Τι φοβάται ένας χειριστικός άνθρωπος

Τι φοβάται ένας χειριστικός άνθρωπος

15 Φεβρουαρίου, 2024 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:468
Μοίρασέ το

 

 

 

Τι φοβάται ο χειριστικός άνθρωπος λοιπόν; Φοβάται να τον ανακαλύψετε και να τον εμποδίσετε να ελέγχει την ζωή σας.

Και να θυμάστε… όσοι δεν μπορούν να σας φτάσουν, θα βρίσκουν τρόπους για να σας μειώσουν…
ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΝΑ ΤΑ ΠΕΤΑΤΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ…
Καλλιόπη

Τι φοβάται ο χειριστικός άνθρωπος; Τι είναι αυτό που του προκαλεί φόβο και αμφισβήτηση για τον ίδιο του τον εαυτό; Με λίγα λόγια πως μπορεί να αντιμετωπιστεί ο χειριστικός άνθρωπος;

Ουσιαστικά φοβάται περισσότερο από όλα το να μην πάρει αυτό που θέλει, αυτό που επιδιώκει.

 

Ο χειριστικός άνθρωπος τρέμει πραγματικά στην σκέψη ότι θα τον ανακαλύψουν και θα σταματήσει να έχει επίδραση στη ζωή όσων τον ενδιαφέρουν. Με αυτόν τον τρόπο θα νιώσει ασήμαντος, ένα συναίσθημα που πραγματικά τον καθηλώνει, λόγω του εύθραστου και ανασφαλούς χαρακτήρα του.

Ένας τέτοιος άνθρωπος φοβάται λοιπόν έντονα την απόρριψη ή την εγκατάλειψη από αυτούς που χειραγωγεί. Μπορεί να έχει έναν βαθιά ριζωμένο φόβο απόρριψης και να προχωρά σε τέτοιες τοξικές συμπεριφορές για να διατηρεί τις σχέσεις του. Θεωρούν ότι χωρίς την χειριστική συμπεριφορά τους δεν θα μπορέσουν να έχουν άλλους ανθρώπους κοντά τους.

Τι άλλο φοβάται ο χειριστικός άνθρωπος; να χάσει την αίσθηση του εαυτού του. Μπορεί να έχει οικοδομήσει την ταυτότητά του γύρω από τον έλεγχο και τη χειραγώγηση των άλλων και μόνο η σκέψη ότι θα χάσει αυτόν τον έλεγχο μπορεί να είναι μια τρομακτική προοπτική. Μπορεί επίσης να φοβάται το άγνωστο, καθώς έχει συνηθίσει να χειρίζεται τους άλλους, ώστε μια άλλη ζωή να του ήταν εντελώς άγνωστη και ξένη.

Τα χειραγωγικά άτομα μπορεί επίσης να φοβούνται να είναι ευάλωτα, καθώς η ευαλωτότητα συχνά θεωρείται αδυναμία. Μπορεί να φοβούνται ότι αν δείξουν αδυναμία, θα τους εκμεταλλευτούν οι άλλοι και θα τους κοροιδέψουν. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το τι φοβαται ο χειριστικός άνθρωπος μπορεί να είναι κάτι το ασυνείδητο και να μην καταλαβαίνει καν γιατί ενεργεί με τον τρόπο που ενεργεί.

 

Χειραγώγηση – Αντιμετώπιση

Τι φοβάται ο χειριστικός άνθρωπος και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί; Εάν πιστεύετε ότι μπορεί να έχετε πέσει θύμα χειραγώγησης μπορείτε να ακολουθήσετε αυτά τα ακόλουθα βήματα:

  1. Να είστε συνειδητοποιημένοι και ανοιχτόμυαλοι. Αναρωτηθείτε, Αυτό το άτομο προσπαθεί πραγματικά να με κάνει να συμπεριφέρομαι όπως θέλει; Λάβετε υπόψη ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ της προτροπής και της χειραγώγησης. Η προτροπή είναι όταν κάποιος λέει κάτι προς όφελός σου και μετά σε αφήνει να πάρεις τη δική σου απόφαση. Αποδέχονται και σέβονται την τελική σας απόφαση ακόμα κι αν διαφωνούν. Η χειραγώγηση είναι όταν κάποιος σου λέει κάτι που μπορεί να είναι πραγματικότητα, αλλά είναι προς όφελός του.
  2. Αναρωτηθείτε αν ο άνθρωπος που θεωρείτε ότι σας χειραγωγεί θα αντιδράσει πολύ άσχημα αν του αρνηθείτε κάτι.
  3. Θέστε και επιβάλετε υγιή όρια. Σταματήστε να κάνετε ότι σας λέει το χειριστικό άτομο στην ζωή σας. Τα όρια, σας εμποδίζουν να πληγωθείτε και κρατούν τέτοιο είδους ανθρώπους μακριά σας. Όσο πιο τοξική είναι η χειραγώγηση, τόσο πιο σαφές πρέπει να είναι το όριο που θα θέσετε. Ίσως χρειαστεί να σταματήσετε κάθε επαφή με το άλλο άτομο μέχρι να σταματήσει η χειριστική συμπεριφορά του.

Τι φοβάται ο χειριστικός άνθρωπος λοιπόν; Φοβάται να τον ανακαλύψετε και να τον εμποδίσετε να ελέγχει την ζωή σας.

Πηγή:  psychopolis.gr 

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 468


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα