Την Τρίτη ο Τζανερίκος «ανατινάζει» το Μαξίμου με τον εισαγγελέα του ΑΠ σε ρόλο παρατηρητή!

Την Τρίτη ο Τζανερίκος «ανατινάζει» το Μαξίμου με τον εισαγγελέα του ΑΠ σε ρόλο παρατηρητή!

17 Απριλίου, 2023 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:605
Μοίρασέ το

 

 

Μετά τον Γεραπετρίτη που πήγε απεσταλμένος του Μητσοτάκη και επιχειρηματίας – ολιγάρχης ζήτησε από τον αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου να κάνει τα «στραβά μάτια» στον αντισυνταγματικό νόμο που θέτει εκτός εκλογών το «Κόμμα Κασιδιάρη».

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος δείχνει να είναι απλός παρατηρητής σε μία υπόθεση η οποία σε μία ευνομούμενη πολιτεία θα είχε προκαλέσει τεκτονικό σεισμό.

Κατά πρώτον, ακόμα κι αν ο Τζανερίκος θέλει να κάνει ανακοινώσεις, αυτές δεν προαναγγέλλονται, γιατί ελλοχεύουν “τυχαία αυτοκινητιστικά ατυχήματα”… άλλωστε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, έχει αποδείξει πως είναι μια ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΖΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗ ΜΑΦΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥΣ… “ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟΥΣ”…

 

Κατά δεύτερον, ο Ντογιάκος από  την άλλη, έχει αποδείξει πως είναι μέλος της ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ, ΟΠΟΙΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ… ΑΠΟ ΚΩΣΤΑΚΗ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ, ΕΩΣ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ…

ΤΟΝ “ΚΡΑΤΑΝΕ” ΠΟΛΥ ΓΕΡΑ, ΑΠ’ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΤΟΝ ΙΣΙΔΩΡΟ…

ΜΕ ΤΙ ΑΡΑΓΕ;;; ΔΙΑΣΤΡΟΦΕΣ; ΠΑΘΗ; ΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ; Ή ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ;;;

 

Κατά τρίτον και την κακή τους μέρα, οι τρεις τσούπρες που έγραψαν τον νόμο που κατέθεσε Ο ΤΣΕΚΟΥΡΑΤΟΣ, σε τι μεταφράζεται η πλερωμή τους;;;

ΣΕ ΧΡΗΜΑ; ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ;

Ας σκεφθούν όλοι όσοι εμπλέκονται με δυσοίωνους τρόπους σ’ αυτή την ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ, ΠΩΣ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΕΙ ΤΑ ΠΡΕΚΙΑ, ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ…

Ας έχουν δε όλα αυτά τα ποταπά υποκείμενα που ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΩΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ, πως τα αφεντικά τους, οι εβραιοσιωνιστές, επίσης θα τους γαμήσουν τα πρέκια, γιατί θα τους δώσουν βορρά στον λαό να τους ξεσκίσει…

Ας διαβάσουν τα ΠρωτόΚΩΛΛΑ ΤΗΣ ΣΙΩΝ, και θα καταλάβουν τι εννοώ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Υ.Γ. Το φωτογραφικό υλικό, είναι από το αρχείο των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ…

 

 

Του Άρη Σπίνου


Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του εκλογικού μπλόκου στο κόμμα Κασιδιάρη.

Πληροφορίες του edolio5 αναφέρουν ότι την Τρίτη ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Χρήστος Τζανερίκος θα δώσει συνέχεια που θα προκαλέσει πανικό στο Μέγαρο Μαξίμου. 


Σε αυτό το ζοφερό τοπίο και στην εν λόγω δυσώδη υπόθεση εντονότατη ανησυχία προκαλεί το γεγονός πως η ηγεσία της Δικαιοσύνης σιωπά.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος δείχνει να είναι απλός παρατηρητής σε μία υπόθεση, η οποία σε μία ευνομούμενη πολιτεία θα είχε προκαλέσει τεκτονικό σεισμό.
Σύμφωνα με τον συνταγματολόγο Ξενοφώντα Κοντιάδη «αν είναι ακριβείς οι δηλώσεις του πρώην αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Χρήστου Τζανερίκου ότι δέχθηκε πιέσεις με ανταλλάγματα τότε «πρόκειται όχι απλώς για συνταγματική παρέμβαση της εκτελεστικής στη δικαστική λειτουργία αλλά για κακουργηματικές πράξεις, άρα πρέπει να επιληφθεί αμέσως ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου (άρθ. 167 και 237 Ποινικού Κώδικα).
Σε κάθε περίπτωση τα άρθρα του Ποινικού Κώδικα που επικαλείται ο συνταγματολόγος προβλέπουν αυστηρές ποινές.
Ειδικότερα το 237 του Ποινικού Κώδικα προβλέπει κάθειρξη έως δέκα έτη και χρηματική ποινή έως χίλιες ημερήσιες μονάδες για όποιον υπόσχεται ή παρέχει ωφελήματα άμεσα ή μέσω τρίτου σε όσους εκτελούν δικαστικά καθήκοντα.
Επ’ αυτού τόνισε ότι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι οφείλουν να καταθέσουν έγκληση για συκοφαντική δυσφήμιση προκειμένου ο κ. Τζανερίκος να αποδείξει τους ισχυρισμούς του.
«Είμαι βέβαιος ότι είτε έτσι είτε αλλιώς οι αρμόδιοι εισαγγελείς θα πράξουν τα δέοντα», ισχυρίζεται δημόσια ο κ. Κοντιάδης.

Πάντως μέχρι στιγμής ουδείς έπραξε τα δέοντα διατάσσοντας προκαταρκτική εξέταση και μάλιστα με τον χαρακτηρισμό της καταπείγουσας δεδομένης της βαρύτητας των καταγγελιών Τζανερίκου.
Συνταρακτικές αποκαλύψεις

 

Μεγαλόσχημος επιχειρηματίας ήταν τελικά ο «ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας» που κόμισε τη δεύτερη πρωθυπουργική προειδοποίηση στον Χρήστο Τζανερίκο μεταφέροντας – σύμφωνα με τις δηλώσεις του παραιτηθέντος αντιπροέδρου του Άρειου Πάγου – και το αντάλλαγμα που θα λάμβανε ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του Α1 Τμήματος του ανώτατου δικαστηρίου εάν συμμορφωνόταν προς τα υποδείξεις.

Το πρωί του Σαββάτου (8/4/2023) ο πρώην – πλέον αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου δεν συναντήθηκε με «ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα» στο ξενοδοχείο Lycabettus αλλά «με μεγαλοεπιχειρηματία με τον οποίο διατηρεί μακρά φιλία».

Ωστόσο ο εν λόγω μεγαλοπαράγοντας του εγχώριου επιχειρείν, τυχαίνει να είναι προνομιακός συνομιλητής και του πρωθυπουργού.

Με την ιδιότητα αυτή μετέφερε τη δεύτερη κυβερνητική προειδοποίηση στον ανώτατο δικαστικό, ο οποίος φέρεται να θεωρούσε ότι επρόκειτο για έναν πρωινό καφέ ρουτίνας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, λαμβάνοντας υπόψη τις δημόσιες τοποθετήσεις του Χρήστου Τζανερίκου ο μεγαλοεπιχειρηματίας προσέφερε στον τότε πρόεδρο του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου το «τυράκι» της αξιοποίησης μετά την αφυπηρέτησή του, υπογραμμίζοντας την πρωθυπουργική πρόθεση για τοποθέτησή του στο τιμόνι ανεξάρτητης αρχής εάν και εφόσον συνεργαζόταν για το εκλογικό «φρένο» στο κόμμα Έλληνες.

 

Πρόκειται για δυσώδεις πρακτικές που ολοφάνερα παραπέμπουν σε ωμή παρέμβαση στον χώρο της Δικαιοσύνης και συνιστούν ξεκάθαρη συνταγματική εκτροπή.

 

Και αυτό διότι μετά την επιβεβαιωμένη μεν, αποτυχημένη δε προσπάθεια άσκησης επιρροής του Γιώργου Γεραπετρίτη στον Χρήστο Τζανερίκο, ένα μεγαλοεπιχειρηματίας αποπειράθηκε να διαδραματίσει τον ρόλο του συνδετικού κρίκου, νομίζοντας ότι θα καταφέρει να «εξαγοράσει» τη δικαστική κρίση του πρώην αρεοπαγίτη, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι πρωθυπουργικές επιδιώξεις.

 

Ο μυστικός δείπνος των δικαστών

 

Πριν από τις παρεμβάσεις του Μαξίμου μία ομάδα ανώτατων δικαστικών όπως έχει αποκαλύψει το edolio5 φέρεται να συναντήθηκε και να δείπνησε μυστικά προετοιμάζοντας τα κυβερνητικά βήματα που οδήγησαν στην κατάθεση της τρίτης κατά σειρά ρύθμισης για εκλογικό μπλόκο στους Έλληνες.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες η ομάδα αυτή, που έχει βλέψεις για την επόμενη μέρα στην περίπτωση που η ΝΔ επικρατήσει στις εκλογές, φέρεται να γνώριζε τα προσκόμματα που θα αντιμετώπιζε για λόγους νομιμότητας η διάταξη που «πέρασε» τον Φεβρουάριο με τις ψήφους ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ διατυπώνοντας την πρόταση η απόφαση για τη συμμετοχή του εθνικού κόμματος να ληφθεί από την ολομέλεια του αρμόδιου τμήματος και όχι από το πενταμελές τμήμα αυτό καθαυτό με σκοπό να αφαιρεθεί από τον Τζανερίκο η δυνατότητα ορισμού της σύνθεσης του Α1 Τμήματος.

 

Oι τρεις δικαστικοί του Αρείου Πάγου που ανέλαβαν τη συγκεκριμένη υπόθεση είναι η Ευδοξία Κιουπτσίδου – Στρατουδάκη, η Ιωάννα Κλάπα – Χριστοδουλέα και η Ασημίνα Υφαντή, οι οποίες είχαν αναλάβει σημαντικές υποθέσεις, όπως αυτή της Χρυσής Αυγής αλλά και των τηλεοπτικών αδειών.

 

Αφού η κυβέρνηση εξάντλησε όλα τα μέσα πειθαναγκασμού του ανώτατου δικαστή και αφού είχε γίνει γνωστό πως έρχεται νέα ρύθμιση, προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε δράση επικοινωνώντας ο ίδιος με τον Χρήστο Τζανερίκο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός στην επικοινωνία τους κράτησε πολιτική «μαστιγίου και καρότου» δηλώνοντας από τη μία πως αν ο δικαστής δεν συμμορφωθεί θα αλλάξει τον νόμο και από την άλλη πως αν δηλώσει πως δεσμεύεται να εφαρμόσει την κυβερνητική πολιτική θα τον ανταμείψει με θέση στον κρατικό μηχανισμό.

Ωστόσο και πάλι ο Χρήστος Τζανερίκος δεν πείστηκε και η επικοινωνία των δύο πλευρών έκλεισε με κακό τρόπο!

Η τριπλή άρνηση του Χρήστου Τζανερίκου να συμμορφωθεί με τα σχέδια της κυβέρνησης είναι και αυτή που εν τέλει οδήγησε στην ψήφιση της νέας ρύθμισης Βορίδη το βράδυ της Τρίτης (11/4) από την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ.

 

 

Πηγή

Προβολές : 605


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα