ΤΕΡΝΑτικός σταθμός Γιώργος Γεραπετρίτης. (ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΕ ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΥΣ!!!)!

ΤΕΡΝΑτικός σταθμός Γιώργος Γεραπετρίτης. (ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΕ ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΥΣ!!!)!

15 Μαρτίου, 2023 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:340
Μοίρασέ το

 

ΤΕΡΝΑτικός σταθμός Γιώργος Γεραπετρίτης

Καθώς η συζήτηση για την νομιμοποίηση ή μη του Γιώργου Γεραπετρίτη να προΐσταται του Υπουργείου ως… ένας διοικητής έχει ανοίξει για τα καλά, σας παρουσιάζουμε απαντήσεις για όλες τις παραμέτρους της υπόθεσης.

 

 

 

 

Χωμένοι στην ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ, και ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ…

ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΕ ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΥΣ Ή ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΡΗ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΚΑΤΟΨΥΧΗ ΤΟΥΣ…

ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΟΙΩΣ, ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ…

ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΥΘΕΙ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

ΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΙΣΟΒΙΑ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

ΤΕΡΝΑτικός σταθμός Γιώργος Γεραπετρίτης

 

Τι θέσεις κατέχει ο Γιώργος Γεραπετρίτης;

Την δεδομένη στιγμή ο Γιώργος Γεραπετρίτης κατέχει τις θέσεις του Υπουργού Επικρατείας και του «διοικητή» του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών. Όμως το Σύνταγμα προβλέπει πως ένα υπουργείο δεν μπορεί να μείνει ακέφαλο χωρίς Υπουργό. Να σημειώσουμε πως ο Υπουργός Επικρατείας μπορεί να αναλάβει και χαρτοφυλάκιο Υπουργείου.

Ο Νόμος του Επιτελικού Κράτους

Ο Νόμος για το Επιτελικό Κράτος (4622/2019) στο Άρθρο 13 που τιτλοφορείται «Υπουργοί, Αναπληρωτές Υπουργοί και Υφυπουργοί» προβλέπει στην παράγραφο 2 πως:

«2. Οι αρμοδιότητες των Υπουργών Επικρατείας καθορίζονται με απόφαση του Πρωθυπουργού, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, και μπορεί να αφορούν σε: (α) αρμοδιότητες που ανήκουν στον Πρωθυπουργό ή/και (β) αρμοδιότητες που ανήκουν σε Υπουργό Προϊστάμενο Υπουργείου. Οι Υπουργοί Επικρατείας μπορούν να προΐστανται Υπουργείου».

Όλα φαίνονται καλά.

Υπάρχει απόφαση του Πρωθυπουργού δημοσιευμένη σε ΦΕΚ;

Το επίμαχο άρθρο από τον Νόμο για το Επιτελικό Κράτος.

Το ΦΕΚ με τις αρμοδιότητες του Υπουργού Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη

Στο ΦΕΚ της 2ας 2023 Μαρτίου με αριθμό φύλλου 1181, υπάρχει η Πρωθυπουργική Απόφαση με την οποία ανατίθεται στον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη (Άρθρο 1, παράγραφος γ’) η διοίκηση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, καθώς και η εποπτεία των φορέων που υπάγονται σε αυτό. Χωρίς όμως να αναφέρονται οι αρμοδιότητες που απορρέουν από την Διοίκηση!

Η απόφαση Υ1 από το ΦΕΚ που εκδόθηκε στις 2 Μαρτίου του 2023.

Τι αναφέρει το Υπουργείο στην επίσημη σελίδα του;

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αναφέρει στην επίσημη σελίδα του τον Γιώργο Γεραπετρίτη ως Υπουργό Μεταφορών.

Στιγμιότυπο οθόνης από την επίσημη σελίδα του Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Ποιος υπογράφει; Έχει ο Γ. Γεραπετρίτης δικαίωμα υπογραφής;

Το ΦΕΚ της 3ης Μαρτίου του 2023 με αριθμό φύλλου 1192 υπογράφει ο υφυπουργός Μιχάλης Παπαδόπουλος. Χωρίς δικαίωμα υπογραφής κύριε Γεραπετρίτη, είστε σίγουρα Υπουργός;

Ακόμα και μετά την τοποθέτησή του Γιώργου Γεραπετρίτη ως διοικητή στο Υπουργείο Μεταφορών, δεν υπογράφει ο ίδιος αλλά ο Υφυπουργός Μ. Παπαδόπουλος.

Γιατί δεν υπογράφει ο Γιώργος Γεραπετρίτης;

Γιατί ορίζεται ως διοικητής και όχι Υπουργός; Το ζήτημα δεν είναι γιατί δεν υπήρξε ορκωμοσία του Υπουργού Επικρατείας ως Υπουργού Μεταφορών.

 

Η Κυβέρνηση τον θεωρεί Υπουργό Επικρατείας με αρμοδιότητα τα ζητήματα Μεταφορών.

 

Τα ζητήματα που προκύπτουν είναι αρχικά πως κατά την Συνταγματική πρόβλεψη του νομοθέτη,  τα υπουργεία διοικούνται από τους αρμόδιους υπουργούς και όχι από «διοικητές», ενώ την δεδομένη στιγμή το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εμφανίζεται με αρμόδιο Υπουργό χωρίς δικαίωμα υπογραφής! 

 

Το τρίτο ζήτημα είναι πως ο Υπουργός Επικρατείας δεν μπορεί να οριστεί Υπουργός γιατί έχει το ασυμβίβαστο μεταξύ της τοποθέτησής του ως Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, λόγω της οικογενειακής σχέσης (γαμπρού-πεθερού) με μεγαλοστέλεχος της ΤΕΡΝΑ, η οποία έχει εργολαβικές σχέσεις με το Δημόσιο και συμβάσεις που τρέχουν με το ίδιο το Υπουργείο Μεταφορών.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ερωτώμενος για το ασυμβίβαστο, ανέφερε σχετικά «Ο ρόλος του κ. Γεραπετρίτη για όσο διάστημα θα μένει στο συγκεκριμένο υπουργείο είναι ο συντονισμός των ενεργειών που έχουν να κάνουν με τη διαλεύκανση της υπόθεσης του σιδηροδρομικού δυστυχήματος και των ενεργειών για να επανεκκινήσει με ασφάλεια ο σιδηρόδρομος».

 

Αυτό συνιστά ομολογία πως ο Υπουργός Επικρατείας, έχει ασυμβίβαστο και αυτός είναι ο λόγος που δεν υπογράφει πράξεις και δεν ορκίστηκε.

 

Το δεύτερο συμπέρασμα είναι πως αν ο νόμος για το Επιτελικό Κράτος επιτρέπει σε Υπουργό Επικρατείας να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείο Μεταφορών, χωρίς να θεωρείται Υπουργός Μεταφορών, τότε και αυτός είναι αντισυνταγματικός.

Βέβαια, η υπόθεση δεν μπορεί να εκδικαστεί πριν την προκήρυξη εκλογών και ουσιαστικά αυτός είναι ο λόγος που θα περάσει «αναίμακτα» αυτή η αοριστία.

 

Αν ορκιστεί Υπουργός Μεταφορών ο Γιώργος Γεραπετρίτης έχουμε ασυμβίβαστο λόγω συγγενικής σχέσης και όσο δεν το πράττει, το Υπουργείο θεωρητικά είναι «ακέφαλο».

 

Αν δεχτούμε πως ο Νόμος για το Επιτελικό Κράτος το επιτρέπει, τότε ο νόμος είναι αντισυνταγματικός.

 

Σε κάθε περίπτωση καταπατάται μια Συνταγματική πρόβλεψη. Όχι μόνο όσον αφορά πράξεις, αλλά ακόμα και όταν δεν κάνουν τίποτα.

 

Πηγή

Προβολές : 340


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα