Τι ήθελαν στο σπίτι του εφοπλιστή Μαρινάκη στο Παλαιό Ψυχικό οι υπουργοί Μπρατάκος – Παπασταύρου;

Τι ήθελαν στο σπίτι του εφοπλιστή Μαρινάκη στο Παλαιό Ψυχικό οι υπουργοί Μπρατάκος – Παπασταύρου;

28 Μαρτίου, 2024 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:559
Μοίρασέ το

 

 

 Όλο το παρασκήνιο στο ΒΝ

Παιχνίδια εξουσίας…

Η πολιτική με “το καράβι απ’ την Περσία”, λεηλατούν μια χώρα που  πλέον φορά κουρέλια, μέχρι να την τελειώσουν…

ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΙΠΟΤΑ… ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ … ΣΚΟΝΕΣ…

Η ΕΛΛΑΔΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΠΙΛΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ, ΝΑ ΓΛΥΨΕΙ ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ …

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Υ.Γ. Όταν βλέπεις τον μαλάκα τον μπάτσο να χαιρετάει και να στέκεται σούζα σε έναν … “σκονισμένο”, καταλαβαίνεις πως αυτή η χώρα, είναι ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΗ…

Οι δύο υπουργοί ζήτησαν από τον Βαγγέλη Μαρινάκη να τους πει αν έχει κάποια αιτήματα ή κάποια παράπονα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και εκεί υπήρξε μεγάλη διάσταση απόψεων.
Την ώρα που η κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήκωνε τους τόνους απέναντι στην εφημερίδα ΒΗΜΑ και τον εκδότη-επιχειρηματία του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος επισκέπτονταν την οικία του επιχειρηματία στο Παλαιό Ψυχικό.
Ο σκοπός της επίσκεψής του ήταν να διαβλέψουν τις προθέσεις του επιχειρηματία και να κατανοήσουν γιατί έχει αλλάξει τις διαθέσεις του απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Αν και εκ πρώτης φαίνεται ότι η πρωτοβουλία άνηκε στους ίδιους, εν τούτοις οι πληροφορίες λένε ότι ήταν εν γνώσει του Πρωθυπουργού ο οποίος, προφανώς, θα ήθελε να κλείσει αυτό το μέτωπο αναίμακτα.

Τι ζήτησαν από τον επιχειρηματία
Οι δύο υπουργοί ζήτησαν από τον Βαγγέλη Μαρινάκη να τους πει αν έχει κάποια αιτήματα ή κάποια παράπονα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και εκεί υπήρξε μεγάλη διάσταση απόψεων.

Από το ποδόσφαιρο μέχρι τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και τα έργα που δίνονται μέσω ΕΣΠΑ, Ταμείου Ανάκαμψης και άλλων ευρωπαϊκών κονδυλίων σε συγκεκριμένα επιχειρηματικά κέντρα.
Όπως λένε οι εκτιμήσεις, οι δύο υπουργοί δεν έπεισαν τον συνομιλητή τους για την μεσολαβητική τους προσπάθεια.
Από την πλευρά του επιχειρηματία ακούστηκε ότι το Βήμα ποτέ δεν χτύπησε όλα αυτά τα χρόνια την κυβέρνηση και ότι τώρα που ασκείται μία εύλογη κριτική, «εξισώνετε την εφημερίδα με οικονομικά συμφέρονται που θέλουν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα;».
Αυτά δηλαδή που είπε 2 μέρες μετά και ο διευθυντής του Βήματος Αντώνης Καρακούσης.

Γιατί φοβάται ο Μητσοτάκης

Το επιμύθιο της συνάντησης ήταν ότι «γιατί φοβάται ο Μητσοτάκης την κριτική από μία εφημερίδα; σε σημείο που να μιλάει για πόλεμο;».
Από την πλευρά των υπουργών θεωρήθηκε ότι ο τίτλος ήταν πολύ παραπλανητικός και ότι κατηγορεί ευθέως την κυβέρνηση ότι μόνταρε τις συνομιλίες κατά την επίμαχη φάση πριν και μετά το δυστύχημα ενώ η πλευρά εκδότη-εφημερίδας δείχνει ότι ο μοντέρ ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ…

Οι κόντρες υπουργών

Τελικά σε αυτό που κατέληξαν είναι ότι διαφωνούν οι δύο πλευρές και δεν πήραν καμία υποσχετική ότι δεν θα συνεχιστούν τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα από πλευράς εφημερίδας.

 

Ίσως οι τόνοι θα πέσουν μεταξύ των δύο πλευρών χωρίς να απουσίασουν τα δημοσιεύματα, λένε κάποιοι…

 

Οι δύο υπουργοί είχαν μία πρώτη επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό όταν ήταν ακόμα εκτός Ελλάδας ενώ είχαν και μία επαφή μαζί με άλλους συνεργάτες και τον Πρωθυπουργό όταν γύρισε από τον Καναδά.
Υπήρχε ένα άσχημο κλίμα στην σύσκεψη αυτή με αρκετούς να κατηγορούν τους δύο υπουργούς ότι έκαναν λάθος που συναντήθηκαν με τον επιχειρηματία.

 

Στο παρασκήνιο, μάλιστα, όπως μάθαμε εκ των υστέρων υπάρχει μία μεγάλη κόντρα μεταξύ του Άκη Σκέρτσου και του Σταύρου Παπασταύρου, κόντρα που προϋπήρχε αλλά έγινε εντονότερη μετά το πόλεμο με το συγκρότημα Μαρινάκη.

 


Λέγεται, μάλιστα, ότι το συγκρότημα Μαρινάκη θεωρεί τον Σκέρτσο άνθρωπο του Μελισσανίδη,
το ίδιο κατηγορούσε παλαιότερα και τον Γρηγόρη Δημητριάδη.

 

Από όλα τα παραπάνω, τεκμαίρεται ότι υπάρχει πρόβλημα στο Μαξίμου μεταξύ βασικών συνεργατών του Μητσοτάκη και δεύτερον αυτό θα επιταχύνει εξελίξεις, όπως αυτό που έχουμε γράψει πρώτοι εμείς στο ΒΝ ότι ο Γιάννης Μπρατάκος θα αποχωρήσει μετά τις ευρωεκλογές…

 

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 559


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα