Τι συμβαίνει;  ΠΟΙΟΙ ανατινάζουν τα υποβρύχια καλώδια μεταφοράς ρεύματος και τους αγωγούς μεταφοράς νερού στο Αιγαίο

Τι συμβαίνει; ΠΟΙΟΙ ανατινάζουν τα υποβρύχια καλώδια μεταφοράς ρεύματος και τους αγωγούς μεταφοράς νερού στο Αιγαίο

2 Φεβρουαρίου, 2024 8 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:726
Μοίρασέ το

 

Ερευνώνται τα ενδεχόμενα εμπλοκής ξένης δύναμης

 

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΨΥΧΟΠΑΘΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ;;;

 

Αυτές οι ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΕΣ, παραπέμπουν σε πολλούς… ΣΚΟΤΕΙΝΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ…

ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΓΧΩΡΙΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ, ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ;;;

 

Οι ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΕΣ στην ΑΙΓΙΝΑ, ΜΗΠΩΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΚΟΥΒΑΛΗΜΑΤΟΣ;;;

Κατέθεσε μήνυση ο Χαρδαλιάς για την Αίγινα… εδώ γελάμε…

Ο Πατούλης, τι είχε κάνει γι αυτό το “φαινόμενο” που είναι τρίτη – τέταρτη φορά που συνέβη επί ημερών του;;;

ΚΑΠΟΙΟΙ  ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΧΟΝΤΡΑ…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

Ανατινάζουν τα υποβρύχια καλώδια μεταφοράς ρεύματος και τους αγωγούς μεταφοράς νερού στο Αιγαίο – Τι συμβαίνει;

   

Έντονο προβληματισμό προκαλούν οι συνεχείς δολιοφθορές στα καλώδια μεταφοράς ρεύματος που θα διασυνδέσουν την Κρήτη με την Αττική και τους αγωγούς μεταφοράς νερού στην Αίγινα.

Στην Αίγινα μάλιστα η συγκεκριμένη δολιοφθορά έγινε για τέταρτη φορά!

Τι συμβαίνει; Ερευνάται το ενδεχόμενο να εμπλέκεται ξένη δύναμη.

Μηνυτήρια αναφορά στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα έχει καταθέσει η θυγατρική του ΑΔΜΗΕ «Αριάδνη Interconnection», αναφορικά με περιστατικό δολιοφθοράς που εντοπίστηκε προχθές στο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής που υλοποιεί.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, βρέθηκαν κομμένα καλώδια, γεγονός που επηρεάζει τόσο την υλοποίηση του έργου, όσο και την ηλεκτρική ασφάλεια της Κρήτης, με τον Διαχειριστή και τις αρμόδιες Αρχές να προχωρούν σε άμεση λήψη μέτρων για την εξιχνίαση του περιστατικού και την προστασία του έργου.

Η ολοκλήρωση του έργου θα επιτρέψει τη σύνδεση της Κρήτης με το εθνικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, εξασφαλίζοντας έτσι στο νησί πρόσβαση σε περισσότερες πηγές ηλεκτρικής ενέργειας και μειώνοντας την εξάρτησή του από τοπικές πηγές παραγωγής.

Σε ότι αφορά την Αίγινα μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τη δολιοφθορά στον υποθαλάσσιο αγωγό ύδρευσης κατέθεσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Ο Περιφερειάρχης κατέθεσε στην Εισαγγελία υποστηρικτικό της μηνυτήριας αναφοράς υλικό από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, καθώς και σχετικές εκθέσεις επιθεώρησης, ώστε να ξεκινήσει με ταχείες διαδικασίες, η διερεύνηση για την τέλεση τυχόν αξιόποινων πράξεων κατά παντός υπευθύνου.

Πρόκειται για την τέταρτη ενέργεια δολιοφθοράς στον συγκεκριμένο αγωγό, ο οποίος συνδέει την Αίγινα με τη Σαλαμίνα, με αποτέλεσμα τη διακοπή της απευθείας υδροδότησης του νησιού από τις 24 Ιανουαρίου.

«Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια. Και αν κάποιοι πιστεύουν ότι θα παίζουν με την υγεία των πολιτών είναι γελασμένοι. Όλα θα βγουν στο φως», δήλωσε μετά την κατάθεση της αναφοράς ο Περιφερειάρχης Αττικής.

Oι συνεχόμενες προσπάθειες δολιοφθοράς του υποθαλάσσιου αγωγού που υδροδοτεί εδώ και δύο χρόνια την Αίγινα έχουν σημειωθεί από το 2020 έως σήμερα χωρίς να έχει δοθεί καμία απάντηση για το ποιος κρύβεται πίσω από αυτές.

Η κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού ξεκίνησε το 2020.

Το 2020 άγνωστοι πήγαν βράδυ και με τρυπάνι άνοιξαν τρύπες στους σωλήνες, πριν ακόμη ξεκινήσει η υδροδότηση του νησιού.

Η δεύτερη δολιοφθορά καταγράφηκε τον Μάιο του 2022, όταν τοποθέτησαν εκρηκτικά, με την έκρηξη να γίνεται μόλις μερικά εκατοντάδες μέτρα από τις ακτές της Σαλαμίνας.

Βάρκα δύτες και αυτόνομο υποβρύχιο όχημα που έκανε επιτόπια έρευνα, ανακάλυψε ότι τα εκρηκτικά είχαν δημιουργήσει κρατήρα ενός μέτρου δίπλα στην προστασία του αγωγού.

Τη νύχτα της 13ης Ιουλίου του 2022, άγνωστοι τοποθέτησαν και πυροδότησαν εκρηκτικό μηχανισμό στον υποθαλάσσιο αγωγό προκαλώντας ρήγμα 8 εκατοστών.

«Είχαν τοποθετηθεί εκρηκτικά πάνω στον αγωγό σε βάθος 14 μέτρων 300 μέτρα από την ακτή πράγμα που σημαίνει ότι δράστες ήταν δύτες, πήγαν με βάρκα έγινε μια πολύ οργανωμένη ενέργεια με σκοπό την καταστροφή του αγωγού.

Ήταν η τρίτη προσπάθεια δολιοφθοράς του αγωγού, που ξεκινάει από το Πέρανι της Σαλαμίνας και καταλήγει στο λιμάνι του Λεοντίου της Αίγινας», ανέφερε τότε ο Αλέξανδρος Πετρόπουλος υπεύθυνος έργου.

Καταρχήν είναι ντροπή για ένα κράτος να έχουν συμβεί τόσο σοβαρές δολιοφθορές σε στρατηγικές υποδομές της χώρας και να μην υπάρχει τιμωρία κάποιου υπεύθυνου.

Όμως οι δολιοφθορές αυτές καταδεικνύουν ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο πολυμελούς ομάδας, άριστα εκπαιδευμένης και καταρτισμένης και η οποία διαθέτει και τα κατάλληλα μέσα.

Για παράδειγμα, εάν η δολιοφθορά στην ηλεκτρική διασύνδεση Αττικής-Κρήτης έγινε σε μεγάλο βάθος, τότε είναι απαραίτητη η ύπαρξη υποβρυχίου και κατάλληλου εξοπλισμού!

Σε ό,τι αφορά τον αγωγό της Αίγινας, για τους γνωρίζοντες η μία τουλάχιστον δολιοφθορά, έγινε ανοιχτά του Πέρανι της Σαλαμίνας.

Το Πέρανι είναι πολύ κοντά στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας καθώς βρίσκεται λίγο μετά τα Σελήνια και ο αγωγός απέχει από την παραλία λίγες εκατοντάδες μέτρα.

Θα μπορούσε επίσης οι δολιοφθορές αυτές να είναι στα πλαίσια άσκησης διείσδυσης στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας και η ομάδα που τις πραγματοποιεί να κάνει δοκιμές.

Υπενθυμίζεται πως έχει γίνει χρήση εκρηκτικών.

Όλα τα σενάρια λοιπόν είναι ανοικτά και είναι πολύ πιθανή η εμπλοκή ξένου παράγοντα ενώ φαίνεται πως οι δολιοφθορές συνδέονται και αποτελούν έργο των ίδιων ανθρώπων.

Όπως και να έχει η Πολιτεία πρέπει να δράσει άμεσα και να βρει τους ενόχους.

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 726


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα