Τι συμβαίνει με το πιστοποιητικό ασφαλείας της Hellenic Train;

Τι συμβαίνει με το πιστοποιητικό ασφαλείας της Hellenic Train;

10 Μαρτίου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:204
Μοίρασέ το

 

Το BN φέρνει στο φως όλα τα δεδομένα

Οι αρμόδιες δικαστικές αρχές που ερευνούν τις ποινικές ευθύνες του δυστυχήματος πρέπει να αναζητήσουν τα επίσημα έγγραφα.

Το BN γνωρίζει με βεβαιότητα ότι τα πρώτα πιστοποιητικά είχαν εκδοθεί το 2017 με ημερομηνία λήξης στις 31/12/2022.

 

 

 

 

Οι ποιές;;; Οι αρμόδιες δικαστικές αρχές;;;

ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΟΥΝ ΟΛΑ…
ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΒΑΖΕΤΕ…
Καλλιόπη Σουφλή
Τι συμβαίνει με το πιστοποιητικό ασφαλείας της Hellenic Train; - Το BN φέρνει στο φως όλα τα δεδομένα
Το ΒΝ φέρνει στο προσκήνιο ότι τα πιστοποιητικά ασφαλείας τύπου Α&Β για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε είχαν λήξει την 31/12/2022…

Μείζον θέμα προκύπτει για την κυβέρνηση καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει απαντήσεις σε δύο κρίσιμα ερωτήματα.

Οι δύο εμπλεκόμενοι φορείς όπως ο ΟΣΕ και η Hellenic Train διαθέτουν αντίστοιχα πιστοποιητικά ασφαλείας. Πρόκειται για δημόσια έγγραφα τα οποία εκδίδονται από την Εθνική Αρχή Ασφαλείας.

Το συγκεκριμένο ρόλο έχει αναλάβει η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων με βάση την ελληνική νομοθεσία.

Το ΒΝ φέρνει στο προσκήνιο ότι τα πιστοποιητικά ασφαλείας τύπου Α&Β για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε είχαν λήξει την 31/12/2022.

Πρόκειται για βαρύνουσας σημασίας έντυπα που εξασφαλίζουν ουσιαστικά την άδεια να μεταφέρει επιβάτες με ασφάλεια.

Βέβαια το BN για τη συνέχιση του ρεπορτάζ απευθύνθηκε στην αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή που είναι η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων αλλά δεν έλαβε απάντηση.

Η επικοινωνία με την Hellenic Train είναι απροσπέλαστη. Το τηλέφωνο που αναγράφεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας ανταποκρίνεται για το επιβατικό κοινό.

 

Η Hellenic Train Α.Ε έχει πιστοποιητικό ασφαλείας εκτέλεσης δρομολογίων

 

Η αλλαγή ονόματος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ. σε Hellenic Train Α.Ε. με σχετική ανακοίνωση της διοίκησης της εταιρείας έγινε τον περασμένο Ιούλιο.

Η εταιρεία έχει νέο καταστατικό λειτουργίας ως εταιρεία αλλά μέχρι αργά το βράδυ δεν κατέστη εφικτό να πληροφορηθούμε αν το πιστοποιητικό ασφαλείας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε ακολούθησε τη Hellenic Train Α.Ε. ή η εταιρεία προχώρησε στη διαδικασία έκδοσης νέων πιστοποιητικών ασφαλείας.

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Επικρατείας κ Γιώργος Γεραπετρίτης όπως αποκάλυψε στη συνέντευξη τύπου ότι είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της εταιρείας Dario Lo Bosco.

Ο υπουργός λόγω των εξελίξεων βρέθηκε επικεφαλής του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι η εταιρεία δεν έχει πιστοποιητικά ασφαλείας τύπου Α και Β για να μεταφέρει επιβάτες.

Βέβαια η συνάντηση έγινε για την επανεκκίνηση των δρομολογίων όπως είπε ο υπουργός χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι αρμόδιες δικαστικές αρχές που ερευνούν τις ποινικές ευθύνες του δυστυχήματος πρέπει να αναζητήσουν τα επίσημα έγγραφα.
Το BN γνωρίζει με βεβαιότητα ότι τα πρώτα πιστοποιητικά είχαν εκδοθεί το 2017 με ημερομηνία λήξης στις 31/12/2022.

 

Το Ευρωπαϊκό πιστοποιητικό υπηρεσιών αλλά δεν ξέρει πόσοι ανέβηκαν στο τρένο

 

Η απουσία της διοίκησης της Hellenic Train και η χαμηλή ποιότητα ενημέρωσης μετά το δυστύχημα προκαλούν ποικίλα ερωτήματα.

Να σημειωθεί ότι η διοίκηση της Hellenic Train « καμάρωνε» ότι είχε εξασφαλίσει το ευρωπαϊκό πρότυπο EN 13816:2022 «μεταφοράς – εφοδιαστική και υπηρεσίες μαζικής μεταφοράς κοινού , σημειώνοντας ότι είναι ο ορισμός της ποιότητας των υπηρεσιών , αντικειμενικού σκοπού και μετρήσεις».

Όπως λέει η εταιρεία η υλοποίηση αυτού του συστήματος ελέγχεται και πιστοποιείται από τον ανεξάρτητο φορέα Πιστοποίησης TUN NORD από το 2013 για τη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη με intercity και από το 2017 για το σύνολο του δικτύου.

Το BN όπως και ο απλός αναγνώστης εύλογα θα θέσει το εξής ερώτημα.

Η αδυναμία της εταιρείας να γνωρίζει με ακρίβεια πόσοι επιβιβάστηκαν στο μοιραίο τρένο συνδέεται με το ευρωπαϊκό πρότυπο που έχει στην κατοχή της ;

Η διοίκηση της εταιρείας την επόμενη ημέρα δήλωσε ότι γνωρίζει τον αριθμό των επιβατών αυτών που έκλεισαν εισιτήριο μέσω του διαδικτύου ενώ ήταν δύσκολο να γνωρίζει όσοι ανέβηκαν στο τρένο από κάποιο σταθμό.

 

Οι κάτοικοι Εξωτερικού

Τέλος να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Hellenic Train Dario Lo Bosco του Armando και ο διευθύνων σύμβουλος Μaurizio Capotorto του Giovanni είναι κάτοικοι εξωτερικού.

 

Νίκος Θεοδωρόπουλος
[email protected]

 

Πηγή

Προβολές : 204


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα