Τι ΔΕΝ ακούμε απ ΄ όσα μας λέει ο Ερντογάν! Ο Δρ Δημ.Σταθακόπουλος τα επισημαίνει γιατί δείχνουν όσα έρχονται

Τι ΔΕΝ ακούμε απ ΄ όσα μας λέει ο Ερντογάν! Ο Δρ Δημ.Σταθακόπουλος τα επισημαίνει γιατί δείχνουν όσα έρχονται

22 Ιουνίου, 2022 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:360
Μοίρασέ το

 

 

Δημήτρης Σταθακόπουλος: “Οι παγκόσμιες συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία , με την ενεργειακή και επισιτιστική κρίση το χειμώνα 2022-2023 θα επισπεύσουν και δρομολογήσουν συμβιβαστική επίλυση διαφορών ( mediation in Aegean disputes) μεταξύ Ελλάδος – Τουρκίας, που θα παρουσιαστεί στην κοινή γνώμη ως επιτυχία ( πόλεμο θέλετε ή Ειρήνη ; ) , προκειμένου η ΝΑΤΟική συμμαχία να δείχνει αρραγής.

Πρόθυμοι που θα χρυσώσουν το χάπι, ήδη υπάρχουν στον ακαδημαϊκό χώρο, ενώ εύκολα θα βρεθούν και οι κατάλληλοι πολιτικοί ( εκλεγμένοι ή υπηρεσιακοί ).

Εξάλλου με παρόμοιες καταστάσεις η Ελλάδα υποχώρησε ιστορικά στο θέμα της Σμύρνης ( 1922-1923) και Κύπρου (1974).

Ας προετοιμαστούμε λοιπόν, για ένα θερμό επεισόδιο, μέχρι να γίνουν οι εκλογές και το ΕΒΡΑΙΟΧΑΖΑΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕΥΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ, και μετά θα αρχίσει το… πάρτι…

Θεωρείστε δεδομένο ότι ο Ερντογάν, βρίσκεται σε πλήρη συνεννόηση με ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΩΝ ΚΥΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ…

Είπαμε… ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΚΥΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΙ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΙΣΤΗ ΡΟΤΣΙΛΝΤ.

Μας τα έχουν πει και μας τα έχουν γράψει σοβαρά πολιτικά εξωθεσμικά πρόσωπα…

ΟΛΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΘΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ… ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΘΕΥΜΕΝΕΣ…

Αλλά το πόπολο, πάει σαν τα πρόβατα να τους ψηφίσει, νομίζοντας πως ασκεί το δημοκρατικό του δικαίωμα…

Τόσο ΗΛΙΘΙΟΣ ΛΑΟΣ…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Να εύχεστε να μην γίνει ένα απλό θερμό επεισόδιο, αλλά ένας κανονικός πόλεμος… γιατί είναι προαποφασισμένο να μας σύρουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να χαθεί το ΑΙΓΑΙΟ…

ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ…

 

Του Δημ. Σταθακόπουλου

Σύμφωνα με τη δήλωση του Τούρκου Προέδρου , στις 9 Ιουνίου τρέχοντος, όπου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις επόμενες Προεδρικές εκλογές, η γείτονα , κρατάει από τη Δύση τα εργαλεία και τα οφέλη που πήρε και παίρνει διαχρονικά, στρέφοντας όμως πλέον ( πανηγυρικά) προς την Ευρασία την οποία εκτός από φυσικό της χώρο, θεωρεί και πλήρως επικρατέστερο στο άμεσο μέλλον, αφού υπερτερεί δημογραφικά της Δύσης, έχει επάρκεια/ αυτονομία ενέργειας και τροφίμων, σε αντίθεση με τη Δύση, ενώ η Ευρασία κατέχει και το αθροιστικό σύνολο πυρηνικών όπλων .

Πιθανολογεί πως το 2053 ( 600 χρόνια από την Άλωση) η Τουρκία θα είναι στους G7, ενώ το 2071 ( 1000 χρόνια από το Μάτζικερτ ) θα είναι στις 3-4 ισχυρότερες χώρες της γης .

Αυτά θέλει να αφήσει ως κληρονομιά/ παρακαταθήκη στις μελλοντικές γενιές, ενώ τον ενδιαφέρει η υστεροφημία του και η αντικατάσταση του πορτραίτου του Κεμάλ, από το δικό του.

Αναφορικά με τα εκλογικά , μείωσε το μέτρο εισόδου στην Τουρκική Βουλή στο 7% ( από το 10%) για να βοηθήσει τον συνέταιρό του ΜΗΡ , έναντι της ενωμένης πλέον αντιπολίτευσης.

Εξήγησε γιατί θαυμάζει τον Σουλτάνο Αβδούλ Χαμίτ ( των γενοκτονιών). Διότι ήταν κυρίως Χαλίφης, που ένωσε το Ισλάμ και η αποικιοκρατική Δύση τον χρησιμοποίησε ως ” Πάπα” του Ισλάμ, προκειμένου με παρεμβάσεις του να αδρανοποιήσει την αντίσταση των μουσουλμάνων , παγκοσμίως, στα μέρη όπου είχαν γεωπολιτικά/ οικονομικά συμφέροντα οι Δυτικοί .

Τέλος , αναφορικά με τα Ελληνοτουρκικά, αφενός επιδιώκει την “προβολή σημαίας ” ισχύος στην περιοχή, κυρίως για να βλέπει το ΝΑΤΟ ( ΗΠΑ) τη χρησιμότητα της Τουρκίας ως άμεσου συμμάχου ( έλεγχος Στενών βάσει Συνθήκης του Μοντρέ) στην περιοχή, αλλά και ως proxy ( πληρεξουσίου) σε περιοχές που δεν εμπλέκεται φανερά το ΝΑΤΟ.

Αφετέρου ” εξισώνει ” την Ελλάδα ως παρανομούσα σε θέματα διεθνούς δικαίου και Συμβάσεων, με σκοπό να απολογηθεί και αυτή ενώπιον διεθνών οργάνων όταν έρθει η στιγμή.

Με γνώμονα τα παραπάνω πιθανολογώ ως εναρκτήρια ημέρα των θερμών επεισοδίων, την έξοδο του νέου drill-ship Abdülhamid, που θα συνοδεύεται από πολεμικά πλοία, μάλλον στην Κυπριακή ΑΟΖ ( αρχικά).

Όλο αυτό θα ενταθεί στις 20 Ιουλίου ( Κυπριακό/Αττίλας) μέχρι 9 Σεπτεμβρίου (Dokuz Eylül 1922) , ημέρα ολικής κατάληψης της Σμύρνης , ενώ μέχρι 10 Νοεμβρίου 2022 ( ημέρα θανάτου του Κεμάλ, το 1938) θα έχουν εκδηλωθεί όλες οι μεθοδεύσεις.

Στις 10 Φεβρουαρίου 2023 ( ημέρα μνήμης θανάτου του Abdülhamid ) και εφόσον δεν έχουν γίνει πρόωρες εκλογές ή κοσμογονικές αλλαγές θα κάνει την ” μητέρα όλων των μαχών” του στην εσωτερική σκηνή ( κινδυνεύει ποινικά από την ενωμένη αντιπολίτευση) , αλλά και στη διεθνή σκηνή με αιχμή τα Ελληνοτουρκικά ( πλήρη διεκδικητική αναθεώρηση ) .

Έχει γενέθλια στις 26 Φεβρουαρίου 2023 , όπου θα κλείνει τα 69.

Οι παγκόσμιες συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία , με την ενεργειακή και επισιτιστική κρίση το χειμώνα 2022-2023 θα επισπεύσουν και δρομολογήσουν συμβιβαστική επίλυση διαφορών ( mediation in Aegean disputes) μεταξύ Ελλάδος – Τουρκίας, που θα παρουσιαστεί στην κοινή γνώμη ως επιτυχία ( πόλεμο θέλετε ή Ειρήνη ; ) , προκειμένου η ΝΑΤΟική συμμαχία να δείχνει αρραγής.

Πρόθυμοι που θα χρυσώσουν το χάπι, ήδη υπάρχουν στον ακαδημαϊκό χώρο, ενώ εύκολα θα βρεθούν και οι κατάλληλοι πολιτικοί ( εκλεγμένοι ή υπηρεσιακοί ).

Εξάλλου με παρόμοιες καταστάσεις η Ελλάδα υποχώρησε ιστορικά στο θέμα της Σμύρνης ( 1922-1923) και Κύπρου (1974).

Φυσικά όλα τα παραπάνω μην τα πάρετε τοις μετρητοίς, μάλλον λέω τερετίσματα ( ανοησίες) , ή μήπως όχι ;

 

Πηγή

Προβολές : 360


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα