Τι είπαμε πως είναι η Κρήτη;;; ΕΡΩΤΑΣ!!!

Τι είπαμε πως είναι η Κρήτη;;; ΕΡΩΤΑΣ!!!

28 Ιουλίου, 2022 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:314
Μοίρασέ το

 

 

12+1 υπέροχα χωριά της Κρήτης

 

Όπου και να ταξειδέψει η ματιά σου, θα την ερωτευθείς…

Άγρια ομορφιά… αλλά και ξελογιάστρα…

Κάθε πέτρα και μια συνάντηση με την Ιστορία… μια Ιστορία χαμένη στα βάθη των αιώνων…

Κάθε της πέτρα κάτι έχει να σου πει… ψιθύρισμα πολιτισμού και ανδρείας…

Κάθε γωνιά της και ένα θαύμα… και θες χρόνια να την ζήσεις για να νοιώσεις τους ψιθύρους από το παρελθόν της…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Ανώγεια, Ρέθυμνο
“Τα Ανώγεια βρίσκονται πάνω σε κορυφή βουνού γιατί τους αρέσει να φαίνονται.
Είναι το τελευταίο χωριό που συναντάς ανεβαίνοντας στον ουρανό από τον Ψηλορείτη.
Τα μητάτα είναι τα σπίτια των βοσκών, σαν πέτρινες μήτρες, με την τεχνική της υστερομινωικής εποχής.
Στα Ανώγεια οι γυναίκες έχουν ονομαστά μπαλκόνια με λουλούδια.
Στα υφαντά τους στα εργαστήρια κυριαρχούσε ο κόκκινος κάμπος.
Οι χώροι όπου γίνονταν οι γάμοι και τα γλέντια: στο Περαχώρι, στην Καβαλλαρία, στο Μεϊντάνι.
Όλες οι πλατείες έχουν γύρω γύρω καφενεία. Στην ουσία είναι αξονικοί τομογράφοι.
Όταν κάποιος περάσει από τη μέση της πλατείας, ακτινογραφείται από τους θαμώνες.
Ο σαρκασμός και ο αυτοσαρκασμός είναι στοιχεία της καθημερινότητας.
Αν είσαι ξένος και επισκεφτείς τα Ανώγεια, όταν σε κεράσουν (και θα σε κεράσουν), να ανταποδώσεις το κέρασμα και θα σου ανοίξουν την καρδιά τους”.
Έτσι περιγράφει ο Λουδοβίκος των Ανωγείων την πατρίδα του και μόνο αν την επισκεφτείτε θα μπορέσετε να καταλάβετε γιατί διαφέρει από κάθε άλλο χωριό της Κρήτης.
  
ΔΙΑΜΟΝΗ
Ντελίνα Mountain Resort Άνετα δωμάτια με υδρομασάζ και θέα στο χωριό, τον Ψηλορείτη και σε υπέροχα ηλιοβασιλέματα. Στα συν το παραδοσιακό καφενείο για μερακλίδικο ελληνικό, βυσσινάδα, υποβρύχιο σε παγωμένο νερό και γλυκά του κουταλιού (τηλ.: 28340 31701, www.delina.gr).
Μαρίνα Σε καλή τοποθεσία, με θέα και 12 λιτά: σκούρες ξύλινες ντουλάπες, τζάκι, κεραμιδί πάτωμα, εκρού μπάνιο. Τα μεγάλα κρεβάτια είναι καλυμμένα με σκεπάσματα σε πορτοκαλί και κόκκινο (τηλ.: 2834 031817).
Αριστέα Απλά δωμάτια, με ξύλινα κουφώματα, κόκκινα χαλιά, τζάκι και κουζίνα. Από το τεράστιο μπαλκόνι χαζεύουμε τα λουλούδια στον κήπο, εκεί όπου θα γευτούμε σπιτικά κουλουράκια που συντροφεύουν τη ρακή (τηλ.: 2834 031459, www.hotelaristea.gr).
  
  Ντελίνα Mountain Resort
ΦΑΓΗΤΟ
Αετός Ξακουστή ταβέρνα με ρουστίκ ατμόσφαιρα και οικογενειακές φωτογραφίες στους τοίχους. Σπεσιαλιτέ η ανωγειανή μακαρονάδα με ανθότυρο, το κρέας οφτό και το κοκορέτσι, όλα από ντόπια κρέατα (τηλ.: 28340 31262, από € 15 το άτομο).
Μούγερης Στο πιο ψηλό σημείο των Ανωγείων, λίγο πριν αρχίσει η ανηφόρα που οδηγεί στο Ιδαίον Άντρο και τον Ψηλορείτη. Μεγάλα τραπέζια, πολλά παράθυρα για τη θέα και το παραδοσιακό μενού της περιοχής: οφτό κρέας, μυζήθρα, κουκιά, φάβα και άγρια χόρτα σαλάτα (τηλ.: 6947 112260).
Γκάγκαρης Στη διακόσμηση παλιά αντικείμενα, βαρέλια με κρασί στον τοίχο, πήλινα ποτηράκια και κανάτες και στα πιάτα μας παραδοσιακό οφτό, φάβα, κουκιά καιμακαρούνες βρασμένες σε κρεατόζουμο και πασπαλισμένες με ανθότυρο (τηλ.: 28340 31280).
Αροδαμός Φρέσκα λαχανικά από το μποστάνι τους και κρέατα από το χωριό, μαγειρεμένα με τέχνη. Δοκιμάστε την παλιά κρητική συνταγή για σύγλινο (χοιρινό σε ξύδι και μπαχαρικά), σαλάτα σταμναγκάθι και το κατσοχοίρι σαγανάκι (τηλ.: 28340 31100).
Τα Σκαλώματα Καθίστε την ώρα που δύει ο ήλιος στην αυλή του για να δείτε το πανέμορφο ηλιοβασίλεμα και να επιδοθείτε στην απαραίτητη κρεατοφαγία: παϊδάκια, βραστή κατσίκα, κεφαλογραβιέρα Ανωγείων, καπνιστό χοιρινό απάκι και βέβαια το παραδοσιακό πιάτο του χωριού, οφτό κρέας (τηλ.: 28340-31316).

Μαργαρίτες, Ρέθυμνο

Θα σας το συστήσουν ως το χωριό των πιθαράδων, αφού οι Μαργαρίτες έχουν παράδοση στην αγγειοπλαστική. Τριγυρνώντας στα σοκάκια βλέπεις τις μεγάλες γλάστρες από πηλό έξω από τις πόρτες και τους λιγοστούς τουρίστες να μπαίνουν στα κεραμοποιεία.
Τα λουλούδια κατακλύζουν τις αυλές, το βράδυ το αεράκι είναι δροσερό, η ρακή παγωμένη και η ζωή απλή και ωραία.
Σκαρφαλωμένες σε υψόμετρο 300 μέτρων, στους βόρειους πρόποδες του Ψηλορείτη, οι Μαργαρίτες απέχουν 27 χιλιόμετρα από το Ρέθυμνο.
Αρχαία μοναστήρια, πύργοι, μονοπάτια, ξωκλήσια κρυμμένα σε σπηλιές και φαράγγια και μια εύφορη κοιλάδα που απλώνεται μπροστά από το χωριό συνθέτουν το σκηνικό του γραφικού χωριού.
  14
ΔΙΑΜΟΝΗ
Σπίτι των Κουρήτων Με σεβασμό στην κρητική παράδοση και με το μεράκι της ιδιοκτήτριας, το παραδοσιακό σπίτι του 18ου αιώνα μετατράπηκε σε ξενώνα που μας περιμένει για να μας φέρει σε επαφή με την αυθεντική κρητική φιλοσοφία ζωής. Διαθέτει υπνοδωμάτια που φέρουν το όνομα ενός Κουρήτη και είναι επιπλωμένα με χειροποίητα κρητικά έπιπλα και διακοσμημένα με αποξηραμένα λουλούδια, εικονίτσες στους τοίχους, μικρά έργα τέχνης και κεραμικά (Τζανακιανά, τηλ.: 28310 55828, 6945 722052, www.kouritonhouse.gr).
  
Βελανιδιά Ήσυχη διαμονή και αίσθηση σπιτιού στα προσεγμένα δωμάτια, ορισμένα από τα οποία έχουν μπαλκόνι με θέα την αυλή με τα υπέροχα λουλούδια και άλλα προς το φαράγγι που χωρίζει το χωριό από την Αρχαία Ελεύθερνα. Στα συν η ταβέρνα για αυθεντική κρητική κουζίνα με πιάτα όπως ντόπιο σιγομαγειρεμένο κατσικάκι στο φούρνο, φάβα, ζυμωτό ψωμί στον ξυλόφουρνο, ντολμαδάκια και τυριά και λαχανικά παραγωγής τους (τηλ.: 2834092520, http://www.belanidiahotel.gr/).
  
ΦΑΓΗΤΟ
Μάνταλος Δροσιά κάτω από τα δέντρα και θέα που φτάνει στη θάλασσα. Στα πιάτα μας σπιτική κρητική κουζίνα με σπεσιαλιτέ την κατσίκα κοκκινιστή αλλά και εξαιρετικές ακόμα επιλογές όπως οι γεμιστοί κολοκυθοανθοί, οι κολοκυθοκεφτέδες και ο κόκορας χωριάτικος (τηλ.: 28340 92294).
Καφενείο Σταφυλάκης Μανώλης Ανάμεσα σε παλιά πορτραίτα γευόμαστε κουνέλια και κοτόπουλα από τα δικά τους, στιφάδο ή λεμονάτα αλλά και νοστιμότατο μπακαλιάρο με σπανάκι. Το καφενείο αποτελεί σταθερή αξία από το 1936 (τηλ.: 28340 92267).
Πλακιάς, Ρέθυμνο

Τίποτα δεν θυμίζει το σκηνικό που αντίκριζαν εδώ οι ελάχιστοι, εναλλακτικοί ταξιδιώτες που έφταναν στο νότο του Ρεθύμνου πριν λίγες δεκαετίες: δέκα σπιτάκια όλα κι όλα και μια χούφτα φιλόξενοι κάτοικοι. Μετά τη δεκαετία του ’70, ο Πλακιάς μεγάλωσε, απέκτησε περισσότερα σπίτια που αγκαλιάζουν τον μεγάλο κόλπο που έχει σχήμα μισοφέγγαρου, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα, ταβερνάκια αλλά και πολλούς καλοκαιρινούς επισκέπτες που λατρεύουν τις παραλίες της και αλλά και την πεζοπορία.

Shutterstock 81945139

© Shutterstock

  


ΔΙΑΜΟΝΗ
Stefanos Village To συγκρότημα αποτελείται από studios για δύο άτομα και διαμερίσματα με δύο ή τρία δωμάτια που μπορούν να φιλοξενήσουν ως 5 άτομα. Όλα είναι πλήρως εξοπλισμένα με κλιματισμό, ξύλινα έπιπλα και μικρή κουζίνα ενώ ορισμένα προσφέρουν μπαλκόνι με θέα στον κόλπο του Πλακιά. Μεγάλη πισίνα με ομπρέλες και ξαπλώστρες μπαρ, εστιατόριο και μουσικές βραδιές (Μύρθιος, τηλ.: 28320 32252, www.stefanosvillage.com).
  
Kalypso Cretan Village Resort & Spa Το συγκρότημα από μπανγκαλόου είναι χτισμένο σε παραδοσιακό στυλ περιτριγυρισμένο από κατάφυτους κήπους. Τις παροχές του ξενοδοχείου συμπληρώνουν γήπεδα πισίνες, κέντρο καταδύσεων, συνεδριακό κέντρο, θεματικές βραδιές και αθλητικές δραστηριότητες (τηλ.: 28320 31296, kalypsohotels.com).
Porto Plakias Βρίσκεται λίγα μέτρα από την αμμώδη παραλία και διαθέτει 37 ευρύχωρα δωμάτια με μπαλκόνι με θέα στη θάλασσα. Στο εστιατόριο θα βρείτε εστιατόριο και μπαρ ενώ στην παραλία θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε θαλάσσια σπορ αλλά και εκδρομές με καραβάκι στην παραλία του Πρέβελη (τηλ.: 28320 31123, www.portoplakias.gr).
Alianthos Garden Πλήρως ανακαινισμένο, το ξενοδοχείο έχει πάρει το όνομά του από τον κρίνο της θάλασσας, τον Αλίανθο. Βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα και διαθέτει 94 κομψά δωμάτια και 7 διαμερίσματα που μπορούν να φιλοξενήσουν ως 6 άτομα (τηλ.: 28320 31280, www.alianthos.gr).
  
Horizon Beach Hotel Βρίσκεται σε προνομιακή τοποθεσία πάνω στην παραλία με τα κρυστάλλινα νερά. Ανακαινίστηκε πρόσφατα και διαθέτει 26 δίκλινα δωμάτια με μπαλκόνι ή βεράντα που βλέπει στη θάλασσα, καφετιέρα, ταβέρνα και καφενείο (τηλ.: 28320 31476, www.horizonhotelplakias.com).
ΦΑΓΗΤΟ
Γιόμα Αυθεντική κρητική κουζίνα ένα βήμα από τη θάλασσα. Καλοψημένα, φρέσκα ψάρια που καταφτάνουν κάθε μέρα, πλούσια αστακομακαρονάδα, μεγάλες γαρίδες με σκόρδο και τσίλι, μυρωδάτοι κολοκυθοκεφτέδες, ντολμαδάκια και γεμιστές μελιτζάνες μερικά από τα καλύτερα πιάτα. Καθίστε αργά το απόγευμα για να απολαύσετε το υπέροχο ηλιοβασίλεμα. Η Άννα και ο Μανόλης νοικιάζουν και δωμάτια (τηλ.: 28320 31942, από €12 το άτομο).

Τριόπετρα, Ρέθυμνο

Γύρω μας τα γνώριμα, άναρχα βουνά της Κρήτης. Μόλις τρία χιλιόμετρα απ’ την περιοχή του Άγιου Παύλου είναι τα Ακούμια, ένα χωριό που ξεκινά από το ύψος του κεντρικού δρόμου και κατεβαίνει ως την παραλία της Ακουμιανής Γυαλιάς, δηλαδή της Τριόπετρας.
Στεκόμαστε στην άκρη στον Άγιο Παύλο και αγναντεύουμε την παραλία της Τριόπετρας. Τρεις τεράστιες, λείες πέτρες στη μια άκρη της χάρισαν το όνομά της. Εκεί το τοπίο είναι τελείως διαφορετικό.
Η παραλία είναι τεράστια σε μήκος με μαγαζάκια και καταλύματα μετρημένα στα δάχτυλα. Ήρθαμε εδώ για να βιώσουμε την απόλυτη ελευθερία, για να νιώσουμε την αλμύρα του Λιβυκού πελάγους στα χείλη και να χαμογελάσουμε.
  
ΔΙΑΜΟΝΗ
Pavlos Place Είναι το πρώτο συγκρότημα ενοικιαζόμενων δωματίων που δημιουργήθηκε στην περιοχή, στο ισόγειο του οποίου λειτουργεί ταβέρνα με παραδοσιακό φαγητό. Στο ξενοδοχείο υπάρχει και ειδικά διαμορφωμένος χώρος για σεμινάρια γιόγκα. Ο ιδιοκτήτης δεν θέλησε να εξοπλίσει τα δωμάτια με οτιδήποτε θα μπορούσε να διαταράξει την ηρεμία του μέρους όπως η τηλεόραση, το ραδιόφωνο ή το ίντερνετ (τηλ.: 28310 25189, www.triopetra.com.gr).
  
Απανεμιά Πέντε προσεγμένα δίκλινα δωμάτια με κλιματισμό, ψυγείο, τηλεόραση και καφετιέρα. Στα συν και το μπαλκόνι με θέα στη θάλασσα. Το ξενοδοχείο λειτουργεί από Μάιο μέχρι Οκτώβριο (τηλ.: 6972 122186, www.apanemia.co.uk).
ΦΑΓΗΤΟ
Απανεμιά Θα την βρείτε στην ανατολική και πιο μικρή από τις δύο παραλίες στην Τριόπετρα, στα Ακούμια όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι. Ο Στέλιος και η Γεωργία θα σας σερβίρουν καλοψημένα κρεατικά αλλά και τα καλύτερα κρητικά πιάτα όπως ντάκο, μυζηθροπιτάκια αλλά και ό,τι βγάλει κάθε μέρα η ψαριά (τηλ.: 6972 122186, www.apanemia.co.uk, ).
Παύλος Στην ανέγγιχτη παραλία της Τριόπετρας, η ταβέρνα λειτουργεί στο ισόγειο της ομώνυμης πανσιόν. Στην κουζίνα του ο κύριος Παύλος βάζει μόνο ντόπια κρέατα και λαχανικά ενώ όταν ο καιρός το επιτρέπει φέρνει και ό,τι ψάρια πιάσει με το καΐκι του. Αξέχαστο θα σας μείνει το αρνί-λουκούμι με κολοκύθια και πατάτες (τηλ.: 28310 25189).
Γυρογιάλι Ταβερνάκι πάνω από τους βράχους της Τριόπετρας που φημίζεται για τους μεζέδες και τις κρητικές σπεσιαλιτέ ψημένες στον ξυλόφουρνο. Ξεχωρίζουν τα ντολμαδάκια, ο μουσακάς, το κοντοσούβλι και το αρνί αντικριστό (τηλ.: 6974 559119).

Μακρύγιαλος, Λασίθι

Το ψαροχώρι βρίσκεται 25 χλμ από την Ιεράπετρα. Μέχρι τη δεκαετία του ’70, ο τότε μικρό παραθαλάσσιος οικισμός αποτελούσε μια φτωχή και παραμελημένη περιοχή στη νότια Κρήτη με λίγες αποθήκες κτισμένες στη άκρη της θάλασσας, στις οποίες οι ντόπιοι κάτοικοι (που εκείνη την εποχή κατοικούσαν στα γύρω βουνά) αποθήκευαν προς εξαγωγή διάφορα προϊόντα όπως λάδι, σουλτανίνα, χαρούπια, σιτηρά και οικόσιτα ζώα.
Από το 1980, όμως, αυτό το ακατέργαστο παραθαλάσσιο κομμάτι στο Λιβυκό πέλαγος παίρνει γλυκιά εκδίκηση και έχει μετατραπεί στον αγαπημένο προορισμό για τους λάτρεις τις ανεπιτήδευτης ομορφιάς. Οι μυημένοι γνωρίζουν πως τα ήρεμα νερά της αμμουδερής παραλίας του οικισμού είναι πολύ ζεστά ακόμη και στα τέλη Οκτωβρίου.
  
ΔΙΑΜΟΝΗ
Άσπρος Ποταμός Τα 10 καταλύματα, που στην ουσία συγκροτούν μικρογραφία χωριού από χώμα και πέτρα, με θέα στο φαράγγι προς τους Πεύκους και το Λιβυκό Πέλαγος, χτίστηκαν πριν 300 χρόνια ενώ ανακαινίστηκαν το 2011.
Σοφράδες, παλιές κασέλες, πινακωτές, παλιά υφαντά και μπακίρια διακοσμούν το εσωτερικό των σπιτιών. Το μόνο ρεύμα που υπάρχει προέρχεται από φωτοβολταϊκά και είναι για να λειτουργεί ένα ψυγείο χαμηλής τάσης, ζεστό νερό κι ένα φως στο λουτρό σε κάθε σπίτι (τηλ.: 28430 51694, www.asprospotamos.gr).

ΦΑΓΗΤΟ
Καλλιοτζίνα Χαριτωμένη αυλή με αρμυρίκια και λουλουδιασμένες γλάστρες εκεί που σκάει το κύμα. Σπιτικό μαγείρεμα, με αφράτες τυρόπιτες, καλυκωτά με λογιών λαχανικά και χοχλιούς, πικάντικο λεμονάτο κοτόπουλο με ρίγανη στο φούρνο και σουτζουκάκια με σκόρδο και κύμινο (τηλ: 28430 51207, από €11 το άτομο).
Η Σπηλιά του Δράκου Δυο ανισόπεδες πετρόχτιστες πεζούλες – η μία κάτω από τη σκιά της πέργκολας με θέα τη θάλασσα στο Αμμούδι. Σπεσιαλιτέ το κουνέλι και ο κόκορας κρασάτος και για το τέλος μυζηθρόπιτα στο τηγάνι λουσμένη με θυμαρίσιο μέλι (τηλ: 28430 51494, από €12 το άτομο).
Πορφύρα Παραθαλάσσια ταβέρνα με φωτιστικά καλάθια και μπουκάλια που έχουν γεμίσει με αρωματικά βότανα και ματζούνια. Εδώ δοκιμάζετε μαραθόψωμο κρητικό, ρεβιθοσαλάτα με ταχίνι, εξαίσια κολοκυθόπιτα. Δεν λείπουν και οι παμπάλαιες συνταγές, όπως το κουρού παστό χοιρινό μαριναρισμένο σε λίπος με νοστιμότατη σάλτσα από λάχανο, πράσο και σέλινο (τηλ: 28430 52189).

 

Κουτσουνάρι, Λασίθι

Γραφικός οικισμός, μόλις 9 χλμ από την Ιεράπετρα. Ξεχωρίζει η μεγάλη αμμουδερή παραλία του που διαθέτει οργανωμένα αλλά και πιο ήσυχα σημεία. Το πανέμορφο χωριουδάκι είναι αρκετά ανεπτυγμένο τουριστικά ενώ μεγάλο του ατού είναι η κοντινή του απόσταση από την Ιεράπετρα. Εδώ, θα έρθετε για να ζήσετε ήσυχες διακοπές χωρίς να σας λείψει καμία από τις ανέσεις.

Koutsounari8

ΔΙΑΜΟΝΗ
Παραδοσιακοί Οικισμοί Κουτσουνάρι Ο οικισμός αποτελείται από μικρές κατοικίες και εκτείνεται σε όλο το χωριό. Το συγκρότημα είναι δομημένο με απόλυτο σεβασμό στην αρχιτεκτονική του τόπου και του φυσικού περιβάλλοντος. Κάθε ένα από τα 12 μπανγκαλόου είναι σχεδιασμένο με το ιδιαίτερο κρητικό αρχιτεκτονικό στυλ, κτισμένο με πέτρα από κρητικούς τεχνίτες και διαθέτει καθιστικό, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, τζάκι, λουτρό με μπανιέρα και βεράντα με έπιπλα κήπου (τηλ.: 28420 61815, www.traditionalcottages.gr).
  
Nakou Village Βρίσκεται πάνω σε λόφο και προσφέρει φωτεινά στούντιο για δύο άτομα και διαμερίσματα ως πέντε ατόμων. Σε όλα θα βρείτε ιδιωτικό μπαλκόνι με θέα στη θάλασσα ή στον κήπο, πλήρως εξοπλισμένη μικρή κουζίνα, καθιστικό, κλιματισμό. Στην πισίνα προφέρονται δωρεάν ξαπλώστρες και ομπρέλες, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν σνακ, ποτά και παγωτά από το μπαρ της πισίνας (τηλ.: 28420 61815, www.nakoutradition.gr).
  
ΦΑΓΗΤΟ
Ο Νίκος Αυλή με πέργολα χαμένη μέσα στο λιόφυτο στον παραλιακό δρόμο. Πιάνετε θέση για χορτοπιτάκια, μαμαδίστικα ντολμαδάκια με κληματόφυλλα και ρύζι και μυρωδάτα κεφτεδάκια με δυόσμο. Στο τηγάνι μπαίνουν μικρόψαρα ανάλογα με την εποχή και την ψαριά (τηλ: 28420 61415, από €12 το άτομο).
Πέλαγος Η καλύτερη επιλογή πάνω στην παραλία για αυθεντική κρητική κουζίνα με βιολογικές πρώτες ύλες που παράγουν οι ίδιοι. Τα μεζεδάκια και τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους ενώ μην παραλείψετε να γευτείτε τα μυζηθροπιτάκια με μέλι στο τέλος (τηλ.: 697 848 8796).

 

Πηγή

Προβολές : 314


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα