Τι μετέφερε το εμπορικό τρένο που συγκρούστηκε μετωπικά με το μοιραίο Intercity. (ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΔΟΥΛΕΜΑ, ΡΕΕΕΕΕ)

Τι μετέφερε το εμπορικό τρένο που συγκρούστηκε μετωπικά με το μοιραίο Intercity. (ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΔΟΥΛΕΜΑ, ΡΕΕΕΕΕ)

16 Μαρτίου, 2023 7 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:981
Μοίρασέ το

 

Σύμφωνα, λοιπόν, με το εν λόγω έγγραφο, η εμπορική αμαξοστοιχία φαίνεται ότι μετέφερε λαμαρίνες, τρόφιμα, μπίρες και άδεια εμπορευματοκιβώτια.

 

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΡΕΕΕ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙΟΙΟΙΟΙΟΙΟΙΟΙΟΙΟΙΟΙΟΙ…

Εδώ εξαϋλώθηκαν άνθρωποι… πυροσβέστες είναι με εγκαύματα δεύτερου και τρίτου βαθμού, βιαστήκατε να ασφαλτοστρώσετε τα χωράφια κι εσείς μιλάτε για … παιδικές τροφές και λαμαρίνες;;;

ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΦΥΛΑΚΗ, ΑΝ ΟΧΙ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ,  ΑΛΛΑ ΑΣ ΟΨΕΤΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΗΘΟΣ ΕΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΕΒΑ!!!

 

Καλλιόπη Σουφλή

Πολλά έχουν ακουστεί και γραφτεί αναφορικά με το «μυστηριώδες» φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε μετωπικά με το Intercity 62, το βράδυ της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου στα Τέμπη, οδηγώντας στην πολύνεκρη τραγωδία που έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 57 συνανθρώπους μας.

Αποκλειστικό ρεπορτάζ του pineiosnews.gr φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας το έγγραφο της επιστολής της Hellenic Train, με τη λεπτομερή και αναλυτική ενημέρωση για το φορτίο του τρένου 63501, το οποίο ενεπλάκη στο φρικιαστικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Στο έγγραφο φαίνεται η υπογραφή του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, Maurizio Capotorto και, κατά τα φαινόμενα, αποτελεί απάντηση στη σχετική ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου προς την Ολομέλεια της Βουλής.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το εν λόγω έγγραφο, η εμπορική αμαξοστοιχία φαίνεται ότι μετέφερε λαμαρίνες, τρόφιμα, μπίρες και άδεια εμπορευματοκιβώτια.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

«Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού έγγραφού σας, με το οποίο μας διαβιβάστηκε η “Ερώτηση 2506/03.03.2023”, που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων, από τον Βουλευτή Λάρισας κ. Κυριάκο Βελόπουλο, με θέμα Ανάγκη να διευκρινιστεί το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας που εμπλέκεται στη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη της 28.02.2023’, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα κάτωθι:

Η εμπορευματική αμαξοστοιχία 63501 της 28.02.2023 περιλάμβανε στην σύνθεσή της (επισυνάπτεται το φύλλο σύνθεσης) συνολικά δεκατρία (13) βαγόνια, εκ των οποίων, κατά την φορά κίνησης της αμαξοστοιχίας, τα πρώτα τρία (3) βαγόνια εκτροχιάστηκαν και ήταν έμφορτα με πλατιά προϊόντα ελασματοποίησης από σίδηρο (λαμαρίνες) και ακολούθως δέκα (10) βαγόνια ήταν έμφορτα με εμπορευματοκιβώτια (container).

Σύμφωνα με τα τηρούμενα αρχεία της εταιρείας μας και κατά δήλωση του πελάτη/διαμεταφορέα σχετικά με το είδος των προς μεταφορά εμπορευμάτων, όπως εξάλλου προβλέπεται από τους εθνικούς και διεθνείς κανονισμούς για τη σιδηροδρομική μεταφορά εμπορευμάτων, το περιεχόμενο των σφραγισμένων εμπορευματοκιβώτιων με την σειρά που αναφέρονται στο φύλλο σύνθεσης, ήταν ως εξής:

Α/Α Προϊόν

4ο BAΓONI ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
5ο BAΓONI ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
6ο BAΓONI ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
7ο BAΓONI ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
8ο ΜΠΥΡΕΣ
9ο ΜΠΥΡΕΣ
10ο BAΓONI ΣΥΡΜΑΤΑ ΑΠΟ ΣΙΔΗΡΟ
11ο BAΓONI ΣΥΡΜΑΤΑ ΑΠΟ ΣΙΔΗΡΟ
12ο ΒΑΓΟΝΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΑ ΚΕΝΑ
13ο ΒΑΓΟΝΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΑ ΚΕΝΑ»

Υπενθυμίζεται ότι, ανάμεσα στα διάφορα σενάρια που αφορούν στο φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας, ήταν και εκείνο που ανέφερε πως τα βαγόνια μετέφεραν εύφλεκτο υλικό, το οποίο και ευθύνεται για την τεράστια φωτιά, η οποία και ξέσπασε μετά τη σφοδρή μετωπική σύγκρουση, οδηγώντας σε φριχτό θάνατο επιβάτες των πρώτων βαγονιών.

Επίσης, ο δικηγόρος ενός εκ των επιβατών του μοιραίου τρένου, είχε υποστηρίξει πως η εμπορευματική αμαξοστοιχία μετέφερε αδήλωτα υλικά.

 

 

Πηγή

Προβολές : 981


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα