ΤΙ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΤΩΝ ΟΒΡΑΙΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΤΡΑΙΝΟ, ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΧΗΜΙΚΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ;;;

ΤΙ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΤΩΝ ΟΒΡΑΙΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΤΡΑΙΝΟ, ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΧΗΜΙΚΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ;;;

14 Μαρτίου, 2023 10 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,395
Μοίρασέ το

 

Έρευνα της Πυροσβεστικής

Τέσσερις οι Πυροσβέστες του 1ου σταθμού Λάρισας που χρειάστηκε να μεταβούν στο νοσοκομείο αργότερα, διαπιστώνοντας πως είχαν εγκαύματα σε χέρια και πόδια μέσα από την ειδική στολή που φορούσαν, η οποία ήταν ανέγγιχτη!

Τι τα προκάλεσε και από πού προέκυψαν;

ΕΝΟΡΚΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ!!!!!!!!!!!!
Όπως λέμε… ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ…!!!
ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΜΕΤΕΦΕΡΕ Η ΚΩΛΟ-ΟΒΡΑΙΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ;;;
ΤΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ;
ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ;;;
Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΑ;;;
ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΩΝ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΤΡΑΙΝΟΥ ΦΟΝΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ;;;
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ;;;
Ο ΚΩΣΤΑΣ ΑΧ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ ΑΔΕΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΤΟΞΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ;
ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ, ΜΕ ΤΙ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ;;;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑΣ, ΕΒΡΑΪΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ;;;
Καλλιόπη Σουφλή

Ένορκη Διοικητική Εξέταση έχει ξεκινήσει από το Πυροσβεστικό Σώμα για τα εγκαύματα χημικού χαρακτήρα που παρουσίασαν άνδρες της Πυροσβεστικής που επιχείρησαν στο σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, αμέσως μετά τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών.

Χθες στον FOCUS FM 103,6 ο Στέφανος Δαμιανίδης αποκάλυψειατρική γνωμάτευση ενός εκ των Πυροσβεστών, η οποία επιβεβαιώνει την ύπαρξη χημικών εγκαυμάτων «τρίτου βαθμού του καρπού και της άκρας χειρός και χημικό έγκαυμα δεύτερου βαθμού της ποδοκνημικής και του άκρου ποδός».

πηγή: focusfm.gr
πηγή: focusfm.gr

Ενώ στο κομμάτι της περιγραφής οι γιατροί έχουν γράψει: «Ο ασθενής φέρει εγκαύματα δευτέρου και τρίτου βαθμού και χρήζει χειρουργικής φροντίδας, καθώς και ανάρρωσης και αποχή από την εργασία του προς αποφυγή επιμόλυνσης».

«Επιχειρήσαμε στο σημείο και δεν καήκαμε, τα ρούχα μου είναι άθικτα. Και σε κάποια φάση αισθανόμουν κάτι να με διαπερνά σαν γυαλί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πυροσβέστης στον Στέφανο Δαμιανίδη.

 


Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 και την σημερινή εκπομπή «το Πρωινό» είναι τέσσερις οι Πυροσβέστες του 1ου σταθμού Λάρισας που χρειάστηκε να μεταβούν στο νοσοκομείο αργότερα, διαπιστώνοντας πως είχαν εγκαύματα σε χέρια και πόδια μέσα από την ειδική στολή που φορούσαν, η οποία ήταν ανέγγιχτη!Οι γιατροί από την πλευρά τους προσπάθησαν να καταλάβουν πώς γίνεται να έχουν καεί τα χέρια και τα πόδια τους μέσα από την στολή και τι είναι αυτό που προκάλεσε τα εγκαύματα αυτά.Σε εκείνο το σημείο δημιουργήθηκαν και οι εύλογες απορίες, σε συνδυασμό με το μυστήριο του φορτίου της εμπορικής αμαξοστοιχίας, η οποία ακόμα δεν ξέρει κανένας επακριβώς τι μετέφερε.

Τοξικό υγρό, τοξικό αέριο, υγρά μπαταρίας μηχανής, κάποιο άλλο επικίνδυνο υλικό; Μήπως κάποιος επιβάτης της επιβατικής αμαξοστοιχίας μετέφερε κάποιο επικίνδυνο υλικό;

Για τις καταγγελίες των Πυροσβεστών μίλησε ο Πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, στην εκπομπή «Super Katerina» και σχολίασε μεταξύ άλλων, πως «δεν δικαιολογείται η έκρηξη μετά τη σύγκρουση από το φορτίο του εμπορικού τρένου. Υπάρχουν έγγραφα που λένε τι μετέφερε, δεν αναφέρεται τίποτα που να δικαιολογεί αυτή την έκρηξη».

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος οικογενειών θυμάτων τα τραγωδίας, επεσήμανε στον ΑΝΤ1 και στον Alpha ότι θα πρέπει να ερευνηθεί «με πολύ μεγάλη σοβαρότητα το τι μετέφερε το εμπορικό τρένο και τι προκάλεσε την πυρκαγιά», ενώ ζήτησε να γίνει έλεγχος στον σταθμό όπου φορτώθηκε το εμπορικό τρένο.

Σύμφωνα με τον ποινικολόγο, τα συντρίμμια που άφησε πίσω της η σύγκρουση θα «μαρτυρήσουν» τον λόγο που προκλήθηκε η πυρκαγιά και μίλησε για ευθύνες:

«Αν διαπιστωθεί ότι κάποιοι φόρτωσαν ένα παράνομο φορτίο έχουν τεράστια ευθύνη. Αν ήμουν υπερασπιστής του σταθμάρχη, θα προσπαθούσα να αποδείξω την παράνομη συμπεριφορά κάποιων που φόρτωσαν ένα παράνομο φορτίο».

 

Πηγή

Προβολές : 1,395


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα