“Τι σε κανει να πιστευεις οτι σε μια προσωποπαγη τυρρανικη μοναρχια ( κ σε καμια περιπτωση δημοκρατια ) που κατοικοεδρευει εδω κ 50 χρονια σ’αυτο το γεωγραφικο χωρο, θα σε ρωτησουν ποιος θες να ειναι ο επομενος τυρρανος σου;;;” Ενδιαφέρουσα διαδικτυακή συζήτηση για την ΑΠΟΧΗ, στο άρθρο του Κωνσταντίνου Βαθιώτη.

“Τι σε κανει να πιστευεις οτι σε μια προσωποπαγη τυρρανικη μοναρχια ( κ σε καμια περιπτωση δημοκρατια ) που κατοικοεδρευει εδω κ 50 χρονια σ’αυτο το γεωγραφικο χωρο, θα σε ρωτησουν ποιος θες να ειναι ο επομενος τυρρανος σου;;;” Ενδιαφέρουσα διαδικτυακή συζήτηση για την ΑΠΟΧΗ, στο άρθρο του Κωνσταντίνου Βαθιώτη.

12 Μαΐου, 2023 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:493
Μοίρασέ το

 

 

Οσο αυξανεται η συμμετοχη, τοσο περισσοτερο νομιμοποιειται το συστημα, αφου αποδεχεσαι το στημενο της διαδικαδιας, τη φυση του πολιτευματος, τους νομους κι ΟΛΑ τα υπολοιπα…
Η αποχη ειναι απο-νομιμοποιηση του συστηματος κ βαθυτατη πολιτικη πραξη, η οποια εξελικτικα μπορει ενδεχομενως ( οχι απο μονη της ) να βοηθησει στην αλλαγη του πολιτευματος.

Οσο ψηφιζει ο κοσμος, τοσο συντηρειται το συστημα

 

 

Από το τελευταίο άρθρο του Καθηγητή Ποινικού Δικαίου Κωνσταντίνου Βαθιώτη περί ΑΠΟΧΗΣ, που αναρτήθηκε στα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ εδώ, προέκυψε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση  μεταξύ των φίλων της σελίδας τους, την οποία θεώρησα πως αξίζει να σας μεταφέρω, για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

Georgios Kollatos

Εξηγήστε μας κ. Καθηγητά, ποιο το όφελος της αποχής για τον λαό;

 

Κωνσταντίνος Βαθιώτης

Georgios Kollatos μέσα στο ΣΚ θα έχετε την θέση μου

 

Ernestos Ernestos

Georgios Kollatos Εξηγησε μας εσυ, ποιο το οφελος της συμμετοχης σ’ενα συστημα στημενων εκλογων, στο οποιο τα αποτελεσματα μαγειρευονται απο την αδιαφανη κι ιδιωτικων συμφεροντων singular logic…
Σε ρωτησαν για να μπεις στην ΕΟΚ ?
Σε ρωτησαν για να μπεις στο ευρω ?
Σε ρωτησαν για να μπεις στα μνημονια ?
Σε ρωτησαν για τη Μακεδονια ?
Σε ρωτησαν για ολους τους νομους που εχουν βγαλει εδω κ 50 χρονια ??
Τι σε κανει να πιστευεις οτι σε μια προσωποπαγη τυρρανικη μοναρχια ( κ σε καμια περιπτωση δημοκρατια ) που κατοικοεδρευει εδω κ 50 χρονια σ’αυτο το γεωγραφικο χωρο, θα σε ρωτησουν ποιος θες να ειναι ο επομενος τυρρανος σου ???

 

Georgios Kollatos

Ernestos Ernestos αφού είναι στημένες σε τι διαφέρουμε εγώ που θα πάω να ψηφίσω με εσένα που δεν θα πας; Για ποιο λόγο να υπάρχει αντιπαράθεση;

 

Ernestos Ernestos

Georgios Kollatos για μενα δεν υπαρχει αντιπαραθεση….ο,τι θες κανεις.
Απλως οσο αυξανεται η συμμετοχη, τοσο περισσοτερο νομιμοποιειται το συστημα, αφου αποδεχεσαι το στημενο της διαδικαδιας, τη φυση του πολιτευματος, τους νομους κι ΟΛΑ τα υπολοιπα…
Η αποχη ειναι απο-νομιμοποιηση του συστηματος κ βαθυτατη πολιτικη πραξη, η οποια εξελικτικα μπορει ενδεχομενως ( οχι απο μονη της ) να βοηθησει στην αλλαγη του πολιτευματος.
Οσο ψηφιζει ο κοσμος, τοσο συντηρειται το συστημα

 

Ελεύθερη Ελληνίδα

Georgios Kollatos Συμμετοχή, σε στημένες εκλογές που ελέγχονται εδώ και δεκαετίες από το βαθύ παρακράτος των ΗΠΑ, είναι νομιμοποίηση των μαριονετών που έχουν διορίσει οι ΗΠΑ στην Ελλάδα… Η συνείδηση και η αξιοπρέπειά σας, δέχεται να είστε το πρόβατο με το οποίο γελούν οι πατρώνες μας; Κάποιοι αφυπνισμένοι, δεν το δεχόμαστε και ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΤΩΝ ΝΟΘΕΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΜΕΝΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ.

 

Ελεύθερη Ελληνίδα

Georgios Kollatos Συμμετοχή, σε στημένες εκλογές που ελέγχονται εδώ και δεκαετίες από το βαθύ παρακράτος των ΗΠΑ, είναι νομιμοποίηση των μαριονετών που έχουν διορίσει οι ΗΠΑ στην Ελλάδα… Η συνείδηση και η αξιοπρέπειά σας, δέχεται να είστε το πρόβατο με το οποίο γελούν οι πατρώνες μας; Κάποιοι αφυπνισμένοι, δεν το δεχόμαστε και ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΤΩΝ ΝΟΘΕΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΜΕΝΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ.

 

Βασίλειος Λιάκος

Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση θά έλεγε κανείς ότι μόνον μέ ένοπλη επανάσταση μπορεί κάτι νά ανατραπή, αλλά σαφώς αυτό θά παραμείνη ένας ευσεβής πόθος ένός αθεραπεύτως ρομαντικού.Αλλά καί πάλι, άν αυτό συνέβαινε ο διεφθαρμένος λαός πάλι τά ίδια θά έκανε. Μπορεί επομένως κάποιος νά μου προβάλλη ένα πειστικό επιχείρημα περί τού τί θά επιτευχθή διά τής αποχής; Τό σύνταγμα δέν προβλέπει τίποτε περί αυτού.Πέντε μόνον άν πάνε νά ψηφίσουν σ’ όλη τήν Ελλάδα θά κάνουν κυβέρνηση!Στίς προηγούμενες εκλογές (2019) 2,5 εκ. ψήφοι δια τής αποχής εξηφανίσθησαν! Άν αυτοί οι ψήφοι είχαν πάει εκεί που έπρεπε δέν θά ήταν καλλίτερα;

 

Yannis Bakman

Βασίλειος Λιάκος Ας υποθέσουμε πως βγάζουν τη βουλή όχι 5 όπως λέτε αλλά ένα εκατομμύριο. Τα υπόλοιπα εννιά εκατομμύρια δεν πάνε. Το ερώτημα δεν είναι “πόσοι πήγανε” αλλά “το γιατί δεν πήγανε να ψηφίσουν, αυτοί που δεν πήγανε”. Αν ο λόγος είναι “η απαξίωση όλου του πολιτικού συστήματος των τελευταίων δεκαετιών”, και όχι η “απάθεια”, τότε η εκάστοτε κυβέρνηση και ολόκληρο το πολιτικό σύστημα έχει έναν “υπεράριθμο αψυχολόγητο ζωντανό εχθρό” μέσα στην ίδια τη χώρα εννιά εκατομμυρίων ανθρώπων που “ακύρωσε τις κάλπες”. Δηλαδή δεν αποδέχτηκε το ίδιο το σύστημα που έβγαλε αυτήν την κυβέρνηση. Τώρα τι θα μπορούσαν να κάνουν εννιά εκατομμύρια άνθρωποι; Βάλτε την φαντασία σας να δουλέψει. Αν δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, επειδή το ένα εκατομμύριο, δηλαδή το 1/10 νομιμοποίησε μια χούντα 4 ετών, τότε αποδεχόμαστε πως έχουμε δικτατορία. Νομίζω είπατε τη λέξη “επανάσταση” κάπου άλλωστε. Ότι δεν λύεται κόπτεται λοιπόν, και τις τελευταίες δεκαετίες φαίνεται πως η ίδια τακτική “δεν λειτουργεί”. Το σημαντικό δεν είναι λοιπόν να αλλάζουν “κυβερνήσεις” αλλά να αλλάξει ολόκληρο το κατεστημένο και να επέλθει ξανά η δημοκρατία όντως στα χέρια του λαού. Να σταματήσουμε να νομιμοποιούμε και να γινόμαστε συναυτουργοί, στα έκτροπα που γίνονται κάθε τετραετία. Γιατί, κακά τα ψέματα, η ψηφοφορία είναι το μόνο που μας “επιτρέπεται” να κάνουμε. Και η αποχή ίσως είναι “η πλάγια οδός” για να συμβεί η αλλαγή. Καλημέρα σας.

 

Χρηστος Αποστολου

Yannis Bakman Με ποιον τρόπο η δημοκρατία μπορεί να επέλθει στα χέρια του λαού; Δηλαδή θα κυβερνάει ο λαός ολόκληρος; Με ποιον τρόπο; Που έχει εφαρμοστεί τέτοια μέθοδος; Πολύ γενικό σαν ιδέα και ανεφάρμοστο στην πράξη.

 

Yannis Bakman

Χρηστος Αποστολου Δεν θα συμφωνήσω αγαπητέ μου, διότι απάθεια είναι όταν βλέπεις πως κάτι δεν λειτουργεί και συνεχίζεις “αδίκως” να κάνεις το ίδιο. Αυτοί τη φορά τουλάχιστον όπως το βλέπω εγώ, φαίνεται πως υπάρχει σοβαρός λόγος, και όταν υπάρχει λόγος, η απάθεια δεν υφίσταται. Ακόμη και η σιωπή έχει νόημα.

 

Ανδρέας Μπαρδάκης

Βασίλειος Λιάκος είπατε: “Πέντε μόνον άν πάνε νά ψηφίσουν σ’ όλη τήν Ελλάδα θά κάνουν κυβέρνηση!”.
ΑΜΗΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ, κύριε Λιάκο!
Να δούμε μετά ποιος εταίρος, στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό, θα μπορέσει να πάρει στα σοβαρά μια τέτοια κυβέρνηση και να συνάψει μαζί της οποιαδήποτε συμφωνία!

 

Lazaros Mazgaltzidis

Κανένας δεν θεωρεί όποιον επιλέξει να απέχει από τις εκλογές προδότη ! Από πού προκύπτει αυτό? Ο καθένας αποφασίζει περί αυτού βάση υποκειμενικών βάσιμων ή αβάσιμων κριτηρίων και απόψεων. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι είναι θεμιτό και χρήσιμο να συμμετέχουμε στις εκλογές όχι μόνο γιατί θεωρώ ότι είναι εξαιρετικής βαρύτητας και καθοριστικής σημασίας να μπορέσουμε να εκλέξουμε έστω και έναν πολύ μικρό αριθμό ανθρώπων που είναι απόλυτα αποφασισμένοι να πολεμήσουν το τεράστιο έγκλημα που βιώνουμε (αυτή την στιγμή δεν υπάρχει ούτε ένας (1) από τα έξι κόμματα της βουλής που είναι πρόθυμος να κάνει κάτι τέτοιο!), αλλά ακόμη κι αν ο μόνος λόγος για αυτό είναι να τιμήσουμε κάποιους ανθρώπους, όχι άεργους, όχι εξουσιομανείς, όχι κάποιους πατριδοκάπηλους ελεγχόμενους και καθοδηγούμενους από εγχώρια ή ξένα συμφέροντα, αλλά κάποιους που με αγνές προθέσεις αλλά και με υψηλή αντίληψη και όχι σκέψη κονσέρβα θυσίασαν την προσωπική αλλά και επαγγελματική τους ζωή και βολή για να πολεμήσουν το τέρας του ολοκληρωτισμού που έχει κατασπαράξει τα δικαιώματα μας και έχει καταστρέψει την οικονομία και την υγεία πολλών συνανθρώπων μας. Το να τιμήσουμε και να στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους ακόμη και αν πιστεύουμε ότι δεν θα εκλεγούν, είναι από μόνο του αρκετός λόγος για να συμμετέχουμε στην εκλογές. Αλλά αυτή δεν είναι τίποτα περισσότερο από την δική μου άποψη και σέβομαι, αν και διαφωνώ, την άποψη όσων αποφασίσουν να απέχουν λόγω της δικής τους οπτικής και αν υπάρχουν κάποιοι που τους θεωρούν προδότες για αυτόν και μόνο το λόγο, τότε πρόκειται για ηλίθιους!! Από εκεί και πέρα όμως το μεγάλο μας ζήτημα δεν θα πρέπει να είναι αν κάποιος απέχει ή δεν απέχει στις εκλογές αλλά το να αντιμετωπίσουμε τον καταστροφικό ολοκληρωτισμό που βιώνουμε και ο οποίος αποκτά όλο και βαθύτερες ρίζες με όποιο μέσο μπορούμε. Πρέπει να καταλάβουμε ότι όσοι αντιλαμβανόμαστε αυτό το πολύ βασικό ανήκουμε στο ίδιο στρατόπεδο, ανεξάρτητα από το αν αποφασίσουμε να συμμετέχουμε ή να απέχουμε στις εκλογές και οποιοσδήποτε διαχωρισμός μας βάση αυτής της απόφασης είναι απολύτως αντιπαραγωγικός όταν μας οδηγεί σε έντονες και ανούσιες αντιπαραθέσεις που μας αποπροσανατολίζουν. Ήδη η ψηφιακή ταυτότητα όπως και το σχέδιο μεταβίβασης υπερεθνικών και αντισυνταγματικών εξουσιών στον ΠΟΥ που θα είναι καταστροφική για την ανθρωπότητα, καθώς και το σχέδιο πλήρης κατάργησης των μετρητών στις συναλλαγές και της εγκαθίδρυσης ενός παγκόσμιου και ελεγχόμενου ψηφιακού νομίσματος το οποίο θα είναι και το τελειωτικό χτύπημα προχωρούν με αμείωτη ισχύ προς την πλήρη εφαρμογή τους. Σε αυτά τα δυστοπικά και απολύτως καταστροφικά πρέπει να εστιάσουμε και όχι σε περιττές και χωρίς ουσιαστικού αντίκτυπου αντιπαραθέσεις περι αποχής ή μη αποχής στις εκλογές. Σε αυτά πρέπει να επικεντρωθούμε έτσι ώστε να τα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά με κάθε δυνατό μέσο και με όποιες θυσίες απαιτούνται. Το οφείλουμε στην αξιοπρέπεια μας και στα παιδιά μας και σε όλες τις μελλοντικές γενιές αν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι!!

 

Maria Joseph

Κατά την προσφιλή νεοταξίτικη τάση να δαφνοστεφανώνεται όποια ενέργεια συντάσσεται με τα σχέδια της ελίτ και να λοιδωρείται από την άλλη όποια στάση ανακόπτει έστω και ελαχιστότατα το “σαρωτικό” πέρασμά της, είναι απορίας άξιο πώς ακόμα δεν χαρακτηρίστηκε η μερίδα πολιτών, που συνειδητά επέλεξε να απέχει από το κατ’επίφαση δημοκρατικό της δικαίωμα ψήφου, ως αρνητές εκλογών. Άλλωστε από τον κορονοϊό και μετά η άρχουσα τάξη αρέσκεται σε γλωσσικές φιοριτούρες που συμπράττουν τα μέγιστα στις έξυπνες δολοφονίες χαρακτήρα των απείθαρχων του κοπαδιού. Πάντως τόσο η επερχόμενη θεατρική πράξη που καλείται “εκλογές”, όσο και τα σημερινά τεκταινόμενα θα αποτελούσαν ένα πρώτης τάξεως υλικό για τον αιχμηρό λόγο του Αριστοφάνη του 20ου αιώνα μας, Γεώργιο Σουρή, κατά τα λόγια του Κυρίου Καθηγητή. Και θα ήταν πνευματικό νάμα μια τέτοια στηλίτευση από μέρους του Σουρή, γιατί οι “φούστες” στις παράγκες γινήκανε πολλές συγκριτικά με το παρελθόν και η πατρίδα χρειάζεται μια παντοιοτρόπως εκκαθάριση επί του εδάφους της.

 

Despoina Degre

Προσωπικά πιστεύω ότι το σύστημα μας θέλει συμμετέχοντες χωρίς προσωπική βούληση. Η βούληση δεν εκφράζεται μόνο από την στάση που κρατάει κάποιος έναντι των εκλογών, αλλά από πολλά άλλα καθημερινά πράγματα… Σημασία έχει να εκφράζεται η βούλησή μας καθημερινά.

 

Katerina Dimopoulou

Despoina Degre καταρχην πρεπει να αντιληφθουμε οτι ο κοινος μας εχθρος ειναι το ιδιο το κρατος και να δρασουμε συλλογικα απεναντι του. Μπορουμε να οργανωθουμε και ολοι μαζι να σταματησουμε να εχουμε πάρε-δώσε μαζι τους?ξεκιναμε με το να μην καταθεσει κανεις φορολογικη δηλωση και να σταματησει καθε οικονομικη συναλλαγη, να μην συνεργαζεται σε κανενα επιπεδο με το κρατος . Μπορουμε ομως?αυτο απαιτει οργανωση

 

Georgios Kollatos

Katerina Dimopoulou εάν δεν υποβάλλεις φορολογική δήλωση, δεν αποδώσεις δηλαδή το φόρο που σου αναλογεί στο κράτος, δεν θα πληρωθεί ο δημόσιος υπάλληλος, ο οποίος μπορεί να είναι ο αδερφός σου, ο οποίος δεν θα πληρωθεί και δεν θα μπορεί να ταΐσει τα παιδιά του. Μόλις έκανες τον ίδιο σου τον αδερφό εχθρό σου. Επόμενη λύση…

 

Katerina Dimopoulou

Georgios Kollatos ενω τωρα που πληρωνουμε τους φορους μας ολα καλα…109.000.000 ευρω εχει δωσει μεχρι τωρα η κυβερνηση στα ΜΜΕ. Και να μην ξεχναμε την πελατειακη σχεση της εκαστοτε κυβερνησης με τους δημοσιους υπαλληλους ,μιας και το αναφερατε. Ειναι μεγαλη συζητηση για να εξαντληθει εδω, Αλλά αν δεν σπασουμε αυγα ομοελετα δεν κανουμε. Αναρωτιεμαι αν εχουμε αντιληφθει τί μας παριμενει και πού μας οδηγουν. Τα καθεστωτα δεν πεφτουν με νομιμες διαδικασιες . Ειμαστε αποφασισμενοι να συγκρουστουμε μαζι τους ? αλλά να συγκρουστουμε…ολα βελουδινα δεν μπορουν να γινουν…μπορουμε να μην συνεργαστουμε σε κανενα επιπεδο με το κρατος?ουτε καν τα παιδια στο σχολειο?ουτε κανενας δημοσιος υπαλληλος που λετε ,στηη θεση του….να παραλυσουν τα παντα?….εδω θελουμε δραστικες λυσεις και οχι ευγενειες και αβροφροσυνες….αλλιως ας παει ο δημοσιος υπαλληλος στην δουλεια του να υπηρετησει το συστημα και να πληρωθει την πρωτη του μηνος τον μισθο του για να μην πεινασει…κι ας συνεχιζει να εκτρεφει το τερας μιας και τοσο εξαρταται απ αυτο η δικη του επιβιωση…δες τί γινεται στη Γαλλια…εμεις εδω μη μου άπτου, θα λερωσουμε τα ρουχα μας

 

Apolonas Olympios

Georgios Kollatos φορολογική δήλωση κάνεις στη φορολογική αρχή του εννομου, κυρίαρχου ελληνικού κράτους. Όχι σε μια μη ελεγχόμενη ανεξάρτητη εταιρία που χειρίζονται τοκογλυφοι κλέφτες. Οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων δεν πληρώνονται από τους φόρους των πολιτών αλλά από τα κλεμμένα ταμεία και λογαριασμούς.

 

Κατερίνα Πίσσα

Όλσ τα κόμματα εντός και εκτός κοινοβουλίου εργάζονται με σκοπό την στήριξη του πολιτικού συστήματος δια της αρπαγής της συναίνεσης του λαού και της έγκρισης δια των εκλογών παρελθόντων και μελλοντικών ενεργειών !
Εκεί εξαντλείται η δημοκρατία…

 

Vasileios Syranastasis

Η αποχή έχει δύναμη και αξία αν είναι συνειδητή και και με τις προσήκουσες ενέργειες αυτών που απέχουν

 

Χρηστος Αποστολου

Στον “θαυμαστό ανάποδο κόσμο” όταν μας προτρέπουν να μην απέχουμε, εννοούν να απέχουμε. Άλλωστε ξέρουν ότι έχουν χάσει την εμπιστοσύνη μεγάλης μερίδας του κόσμου, επομένως μας λένε τα αντίθετα από αυτά που θέλουν ώστε να ψιλιαζόμαστε και να πράττουμε τα αντίθετα από όσα μας λένε. Είναι το “διαίρει και βασίλευε” και “Λέγε τα αντίθετα και βασίλευε”.

 

 

Πηγή σχολίων

Προβολές : 493


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα