Της ... ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ το κάγκελο... Στουρνάρας ή Σχοινάς, ο νέος πρωθυπουργεύων;;;

Της ... ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ το κάγκελο... Στουρνάρας ή Σχοινάς, ο νέος πρωθυπουργεύων;;;

3 Μαΐου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:474
Μοίρασέ το

Το σύστημα παίζει τα ρέστα του για Στουρνάρα η Σχοινά σε ρόλο νέου Παπαδήμου!

Η σύζυγος του Μαργαρίτη που κινεί τα νήματα στα ευρωπαϊκά σαλόνια και οι εφοπλιστές μαζί με την εκκλησία που “σπρώχνουν” τον κύριο Γιάννη.

Οι πρόθυμοι Ανδρουλάκης – Τσίπρας και ο “ατίθασος” Βελόπουλος.

Άντε να σας ξεναγήσω στους αποπάνω και στους… αποκάτω…
Εξ αριστερών ο Μαργαριτης Σχοινάς, ο ευρωΒΟΛΕΥΤΗΣ με τον πρόεδρο του ΚΙΣ… αλοίμονο, αν δεν φωτογραφηθεί με ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ…
Εκ δεξιών, ο διοικητής της Τράπεζας “της ελλάδος” του ΡΟΤΣΙΛΝΤ, Γιάννης Στουρνάρας…
Ένας από τους δυο, θα είναι ο αυριανός πρωθυπουργεύων στην Οικουμενική κυβέρνηση ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ – ΚΙΝΑΛ … παίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ…
Δηλαδή, όλα τα … οβραίικα μωρά στην πίστα… για να αποτελειώσουν την Ελλάδα…
Σύμφωνα με τον Σπίνο, το έτερο οβραίικο το Βελό, δεν το θέλουν, γιατί είναι … “ατίθασο”!!!
(Παρακαλώ κάποιος να πάει μέχρι το φαρμακείο, να μου πάρει πέντε έξι πακέτα χάπια για την πίεση…)
Τι λες ρε Σπίνο;;; Ποιός είναι … “ατίθασος”;;;
ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ;
ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ “ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”;
ΑΥΤΟΣ, ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΕΙ … “ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ” ΚΑΙ ΜΑΤΖΟΥΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΦΛΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΑΦΛΟΣ;
ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΩΝ;;;
Σπίνο, μας θεωρείς ΜΑΛΑΚΕΣ, που δουλευόμαστε;;;
Κοίτα, Άρη μου, δημοσιογράφος είμαι… ξέρω “πως παίζεται το παιχνίδι της προβολής”… κι ας μην το έπαιξα ποτέ, προβάλοντας ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ…
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Δωράκι για τους αναγνώστες, η παρακάτω φωτογραφία του Στούρνου,τον οποίον θέλει και η … εκκλησία…
Ποιά εκκλησία;;;
Αυτή καλέ, των μπολιασμένων…
ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΘΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΑΣ;;;

Του Άρη Σπίνου
 

Τέτοιο πόκερ διαπλοκής στην χώρα μας δεν έχει ξαναγίνει! 


Τα ισχυρά συμφέροντα του τόπου, με επιρροή και παρέμβαση στα media, φέρονται να «επενδύουν» στον αρχηγό του ΚΙΝΑΛ, ποντάροντας στις προσδοκίες να περιορίσει τον Αλέξη Τσίπρα, να κόψει φτερά από τον Κυριάκο Βελόπουλο για χατήρι του Μητσοτάκη, και όλο το “σύστημα” μαζί να σπρώξει έναν υπάκουο οικουμενικό πρωθυπουργό. 

Μέσα από τον κατακερματισμό του πολιτικού συστήματος που εξ ορισμού θα οδηγήσει σε κυβερνήσεις συνασπισμού δύο ή περισσότερων κομμάτων, η Διαπλοκή ευελπιστεί ότι θα αυξήσει την παρέμβαση της στο σύστημα, θα έχει μεγαλύτερο ρόλο και αυξημένη εξουσία και δυνατότητα επιβολής της βούλησης της.
Επιπροσθέτως μέσα στον σχεδιασμό της ολιγαρχίας του πλούτου και των μεγαλοσχημόνων επιχειρηματιών, εμπεριέχονται και τα σενάρια ανάδειξης προσώπων κοινής αποδοχής, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τους «εκλεκτούς», αναλαμβάνοντας καθήκοντα πρωθυπουργού σε κυβερνήσεις συνεργασίας!Σε απλά λόγια η Διαπλοκή «ψάχνει» νέους Παπαδήμους, ενώ πολλοί και διάφοροι παράγοντες, από μεγαλοτραπεζίτες έως κοινοτικά στελέχη, που θεωρούν ότι έχουν τα απαιτούμενα τεχνοκρατικά «προσόντα» αυτοπροβάλλονται ως …υποψήφιοι!Το τελευταίο διάστημα ήρθε στην επιφάνεια και συζητείται σε πολιτικούς και επιχειρηματικούς κύκλους το όνομα του κοινοτικού Επιτρόπου κυρίου Μαργαρίτη Σχοινά!

Ο οποίος φέρεται να είναι ο «εκλεκτός» πολλών και διαφόρων συμφερόντων ως πρωθυπουργός κοινής αποδοχής σε περίπτωση, κάτι που θεωρείτε βέβαιο, που η ΝΔ δεν πιάσει την αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές και αναγκαστεί να κάνει κυβέρνηση συνεργασίας με το ΚΙΝΑΛ το ΣΥΡΙΖΑ ή και τους 2 μαζί.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ κανένα κέντρο διαπλοκής δεν θέλει τον Βελόπουλο στην επόμενη κυβέρνηση, γιατί θεωρεί ότι θα είναι ατίθασος στις εντολές τους.


Μολονότι πολλοί στην πιάτσα θεωρούν ότι ο Μαργαρίτης Σχοινάς αυτοπροβάλλεται και προσπαθεί να παίξει μπάλα από μόνος του, εντούτοις διάφορα συστήματα θεωρούν ότι διαθέτει το «πακέτο»! Κυρίως παίζει μπάλα με την σύζυγο του που κινείται στα μεγάλα σαλόνια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος αφού είναι ιδιαιτέρα του πρόεδρου του. Η σύζυγός του, Mercedes Alvargonzález, εργάζεται στην Γραμματεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του Προέδρου του ιδιαιτέρου γραφείου του προέδρου Μάνφρεντ Βέμπερ.

 

Βεβαίως οι καλά γνωρίζοντες εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα ξέρουν καλά ότι ο Μ. Σχοινάς αναρριχήθηκε στην Κομισιόν και ανέλαβε καθήκοντα επιτρόπου λόγω συγκυρίας και ειδικών σχέσεων που ανέπτυξε η σύζυγος του που φρόντισε να τον προωθήσει στα ανώτατα αξιώματα.

Πρώτον με τον Γιούνκερ του οποίου υπήρξε σύμβουλος και …παρατρεχάμενος και το γερμανικό σύστημα εξουσίας στην ΕΕ, όπου μέχρι σήμερα θεωρείται άνθρωπος της Μέρκελ!

Δεύτερον, με πρόσωπα στο Μαξίμου (επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη) που την εποχή εκείνη (τώρα έχουν απομακρυνθεί) είχαν ρόλο και εξουσία και «έλυναν και έδεναν» στις σχέσεις με τους θεσμούς!

Ο Σχοινάς εκμεταλλεύθηκε την δύναμη της συζύγου του του και με την ιδιότητα του τεχνοκράτη στο πλευρό του Γιούνκερ, διά μέσω του οποίου είχε αποκτήσει προνομιακές σχέσεις και με την κυβέρνηση Τσίπρα, κατάφερε με τις πλάτες Μητσοτάκη να διορισθεί Επίτροπος και να …προσπεράσει στην κούρσα τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, που εφέρετο την εποχή εκείνη ως η νούμερο ένα επιλογή της κυβέρνησης για τη θέση του κοινοτικού Επιτρόπου!

Βεβαίως υπέρ της επιλογής Σχοινά είχε ταχθεί και ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα, που με παρεμβάσεις του στο Μαξίμου προσπαθούσε να επηρεάσει προς την κατεύθυνση αυτή! Όπερ και εγένετο.

Το δεύτερο πρόσωπο που ακούγεται στην πολιτική, τραπεζική και επιχειρηματική πιάτσα ως «κοινής αποδοχής» τεχνοκράτης, είναι ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Ι. Στουρνάρας ο οποίος σε συνομιλίες με το στενό φιλικό του περιβάλλον δεν κρύβει τις φιλοδοξίες του ότι θα μπορούσε να αποτελέσει την σύγχρονη ελληνική εκδοχή του Ντράγκι!

Ο . Στουρνάρας μολονότι αρχικά οι σχέσεις του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν άριστες, εντούτοις με την πάροδο του χρόνου οι δύο άνδρες απομακρύνθηκαν και πλέον στις μεταξύ τους σχέσεις υπάρχει μια απόσταση.

 

Ο Ι. Στουρνάρας πάντως,  φέρεται να καλλιεργεί κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα τις σχέσεις του με συστήματα εφοπλιστών και διεθνών επενδυτών  και θεσμούς, όπως είναι για παράδειγμα ο «αμερικανικός παράγων» αλλά και η Εκκλησία, που θα μπορούσαν να παίξουν ρόλο και να παρέμβουν για το πρόσωπο του εάν και εφόσον συντρέχουν οι απαιτούμενες πολιτικές προϋποθέσεις!!!

 

Πηγή

Προβολές : 474


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα