Τι συμβαίνει με τη Μελάνια Τραμπ; Οι ηχηρές απουσίες και οι φήμες για τον γάμο με τον Ντόναλντ

Τι συμβαίνει με τη Μελάνια Τραμπ; Οι ηχηρές απουσίες και οι φήμες για τον γάμο με τον Ντόναλντ

6 Απριλίου, 2023 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:538
Μοίρασέ το

 

Μιλώντας στην Daily Mail αυτή την εβδομάδα, η πρώην αρχηγός του προσωπικού της Μελάνια, Στέφανι Γκρίσαμ, η οποία παραιτήθηκε μετά τις ταραχές στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021, είπε: «Δεν με εξέπληξε που δεν ήταν στο Mar-a-Lago την Τετάρτη. Δεν θέλει να τη βλέπουν ως τη γυναίκα που θα είναι δίπλα στον άνδρα της ό,τι κι αν κάνει. Βάζει τον εαυτό της πρώτο.

Βάζει τον εαυτό της πρώτο ή την αξιοπρέπειά της, την οποία δεν σεβάστηκε ο Τράμπ και τσιλιμπούρδιζε με πόρνες;;;

 

Καλλιόπη Σουφλή

Τα σενάρια περί διαζυγίου, η στάση της Μελάνια στη νέα «ροζ» περιπέτεια του συζύγου της και οι αναφορές για «σικέ γάμο» συμφερόντων.

Ποικίλα σχόλια προκάλεσε η ηχηρή απουσία της Μελάνια Τραμπ το βράδυ της Τετάρτης (5/4) από την ομιλία του συζύγου της, Ντόναλντ Τραμπ στη χρυσοποίκιλτη αίθουσα χορού στο Μαρ-α-Λάγκο, μετά την πρεμιέρα στη δικαστική μάχη με τη Στόρμι Ντάνιελς.

Κι ενώ τα περισσότερα μέλη της οικογένειας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ βρισκόντουσαν εκεί, η πιο αξιοσημείωτη απουσία δεν ήταν αυτή της κόρης του Ιβάνκα, αλλά της συζύγου του.

Δύσκολα, πάντως, μπορεί κανείς να την κριτικάρει για τη στάση της σε μία υπόθεση για την εξωσυζυγική σχέση του Τραμπ, ο οποίος -σύμφωνα με τις κατηγορίες- έδωσε 130.000 δολάρια στην πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς για να εξαγοράσει τη σιωπή της.

Ωστόσο, η μη εμφάνιση της Μελάνια ήρθε σε πλήρη αντίθεση με την περασμένη εβδομάδα, όταν εμφανίστηκε μια φωτογραφία με τον σύζυγό της και φίλους στο θέρετρο του Τραμπ στο Παλμ Μπιτς, παρά την απαγγελία κατηγορίας και την επικείμενη σύλληψή του.

melania trump

Η σύμμαχος του Τραμπ, Τζίνα Λούντον, που τράβηξε τη φωτογραφία, περιέγραψε τη σκηνή ως μια σκηνή «αγάπης» και «ευτυχίας».

«Η κυρία Τραμπ στέκεται πίσω από τον σύζυγό της, όπως πάντα», διαβεβαίωσε μια πηγή στην DailyMail.

Κι όμως, η χθεσινή ήταν ίσως από τις πιο σημαντικές ημέρες στην πορεία του συζύγου της, καθώς εκφώνησε μία ομιλία αντεπίθεσης μετά την ιστορική προσαγωγή του. Την ημέρα αυτή, η παρουσία της Μελάνια θα μπορούσε να είχε γκρεμίσει για τα καλά την εικόνα της «απρόθυμης» ή της «παγιδευμένης» συζύγου, χαρακτηρισμούς που συχνά της αποδίδουν. Έτσι, η απουσία της τροφοδότησε ξανά διάφορα σενάρια για τον γάμο του ζευγαριού.

Ντοναλντ Τραμπ

Τι συμβαίνει στον γάμο Μελάνια – Ντόναλντ Τραμπ

Τώρα όμως, η DailyMail ρίχνει φως στις φήμες που έχουν επανειλημμένα ακουστεί για την 52χρονη Μελάνια από τις πρώτες μέρες της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ το 2016.

Σχεδόν όλοι, από τα ειδησεογραφικά δίκτυα μέχρι το Twitter, την έχουν χαρακτηρίσει κατά καιρούς ως αιχμάλωτη ενός δυστυχισμένου γάμου με έναν άνδρα 24 χρόνια μεγαλύτερό της.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ταραχώδους προεδρίας Τραμπ, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα πλημμύριζαν με αναρτήσεις στο hashtag #FreeMelania. Τα βίντεο που τη δείχνουν να αποφεύγει τις προσπάθειες του Τραμπ να της κρατήσει το χέρι δημόσια, παρουσιάστηκαν αρκετές φορές ως απόδειξη της υποτιθέμενης «αιχμαλωσίας» της. Κάποιοι μάλιστα παρομοίασαν την κατάσταση με ενδοοικογενειακή κακοποίηση.

Another tawdry saga, more dirty laundry… no wonder Melania wasn’t at Trump’s Mar-a-Lago fight-back

 

Σε ένα απομνημονευτικό βιβλίο του 2018, η πρώην βοηθός του Τραμπ, Ομαρόζα Μανιγκόλ Νιούμαν -την ​​οποίο ο ίδιος απέλυσε τον πρώτο χρόνο της θητείας του- έγραψε: «Η Μελάνια μετράει κάθε λεπτό μέχρι ο Τραμπ να αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο ώστε να μπορέσει να τον χωρίσει».

Και όμως μόλις τον περασμένο Μάιο, η πρώην Πρώτη Κυρία χαμογέλασε και είπε στο Fox News «ποτέ μη λες ποτέ» όταν ρωτήθηκε για πιθανή επιστροφή στον Λευκό Οίκο.

Πράγματι, το «δυστυχισμένη Μελάνια» είναι μια «ταμπέλα» που δεν κατέβηκε ποτέ, παρά τις σαφείς διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τον Ιανουάριο του 2018, μέρες μετά την αποκάλυψη της σχέσης του Τραμπ με τη Στόρμι Ντάνιελς από τη Wall Street Journal, η Πρώτη Κυρία ακύρωσε τα σχέδια να συνοδεύσει τον σύζυγό της στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας. Η ίδια «χρέωσε» την ακύρωσε σε διαφορετικό «προγραμματισμό» και άλλα «υλικοτεχνικά ζητήματα» που είχαν προκύψει. Όπως ήταν αναμενόμενο, τα μέσα ενημέρωσης πήραν «φωτιά».

Ωστόσο, μόλις λίγες εβδομάδες αργότερα, εμφανίστηκε ξανά – χαμογελαστή και υποστηρικτική, ντυμένη στα λευκά- σε ομιλία του Τραμπ. Το πλήθος την υποδέχτηκε με ηχηρό χειροκρότημα και οι φήμες έσβησαν για άλλη μια φορά.

Γάμος συναλλαγής;

 

Μόλις την περασμένη Πέμπτη, μια παρουσιάστρια talk show, η Sara Haines, υπέθεσε ότι ο γάμος της Μελάνια μπορεί να είναι συναλλακτικός: «Μπορεί να υπάρχουν χρήματα ως αντάλλαγμα, συμφωνίες, διευθετήσεις».

Βέβαια, η θεωρία ότι οι λόγοι για τους οποίους παραμένει παντρεμένη μαζί του είναι οικονομικοί, δεν είναι καινούρια.

Ένα βιβλίο του 2020 της δημοσιογράφου της Washington Post, Mary Jordan, ισχυρίστηκε ότι ένας από τους λόγους που η Μελάνια καθυστέρησε τη μετακόμισή της στον Λευκό Οίκο από τον Πύργο Τραμπ μέχρι το 2017, ήταν ότι επαναδιαπραγματευόταν την προγαμιαία συμφωνία της.

Αν και οι λεπτομέρειες μίας τέτοιας συμφωνίας παραμένουν μυστήριο, η Jordan σημείωσε ότι αρχικά «δεν ήταν και πολύ γενναιόδωρη». Η κυνική υπόθεση ήταν ότι, έκτοτε, εξασφάλισε μια καλύτερη «συμφωνία».

«Η Μελάνια ήξερε ποιος ήταν ο σύζυγός της όταν τον παντρεύτηκε»

 

Ωστόσο, μερικοί από εκείνους που γνωρίζουν καλά τη Μελάνια, όλα αυτά τα χρόνια λένε ότι την κακολογούν άδικα – και συχνά την υποτιμούν.

Ότι η μετανάστρια από τη Σλοβενία -με πατέρα έναν πωλητή αυτοκινήτων και εργάτη σε εργοστάσιο, που μεγάλωσε σε κομμουνιστικό καθεστώς πριν μετακομίσει στη Νέα Υόρκη το 1996- γνώριζε ακριβώς τον τύπο του άνδρα που παντρευόταν. Και ότι είναι περήφανη για την εκπληκτική τροπή της μοίρας της που έγινε η δεύτερη Πρώτη Κυρία που γεννήθηκε εκτός των ΗΠΑ.

Μιλώντας στην Daily Mail αυτή την εβδομάδα, η πρώην αρχηγός του προσωπικού της Μελάνια, Στέφανι Γκρίσαμ, η οποία παραιτήθηκε μετά τις ταραχές στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021, είπε: «Πιστεύω ότι η Μελάνια ήξερε ποιος ήταν ο σύζυγός της όταν τον παντρεύτηκε. Έχει μια πολύ ρεαλιστική και πρακτική άποψη για το ποιος είναι ο σύζυγός της. Δεν ανέφερε ποτέ το διαζύγιο. Και όταν επρόκειτο για τη Στόρμι, έλεγε πάντα το εξής: «είναι πρόβλημά του».

«Δεν με εξέπληξε που δεν ήταν στο Mar-a-Lago την Τετάρτη. Δεν θέλει να τη βλέπουν ως τη γυναίκα που θα είναι δίπλα στον άνδρα της ό,τι κι αν κάνει. Βάζει τον εαυτό της πρώτο», πρόσθεσε.

«Ποτέ δεν ήθελε να γίνει σαν τη Χίλαρι Κλίντον. Αφού κυκλοφόρησαν τα νέα της Μόνικα Λεβίνσκι και η [Χίλαρι] εξακολουθούσε να συνοδεύει τον σύζυγό της. Η Μελάνια δεν ήθελε να είναι αυτό το άτομο».

Μήπως αυτός ήταν ο λόγος της ηχηρής απουσίας της Μελάνια;

Σίγουρα, η Γκρίσαμ -που παρέμεινε σχετικά πιστή στη Μελάνια, παρά το γεγονός ότι επικρίνει ειλικρινά τον Τραμπ- δίνει μια εικόνα μιας πολύ πιο διεκδικητικής και δεσμευμένης γυναίκας.

«Έδειχναν πάντα μπροστά μου σαν να έχουν μια συνεργασία», είπε η Γκρίσαμ. «Συνήθιζε να την αναζητά για συμβουλές και την έπαιρνε πολύ σοβαρά».

Τα παραπάνω συνδυάζονται άριστα με την αποκάλυψη του πρώην αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Κρίστοφερ Μίλερ, ο οποίος έγραψε στα απομνημονεύματά του φέτος ότι η Μελάνια κάθισε δίπλα στον Τραμπ στην αίθουσα επιχειρήσεων κατά την επιδρομή του Οκτωβρίου 2019 για την εξουδετέρωση του ηγέτη του ISIS, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι.

Σύμφωνα με τον Μίλερ, η Μελάνια ήταν αυτή που πρότεινε ο Τραμπ να κάνει δημόσια δήλωση για τη δολοφονία με το ύφος της διάσημης ομιλίας του Μπαράκ Ομπάμα, κατά την εξουδετέρωση του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Άλλωστε, ήταν η ίδια που το 2016 είχε μιλήσει για το πώς γνώρισε τον Τραμπ: «Ήθελε τον αριθμό μου, αλλά ήταν με ραντεβού, οπότε φυσικά δεν του τον έδωσα. Είπα, ‘Δεν σου δίνω τον αριθμό μου, δώσε μου το δικό σου, και θα σε καλέσω’».

Σε αντίθεση με την Ιβάνκα, η Μελάνια δεν έχει αμφιταλαντευτεί ποτέ από τη σαφή υποστήριξή της στον Τραμπ, τουλάχιστον στις δημόσιες δηλώσεις της.

Από την πλευρά της, και τουλάχιστον μέχρι να ακούσουμε κάτι διαφορετικό, η Μελάνια δεν έχει αλλάξει ακόμη την επίσημη γραμμή ότι «στέκεται σταθερά πίσω από τον σύζυγό της» – παρά την ταπείνωση που πρέπει να νιώθει για την υπόθεση με τη Στόρμι Ντάνιελς.

 

Πηγή

Προβολές : 538


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα