Τι κρύβεται πίσω από λέξεις με έντονη συναισθηματική φόρτιση, όπως η “ΘΥΣΙΑ” ; (ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ... ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΟΗΜΟΝΕΣ)

Τι κρύβεται πίσω από λέξεις με έντονη συναισθηματική φόρτιση, όπως η “ΘΥΣΙΑ” ; (ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ... ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΟΗΜΟΝΕΣ)

29 Μαρτίου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:581
Μοίρασέ το

 

Οι κάθε λογής πολιτικοί και πνευματικοί ταγοί να προσέχουν πάρα πολύ πριν ξεστομίσουν λέξεις.

Ιδιαίτερα κάποιες με ιδιαίτερη δονητική φύση και έντονη συναισθηματική παράλληλα φόρτιση.

Για τις οποίες μπορεί ένας κακοήθης να ισχυριστεί ότι αποτελούν διαπιστευτήρια προς “αόρατους μέντορες” ή οι οποίες “ερεθίζουν δαιμόνια” και -η θετική πλευρά αλλά όχι για τους “ρήτορες”- μπορεί ίσως και να ξυπνήσουν από το βαθύ λήθαργο της μακαριότητας των αμνών τα θεωρούμενα από τους δυνάστες και δημαγωγούς “οικόσιτα ζώα”…

Γνώριζε πολύ καλά ο Μητσοτάκης “σε ποιούς” απευθυνόταν, χρησιμοποιώντας την λέξη ΘΥΣΙΑ…

Γνώριζε ΠΟΙΟΙ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ…

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕΙ…

Μακάρι να ξυπνήσει ο λαός και να αντιληφθεί πως … “κάποιες λέξεις” ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΥΧΑΙΕΣ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Οι δυο φωτογραφίες είναι από το αρχείο των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ.

 

“ΘΥΣΙΑ” των νέων ανθρώπων στα Τέμπη.

Ένας όρος με ειδική εννοιολογική βαρύτητα.

Παραπέμπει είτε σε θυσίες ζώων αλλά και ανθρώπων -με ιδιαίτερη προτίμηση σε βρέφη και παιδιά!- προς εξευμενισμό  θεοτήτων, σε κάποιες περιπτώσεις σαδιστικά αιμοβόρων, από λαούς ή ομάδες που υπόκειντο σε συγκεκριμένες λατρείες στην αρχαιότητα.

Είτε σε περιπτώσεις ατόμων ή ομάδων που εθελούσια  προσέφεραν τη ζωή τους διότι πίστευαν πως εξασφαλίζουν θέση σε παραδείσιους τόπους -σαφώς και αναφερόμαστε σε αλλόκοτες αιρέσεις- ή που πίστευαν ότι με αυτό τον τρόπο υπηρετούν ανώτερα ιδανικά και προσωπικές αρχές, με απώτερο στόχο τη συμβολή, μέσω της απώλειας της δικής τους ζωής, στην επίτευξη συνθηκών που θα ευνοούσαν το κοινό καλό, όπως το αντιλαμβάνονταν οι θυσιαζόμενοι.

Στην περίπτωση της πρωτοφανούς τραγωδίας στα Τέμπη Θεσσαλίας, τι από τα παραπάνω ισχύει;

Γιατί αν δεν υφίσταται τίποτε από αυτά, τότε με ποιου την άδεια-μήπως των χαροκαμμένων συγγενών;-  με τι είδους στρεβλές εννοιολογικές γνώσεις, πώς χρησιμοποιείται αυτή η λέξη τόσο αβίαστα;

Από χείλη πρωθυπουργικά και δημοσιογραφικά σε καθεστώς-τουρλουμπούκι “αυθόρμητης κάλυψης”  των κυβερνητικών ευθυνών.

Εκτός κι αν εννοούν μια άλλη κατηγορία “ΘΥΣΙΑΣ”, όπου τόσο ο μη επιδιωκόμενος από τον θανόντα, πρόωρος όσο και κατάφωρα άδικος και συχνά βίαιος ανθρώπινος θάνατος αποτελεί εφαλτήριο διορθωτικών επεμβάσεων και αναθεωρήσεων.

Ώστε να μην..απαιτηθούν και άλλες θυσίες στο βωμό της εξάλειψης ολέθριων λαθών, της ελειμματικής ύπαρξης σοβαρότητας και ευθυνών σε τομείς κρίσιμους, της κακοδιαχείρισης, εσκεμμένης ή μη.

Αν και η κακοδιαχείριση σε ζωτικούς τομείς, όπου διακυβεύονται ανθρώπινες ζωές, αποκτά εγκληματικό χαρακτήρα.

Κι επειδή οι λέξεις “κόκκαλα τσακίζουν”, ψευδαισθήσεις δημιουργούν ή γκρεμίζουν, ανοιχτές και κακοφορμισμένες πληγές δημιουργούν και υφαίνουν μια αποπροσανατολιστική για τη νοημοσύνη των μαζών ρητορική, που υπηρετεί πιστά την αγαπημένη “δημιουργική ασάφεια” του εκ του πονηρού πάμπολλες φορές πολιτικού λόγου, καλό θα ήταν το εξής απλό:

Οι κάθε λογής πολιτικοί και πνευματικοί ταγοί να προσέχουν πάρα πολύ πριν ξεστομίσουν λέξεις.

Ιδιαίτερα κάποιες με ιδιαίτερη δονητική φύση και έντονη συναισθηματική παράλληλα φόρτιση.

Για τις οποίες μπορεί ένας κακοήθης να ισχυριστεί ότι αποτελούν διαπιστευτήρια προς “αόρατους μέντορες” ή οι οποίες “ερεθίζουν δαιμόνια” και -η θετική πλευρά αλλά όχι για τους “ρήτορες”- μπορεί ίσως και να ξυπνήσουν από το βαθύ λήθαργο της μακαριότητας των αμνών τα θεωρούμενα από τους δυνάστες και δημαγωγούς “οικόσιτα ζώα”..

 

Βέβαια, υπάρχει και η μελαγχολική άποψη ότι ξέρουν πολύ καλά τι λένε γιατί -πιστεύουν ότι- ξέρουν ακόμα καλύτερα σε ποιους απευθύνονται: Στα εν υπνώσει ανθρώπινα αντικείμενα της διαρκούς αυθαιρεσίας τους..

Εξού και η γνωστή και πολύ διαδεδομένη, από πάνω προς τα κάτω, φράση “θυσίες του λαού”, τα τελευταία 10-12 έτη μνημονιακής καταπίεσης, φτωχοποίησης, υλικής αλλά και νοητικής εξαχρείωσης του πληθυσμού. Στην αποικία οικονομικών εγκλημάτων και κατάχρησης δημόσιου χρήματος και για κάποιους με ποικίλα οφέλη “αρμέγματος”, αυτή που λέγεται Ελλάδα.

 

 -Nα διευκρινίσω ότι κάποια βίντεο από την πλέον δημοφιλή πλατφόρμα ανεβαίνουν μέσω μπλογκ σε περίπτωση που, όπως έχει συμβεί ξανά σε πολλές περιπτώσεις, αφαιρεθούν από εκεί για ευνόητους λόγους-

πηγή του βίντεο: https://youtu.be/z34k54Z4uiA

 

Ο Ένοικος…

 

Πηγή

Προβολές : 581


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα