότι η βελτιστοποίηση τέτοιων τεχνολογιών θα αφορά αρχικά τις παραδοσιακές βιομηχανίες και τα επαγγέλματα που προσφέρουν ένα δίχτυ ασφαλείας για εκατοντάδες εκατομμύρια εργαζομένους, όπως η γεωργία, το λιανικό εμπόριο, η εστίαση, η μεταποίηση και οι βιομηχανίες ταχυμεταφορών.

Ωστόσο, η αυτοματοποίηση με τη μορφή ρομπότ, έξυπνου λογισμικού και μηχανικής μάθησης δεν θα περιοριστεί σε εργασίες ρουτίνας, επαναλαμβανόμενες και προβλέψιμες.

Τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης βρίσκονται στα πρόθυρα της αυτοματοποίησης διαφόρων θέσεων εργασίας, ιδιαίτερα σε τομείς που περιλαμβάνουν την επεξεργασία πληροφοριών και την αναγνώριση προτύπων, όπως η λογιστική, οι θέσεις ανθρώπινου δυναμικού και οι θέσεις μέσου management.

Αν και η πρόβλεψη μελλοντικών τάσεων απασχόλησης δεν είναι εύκολη υπόθεση, είναι ασφαλές να πούμε ότι η συνδυασμένη απειλή πανδημιών και πολέμων σημαίνει ότι το εργατικό δυναμικό βρίσκεται στα πρόθυρα ενός άνευ προηγουμένου ανασχηματισμού.

Στο εγγύς μέλλον θα βιώσουμε την μεγαλύτερη και ταχύτερη μετατόπιση θέσεων εργασίας στην ιστορία προμηνύοντας μια αλλαγή στην αγορά εργασίας που θα ήταν αδιανόητη στο παρελθόν.
Πολλές από τις θέσεις εργασίας θα χαθούν τα επόμενα χρόνια και νέες θα δημιουργηθούν μια τάση που ήδη αρχίζει να διαφαίνεται στον ορίζοντα.

3) Ο πόλεμος μείωσε σημαντικά την εξάρτηση της Ευρώπης από τον ρωσικό ενεργειακό τομέα και ενίσχυσε την κεντρική θέση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και των «καθαρών μηδενικών» εκπομπών που βρίσκεται στο επίκεντρο της Μεγάλης Επαναφοράς.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής που ακολουθούν το Great Reset εκμεταλλεύτηκαν τις σκληρές κυρώσεις κατά της Ρωσίας επιταχύνοντας τη στροφή προς την «πράσινη» ενέργεια και επαναλαμβάνοντας τη σημασία της απαλλαγής από τις εκπομπές άνθρακα ως μέρος του «αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής».

Ωστόσο, θα ήταν πολύ κοντόφθαλμο να υποθέσουμε ότι η Μεγάλη Επαναφορά είναι τελικά προσανατολισμένη προς τη δίκαιη κατανομή της «πράσινης» ανάπτυξης και των συνθετικών καυσίμων με ουδέτερο άνθρακα, αντικαθιστώντας τη βενζίνη και το ντίζελ.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι το Great Reset επιδιώκει την αναμόρφωση του μετόχου καπιταλισμού, ο οποίος τώρα περιφρονείται από τις ελίτ του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ ως «καπιταλισμός μετόχων».

Σε οικονομικούς όρους, οι κυβερνήσεις θα είναι απλοί διαχειριστές καθώς οι μη εκλεγμένες ιδιωτικές εταιρείες γίνονται οι de facto διαχειριστές της κοινωνίας, αναλαμβάνοντας την άμεση ευθύνη να αντιμετωπίσουν τις παγκόσμιες κοινωνικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις μέσω μακροοικονομικής συνεργασίας σε ένα πολυμετοχικό μοντέλο παγκόσμιας διακυβέρνησης.

Κάτω από ένα τέτοιο οικονομικό κατασκεύασμα, οι όμιλοι που κατέχουν περιουσιακά στοιχεία μπορούν να ανακατευθύνουν τη ροή του παγκόσμιου κεφαλαίου ευθυγραμμίζοντας τις επενδύσεις με τις νέες τάσεις που θέλουν να δημιουργήσουν.

Ως εκ τούτου, ο πόλεμος δίνει τεράστια ώθηση στις κυβερνήσεις να στηρίξουν ενεργά την ενεργειακή ανεξαρτησία, να διαμορφώσουν τις αγορές προς την «πράσινη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη» και τελικά να μετακινήσουν τους πληθυσμούς προς ένα σύστημα γνωστό ως οικονομία πίστωσης άνθρακα.

4) Οι ελλείψεις τροφίμων που προκλήθηκαν από τον πόλεμο θα προσφέρουν ένα σημαντικό όφελος στη βιομηχανία της συνθετικής βιολογίας, καθώς η σύγκλιση των ψηφιακών τεχνολογιών με την επιστήμη των υλικών και τη βιολογία θα μεταμορφώσει ριζικά τον αγροτικό τομέα και θα ενθαρρύνει την υιοθέτηση εναλλακτικών λύσεων που βασίζονται σε φυτά εργαστηρίου σε παγκόσμια κλίμακα.

Η Ρωσία και η Ουκρανία αποτελούν τον βασικό τροφοδότη σε ψωμί στον κόσμο, καθώς παράγουν σχεδόν το 30% των σιτηρών διεθνώς.

Ταυτόχρονα οι ελλείψεις σε δημητριακά, λιπάσματα, φυτικά έλαια και βασικά τρόφιμα θα εκτοξεύσουν τη σημασία της βιοτεχνολογίας για την επισιτιστική ασφάλεια και τη βιωσιμότητα και θα γεννήσουν πολλές νεοφυείς επιχειρήσεις π.χ. που θα κατασκευάζουν συνθετικό κρέας παρόμοια με το «Impossible Foods» που συγχρηματοδοτήθηκε από τον Bill Gates.

Ως εκ τούτου, μπορεί κανείς να περιμένει ότι οι κυβερνητικές ρυθμίσεις θα οδηγήσουν σε μια δραματική αναθεώρηση της βιομηχανικής παραγωγής και καλλιέργειας τροφίμων, προς όφελος τελικά των επενδυτών της γεωργίας και της βιοτεχνολογίας, καθώς τα συστήματα τροφίμων θα επανασχεδιαστούν μέσω τεχνολογιών για την ανάπτυξη «αειφόρων» πρωτεϊνών και γονιδιακά επεξεργασμένων με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας καλλιέργειες τύπου CRISPR.

5) Ο αποκλεισμός της Ρωσίας από το SWIFT (The Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) προμηνύει μια οικονομική επαναφορά που θα δημιουργήσει ακριβώς το είδος της ανατροπής που απαιτείται για τη συσχέτιση μεγάλων τμημάτων του παγκόσμιου πληθυσμού σε ένα τεχνοκρατικό πλέγμα ελέγχου.

Όπως έχουν καταλήξει αρκετοί οικονομολόγοι, ο οπλισμός του SWIFT, των CHIPS (The Clearing House Interbank Payments System) και του δολαρίου ΗΠΑ έναντι της Ρωσίας θα ωθήσει γεωπολιτικούς αντιπάλους όπως η Κίνα να επιταχύνουν τη διαδικασία αποδολαριοποίησης.

Ο κύριος οφελειμένος των οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας φαίνεται να είναι η Κίνα, η οποία μπορεί να αναδιαμορφώσει την ασιατική αγορά ενθαρρύνοντας τα κράτη μέλη του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) και των BRICS να παρακάμψουν το οικοσύστημα SWIFT και να διακανονίσουν τις διασυνοριακές διεθνείς πληρωμές στο Ψηφιακό Γιουάν.

Ενώ η ζήτηση για κρυπτονομίσματα θα σημειώσει τεράστια άνοδο, αυτό είναι πιθανό να ενθαρρύνει πολλές κυβερνήσεις να ρυθμίσουν όλο και περισσότερο τον τομέα μέσω δημόσιων blockchains και να επιβάλουν περιορισμούς στα αποκεντρωμένα κρυπτονομίσματα.

Η στροφή στην κρυπτογράφηση θα μπορούσε να είναι η πρόβα τζενεράλε για να επισπευσθούν τελικά τα σχέδια για τα ψηφιακά χρήματα που θα περιέλθουν στον έλεγχο των ελίτ.

Θα υπάρξει μια νέα στιγμή του Bretton Woods που υπόσχεται να μεταμορφώσει τη λειτουργία της διεθνούς τραπεζικής και μακροοικονομικής συνεργασίας μέσω της μελλοντικής υιοθέτησης των ψηφιακών νομισμάτων των κεντρικών τραπεζών.

6) Αυτός ο πόλεμος σηματοδοτεί ένα σημαντικό σημείο καμπής στην παγκοσμιοποίηση.

Όπως έλεγε ο «πατέρας της γεωπολιτικής» Halford Mackinder πριν από έναν αιώνα, η άνοδος κάθε παγκόσμιου ηγεμόνα τα τελευταία 500 χρόνια ήταν δυνατή λόγω της κυριαρχίας στην Ευρώπη και Ασία.
Ομοίως, η παρακμή τους έχει συσχετιστεί με την απώλεια του ελέγχου αυτής της τόσο σημαντικά από πλευράς στρατηγικής σημασίας…γης.

Αυτή η σύνδεση μεταξύ γεωγραφίας και εξουσίας δεν πέρασε απαρατήρητη από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, πολλοί από τους οποίους έχουν προβλέψει τη μετάβαση σε μια πολυπολική εποχή και την επιστροφή στον ανταγωνισμό των μεγάλων δυνάμεων εν μέσω της υποχώρησης της πολιτικής και οικονομικής επιρροής της Αμερικής και της αντικατάστασης από την αποκαλούμενη έξυπνη παγκοσμιοποίηση.

Ενώ η Αμερική προσπαθεί να στηρίξει την ηγεμονία της, η οικονομική άνοδος της Κίνας και οι περιφερειακές φιλοδοξίες της Ρωσίας απειλούν να ανατρέψουν τους άξονες της Ευρασίας (Δυτική Ευρώπη και Ασία – Ειρηνικός).

Αν και η φιλόδοξη Πρωτοβουλία Belt and Road (BRI) της Κίνας έχει τη δυνατότητα να ενώσει το παγκόσμιο νησί (Ασία, Αφρική και Ευρώπη) και να προκαλέσει μια τεκτονική αλλαγή, η πρόσφατη εισβολή στην Ουκρανία θα έχει εκτεταμένες συνέπειες για Σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές μεταξύ Κίνας-Ευρώπης.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky υποστήριξε ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να λειτουργήσει ως πύλη στην Ευρώπη.

Ως εκ τούτου, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το τεράστιο μερίδιο της Κίνας στις πρόσφατες εντάσεις στην Ουκρανία, ούτε μπορούμε να αγνοήσουμε την υποκείμενη φιλοδοξία του ΝΑΤΟ να ελέγξει την άνοδο της Κίνας στην περιοχή για να εμποδίσει τον Σύγχρονο Δρόμο του Μεταξιού.

7) Με τις εικασίες να εντείνονται για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του πολέμου στις διμερείς εμπορικές ροές μεταξύ Κίνας και Ευρώπης, η σύγκρουση Ρωσίας – Ουκρανίας θα εκτοξεύσει το Ισραήλ – έναν κορυφαίο υποστηρικτή της Μεγάλης Επαναφοράς – διεθνώς ως ισχυρό παράγοντα.

Το Ισραήλ είναι μια εξαιρετικά ελκυστική αγορά για την Κίνα και το Κομουνιστικό Κόμμα έχει πλήρη επίγνωση της σημασίας του Ισραήλ ως στρατηγικού θύλακα που συνδέει τον Ινδικό Ωκεανό και τη Μεσόγειο Θάλασσα μέσω του Κόλπου του Σουέζ.

Επιπλέον, η κινεζική κυβέρνηση έχει αναγνωρίσει εδώ και πολλά χρόνια την πρωτοκαθεδρία του Ισραήλ ως παγκόσμιου τεχνολογικού κόμβου και αξιοποίησε τις δυνατότητες καινοτομίας του Ισραήλ για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των δικών του στρατηγικών προκλήσεων.

Ως εκ τούτου, η διαμεσολάβηση του πρωθυπουργού του Ισραήλ Naftali Bennet μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας είναι πιθανό να επηρεάσει τον καθοριστικό ρόλο της Πρωτοβουλίας Belt and Road (BRI) στην επέκταση του περιφερειακού και παγκόσμιου στρατηγικού αποτυπώματος τόσο της Κίνας όσο και του Ισραήλ.

Η θέση του Ισραήλ ως μεταξύ των κορυφαίων τεχνολογικών κόμβων του μέλλοντος και πύλης που συνδέει την Ευρώπη με τη Μέση Ανατολή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον ιστό των φυσικών υποδομών, όπως δρόμοι, σιδηρόδρομοι, λιμάνια και αγωγοί ενέργειας που κατασκευάζει η Κίνα την τελευταία δεκαετία.

8) Είναι πλέον γνωστό ότι οι ψηφιακές ταυτότητες αποτελούν κεντρικό στοιχείο στην ατζέντα Great Reset του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και πρόκειται να επιβληθούν σε όλες τις βιομηχανίες, τις αλυσίδες εφοδιασμού και τις αγορές έως το 2030 με στόχο να δημιουργηθούν οι μελλοντικές έξυπνες πόλεις.

Πολλοί ωστόσο ασκούν κριτική αναφέροντας πώς μια τέτοια πλατφόρμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εισάγει ένα παγκόσμιο σύστημα τεχνοκρατικού ελέγχου και συμμόρφωσης του πληθυσμού, σενάριο που επιβεβαιώθηκε με την πανδημία και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.
Τα πιστοποιητικά εμβολίων αρχικά προβλήθηκαν από συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ως προάγγελος των ψηφιακών ταυτοτήτων.
Το Great Reset προωθεί ένα κόμβος σε ένα νέο ψηφιακό οικοσύστημα.

Η Ουκρανία και η Ρωσία είναι σημαντικοί παγκόσμιοι προμηθευτές σιτηρών.
Επομένως, ο πόλεμος έχει όλα τα φόντα ενός μαύρου κύκνου για τα εμπορεύματα και τον πληθωρισμό.

Με μια οικονομία να βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης λόγω της παγκόσμιας κρίσης της προσφοράς, οι δονήσεις που θα προκύψουν θα προκαλέσουν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης εν καιρώ πολέμου σε όλο τον κόσμο και το κοινό θα κληθεί να προετοιμαστεί ακόμη και για δελτία στην σίτιση.

Μόλις γίνει αυτό, η πολυμερής υιοθέτηση ψηφιακών ταυτοτήτων που διασυνδέονται με ψηφιακά νομίσματα της Κεντρικής Τράπεζας μπορεί να προβληθεί ως η λύση για την αποτελεσματική διαχείριση της σίτισης σε μια άνευ προηγουμένου κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η Τράπεζα της Αγγλίας έχει ήδη παρουσιάσει την προοπτική τα μετρητά να μπορούν να δαπανηθούν μόνο σε βασικά είδη ή αγαθά που ένας εργοδότης ή η κυβέρνηση θεωρεί λογικά.

Εάν ο πληθωρισμός των τροφίμων συνεχίσει ανοδικά χωρίς σημάδια υποχώρησης, οι κυβερνήσεις μπορούν να θεσπίσουν ελέγχους τιμών με τη μορφή δελτίων σίτισης, αυτά θα συμβούν στο μέλλον.

9) Η Ευρώπη βρίσκεται στην γραμμή του πυρός μόλις ξεκινήσει ένας υβριδικός πόλεμος μεταξύ του ΝΑΤΟ και του άξονα Κίνας – Ρωσίας.
Ο κίνδυνο που ενέχει μια κυβερνοεπίθεση σε τράπεζες και κρίσιμες υποδομές είναι ένα μέρος αυτού του υβριδικού πολέμου.
Η χρήση τεχνολογιών απομακρυσμένης πρόσβασης για τη διαγραφή της μνήμης του συστήματος από τον τραπεζικό μηχανισμό SWIFT ή το Διασυνοριακό Διατραπεζικό Σύστημα Πληρωμών μπορεί ενδεχομένως να καταστήσει μη λειτουργικό μεγάλο μέρος της διεθνούς οικονομίας και να οδηγήσει το δολάριο σε αδιέξοδο.

Εάν επρόκειτο να συμβεί ένα γεγονός τόσο καθοριστικό, αναμφίβολα θα οδηγήσει σε αυξανόμενες απαιτήσεις για αναθεώρηση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Οι συνέπειες ενός τέτοιου συμβάντος θα μπορούσαν κάλλιστα να δημιουργήσουν ένα νέο παγκόσμιο πρωτόκολλο ασφαλείας σύμφωνα με το οποίο οι πολίτες πρέπει να διαθέτουν ψηφιακό πιστοποιητικό ως απαραίτητο μέτρο εθνικής ασφάλειας.

10) Οι οικονομικές επιπτώσεις αυτού του πολέμου θα είναι τόσο καταστροφικές που οι κυβερνήσεις και ο δημόσιος τομέας θα απαιτήσουν σημαντικές ενέσεις ιδιωτικού κεφαλαίου για να αντιμετωπίσουν το έλλειμμα χρηματοδότησης.
Το μοντέλο έθνους-κράτους σταδιακά ανατρέπεται από μια παγκόσμια τεχνοκρατία, που αποτελείται από μια μη εκλεγμένη κοινοπραξία ηγετών της βιομηχανίας, ολιγάρχων, Κεντρικών Τραπεζών και ιδιωτικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, ασκώντας παγκόσμια εξουσία.

Ως εκ τούτου, το μέλλον των διεθνών σχέσεων και ο κοινωνικός, οικονομικός και πολιτικός μετασχηματισμός που υφίσταται αυτή τη στιγμή ο κόσμος υπό το πρίσμα της πανδημίας και της σύγκρουσης Ρωσίας – Ουκρανίας δεν θα καθοριστεί από τα κυρίαρχα κράτη.
Αντίθετα, θα αποφασιστεί μέσω ενός δικτύου πολυμετοχικών συνεργασιών που δεν θα λογοδοτούν σε κανένα εκλογικό σώμα και οι έννοιες όπως η κυριαρχία και το διεθνές δίκαιο δεν θα έχουν νόημα.

 

 

Πηγή

Προβολές : 507


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα