Τι συμβαίνει τελικά με την οξεία ηπατίτιδα στα παιδιά – Οι πρώτοι θάνατοι είναι γεγονός. Ευθύνονται τα εμβόλια για Covid;

7 Μαΐου, 2022 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το

 

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) στις ΗΠΑ διερευνούν 109 περιπτώσεις οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά, συμπεριλαμβανομένων πέντε θανάτων, για να προσδιορίσουν την αιτία, με τη λοίμωξη από αδενοϊό ως κύρια γραμμή έρευνας, ανακοίνωσε η αμερικανική υπηρεσίας υγείας.

Πάνω από το 90% των παιδιών νοσηλεύτηκαν και το 14% χρειάστηκαν μεταμοσχεύσεις ήπατος, σύμφωνα με τα CDC.

Οι υπό διερεύνηση υποθέσεις καταγράφηκαν τους τελευταίους επτά μήνες σε 25 πολιτείες.

Μια και μόνον ερώτηση:

ΓΙΑΤΙ ΠΡΟ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ, ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΟΞΕΙΑ ΥΠΑΤΙΤΙΔΑ;;;

Η απάντηση, δική σας…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ.1. Εμπιστεύεστε τους Π.Ο.Υ., CDC και FED;;;

Αν ναι, θα πρέπει να είστε τελείως ανεγκέφαλοι…

Υ.Γ.2. Κι είμαστε ακόμα στην αρχή… έχουν να βγουν πικρές και σκληρές αλήθειες για τα ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΕΜΒΟΛΙΑ, που θα καταραστούν την ώρα και την στιγμή όσοι τα έκαναν είτε οι ίδιοι, είτε τα έκαναν στα παιδιά τους…

Τι συμβαίνει τελικά με την οξεία ηπατίτιδα στα παιδιά – Οι πρώτοι θάνατοι είναι γεγονός, ευθύνονται τα εμβόλια για Covid;
Αντικείμενο έρευνας στις ΗΠΑ δεκάδες νέα κρούσματα ηπατίτιδας σε παιδιά

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) στις ΗΠΑ διερευνούν 109 περιπτώσεις οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά, συμπεριλαμβανομένων πέντε θανάτων, για να προσδιορίσουν την αιτία, με τη λοίμωξη από αδενοϊό ως κύρια γραμμή έρευνας, ανακοίνωσε η αμερικανική υπηρεσίας υγείας.

Πάνω από το 90% των παιδιών νοσηλεύτηκαν και το 14% χρειάστηκαν μεταμοσχεύσεις ήπατος, σύμφωνα με τα CDC.

Οι υπό διερεύνηση υποθέσεις καταγράφηκαν τους τελευταίους επτά μήνες σε 25 πολιτείες.

Η πλειονότητα των ασθενών έχει αναρρώσει πλήρως και έχουν λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο, σύμφωνα με τα CDC.

Η οξεία ηπατίτιδα

Η ηπατίτιδα είναι μια φλεγμονή του ήπατος που προκαλείται συχνά από ιογενείς λοιμώξεις, αλλά περιβαλλοντικοί παράγοντες μπορούν επίσης να παίξουν ρόλο.

Δεν είναι ασυνήθιστο στα παιδιά αλλά συνήθως δεν είναι σοβαρό, αναφέρει σε δημοσίευμά του το CNBC.

Περισσότερα από τα μισά παιδιά είχαν επιβεβαιωμένη μόλυνση από αδενοϊό.
Ωστόσο, αξιωματούχοι του CDC ανέφεραν ότι δεν γνωρίζουν ακόμη εάν ο αδενοϊός είναι η πραγματική αιτία.

Ο αδενοϊός είναι ένας κοινός ιός που συνήθως προκαλεί ήπια συμπτώματα κρυολογήματος ή γρίπης ή προβλήματα στο στομάχι και το έντερο.

Τα εμβόλια για Covid

Δεν είναι γνωστή αιτία σοβαρής ηπατίτιδας σε κατά τα άλλα υγιή παιδιά, αν και έχει συνδεθεί με την ασθένεια σε παιδιά με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα.

«Επίσης, δεν γνωρίζουμε ακόμη ποιος ρόλος μπορεί να παίζουν άλλοι παράγοντες, όπως η έκθεση στο περιβάλλον, τα φάρμακα ή άλλες λοιμώξεις που μπορεί να έχουν τα παιδιά», είπε ο Jay Butler,, αναπληρωτής διευθυντής για μολυσματικές ασθένειες στα CDC.

Ο εμβολιασμός κατά του Covid-19 δεν είναι η αιτία των ασθενειών, είπε ο Butler, αν και άλλοι Αμερικανοί επιστήμονες δεν συμμερίζονται τη θέση του.

ΗΠΑ: Ανεπαρκές σύστημα επιτήρησης

Τα παιδιά είχαν μέση ηλικία τα δύο έτη, πράγμα που σημαίνει ότι τα περισσότερα από αυτά δεν ήταν κατάλληλα για να λάβουν το εμβόλιο.

Τα CDC, πάντως εξακολουθούν να διερευνούν εάν υπάρχει συσχέτιση με τον ιό Covid-19 και τα εμβόλια.


Ωστόσο, οι αρχικές εννέα περιπτώσεις στην Αλαμπάμα παιδιών με σοβαρή ηπατίτιδα δεν είχαν προσβληθεί από Covid.

Οι ιοί της ηπατίτιδας A, B, C, D και E δεν έχουν βρεθεί στα παιδιά κατά τις αρχικές έρευνες, σύμφωνα με τα CDC.

Οι ΗΠΑ δεν έχουν διαπιστώσει αύξηση στις λοιμώξεις από αδενοϊό με βάση τα διαθέσιμα δεδομένα, πρόσθεσε ο Butler.

Ωστόσο, ο Umesh Parashar, αξιωματούχος των CDC, τόνισε πως οι ΗΠΑ δεν διαθέτουν καλό εθνικό σύστημα επιτήρησης του ιού.


Να σημειωθεί πως το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο πρώτο ενημέρωσε για το θέμα τον κόσμο έχει τεκμηριώσει μία σημαντική αύξηση στα κρούσματα ηπατίτιδας.

Οι γονείς θα πρέπει να λαμβάνουν τις τυπικές προφυλάξεις για την πρόληψη των ιογενών λοιμώξεων, συμπεριλαμβανομένου του πλυσίματος των χεριών, της κάλυψης του βήχα και του φτερνίσματος, του να μην αγγίζουν τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα και την αποφυγή ατόμων που είναι άρρωστα.

Τα CDC εξέδωσαν μια παναμερικανική προειδοποίηση για την υγεία στα τέλη Απριλίου σχετικά με σοβαρά κρούσματα ηπατίτιδας μεταξύ εννέα παιδιών στην Αλαμπάμα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας παρακολουθεί επίσης στενά την κατάσταση και έχει εντοπίσει περιπτώσεις σοβαρής ηπατίτιδας με άγνωστη αιτία μεταξύ παιδιών σε τουλάχιστον 11 χώρες.

 

Πηγή

Προβολές : 377


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα