ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ: “ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ!  ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΠΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΥΛΟΠΟΙΕΊΤΑΙ ΤΩΡΑ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!!!”

ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ: “ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ! ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΠΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΥΛΟΠΟΙΕΊΤΑΙ ΤΩΡΑ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!!!”

12 Σεπτεμβρίου, 2023 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:960
Μοίρασέ το

 

Με αυτόν τον τρόπο και θανατους μπορούν να κρύψουν, αφού ο κοσμος απομακρυνεται και διαχωρίζεται.

“Ένα άλλο σενάριο που εξετάζεται είναι πιθανή και η συμβίωση μεταξύ προσφύγων και πλημμυροπαθών στο Κουτσόχερο,”!!!

Από το… ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ, ως τη ΣΥΜΒΙΩΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ, ΜΙΑ ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΑ ΔΡΟΜΟΣ, ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ…

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ…

ΟΧΙ ΤΩΡΑ… ΧΘΕΣ…

ΚΑΙ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ ΩΣ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΙ… ΟΧΙ ΩΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ.1. Το σχετικό άρθρο στο οποίο παραπέμπει ο ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ, είναι στο τέλος του σχολίου του…

 

Υ.Γ.2. Και που ‘στε ψυχοπονιάρηδες για τους ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ, ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ.

 

Τερμα το δούλεμα! λέει:

 

Έπειδή άκουσα για μεταφορά πλημμυροπαθών σε καταυλισμούς “προσφύγων” είπα να το ψαξω λίγο…

Σύμφωνα με την efsyn μεταφέρονται σε καταυλισμούς και ουσιαστικά ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΝΤΑΙ απο τις εστίες τους ΑΜΕΣΑ!

Μεσα στο αρθρο διαβαζω και αυτό:

“ένα άλλο σενάριο που εξετάζεται είναι πιθανή και η συμβίωση μεταξύ προσφύγων και πλημμυροπαθών στο Κουτσόχερο,”!!!

https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/403762_bazoyn-toys-plimmyropatheis-se-kataylismoys-prosfygon

Διαβάστε παρακαλώ το άρθρο για να συνειδητοποιήσετε τι παίζεται!

Μάλιστα κάποιοι ενοχλουνται που θα ταλαιπωρηθουν οι “πρόσφυγες”.

Μέσα όμως από τα φιλοπροσφυγικά τσιτατα των “ευαισθητούληδων” ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ θα αντλήσετε σημαντικες πληροφορίες όπως η ΑΠΟΣΤΑΣΗ από τις πληγείσες περιοχές!

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ!

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΠΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΥΛΟΠΟΙΕΊΤΑΙ ΤΩΡΑ!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!!!

 

Ίσως έτσι εξηγείται το γιατί δεν επενέβη ΑΜΕΣΑ ο στρατός και δεν στήθηκαν εγκαταστάσεις γύρω από τις περιοχές…

 

Υ.Γ. Με αυτόν τον τρόπο και θανατους μπορούν να κρύψουν, αφού ο κοσμος απομακρυνεται και διαχωρίζεται.

Μόλις άκουγα άνθρωπο που απεγκλώβισαν από κάποιο χωριό και στην ερώτηση αν θα παραμείνει ή αν θέλει να φύγει από το χωριό μετά την καταστροφή και τι ελεγαν με τους συγχωριανους του (εμβολιμη και σκόπιμη η ερώτηση κατα τη γνωμη μου) η απαντηση ηταν ” κανενας δεν φεύγει θατο παλαίψουμε. Χρειαζομαστε απλά λιγη βοήθεια! Να μας φέρουν έστω καποια πράγματα να αρχισουμε να καθαρίζουμε, μια σκούπα…

Υ.Γ. 2 η διάσωση παρεμπιπτόντως εγινε από ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ με ελβετικό πλήρωμα και διασώστες που η παρουσιαστρια επεμενε να βαφτιζει Ελληνικό…

Και εδώ προκύπτει το ερώτημα ποσα ελληνικά ελικοπτερα τελικά υπάρχουν; Βρίσκεται ο στρατός σε πλήρη αποσύνθεση; Και με αφορμή τους ελβετούς… Γιατί δεν ζητήθηκε ΑΜΕΣΑ βοήθεια από την ευρωπαϊκή πολιτική προστασία; Μήπως επειδή αν έμπαιναν μέσα ξένοι δεν θα μπορούσαν να κρύψουν την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ εικόνα; Βέβαια από ο,τι βλέπω μιλανε για τη Λάρισα και οχι για τα πνιγμένα χωριά. Εκεί δεν πρόκειται να σταλούν οι ξένοι…

ΟΛΑ, από όπου και αν το πιάσεις καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα:

ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΙΟ ΣΧΕΔΙΟ!

(μέχρι να ολοκληρωθεί το κείμενο ξανακούω την ιδια ερωτηση σε νεότερο διασωθεντα: “θα μείνετε στον τόπο σας; Επειδή ειστε νεος…”)

 

Πηγή σχολίου

 

 

 

Βάζουν τους πλημμυροπαθείς σε καταυλισμούς προσφύγων

Η κυβέρνηση απομακρύνει τους 900 πρόσφυγες που έμεναν στο Κουτσόχερο Λάρισας και ξανανοίγει τις δομές Βόλου και Θερμοπυλών για να στεγάσει ανθρώπους που έμειναν άστεγοι ● Κίνδυνος υπερπληθυσμού σε Μαλακάσα-Ριτσώνα και εξοντωτικές μετακινήσεις εργαζομένων.

Στην προσφυγική δομή στο Κουτσόχερο, καθώς και στις αντίστοιχες δομές του Βόλου και των Θερμοπυλών, που ήταν κλειστές αλλά ανοίγουν άρον άρον, μετακινεί η κυβέρνηση πλημμυροπαθείς του Θεσσαλικού Κάμπου, σε μια κίνηση πανικού που φανερώνει το αδιέξοδο του «επιτελικού» κράτους.

Ειδικότερα, στο Κουτσόχερο της Λάρισας, η κυβέρνηση απομακρύνει τους 900 πρόσφυγες που διέμεναν εκεί, ώστε να δημιουργήσει χώρο για τους Ελληνες πλημμυροπαθείς, αδυνατώντας προφανώς να βρει κάποια άλλη αξιοπρεπή λύση, όπως να εξασφαλίσει την προσωρινή διαμονή τους σε ξενοδοχεία.

Παράλληλα μεταφέρει τους 900 ανθρώπους του Κουτσόχερου σε άλλες δομές, όπως της Μαλακάσας και της Ριτσώνας, με αποτέλεσμα όμως να αναμένονται νέα προβλήματα και εκεί, εξαιτίας του υπερπληθυσμού, ενώ σύμφωνα με ένα άλλο σενάριο που εξετάζεται είναι πιθανή και η συμβίωση μεταξύ προσφύγων και πλημμυροπαθών στο Κουτσόχερο, αν οι δύο άλλες δομές δεν καταφέρουν να απορροφήσουν το σύνολο των προσφύγων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη περίπου 100 πληγέντες έχουν μετακινηθεί στην προσφυγική δομή του Βόλου, με άγνωστες προς το παρόν συνθήκες διαμονής, αφού η δομή ήταν κλειστή, ενώ από το υπουργείο που έχει αναλάβει την επιμελητεία του όλου εγχειρήματος σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία μαθαίνουμε ότι γίνεται ήδη από την Παρασκευή προσπάθεια να επανδρωθούν οι δομές με το απαραίτητο προσωπικό και να εξοπλιστούν με όλα τα αναγκαία, χωρίς όμως μέχρι τώρα να υπάρχουν ορατά αποτελέσματα.

Η παράδοξη αυτή καραμπόλα μετακινήσεων πληθυσμών έχει όμως και άλλα παράπλευρα θύματα, τους εργαζόμενους στις δομές, που γίνονται και αυτοί μπαλάκι προκειμένου να δείξει η κυβέρνηση κάποιο αποτέλεσμα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο σωματείου εργαζομένων του ΕΟΔΥ, Θωμά Ζακαλκά, τουλάχιστον έξι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα Philos ειδοποιήθηκαν πως σήμερα το πρωί θα πρέπει να βρίσκονται στις Θερμοπύλες.

Πρόκειται για 6 εργαζόμενους που διαμένουν στα Τρίκαλα και στην Καρδίτσα και άλλους 6 που κατοικούν στη Λάρισα και οι οποίοι θα πρέπει να διανύουν καθημερινά περίπου 200 χιλιόμετρα για να πάνε στις δουλειές τους. Και αυτό με ίδια μέσα, αφού δεν τους έχει εξασφαλιστεί η μεταφορά. Χώρια που η κατάσταση στο οδικό δίκτυο παραμένει πολύ δύσκολη και κάποιες συνοικίες στη Λάρισα παραμένουν πλημμυρισμένες. «Αν δεν είναι αυτό αναλγησία, τότε τι είναι;» δήλωσε στο efsyn.gr ο κ. Ζακαλκάς.

Χαρακτηριστική είναι και η ανακοίνωση της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Λάρισας, που υπενθυμίζει ότι λίγες μέρες νωρίτερα ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης είχε υποσχεθεί λύσεις στέγασης για τους πλημμυροπαθείς, όπως φιλοξενία σε ξενοδοχεία, επιδότηση ενοικίου κ.ά.

«Στα μουλωχτά και χωρίς ντροπή πετάνε τους 900 πρόσφυγες/ισσες που ζούσαν εκεί και δούλευαν στη γύρω περιοχή. Ενα ρατσιστικό κράτος που δεν διστάζει να πετάξει ανθρώπους σαν σκουπίδια, πριμοδοτώντας ευθαρσώς την ακροδεξιά κραυγή “πρώτα οι Ελληνες”», τονίζει η ανακοίνωση, επισημαίνοντας παράλληλα τον κίνδυνο η κίνηση αυτή να φέρει σε αντιπαλότητα πρόσφυγες που ζούσαν και εργάζονταν στη γύρω περιοχή του Κουτσόχερου με τους πλημμυροπαθείς, αφού οι πρώτοι τώρα χάνουν και αυτά τα λίγα που είχαν.

«Ενας πόλεμος μεταξύ των φτωχών θα ήταν σωτήριος τώρα για την εξουσία. Η επιχείρηση αυτή έχει ήδη ξεκινήσει, με την απόδοση της ανυπόστατης κατηγορίας, από τον ΠΘ και τον υπουργό Μετανάστευσης, ότι για τη φωτιά στον Εβρο φταίνε οι πρόσφυγες. Το ρατσιστικό κράτος ανοίγει διάπλατα τον δρόμο στους φασίστες» σημειώνει η Πρωτοβουλία.

 

 

Πηγή

Προβολές : 960


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα